Hellas Transalp Forum

Αντικατασταση δεικτη βενζινης με after market

Μανθος 650 · 8326

Offline Μανθος 650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Ride like the wind
on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 05:38:08 πμ
Έχει δοκιμάσει κανείς να αντικαταστήσει τον υπάρχων <<προβληματικό>> δείκτη με after market ??? π.χ  http://www.motoraid.eu/digital-fuel-gauge-monitor-motosens-flat-line-black-black
« Last Edit: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 05:52:00 πμ by Μανθος 650 »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 05:58:46 πμ
Έχει δοκιμάσει κανείς να αντικαταστήσει τον υπάρχων <<προβληματικό>> δείκτη με after market ??? π.χ  http://www.motoraid.eu/digital-fuel-gauge-monitor-motosens-flat-line-black-black

Το πρόβλημα δεν οφείλεται στο όργανο αλλά στο φλοτέρ (η θέση που είναι τοποθετημένο και η γεωμετρία του ντεπόζιτου). Η αντικατάστασή μάλλον πεταμένα λεφτά είναι ;) Αν όμως μάθεις να το διαβάζεις τότε δεν έχεις θέμα αναξιοπιστίας.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 06:03:28 πμ
εχω την αισθηση οτι δεν θα αλλαξει κατι.δεν ειναι προβλημα στον δεικτη,αλλα στην μορφολογια του ρεζερβουαρ.μπορει στα χαμηλα του να εχει μεγαλο πλατος και να εχει αρκετο αποθεμα,ασχετα αν δειχνει αδειο.οτι δεικτη και να βαλεις,μαλλον το ιδιο θα δειχνει.

Offline Μανθος 650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Ride like the wind
Reply #3 on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 06:10:36 πμ
Σκέφτηκα..., λες να γίνεται ???, είναι θέμα αίσθησης ,για το γαμ.το ,εμένα με 10 lt  είναι μια γραμμή πριν το full ,ειμαι και λιγο ψειρας...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 15:40:26 μμ
 Ο δείκτης δεν εχει κ'άποιο πρόβλημα. Οπως είπαν και οι προλαλήσαντες θέμα συνήθειας είναι. Ετσι και εγώ εκανα κάποιες δοκιμές μέχρι να καταλάβω τι παίζει με δαύτον.
Π.χ. Μετά απο φουλάρισμα ο δείκτης κόλησε στην ενδειξη Full και ξεκόλησε απο εκεί μετά απο 150χλμ.
στα 180χλμ ο δείκτης δείχνει  3/4
στα 230χλμ ο δείκτης δείχνει 1/2
στα 280χλμ ο δείκτης δείχνει 1/4
στα 320χλμ ο δείκτης ακουμπάει το κόκκινο
στα 333χλμ ο δείκτης είναι στο τέλος  της κόκκινης περιοχής.οπως στην φωτό:

εκεί δεν πήγαινε παρακάτω το πείραμα αφού ακόμα και με ανοιχτή την τάπα κουνώντας δεξιά αριστερά δεν ακουγόταν τπτ. Εκεί φουλάρισα με 15.48 λίτρα. Είχα δλδ ακόμα 3.5 λίτρα.
Συμπέρασμα: Στην κόκκινη περιοχή μάλλον δεν είναι η ρεζέρβα αλλά κάπου εκεί συνιστάται να συμπληρώνεις.
Και κατ' εμέ κάτω απο το κόκκινο είναι πλέον σαν να εχεις ηδη γυρίσει σε ρεζέρβα.

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #5 on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 16:15:05 μμ
καλο δειχνει... τι να σου πω?? λες??

xlv 650

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2012, 23:07:59 μμ
Σκέφτηκα..., λες να γίνεται ???, είναι θέμα αίσθησης ,για το γαμ.το ,εμένα με 10 lt  είναι μια γραμμή πριν το full ,ειμαι και λιγο ψειρας...

Περίπου με τη μισή χωρητικότητα του τεπόζιτου. Αφού 19 χωράει απο στεγνό.
Καλά δείχνει αφού στο δικό μου στα 180χλμ ο δείκτης δείχνει  3/4, την γραμμή δλδ που λές, αρα  αν στο περίπου βγάζει 330χλμ και μένουν και 2.5-3 λίτρα ακόμα απο το 3/4 εως το στέγνωμα εχει ακόμα άλλα 180χλμ το πολύ.
(Ολα αυτά βέβαια με πολύυυυυυ χαλαρή οδήγηση.)

Βασικά χρειάζεται ενα όργανο, η μάλλον καλύτερα μια ένδειξη ποσότητας καυσίμου πιο ''αναλυτική'' πέφτοντας απο το 1/4 και κάτω. Και να βλέπεις full οταν εχεις φουλάρει μέχρι το λαιμό της τάπας και όχι μόλις βάλεις 20 ευρώ.
Ομως πιστεύω οτι αυτό είναι θέμα και του τι στέλνει το φλοτερ στο όργανο, ισως λοιπόν το φλοτερ να μην είναι και τοσο γραμμικό στο τι στέλνει.

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #7 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2012, 03:08:16 πμ

Π.χ. Μετά απο φουλάρισμα ο δείκτης κόλησε στην ενδειξη Full και ξεκόλησε απο εκεί μετά απο 150χλμ.
στα 180χλμ ο δείκτης δείχνει  3/4
στα 230χλμ ο δείκτης δείχνει 1/2
στα 280χλμ ο δείκτης δείχνει 1/4
στα 320χλμ ο δείκτης ακουμπάει το κόκκινο
στα 333χλμ ο δείκτης ...
Καλα δεν υπαρχει αυτο! Και δεν εννοω Νικολα οτι λες ψεματα ή οτι κανεις λαθος αλλα φαντασου οτι εγω εμεινα απο βενζινα την Τεταρτη και εδειχνε 245χλμ.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2012, 03:36:18 πμ
Καλα δεν υπαρχει αυτο! Και δεν εννοω Νικολα οτι λες ψεματα ή οτι κανεις λαθος αλλα φαντασου οτι εγω εμεινα απο βενζινα την Τεταρτη και εδειχνε 245χλμ.

Κι ομως γίνεται! με μια καλή ρύθμιση και με οδήγηση με ταχύτητες 90-100χαω (όπως πάει ο Νικόλας)
Εγώ προχθές που πήγα δικάβαλος (φουλαρισμένος τάπα) απο Λάρισα στη Βέροια μέσω Κοζάνης (δρόμος με κάμποσες ανηφορίτσες και στροφούλες) δουλεύωντας το γκάζι ελαφρά (απότομα ανοίγματα) και με τα χύτητες 90 - 110 για 181χλμ (φούλαρα τάπα στη Βέροια) έκαψα 9λίτρα βενζίνα δηλ 4,9/100χλμ!
Η σωστή ρύθμιση των pilots και το προδευτικό άνοιγμα του γκαζιού (ιδιαίτερα χαμηλά) είναι ας πούμε το "μυστικό" της χαμηλής κατνάλωσης ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2012, 08:14:16 πμ
Πολύ σωστά.
Δύο παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση, ο ένας είναι η γενική κατάσταση της μηχανής, δλδ ρύθμιση, αναλώσιμα που την επηρεάζουν (μπουζί-φίλτρο αέρα) , φορτίο, οδικό δίκτυο.
Και δεύτερον και σημαντικό ο τρόπος οδήγησης. Αν ανοίγεις το γκάζι παραπάνω απο τις στροφές του κινητήρα καις άσκοπα. Τι θέλω να πώ, αν πχ στις 20ο περιστροφή εχεις 50 χλμ και στις 40ο τα 100χλμ/ω (λέω τώρα) αν θές να πάς με 100χλμ/ω στρέφεις μαλακά το γκάζι ωστε ο κινητήρας να ανεβάζει στροφές ακολουθώντας το χέρι σου και οχι να το κυνηγάει.
Αλλαγές  στις 4000στρ/λ το πολύ, μεγιστη ωριαία ταχύτητα 90-100χλμ/ω δλδ 4500-5000στρ/λ το πολύ. Οχι ασκοπα μαρσαρίσματα και επιταχύνσεις . Μέ άλλα λόγια αν το κυνηγάς και μπλοκαριστείς και σε  κίνηση καις .
Κάτι ξέρω εγώ που με προσπερνάνε τα ... delivery  :2hysterical:
Τα χλμτρα που γράφω είναι με 99% δικάβαλο αλλά εγώ είμαι 82 κιλά και η κυρά 60, ψηλή ζελατίνα, και μπαγκαζιέρα συνήθως αδεια αφού την εχω πιό πολύ για τα κράνη, και μικτές διαδρομές

... αλλα φαντασου οτι εγω εμεινα απο βενζινα την Τεταρτη και εδειχνε 245χλμ.

Την εφτιαξες επιτέλους Γιώργο? να πώ καλοτάξιδη?

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #10 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2012, 13:17:57 μμ
:eusa_naughty: ξενη εχω!

click me!

Offline Μανθος 650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Ride like the wind
Reply #11 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2012, 21:56:33 μμ
Μετα απο  σερφαρισμα βρηκα ροομετρητες καυσιμου που προσαρμοζονται στην εξοδο του τεποζιτου, η εφορμογες  τους ειναι ναυτιλιακες , ομως και το κοστος σχεδον απαγορευτικο :-\ :-\    http://www.saltysmarine.com/index.php?main_page=product_info&cPath=84_120_22&products_id=2388 
« Last Edit: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2012, 22:03:04 μμ by Μανθος 650 »

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 29 Οκτώβριος 2012, 02:02:16 πμ
ενδιαφέρον πάντως. Από ό,τι κατάλαβα απλώς μετράει την ποσότητα της βενζίνης με την προϋπόθεση ότι το ντεπόζιτο είναι γεμάτο και υπολογίζει πόσο έχει μείνει. Θα ήταν λύση και για τα μοντέλα 400/600, αλλά όπως είπες, το κόστος είναι δυσανάλογο.

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 29 Οκτώβριος 2012, 18:26:32 μμ
Πολύ σωστά.
Δύο παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση, ο ένας είναι η γενική κατάσταση της μηχανής, δλδ ρύθμιση, αναλώσιμα που την επηρεάζουν (μπουζί-φίλτρο αέρα) , φορτίο, οδικό δίκτυο.

Του έχουν αφήσει κάν δύο να τις προσέχει και τις παίρνει εναλλάξ, όπου να 'ναι θα αρχίσει να φτιάχνει και την /τις δική/ες του, να έχει πολλές....... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 00:28:02 πμ
Του έχουν αφήσει κάν δύο να τις προσέχει και τις παίρνει εναλλάξ,....

Μαύρες είναι και αυτές? :2hysterical:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 01:12:59 πμ
Του έχουν αφήσει κάν δύο να τις προσέχει και τις παίρνει εναλλάξ, όπου να 'ναι θα αρχίσει να φτιάχνει και την /τις δική/ες του, να έχει πολλές....... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν να "εβαλαν το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα"  ;D

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #16 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 06:58:33 πμ
Μαύρες είναι και αυτές? :2hysterical:
ασπρο μαυρο μπλε ασημι

click me!

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 15:11:25 μμ
Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν να "εβαλαν το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα"  ;D
Γιατί ρε Θανασάκη εκφράζεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο? δεν το καταλαβαίνεις ότι του δημιουργείς ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού μου? μοιάζει με λύκο βρε αυτό το αρνάκι? με αρκούδο μπορεί!!!  κρίμα ρε γμτ και νόμιζα ότι είσαι καλύτερος από τον Φιλο μου τον  Azwro (σορι Γιωργάκη αστείο ειναι αυτό)  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

ασπρο μαυρο μπλε ασημι

Ποικιλία παιδί μου, για να μην πλήττει! ανάλογα με το πως είναι η μέρα (Ηλιόλουστη, βροχερή, συνεφιασμένη, λασπωμένη,) παίρνει και την κατάλληλη

Υ.Γ. Αα!! του είπαν πως μόλις λήξουν τα ασφαλιστήρια να τα ανανεώσει σε όλες καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας σε όλες............ :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 23:07:14 μμ
Εσύ Ευάγγελε κανόνισε να μου εξασφαλίσεις τουλάχιστον 2 φισακια απο αυτά που λέγαμε, γιατί εχω βαρεθεί να βγάζω και να βάζω το κάλυμα των οργάνων.
Σε λίγο θα μάθει και θα βγαίνει μόνο του.  :2hysterical: