Hellas Transalp Forum

Μπλοκάρισμα πίσω φρένου

vaggelis_peir · 5256

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
on: Κυριακή 14 Οκτώβριος 2012, 23:53:06 μμ
Έχω παρατηρήσει ότι το πίσω φρένο έχει την τάση να μπλοκάρει και μου το έχουν πει και άλλοι φίλοι μου που έχουν transalp. 'Εχω δισκόφρενο x gear και τακάκια newfren. Έχει κανείς το ίδιο θέμα και αν ναι, τι λύση βρήκε?

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 00:45:04 πμ
Πιθανά χρειάζονται τα έβολα της δαγκάνας ένα καθάρισμα. Λόγω συσσωρευμένων καταλοιπων και βρωμιάς μπλκάρουν και δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω σωστα.

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #2 on: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 01:32:55 πμ
Έχω παρατηρήσει ότι το πίσω φρένο έχει την τάση να μπλοκάρει και μου το έχουν πει και άλλοι φίλοι μου που έχουν transalp. 'Εχω δισκόφρενο x gear και τακάκια newfren. Έχει κανείς το ίδιο θέμα και αν ναι, τι λύση βρήκε?
όταν λες μπλοκάρει εννοείς μόνο του .......η όταν το πατάς... με λίγο...η πολύ πίεση......η γενικά μπλοκάρει
όταν το πατάς πάντα.
φώτο απο το δισκόφρενο-δισκόπλακα είναι εύκολη ;

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #3 on: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 01:36:06 πμ
Πιθανά χρειάζονται τα έβολα της δαγκάνας ένα καθάρισμα. Λόγω συσσωρευμένων καταλοιπων και βρωμιάς μπλκάρουν και δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω σωστα.

Με τι το καθαρίζεις?  :eusa_think:
« Last Edit: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 01:37:38 πμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #4 on: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 02:29:03 πμ
θέλει λίγο λύσιμο η δαγκάνα. Κάποιοι απλά όπως είναι βάζουν WD40 -προσοχή, στα έμβολα και όχι στα τακάκια, γιατί μετά θα πας για βρούβες!!!- και όποιον πάρει ο χάρος (όχι ότι δεν κάνει δουλειά). Το καλύτερο είναι να βγάλεις τακάκια, τα φέρεις τα έμβολα έξω και να καθαρίζεις με μηχανικό τρόπο, ένα πανί  και χρήση υγρού φρένων. Απλά λίγο προσεκτικά γιατί είναι καυστικό και "λερώνει" όπου πέσει. 

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 04:11:40 πμ
θέλει λίγο λύσιμο η δαγκάνα. Κάποιοι απλά όπως είναι βάζουν WD40 -προσοχή, στα έμβολα και όχι στα τακάκια, γιατί μετά θα πας για βρούβες!!!- και όποιον πάρει ο χάρος (όχι ότι δεν κάνει δουλειά). Το καλύτερο είναι να βγάλεις τακάκια, τα φέρεις τα έμβολα έξω και να καθαρίζεις με μηχανικό τρόπο, ένα πανί  και χρήση υγρού φρένων. Απλά λίγο προσεκτικά γιατί είναι καυστικό και "λερώνει" όπου πέσει. 

Μάλιστα! Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ρώτησα. Προσοχή στα υγρά που χρησιμοποιείτε γιατί εάν "κάψετε" την τσιμούχα τού εμβόλου απλώς θα μείνετε χωρίς φρένα και θα μπείτε και σε μεγαααααάλες περιπέτειες.
  Το να πάει υγρό στα τακάκια είναι το λιγότερο. Από 'δω, από 'κει, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα τα καθαρίσετε (αν την έχετε βγάλει καθαρή στο μεταξύ που θα έχετε μείνει χωρίς φρένα). Το να χαλάσει όμως η τσιμούχα τού εμβόλου, καλύτερα ας μην το σκέφτομαι!

Εγώ δεν εμπιστεύομαι ούτε το WD 40 για την συγκεκριμένη δουλειά. Έβαλα μια φορά αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα "ωχ, τι έκανα". Κι αυτό γιατί δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει το συγκεκριμένο υγρό, ενώ τα ειδικά καθαριστικά φρένων είναι υποτίθεται δοκιμασμένα. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα κακό αλλά μάλλον δεν ξαναβάζω.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 04:22:59 πμ
Τι εννοείς να κάψει την τσιμούχα το υγρό φρένων? Μα είναι σχεδιασμένη για να στεγανοποιεί διαρρόες απο αυτά, άρα είναι συμβατή για επαφή με τα υγρά φρένων....
Το ότι η δουλειά πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή, είναι προφανές.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012, 04:39:22 πμ
Τι εννοείς να κάψει την τσιμούχα το υγρό φρένων? Μα είναι σχεδιασμένη για να στεγανοποιεί διαρρόες απο αυτά, άρα είναι συμβατή για επαφή με τα υγρά φρένων....
Το ότι η δουλειά πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή, είναι προφανές.

Όχι το υγρό φρένων! Πού το είδες αυτό να το γράφω? Αυτή είναι η δουλειά της, να στεγανοποιεί τα υγρά φρένων. Στα αμφιβόλου ποιότητος και προελεύσεως υγρά που χρησιμοποιούνται για το καθάρισμα αναφέρομαι.