Hellas Transalp Forum

xenon φωτα η' προβολακια?

jimbass3 · 47317

Offline jimbass3

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • varadero MK2 ABS
on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 16:31:06 μμ
Γεια σας!Ελπιζω να ειστε ολοι καλα...Μετα απο καποια βραδυνα ταξιδακια με τη μηχανη,παρατηρησα οτι τα φωτα δεν με ικανοποιουν αρκετα.Γι' αυτο  ηθελα να ρωτησω για τη μηχανη μας ειναι καλυτερα να βαλω xenon φωτα η' προβολακια?Ευχαριστω..

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2012, 16:45:53 μμ
Γεια σας!Ελπιζω να ειστε ολοι καλα...Μετα απο καποια βραδυνα ταξιδακια με τη μηχανη,παρατηρησα οτι τα φωτα δεν με ικανοποιουν αρκετα.Γι' αυτο  ηθελα να ρωτησω για τη μηχανη μας ειναι καλυτερα να βαλω xenon φωτα η' προβολακια?Ευχαριστω..
Να σου πω εγω εχω ξενον και ειμαι ικανοποιημενος ,βεβαια ολοι γνωριζουμε οτι τα ξενον δεν ειναι καταλληλα για το δικο μας κατοπτρο διοτι ενοχλουν τους υπολοιπους οδηγους ειτε προπορευόμενους ειτε αντιθετα ερχόμενους . Αν το αποφασισεις τουλαχιστον μην βγαλεις την μεταλικη <<καποτα>> που εχει διοτι γινετε ΠΑΡΑ πολυ ενοχλητικό .Κοιταξε βεβαια και για ξενον προβολακια ειναι καλυτερα διοτι επιλεγεις εσυ την χρηση τους ,ειναι το ιδιο καλα ως προς την ορατοτητα ,και δεν επιβαρυνουν το ηλεκτρικο κυκλωμα της μοτο .Αν βαλεις προβολακια με λαμπες αλογονου για να εχεις αποτελεσμα πρεπει να βαλεις λαμπες 55w συνολο 110 και ζοριζεις το κυκλωμα της ΤΑ (παθων) με δυσαρεστα αποτελεσματα .Σε προβολακια υπαρχουν και σε λεντ με παραπολυ καλο αποτελεσμα . 

Offline jimbass3

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • varadero MK2 ABS
Reply #2 on: Σάββατο 28 Απρίλιος 2012, 16:09:25 μμ
Βρηκα καποια προβολακια αλλα ειναι αλογονου,θα δω ποσα watt ειναι.Τωρα σε οτι αφορα τα xenon επειδη και ο μαστορας που εχω αυτα μου προτεινει μαλλον βλεπω να βαζω xenon.Eυχαριστω

andy

• Guest
Reply #3 on: Σάββατο 28 Απρίλιος 2012, 22:01:25 μμ
Βάλτα και τα 2.
Με 20e  βρίσκεις κινέζικα ξένον
και με κάνα 70άρι πολύ καλά προβολάκια.
Αν δεν ξέρεις να τα τοποθετήσεις μόνο σου, δίνεις ένα 30άρι σε ηλεκτρολόγο και με 120e κάνεις την νύχτα μέρα.
Τα ξένον είναι πολύ καλά και την ημέρα ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Κυριακή 29 Απρίλιος 2012, 00:12:32 πμ
Προσωπική γνώμη:
α] βάζεις καλύτερη-αποδοτικότερη  λάμπα
β] αν δε σε βοηθάει , τότε αναγκαστικά (αν και λάθος) βάζεις ξένον, μόνο θετικό τα χαμηλά Watt λειτουργίας.
και γ] οχι προβολάκια, οσο και μικρά να είναι σε Watt, επιβαρύνουν το ηλεκτρικό κύκλωμα.

andy

• Guest
Reply #5 on: Κυριακή 29 Απρίλιος 2012, 08:09:47 πμ

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Κυριακή 29 Απρίλιος 2012, 17:47:56 μμ
αυτά είναι οικονομικά και πολύ καλά.

http://www.moto-accessories.gr/products/probolakia_uviversal/probolakia_alogonou_clever_projector_twinset

Ενδιαφέρον. Φαίνεται καλή και πλήρης περίπτωση.

Offline siths

• Απλός οδηγός
  • ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΡΙΟΥΛΑ!!
Reply #7 on: Κυριακή 06 Μάιος 2012, 19:12:57 μμ

http://www.moto-accessories.gr/products/probolakia_uviversal/probolakia_alogonou_clever_projector_twinset
ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ....ΜΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΟΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΥΚΟΛΕΣ ΒΙΔΟΥΚΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ....ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ...ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ..

andy

• Guest
Reply #8 on: Κυριακή 06 Μάιος 2012, 22:14:07 μμ
ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ....ΜΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΟΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΥΚΟΛΕΣ ΒΙΔΟΥΚΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ....ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ...ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ..
Αυτά τα έχει φίλος σε varadero κάνα χρόνο και είναι πολύ καλά για αυτό και τα προτείνω.
Τώρα μάλλον κάτι λάθος θα έχει κάνει στην εγκατάσταση. Ίσως να χρειάζεται εκτός από ασφαλιοθήκη και ρελέ.
Δεν ξέρω από ηλεκτρικά μάλλον κάλο είναι να το ελέγξει ένας ηλεκτρολόγος.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Κυριακή 06 Μάιος 2012, 22:17:14 μμ
...ΜΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΟΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΩ ...ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ...ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ..

:eusa_think: :eusa_think: :eusa_think: Aυτό θέλει σκέψη ....

Λοιπόν ενα λαμπάκι καίγεται απο πολλές αιτίες:
Αν καίγειται ενώ είναι αναμένο
α) Απο υπέρταση
β) από υπερθέρμανση, που προκαλείται συνήθως απο την υπέρταση και
γ) απο ελλατωματική σύνδεση, πχ: ενα βίσμα που δεν είναι σωστό και κάνει σπινθήρα, ενα βρώμικο/σκουριασμένο φίς κλπ.

Αν καίγεται κατα το άνοιγμα η κλείσιμο, ευθύνεται ο ακαταλληλος/ελατωματικός διακόπτης/ρελέ.

Αρα πρώτα ελέγχεις το κύκλωμά σου ωστε να βεβαιωθείς οτι το πρόβλημα δεν είναι στα προβολάκια.
Πχ: ενωσέ τα κατευθείαν με ενα καλώδιο στο (+) ωστε να δείς αν φταιει η καλωδίωση.
Ισως η λύση είναι να αγοράσεις επώνυμα και ποιό ποιοτικά λαμπάκια.

Offline siths

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 13:09:56 μμ
Ευχαριστω για τις συμβουλες σου...το πηγα στον ηλεκτρολογο και μου ειπε το ποιο πιθανο ειναι η υπερθερμανση. και μου εβαλε καλυτερες και επωνιμες λαμπες...μου αφισε για δοκιμαστικα και με (προσοχη) μην μπει νερο τα λατιχακια που στεγανοπιουν τα καλωδια με τα προβολακια ανοιχτα για να περνα αερας ...θα το δοκιμασω ετσι και εαν πανε καλα θα ανοιξουμε στο καθε ενα μια τρυπουλα απο κατω για να ψυχοντε...

Offline siths

• Απλός οδηγός
Reply #11 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 13:12:42 μμ
Αυτά τα έχει φίλος σε varadero κάνα χρόνο και είναι πολύ καλά για αυτό και τα προτείνω.
Τώρα μάλλον κάτι λάθος θα έχει κάνει στην εγκατάσταση. Ίσως να χρειάζεται εκτός από ασφαλιοθήκη και ρελέ.
Δεν ξέρω από ηλεκτρικά μάλλον κάλο είναι να το ελέγξει ένας ηλεκτρολόγος.
Σ Ευχαριστω ανδρεα!!!

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #12 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 21:28:11 μμ
Μπορει επισης να καει γιατι ειναι λαμπακι που δουλευει στα 12V... αλλα η ταση στη μηχανη εινα πιο πανω... = κακης ποιοτητας λαμπακι...

Επισης, απο κραδασμους λογω "χαλαρης" - μη σωστης τοποθετησης.... το νημα οταν αναβει ειναι πολυ ευαλωτο....
Χωρις απο τις ανωμαλιες του δρομου, οι δονησεις που μεταφερονται απο το μοτερ στα καγκελα ειναι ισχυρες....
« Last Edit: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 21:30:38 μμ by Hypersonic »

Offline siths

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Τρίτη 08 Μάιος 2012, 21:54:04 μμ
Μπορει επισης να καει γιατι ειναι λαμπακι που δουλευει στα 12V... αλλα η ταση στη μηχανη εινα πιο πανω... = κακης ποιοτητας λαμπακι...

Επισης, απο κραδασμους λογω "χαλαρης" - μη σωστης τοποθετησης.... το νημα οταν αναβει ειναι πολυ ευαλωτο....
Χωρις απο τις ανωμαλιες του δρομου, οι δονησεις που μεταφερονται απο το μοτερ στα καγκελα ειναι ισχυρες....
Το πρωτο που κοιταξε ο ηλεκτρολογος ηταν να δει για κραδασμους...εκει ειναι οκ δεν υπαρχη θεμα ειναι καλα τοποθετισμενα...θα το δουλεψω ετσι και θα το δουμε...ειναι συμαντικο για εμενα γιατι το μηχανακι ειναι παλιο(αλλα σκληρο για να πεθανει  :evil6:) και τα φωτα του δεν ειναι και το καλυτερο δυνατο...ευχαριστω...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 10 Μάιος 2012, 04:18:48 πμ
Βάλε κάτι σαν αυτό: 
 Motorcycle HID Projector KT-MT3

http://eshop.ktautopart.com/home-list/kt-mt3.html?gclid=COvSpMfC868CFUVc3wodCxFvXA

και μαλιστα παίζει επιλογή 12V/25W  και 12V/35W

Ακριβούτσικο αλλά στην τιμή παρέχει επιλογή συχνότητας λάμπας (Bulb Color ) και Angel Eye   και Demon Eye  και μια εφεδρική λάμπα. 

Βέβαια το εχουν και οι σχιστομάτηδες  http://search.eim.ebay.gr/?kw=Motorcycle+HID+Projector&ect=&elc=-2&ec=&eb=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7   μισή τιμή.

« Last Edit: Πέμπτη 10 Μάιος 2012, 04:22:10 πμ by Stoneman »

Offline siths

• Απλός οδηγός
Reply #15 on: Πέμπτη 10 Μάιος 2012, 04:42:54 πμ
Βάλε κάτι σαν αυτό: 
 Motorcycle HID Projector KT-MT3

http://eshop.ktautopart.com/home-list/kt-mt3.html?gclid=COvSpMfC868CFUVc3wodCxFvXA

και μαλιστα παίζει επιλογή 12V/25W  και 12V/35W

Ακριβούτσικο αλλά στην τιμή παρέχει επιλογή συχνότητας λάμπας (Bulb Color ) και Angel Eye   και Demon Eye  και μια εφεδρική λάμπα. 

Βέβαια το εχουν και οι σχιστομάτηδες  http://search.eim.ebay.gr/?kw=Motorcycle+HID+Projector&ect=&elc=-2&ec=&eb=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7   μισή τιμή.

δειχνει το γνησιο για καλο.....βασεις δεν ειδα...απο οτι φαινετε μπαινουν χωνεφτα..( πρωτοτυπο για ΤΑ )

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 10 Μάιος 2012, 05:26:17 πμ
Δεν είναι προβολάκια, μπαίνουν μέσα στο κατοπτρο του προβολέα.
Αλλά επειδή δινει διατάσεις ισως μπαίνουν σε καποια βάση ... αναγκαστικά θα παίξει μοντίφα.

Το μόνο θετικό είναι οτι εχουν δικό τους κατοπτρο και δεν θα στραβώνουν σαν τις μετατροπές που απλά βαζεις μια λάμπα στο ηδη υπάρχον ανακλαστήρα. Τουλαχιστον ετσι δείχνει.

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #17 on: Κυριακή 27 Μάιος 2012, 06:11:37 πμ

Ξέρουμε αν στα παραπάνω προβολάκια μπορούμε να βάλουμε xenon?
κάτι παρόμοιο γίνεται και με τα προβολάκια της HELLA (micro de) απλώς εκεί είναι σίγουρο ότι χωράει κανονικά ο λαμπτήρας!

Αν μπορεί να γίνει, νομίζω ότι θα είναι ότι καλύτερο, 60€ τα προβολάκια + κανα 40άρι τα xenon (δεν χρειάζεται να είναι και κορυφαία - μία σκάλα θα δουλεύουνε) και έχεις και πιο χαμηλή κατανάλωση και για όσους έχουν ήδη xenon στο φανάρι δεν θα τους χαλάει και η κιτρινίλα απο τις αλογόνου στα προβολάκια!!!

Transalp XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Κυριακή 27 Μάιος 2012, 17:22:06 μμ
Θες να πείς, λάμπες XENON σε κλασικά προβολάκια?
Ακόμα και να μπαίνουν , τελικά θα εχεις το κλασικό πρόβλημα με τις λάμπες XENON σε κλασικό φανάρι καθρεπτη με την ανεξέλεγκτη δέσμη που στραβώνει.

Εγώ θα εβαζα αυτά  http://viewitem.eim.ebay.gr/AngelEye-Super-HID-BIXENON-MOTORCYCLE-Projector-LEN-KIT-12V-35W-6000K--25/180873569019/item    η κάτι σαν αυτό  και XENON, και με βάσεις , και προτζέκτορας, και AngelEye περιμετρικά.

Γνώμη μου ...

Harry

• Guest
Reply #19 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 03:32:36 πμ
Θες να πείς, λάμπες XENON σε κλασικά προβολάκια?
Ακόμα και να μπαίνουν , τελικά θα εχεις το κλασικό πρόβλημα με τις λάμπες XENON σε κλασικό φανάρι καθρεπτη με την ανεξέλεγκτη δέσμη που στραβώνει.

Εγώ θα εβαζα αυτά  http://viewitem.eim.ebay.gr/AngelEye-Super-HID-BIXENON-MOTORCYCLE-Projector-LEN-KIT-12V-35W-6000K--25/180873569019/item    η κάτι σαν αυτό  και XENON, και με βάσεις , και προτζέκτορας, και AngelEye περιμετρικά.

Γνώμη μου ...

+1 Χωρίς angel eyes γιατί δεν πάνε στη δικιά μας , σε varadero ναι ! Προσωπικά  εγώ έβαλα xenon (made in Taiwan) και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος . Είδα τεράστια διαφορά στην ορατότητά μου την νύχτα και μάλιστα  την μεγάλη σκάλα την χρησιμοποιώ μόνο σε σινιάλο . Αν ήξερα (πέρσυ που τα έβαλα) για την παραπάνω πατέντα  , θα έβαζα xenon και τον προτζέκτορα για σωστότερο αποτέλεσμα * . Τέλος έχω βάλει πολλούς φίλους μου να προπορευτούν με αυτοκίνητο και μηχανή , ακόμα και ανάποδα να έρχονται , και μου έχουν πει πως δεν ενοχλούν καθόλου . Λάμπες xenon υπάρχουν πολλές και τα αποτελέσματα αλλάζουν .

*Δες αυτό σε tdm :   Σκέφτομαι να βάλω και γω τον προτζέκτορα πάντως....
« Last Edit: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 03:37:44 πμ by Harry »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 23:51:04 μμ
Χλίδα , το μηχανάκι.

kostasxlv

• Guest
Reply #21 on: Τρίτη 12 Ιούνιος 2012, 06:14:11 πμ

Ερωτηση ισως κουτη.Επειδη αυτα ειναι 110W μηπως επιβαρυνουν πολυ το ηλεκτρικο κυκλωμα?Αν αντικατασταθουν οι λαμπες με led Η3 7.5W θα υπαρχει καποιο προβλημα εκτος απο την αποδοση?Υποψιν οτι 7.5W σε led ειναι περιπου 30W σε αλογονου(νομιζω).
« Last Edit: Τρίτη 12 Ιούνιος 2012, 06:20:40 πμ by kostasxlv »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Τετάρτη 13 Ιούνιος 2012, 21:26:38 μμ
Ερωτηση ισως κουτη.Επειδη αυτα ειναι 110W μηπως επιβαρυνουν πολυ το ηλεκτρικο κυκλωμα?Αν αντικατασταθουν οι λαμπες με led Η3 7.5W θα υπαρχει καποιο προβλημα εκτος απο την αποδοση?Υποψιν οτι 7.5W σε led ειναι περιπου 30W σε αλογονου(νομιζω).

Γνώμη μου οτι ενα εξτρα που αποτελεί το διπλάσιο φορτίο απο το κανονικό , δλδ 55watt o προβολέας, και βάζουμε 110W αξεσουάρ?

Τώρα σε οτι εχει να κάνει με τα led χρειάζεται προσοχή στην επιλογή.
πρώτη φορά συναντάω λάμπα Led που να χαρακτηρίζεται με Watt.
Αναφέρει η οχι την απόδωσή του σε φωτεινότητα (Loumens)?
Γιατί τα 110W σε αλογόνο δίνουν περίπου 66.000 Loumens

Mπορείς να δώσεις μια φωτό, η ενα λινκ να τα δώ αυτά τα led Η3 7.5W?
Είναι σαν αυτό?  http://eastarled.en.alibaba.com/product/516413794-212692422/High_power_7_5W_H3_car_led_fog_lamp.html

kostasxlv

• Guest
Reply #23 on: Τετάρτη 13 Ιούνιος 2012, 21:50:56 μμ
Τα led που βρηκα ειναι αυτα http://viewitem.eim.ebay.gr/Car-Fog-Light-Bulb-Lamp-Auto-Bright-H3-LED-White-DC-12V-Day-Driving-75W-Super/110879965082/item
Τωρα για την καταναλωση και την αποδοση διαβασα τα παρακατατω.
Clopy paste:Το πόσο δυνατό είναι το φως ενός λαμπτήρα μέχρι τώρα εκφράζεται με την αντιστοιχία του σε watt με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Δεδομένου ότι μετά το 2012 οι λαμπτήρες πυράκτωσης δεν θα διατίθενται πλέον στην αγορά, χρειαζόμαστε έναν νέο τρόπο για να καταλαβαίνουμε πόσο δυνατό είναι το φως των λαμπτήρων.
H καλύτερη μονάδα μέτρησης είναι το lumen, που εκφράζει την ποσότητα του φωτός που παράγει ένας λαμπτήρας (αντί της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει, όπως στην περίπτωση της ισχύος του σε watt).
Π.χ. η ποσότητα φωτός που παράγει ένας λαμπτήρας πυράκτωσης 60W είναι περίπου 750 lumen. Επομένως, για να αγοράσετε έναν λαμπτήρα LED που να παράγει εξίσου δυνατό φως, αναζητήστε κάποιον που παρέχει 750 lumen.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι λάμπες αλογόνου αποδίδουν 10 lumen/watt και οι λάμπες πυρακτώσεως 10-11 lumen/watt.
Ένας γρήγορος τρόπος για να υπολογίσει κάποιος την αντιστοιχία που υπάρχει ανάμεσα σε μια λάμπα ή spot LED και σε μία λάμπα ή spot αλογόνου ή πυρακτώσεως είναι να διαιρέσει τα Lumen της λάμπας ή του spot LED με το 10 και ο αριθμός που προκύπτει να είναι τα αντίστοιχα watt της λάμπας ή spot αλογόνου ή πυρακτώσεως.
Πχ. spot LED με 300 lumen αντιστοιχεί με λάμπα αλογόνου ή πυρακτώσεως 30 watt.
Επισης να προσθεσω οτι σε οικιακη χρηση λαμπτηρων led εριξα την καταναλωση του σπιτιου σχεδον στο μισο.Γιατι να μην λειτουργησει αντιστοιχα και στην μοτο?Λιγοτερα Watt=λιγοτερα ζορια πιστευω

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #24 on: Τετάρτη 13 Ιούνιος 2012, 22:10:48 μμ
Ξέρουμε αν στα παραπάνω προβολάκια μπορούμε να βάλουμε xenon?
κάτι παρόμοιο γίνεται και με τα προβολάκια της HELLA (micro de) απλώς εκεί είναι σίγουρο ότι χωράει κανονικά ο λαμπτήρας!

Αν μπορεί να γίνει, νομίζω ότι θα είναι ότι καλύτερο, 60€ τα προβολάκια + κανα 40άρι τα xenon (δεν χρειάζεται να είναι και κορυφαία - μία σκάλα θα δουλεύουνε) και έχεις και πιο χαμηλή κατανάλωση και για όσους έχουν ήδη xenon στο φανάρι δεν θα τους χαλάει και η κιτρινίλα απο τις αλογόνου στα προβολάκια!!!
Για δώσε λίνκ στον λαό για το 40ευρω xenon...  :2search:

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...