Hellas Transalp Forum

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2014

redkom · 12905

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #75 on: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 19:08:45 μμ
Τόσες μηχανές δύσκολα σταματάνε σε μπλόκο.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #76 on: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 20:07:00 μμ
Φαντάζομαι ότι δεν θα έχουμε τέτοια θέματα αλλά και να έχουμε νομίζω ότι θα τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Πολύ πριν και περισσότερο απο μένα υπάρχουν αν μη τι άλλο έμπειροι άνθρωποι που έφαγαν τα βαλκάνια με το κουτάλι.
Για τα διαδικαστικά τώρα ήθελα να προσθέσω το αυτονόητο, ότι η μηχανή μας θα πρέπει να είναι συντηρημένη, να έχουμε μαζί μας τα βασικά εργαλεία, ένα κίτ επισκευής ελαστικών , μιά σαμπρέλα, ενα μικρό φαρμακείο. Επίσης πέρα απο την απαραίτητη πράσινη κάρτα μια οδική βοήθεια καλό είναι να υπάρχει.
Τέλος για όσους έχουν άδεια κυκλοφορίας σε χαρτί Α4, να την αλλάξουν με την κανονική γαιτί έξω απ΄ότι ξέρω δεν ισχύει. Η διαδικασία θέλει να πας απο το μηχανολογικό και με την επίδειξη της πράσινης κάρτας συμπληρώνεις μια αίτηση και σου τυπώνουν την άδεια στο επίσημο έντυπο. Αύριο θα την έχω στα χέρια μου.

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #77 on: Τρίτη 03 Ιούνιος 2014, 21:14:52 μμ
Ας πούμε λοιπόν μερικά διαδικαστικά θέματα.

To google maps δίνει ότι τα χιλιόμετρα της Αλβανίας είναι περίπου 300, 4 ώρες και 15 λεπτά. Λογικά θα πρέπει να το κάνουμε 5 ώρες με τις στάσεις.
Τα χιλιόμετρα στο Μαυροβούνι και μέχρι το ξενοδοχείο είναι 76,5, περίπου 1,30 ώρα. Επομένως, λογικά, μέχρι τις 4 το απόγευμα πρέπει να έχουμε φτάσει στο ξενοδοχείο.

Στην Αλβανία, και όπου ο δρόμος το επιτρέπει (Εγνατία οδός), θα πηγαίνουμε με μία σταθερή ταχύτητα 130 χιλιομέτρων (με τα ίδια χιλιόμετρα πρέπει να πηγαίνει και ο πλοηγός και η σκούπα). Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτό το βήμα ας το πει για να το αναπροσαρμόσουμε και για να μην κόβεται το γκρουπ και κάποιοι πηγαίνουν με 130 και η σκούπα πηγαίνει με 100. Όπου ο δρόμος δεν το επιτρέπει, θα πηγαίνουμε ανάλογα με τις συνθήκες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΠΟΤΕ δεν πηγαίνει ο ένας πίσω από τον άλλον, αλλά αριστερά ή δεξιά από τον προπορευόμενό του.

Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο ,αν δειτε την Εγνατια στην Αλβανια,γραψτε μου και μενα Please.Θα την φτιαξανε επιτελους !  ...Οσο για το χρονο που δινει το Google,''κρατηστε'' μια πισινη !
Κατα τα αλλα θα σας αρεση η διελευση απο Αλβανια και θαναι χωρις προβληματα .Θα ειστε ομως οπως γραφεται και πιο πανω ,''οργανωμενοι'' [οδικη βοηθεια-χαρτια-και προσαρμογη στα τοπικα ορια ταχυτητος.]
                              ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ & ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !
 http://www.georgetrips.gr/ADRIATIKH-ART.html
                     ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
     ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ.
....''Aνυπομονουσα  να την περασω για να δω τον δεικτη δυσκολιας που εχει αυτη η χωρα.Ειχα ρωτηση και ακουση διαφορα,το πιο παρηγορο ηταν οταν οι Αλβανοι που ρωταγα στην Αθηνα ελεγαν : ‘’φιλαρακι ,εδω ειναι πιο επικυνδυνα!!!’’  Α! Ναι!   Μενω στον Αγιο Παντελεημωνα !  Χαρηκα λοιπον που σαν ‘’μαχιμος΄΄ θα περνουσα σε μια αλλη ‘’μαχιμη’’ και καλα χωρα!Διασχιζω λοιπον την Στρουγκα την τελευταια Σκοπιανη πολη και κανα 30- αρι χλμ μετα μπαινω στην Αλβανια! Στα συνορα τα γνωστα,κανενα προβλημα,οσα αμαξια ειχε η ουρα περιμενα και περασα. Μπαινω στην χωρα  και βλεπω κατι εντυπωσιακα πολυβολεια που σε παραπεμπουν σε αλλη εποχη,λες και ειναι ετοιμοπολεμα,αλλα σε αλλη χρονολογια!!!  Η διαδρομη εντυπωσιακη,στροφες επι στροφων και μια πινακιδα να μου θυμιζει...’’GREECE-296,
TIRANA-115 ‘’ ! Συνανταω μια νεροπολη[ με τεχνιτη λιμνη]oπου ολοι μαλλον οι κατοικοι  πλενουν αυτοκινητα για να ζησουν.Οι υπολοιποι εχουν καφενεια,παντοπωλεια  η’’ πουλανε φρουτα σε παγκους.Το νερο παντως ‘’τρεχει’’ αφθονο.Συνεχιζω σε μια πανεμορφη διαδρομη διασχιζωντας την πολη LIBRAZHD  και πηγαινωντας προς το ELBASAN οπου συναντω δαση και ποταμια να τρεχουν διπλα στον δρομο ο οποιος ειναι ανεκτος.Σαν να εισαι στην Β.Ευβοια ας πουμε.Εντυπωσιαζωμε με το ποσα αυτοκινητα με Ελληνικα νουμερα εχω δει απο τα Σκοπια ως εδω λες και ειμαι σε Ελληνικα χωρια! Διασχιζω το ELBASAN και πηγαινωντας προς τα Τιρανα ανεβαινω σε υψομετρο 1400 μετρα περιπου οπου συναντω τον ουρανο  και μια αγρια ομορφια της φυσης .Εδω πανω στην ερημια ,πωλητες  εχουν στους παγκους τα φρουτα τους! Συναντω κατα καιρους και αλλες μηχανες να πηγαινουν αντιθετα απο μενα,δεν βλεπω πινακιδες.Mετα απο πολυ στροφιλικη και κατεβαινωντας  προς τα Τιρανα ψαχνω  αυτοκολητα για την μηχανη και μου μιλαν Ελληνικα! ‘’φιλο ,τι θελει?’’ Χαιρομαι,μπαινω στα Τιρανα και γινετε ενας οδικος χαμος! Οδηγικη αναρχια,αλλα λιγο καλυτερα απ’οτι στην Κωσταντινουπολη! Χα!χα! ..εμπειριες! Πεφτω πανω σ’ενα μαγαζι  με σουβενιρ οπου η πωλητρια [δεν εχω Αλβανικα χρηματα μαζι μου,μονο χαρονομισματα των 5 ευρω και διφραγκα] ζαχαρωνει 10 ευρω! Για 2 μαγνητακια και 3 αυτοκολητα!!! [ουτε στην...Γαλλια να ηταν]Δεν διαπραγματευετε τιποτα!  Τις τα πεταω πισω και αγοραζω με 5 ευρω στο διπλα μαγαζι αυτα που θελω!  Βλεπω ενα  αστυνομικο με βεσπακι και φωναζωντας του προς τα που θα παω,αφου μου απαντα στα... Ιταλικα! και βλεπω οτι δεν βγαζω ακρη τον προσφωνω με το γνωστο..’μακακα’’και ανταποκρινεται!!!  ‘’φιλο....της φουτανας γινεται εδω,ε? ‘’ σε απταιστα Ελληνικα! Χαρηκε κιολας! Αμεσως γινετε ευγενικα ο οδηγος μου και με οδηγη στην εξοδο της πολης  δειχνωντας μου τον δρομο.  ‘’γεια σου ,ρε’’ ,τον χαιρετω!    Συνεχιζω μεχρι την πολη  Shkoder,φουλαρω σ’ενα βενζιναδικο πληρωνοντας σε ευρω και περνωντας  πισω αλβανικα χρηματα ,τοσα οσα ηθελα για κανα νερο εως οτου βγω απ’την χωρα.Απο δω και περα ειναι εμφανης η χειροτερη κατασταση των χωριων  και των πολεων που διασχιζω σε σχεση με τα προηγουμενα. Εδω ο πολιτισμος απεχει περισσοτερο! Επισης βλεπω πολλες μαντρες με τρακαρισμενα η’’ διαλυμενα  αυτοκινητα!!!   Αρχιζω να πιστευω οτι τον φτιαξανε τον δρομο μια και βλεπω 2 λουριδες κυκλοφοριας  και μπαρες μεχρι που αρχιζει το μαρτυριο....Τα τελευταια 40 χιλιομετρα τα εκανα σε 3 ωρες!!! Οι λακουβες  απο τον χωματοδρομο που διασχιζω...ατελειωτες!  Μονο 1η και 2α ταχυτητα εβαζα,δεν τελειωναν με τιποτα ! Ουτε η ΕΛΠΑ σε καλυπτει εδω! Αν κατι γινοταν ,θα αρχιζε αλλη περιπετεια!  Τελικα ..τερματισα! Στα συνορα με το Μαυροβουνιο! Ημουν ομως ασπρος! ...απ’την σκονη λεμε! Ηταν μια καλη εμπειρια ,μια και δεν υπηρξε κανενα προβλημα. GOOD BY ALBANIA !  ....''

Offline σασακος

• η ζωη ειναι μικρη οχι τα ονειρα μου
  • Οδηγάρα
Reply #78 on: Τετάρτη 04 Ιούνιος 2014, 06:37:15 πμ
    :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline σασακος

• Οδηγάρα

Offline σασακος

• Οδηγάρα
Reply #80 on: Κυριακή 08 Ιούνιος 2014, 02:19:44 πμ
ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω απο ολους εμας που θα συμμετεχουν στην εκδρομη στον φιλο bilLar ο οποιος παρολο που δεν εχει χρονο ουτε να κατσει μας οργανωσε αυτα τα υπεροχα μπλουζακια και για να μην φωναζει ο δημητρης τοποθετησαμε 700 και οχι 650  ;D ;D bilLar και παλι σε ευχαριστουμε :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline Larisinos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #81 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 20:32:20 μμ
καλημερα ταξιδιαρηδες,

εχω κανει τη συγκεκριμενη διαδρομη 3 φορες με την πιο προσφατη πριν απο εναμιση μηνα και ισως καποιες πληροφοριες μου σας φανουν χρησιμες :

Το παραλιμνιο κομματι Pogradec-Lin ειναι υπο διαπλατυνση και ασφαλτοστρωση (χωμα-εντουραδα)
Elbasan-Tirana νεος αυτοκινητοδρομος με τουνελ αλλα οχι τελειωμενος, με μικρη παρακαμψη σε επαρχιακο κομματι.
Τρελο μποτιλιαρισμα και κινηση μεσα στα Τιρανα αφου δεν υπαρχει εξωτερικος δακτυλιος (τωρα γινεται).
Αστυνομια παντου, αλλα δεν κρυβονται και ειναι ορατοι απο μεγαλη αποσταση.
Προσοχη στα βανακια- minbus που εκτελουν χρεη ταξι-κτελ και σταματουν απροειδοποιητα οπου τους καπνισει.
Μικρη καθυστερηση στο τελωνειο του Murican (κανα 20λεπτο) για μενα που ειχα προσωρινη αδεια κυκλοφοριας σε χαρτι Α4 μεχρι να τσεκαρουν τη γνησιοτητα.

σας ειπα μονο τα ασχημα,αλλα τα ομορφα φανταζομαι οτι τα εχετε ηδη μελετησει  ;)

ειμαι στη διαθεση σας για οποιαδηποτε αλλη συμπληρωματικη πληροφορια.....

καλο δρομο !!!!!!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #82 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 20:36:10 μμ
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Για πες μου τώρα το Larisinos απο που προέρχεται. Αν είσαι Λάρισα να κανονίσουμε καμια μπύρα και να τα πούμε πιο αναλυτικά ;)

Offline Larisinos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #83 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 20:42:48 μμ
Ναι....Λαρισα !!!

οποτε θελεις την πινουμε τη μπυριτσα μας !!!!

Offline john.dalag

• Απλός οδηγός
  • That's all...
Reply #84 on: Πέμπτη 26 Ιούνιος 2014, 17:12:55 μμ
Οι μέρες πλησιάζουν  :), ας κοιτάξουμε (όσοι δεν το έχουν κάνει) την μηχανή μας και τα έγγραφά μας (η πράσινη κάρτα βγαίνει συνήθως πλέον αμέσος αλλά υπάρχουν ακόμη εταιρίες που θέλουν δυο με τρις εργάσιμες μέρες), κοιτάξτε ακόμη την διάρκεια της κάρτα σας, (μπορεί να φροντίσατε να την προμηθευτήτε έγκαιρα αλλά η δειάρκειά της να είναι μήνας και να λήγει).

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #85 on: Πέμπτη 03 Ιούλιος 2014, 21:10:23 μμ
Ελα σιγά - σιγά να κατεβαίνουν οι βαλίτσες απο το πατάρι... :moped:

Offline john.dalag

• Απλός οδηγός
  • That's all...
Reply #86 on: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 17:26:48 μμ
Καλημέρα και καλό ταξίδι να έχουμε.
Εγώ σήμερα το απόγευμα ξεκινώ για να διανυκτερεύσω κοντά στα σύνορα.
Αύριο στις 8 το πρωί που ακριβώς θα συναντηθούμε;

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #87 on: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 17:56:32 μμ
Καλο ταξιδι παιδες και να περασετε τελεια! Και απολαυστε τον "ηλεκτρισμο" της τελευταιας μερας πριν την αναχωρηση.

" the PouroDuro spirit "

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #88 on: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 22:11:07 μμ
καλό ταξίδι παίδες και με το καλό να γυρίσετε.

Παύλος Καρούμπης

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Σάββατο 05 Ιούλιος 2014, 06:02:16 πμ
Η βαλκανική ξεκίνησε! Από την Καστοριά με πίτσα και μπυρίτσα παραλίμνια

Sent from my iPhone  using tapatalk

Offline vasko

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ
Reply #90 on: Σάββατο 05 Ιούλιος 2014, 06:25:09 πμ
Καλο ταξιδι παλικαρια.Να περασετε καλα.Περιμενω εντυπωσεις την αλλη εβδομαδα.

Ευχομαι του χρονου να μπορεσω να ακολουθησω!

Ω ρε που πάμε ρε!!!

Offline xelli

• νέος οδηγός
  • **
Reply #91 on: Σάββατο 05 Ιούλιος 2014, 14:29:09 μμ
Καλό ταξίδι σε όλους και να περνάτε καλά

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #92 on: Σάββατο 05 Ιούλιος 2014, 14:58:15 μμ
Καλό ταξίδι και χαλαρά στο δρόμο να το απολαύσετε

Δεν   πλαλάου!!!!