Hellas Transalp Forum

Θόρυβος στον μπροστινό τροχό.

επισκέπτης · 8121

transalp1966

• Guest
on: Δευτέρα 07 Μάιος 2012, 03:28:17 πμ
Γεια σας παίδες, άρτια αφιχθής στο forum, καθώς από τον Ιανουάριο αγόρασα μια μεταχειρισμένη 600αρα(XL600 v-r). Θέλω να μοιραστώ την απορία μ... Μόλις άλλαξα τα ελαστικά μου και τοποθέτησα τα ΑΝΑΚΕΕ 2, αντικαθιστώντας το μπροστινό SIRAC και το οπίσθιο ANAKEE 1. Αμέσως μετά την αλλαγή άκουσα στον μπροστινό τροχό ένα γρύλλισμα στο μπροστινό τροχό κάτι που δεν άκουγα πριν. Αναρωτήθηκα μήπως το καινούργιο ελαστικό ήταν ο φταίχτης και αποφάσισα να το αφήσω καμια βδομάδα να στρώσει. Δεν μιλάω για φοβερό ήχο που να σπάει τα νεύρα αλλά είναι λίγο ενοχλητικό και δεν ξέρω μήπως είναι και επικίνδυνο. Επισκέφθηκα ακόμα μια φορά τον λαστιχά κ αφού έλυσε τον τροχό μ είπε πως έχω πρόβλημα με τα τακάκια αφού είναι φαγωμένα κ βρίσκει σίδερο με δισκόπλακα!! Μα καλά είναι δυνατόν με το παλιό ελαστικό να μην έκανε επαφή κ με το που το άλλαξα να θέλω τακάκια; Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι λίγο φαγωμένα αφού μ τα έδειξε, τα έτριψε με λίγο γυαλόχαρτο κ τα ξανατοποθέτησε. Αν όντως χρειάζονται αλλαγή τι προτείνετε; Μετά απο πρόχειρη αναζήτηση έχω βρει τα αυθεντικά της HONDA με 43€. Αναμένω απαντήσεις...!!!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Δευτέρα 07 Μάιος 2012, 06:24:25 πμ
Το θόρυβο το έχεις όταν φρενάρεις?
Μετά το τρίψιμο εξαφανίστηκε ο θόρυβος?

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #2 on: Δευτέρα 07 Μάιος 2012, 08:45:18 πμ
και τα EBC είναι εξίσου καλά και πιο φθηνά απο τα nissin! τα τελευταία που έβαλα πάνω στη μηχανή είχαν αν θυμάμαι καλά maximum 35 euro

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3 on: Δευτέρα 07 Μάιος 2012, 16:41:31 μμ
Είναι με μονό δισκόφρενο μπροστά?
Αν είναι ετσι έλεγξε και την μεταλική βάση της δαγκάνας για φθορές στα ακρα που στερεώνονται τα τακάκια.
Ενα θόρυβο εκανε και ενός φίλου το 600αρι ρυθμικό με την περιστροφή και λέγαμε οτι ηταν ο ατερμονας του κοντερ, αλλά  τελικά είχε φθορά η βάση και δεν ''καθόντουσταν'' τα τακάκια σωστά. Παίζανε μέσα εξω και εβρισκαν περιμετρικά στην δισκόπλακα.
Είναι το Νο 9 , με κωδικό 45110MK5006  εδώ:

transalp1966

• Guest
Reply #4 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 00:19:13 πμ
Παιδιά ο θόρυβος έρχεται χωρίς να φρενάρω απλά όταν περιστρέφεται ο τροχός. Ο θόρυβος εμφανίστηκε με το που άλλαξα το λάστιχο χωρίς να πειραχτούν τα τακάκια. Έχω μονό δισκόφρενο μπροστά αριστερά(μοντέλο 94). Stoneman θα το κοιτάξω αλλά για να καταλάβω αν έχει φθορά πρέπει να το λύσω; Μου φαίνεται πιθανό το ενδεχόμενο αυτό ωστόσο δεν καταλαβαίνω πως εμφανίστηκε αμέσως μετά την αλλαγή λάστιχου;; Μήπως έκανε καμιά μαλακία ο λαστιχάς;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 02:35:47 πμ
Ναι ο θόρυβος ακούγεται οταν ο τροχός περιστρέφεται ελεύθερα δίχως να φρενάρεις.

Δεν μπορώ να πώ αν φταίει ο λαστιχάς, εκτός και αν έβγαλε τα τακάκια και τα εβαλε λάθος, η δεν εβαλε κατι στην θεση του.

Δεν χρειάζεται να λύσεις τροχό. Απλά ξεβιδώνεις τις δύο βίδες που κρατανε την δαγκάνα στην μεταλική βάση.
Τα τακακια εχουν στα  ακρα τους αυτάκια που τα κρατάνε στην θεση τους και θα παραμείνουν στην μεταλική βάση.
Εκεί τα κουνάς μεσα-εξω να δείς αν εχουν μπόσικα σε σχέση με την τετραγωνη υποδοχή που μπαίνουν τα αυτάκια τους γιατί εκεί  που θηλυκώνουν αυτά τα αυτάκια η τετράγωνη υποδοχή (στο σημείο που βρίσκεται το ελασμα Νο 11) φθείρεται καθώς τα αυτάκια κινούνται αριστερά δεξιά καθε φορά που φρεναρεις.
Αποτελεσμα να παρουσιάζουν μπόσικα και εκτός απο την κίνηση αυτή  τα τακακια κινουνται και μεσα εξω , δλδ σαν να απομακρύνονται απο το κεντρο του τροχού. Και ερχονται σε επαφή με το εξωτερικό χείλος της δισκόπλακας που δεν εχει τριφτεί.

Πιστεύω να το καταλαβαίνεις τί εννοώ, και να μη σε ζάλισα:2dizzy:

Αν δεν εχουν μπόσικα είναι αλλού η αιτία...

« Last Edit: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 02:44:28 πμ by Stoneman »

transalp1966

• Guest
Reply #6 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 05:27:46 πμ
ok σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.

transalp1966

• Guest
Reply #7 on: Δευτέρα 28 Μάιος 2012, 05:47:26 πμ
Stoneman, έκανα ότι μου πρότεινες, ωστόσο το έλασμα δεν έχει κάποια φθορά αλλά ήταν λίγο χαλαρό...φρόντισα να το στερεώσω πάνω στη δαγκάνα πιέζοντας το με μια πένσα και έδεσε ακριβώς. Επίσης άλλαξα και τα τακάκια με τα αυθεντικά της HONDA αλλά δυστυχώς ο θόρυβος παραμένει. Με την ευκαιρία αυτή καθάρισα και τους κυλίνδρους που ήταν σε κακή κατάσταση. Απ όσο μπορώ να διακρίνω η δισκόπλακα δεν φαίνεται για στραβιά. Λές να αλλάξω και πλάκα να τελειώνουμε; αν ναι έχεις να προτείνεις κάτι;

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #8 on: Δευτέρα 28 Μάιος 2012, 07:26:31 πμ
Για να δείς αν είναι στραβιά, λογικά θα πρέπει περιμετρικά εκεί που πατάν τα τακάκια, σε κάποια σημεία να έχει γραμμές ενώ σε άλλα όχι...τότε θέλει αλλαγή (και εννοείται αν έχει μείνει μιά σταλιά!)
Σε αντίθετη περίπτωση, μήπως να περιμένεις να πάρουν τα τακάκια την φόρμα τους μετά απο κάποια χλμ?

Transalp XL650V

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #9 on: Δευτέρα 28 Μάιος 2012, 09:01:10 πμ
Τα ρουλεμαν τροχου τα έλεγξες;;;Λέω γω τωρα............

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Δευτέρα 28 Μάιος 2012, 21:38:26 μμ
Stoneman, έκανα ότι μου πρότεινες, ωστόσο το έλασμα δεν έχει κάποια φθορά αλλά ήταν λίγο χαλαρό...φρόντισα να το στερεώσω πάνω στη δαγκάνα πιέζοντας το με μια πένσα και έδεσε ακριβώς. Επίσης άλλαξα και τα τακάκια με τα αυθεντικά της HONDA αλλά δυστυχώς ο θόρυβος παραμένει. Με την ευκαιρία αυτή καθάρισα και τους κυλίνδρους που ήταν σε κακή κατάσταση. Απ όσο μπορώ να διακρίνω η δισκόπλακα δεν φαίνεται για στραβιά. Λές να αλλάξω και πλάκα να τελειώνουμε; αν ναι έχεις να προτείνεις κάτι;

Οπως σου εγραψα, δεν είχα εγώ το πρόβλημα αλλά ενας φίλος με 600αρα. Απο οτι μου είπε άλλαξε βάση δαγκάνας, και τακάκια. Αλλαξε και δισκόπλακα αλλά οχι για να λύση το πρόβλημα, απλά επειδή ηταν στα τελευταία της και αφού το ελυσε ηταν ευκαιρία.

Για ποιό ελασμα μιλάς? αυτό που κρατάει τα τακκακια?

Μια διευκρίνηση , α) ο θόρυβος ακούγεται και οταν περιστρέφεις τον τροχό με την μηχανή στο διπλό?
και β) ο ηχος είναι σαν να κτυπάς κάτι η είναι σαν να ξύνει κάτι μεταλικό?

Μην προχωράς σε αλλάγη δισκόπλακας αν δεν είσαι 100% σίγουρος. Ενας απλός τρόπος για να την ελέγξεις είναι να κρατήσεις ενα κατσαβίδι σταθερό σε μικρή απόσταση απο την δισκόπλακα , απο το πηρούνι κάθετα στην δισκόπλακα (σαν να είναι δλδ η βελόνα ενός πικάπ) και περιστρέφοντας τον τροχό να δείς αν η δισκόπλακα σε κάποα σημεία ακουμπάει στο κατσαβίδι και σε άλλα οχι.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #11 on: Δευτέρα 28 Μάιος 2012, 22:38:30 μμ
Mε τον τροχό στον αέρα φρέναρε και άφησε.
Αν είναι ένα πολύ ελαφρό ξύσιμο είναι φυσιολογικό , φτάνει να μη φρενάρει ο τροχός .
Αν έχεις στραβιά δισκόπλακα θ ακούγεται περιοδικά όχι συνεχόμενα.

Τακάκια έστι κι αλλιώς θ άλλαζες.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

transalp1966

• Guest
Reply #12 on: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 02:47:42 πμ
Παίδες ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας...
Έχω να αναφέρω τα εξής:
α) Κάποιο ρουλεμάν δεν θεωρώ ότι είναι καθώς δεν ακούγεται θόρυβος όταν περιστρέφω τον τροχό χωρίς την δαγκάνα.
β) Ο θόρυβος είναι περιοδικός με τη δαγκάνα ενσωματομένη στη δισκόπλακα και σαν να ξύνεται μέταλλο. Το έλασμα που αναφέρω πιο πάνω σωστά stoneman είναι αυτό που συγκρατεί τα τακάκια.
γ) θα δοκιμάσω αυτό που μου πρότεινες με το κατσαβίδι, ακούγεται καλή ιδέα! Η δισκόπλακα έχει κάποιες γραμμές επάνω της κυρίως κάτω κάτω εκεί που τελειώνουν τα τακάκια ωστόσο τα τελευταία που αντικατέστησα δεν είχαν φαγωθεί τόσο πολύ στο συγκεκριμένο σημείο.
δ) θα τραβήξω αύριο μερικές φώτο για να δείτε και εσείς την κατάσταση με τα μάτια σας.
ε) εαν έχετε να μου προτείνετε κάτι για καινούγια δισκόπλακα ρίχτε καμιά ιδέα π.χ. ακούω ότι η NG δεν είναι τόσο καλές, η BRAKING είναι καλή, τι λέτε για XG;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #13 on: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 07:54:14 πμ
εγώ έβαλα της Honda γνήσια με 65€ - made in taiwan ή thailand, δεν θυμάμαι...

Transalp XL650V

transalp1966

• Guest
Reply #14 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2012, 02:55:34 πμ
Θυμάσαι από που;

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #15 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2012, 14:50:02 μμ
Εννοείται, μια βδομάδα έχει...
Από επίσημο αντιπρόσωπο στην θεσ / νικη (δαβανοπουλο ) αλλά και Αθήνα απ οτι είδα από 58-60€ ξεκινούσαν...

ΥΓ : η πλάκα είναι ότι με το που μου άλλαξε και μένα δίσκο και τακακια,  άρχισε χωρίς να παταω φρενο να γουργουριζει. Ακούγεται ιδιαίτερα αν βάζω νεκρά και το αφήνω να τσουλησει...
ελπίζω να οφείλεται στα τακακια που είναι καινούρια - το αφήνω για λίγο και αν δεν στρωσει πάει για επανεξεταση...

Λέτε να είναι κολλητικο?
« Last Edit: Τετάρτη 30 Μάιος 2012, 14:57:12 μμ by samniotis »

Transalp XL650V