Hellas Transalp Forum

εχει μεινει κανεις απο HISS σε ΤΑ650??

XLGeorge · 11878

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 08:58:14 πμ
Ψαχνοντας πιθανες βλαβες που μπορουν να μας αφησουν, καποιος καπου ανεφερε οτι το HISS ειναι κλασικο προβλημα των ΤΑ650 και των Honda γενικοτερα. Στις χοντο-κοινοτητες (sic) που παρακολουθω (TA, VFR) δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου κατι τετοιο, αλλα θα ητανε καλο να ξερουμε αν εχει μεινει (τελεσιδικα) ποτε κανεις απο το HISS. Βαλτε μεσα και αλλα συναφη μοντελα με HISS πχ ΤΑ700 και Vara.

Any relevant information most welcome ..που λεμε κι'εδω   :D

" the PouroDuro spirit "

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 17:07:33 μμ
Το ΤΑ 650 απ' ότι ξέρω δεν μένει από HISS, παρά μόνο δυσκολεύεται κάποιες φορές και θέλει το "κόλπο" με το run-off (το έχουμε γράψει αλλού)και αρκετή επιμονή για να πάρει.

Τα Varadero ομοίως δυσκολεύονται κάποιες φορές και μερικά, κατασκευής μέχρι και το 2006, σε άφηναν όταν κοβόταν εσωτερικά (λόγω κακής σχεδίασης της διαδρομής του) το καλώδιο του HISS που ξεκινά από το πίσω μέρος του κεντρικού διαόπτη.
Βέβαια πριν σε αφήσει οριστικά σου έδινε πολύ καιρό νωρίτερα σημάδι (μικροδιακοπές) οτι είχε αρχήσει η φθορά του.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #2 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 17:43:34 μμ
  Πολύ πρόσφατα δημοσίευσα εδώ πρόβλημα μιας φίλης με το HISS. Έχασε τα κλειδιά και το μόνο κλειδί που τής έμεινε δεν αναγνωριζόταν από το HISS και δεν έβαζε μπροστά η μηχανή.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #3 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 18:08:54 μμ
Για πείτε και σε μας τους αδαείς με τα 600.
Τι προσφέρει το εν λόγω μαραφέτι;
Προστασία από κλοπή;
Είναι δύσκολο να καταργηθεί;!

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 19:15:16 μμ
  Πολύ πρόσφατα δημοσίευσα εδώ πρόβλημα μιας φίλης με το HISS. Έχασε τα κλειδιά και το μόνο κλειδί που τής έμεινε δεν αναγνωριζόταν από το HISS και δεν έβαζε μπροστά η μηχανή.

Ο μηχανικός μου πάντως μού είπε ότι καλό είναι, κάθε έξι μήνες να γίνεται εναλλαγή των κλειδιών, διότι όταν αυτά φυλάσσονται και δεν χρησιμοποιούνται απομαγνητίζονται, και όταν χρειαστούν δεν αναγνωρίζονται από το HISS.

Ηλίας Δημητριάδης

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 19:18:21 μμ
Επειδή μια φορά με άφησε με το varadero υπάρχει ένα μικρό κόλπο στην περίπτωση που κοπούν τα καλώδια  ώς συνήθως. Σβήνουμε την μηχανή απο το κλειδί με πατημένο το button της μίζας ανοίγουμε το κλειδί και παίρνει μπροστά . Με αυτόν το τρόπο το σύστημα "παρακάμπτει" τα 2 δευτερόλεπτα που θέλει το HISS για να διαβάσει και να δώσει εντολή  και για να μην αρχίσουν οι εξυπνάδες του τύπου αν παίρνει μπροστά με κλειδί χωρίς immobilizer σας λέω ότι δεν παίρνει.
Αυτό το κόλπο κυκλοφορεί στην honda. Στο varadero του 2008 που έχω τα καλώδια του HISS ήταν τόσο άτσαλα περασμένα που όταν έστριβε το τιμόνι ζοριζόντουσαν πολύ. Οπότε η το λύνεις και τα περνάς κανονικά η τα μακραίνεις και δεν έχεις ποτέ πρόβλημα.
Τιμή ανταλακτικού για το varadero 145 ευρώ περίπου.

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 19:21:04 μμ
Δεν ίσχυει αυτό με τα κλειδιά. Και στα τρία μηχανάκια TA650 2001. Varadero 2004 , Varadero 2008 δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ το δεύτερο κλειδί για περισσότερο απο 3 χρόνια. Μόνο όταν τα πούλησα το δοκίμασα και όλα μια χαρά.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 19:29:20 μμ
Δεν ίσχυει αυτό με τα κλειδιά. Και στα τρία μηχανάκια TA650 2001. Varadero 2004 , Varadero 2008 δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ το δεύτερο κλειδί για περισσότερο απο 3 χρόνια. Μόνο όταν τα πούλησα το δοκίμασα και όλα μια χαρά.
Kανεις λαθος ισχυει και παραισχυει!
Μου ετυχε και εμενα οπως και σε αλλους εδω μεσα Με μια αναζητηση θα το δεις
Βεβαια δεν ξερω αν απομαγνητιζονται ή παθαινουν κατι αλλο απο την αχρηστια

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 19:32:33 μμ
Επειδή μια φορά με άφησε με το varadero υπάρχει ένα μικρό κόλπο στην περίπτωση που κοπούν τα καλώδια  ώς συνήθως. Σβήνουμε την μηχανή απο το κλειδί με πατημένο το button της μίζας ανοίγουμε το κλειδί και παίρνει μπροστά . Με αυτόν το τρόπο το σύστημα "παρακάμπτει" τα 2 δευτερόλεπτα που θέλει το HISS για να διαβάσει και να δώσει εντολή  και για να μην αρχίσουν οι εξυπνάδες του τύπου αν παίρνει μπροστά με κλειδί χωρίς immobilizer σας λέω ότι δεν παίρνει.
Αυτό το κόλπο κυκλοφορεί στην honda. Στο varadero του 2008 που έχω τα καλώδια του HISS ήταν τόσο άτσαλα περασμένα που όταν έστριβε το τιμόνι ζοριζόντουσαν πολύ. Οπότε η το λύνεις και τα περνάς κανονικά η τα μακραίνεις και δεν έχεις ποτέ πρόβλημα.
Τιμή ανταλακτικού για το varadero 145 ευρώ περίπου.

Τουλαχιστον για το ΤΑ αυτο που γραφεις δεν ισχυει! Αν κοπει το καλωδιο απλα...τελος!
Το HISS δεν παρακαμπτεται!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 19:39:14 μμ
Προστασία από κλοπή;
Ακριβως! Προστασια απο κλοπη Και νομιζω οτι δεν εχει σπασει ακομα ωστε καποιος κλειδαρας να φτιαχνειι κλειδι με αντιστοιχο τσιπακι
Δεν ξερω παντως αν ειναι δυσκολο, ευκολο ή αδυνατον να καταργηθει Ισως να γινεται χρησιμοποιωντας ηλεκτρονικη απο αλλο μοντελο χωρις HISS  Δεν το εψαξα ποτε

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #10 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2012, 20:02:33 μμ
Απ'οτι ακουω/διαβαζω τουλαχιστο, δεν νομιζω οτι το HISS μπορει να αφησει καποιον για τα καλα. Οτι μπορει να κανει κολπα ειναι γνωστο και γι'αυτο οταν ταξιδευω εχω παντα μαζι το δευτερο κλειδι (το οποιο χρησιμοποιω κατα καιρους για να δω αν δουλευει και δεν εχει "απομαγνητιστει").

Ολα τα μοντελα της Honda εχουν πια HISS και αν υπηρχε σοβαρο προβλημα θα ειχε ακουστει.

" the PouroDuro spirit "

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #11 on: Σάββατο 24 Μάρτιος 2012, 05:59:13 πμ
ρε παιδια,καποιος μου ειπε σημερα οτι του εδωσε ο μηχανικος του μια φισα την οποια την κουμπονει σε μια κενη φισα κοντα στην μπαταρια και οτι με αυτο τον τροπο παρακαμπτει το immobilizer.Του ειπε να την εχει στα εργαλεια του για καμια στραβη.Επισης του ειπε οτι πριν παρει το διαγνωστικο για τα honda,με αυτο τον τροπο ξεκλειδωνε μπλοκαρισμενα μηχανακια!Ισχυει κατι τετοιο,εχει κανεις αποψη επι του θεματος;
Εγω παντως κενη φισα στη μπαταρια δε βρηκα...

Offline labrosg

• Απλός οδηγός
    • http://users.hol.gr/~kleolab
Reply #12 on: Σάββατο 24 Μάρτιος 2012, 06:58:47 πμ
Kανεις λαθος ισχυει και παραισχυει!
Μου ετυχε και εμενα οπως και σε αλλους εδω μεσα Με μια αναζητηση θα το δεις
Βεβαια δεν ξερω αν απομαγνητιζονται ή παθαινουν κατι αλλο απο την αχρηστια

Επιβεβαιώνω, έχει συμβεί και σε μένα δύο φορές στα δώδεκα χρόνια, να αχρηστευθούν κλειδιά που είχα να χρησιμοποιήσω καιρό (στο 650).

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-2

Λάμπρος
XLV650 - Red Transalp '00
Honda CR-V Freedom BLACK '06

"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο, έχω κάποιες αμφιβολίες." Albert Einstein

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Παρασκευή 22 Ιούνιος 2012, 07:09:11 πμ
Προστασία από κλοπή;

Ενα είδος immobilizer της Honda είναι.

Να καταργηθει σε παλιότερα μοντέλα μπορεί και ναι, στα νεότερα ομως οχι.

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline tasos73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Σάββατο 20 Οκτώβριος 2012, 00:59:48 πμ
Γειά σας. Προχθές οδηγόντας το ΤΑ 650 μου έσβησε. Έκανα δεξιά και παρατήρησα οτι είχα μπαταρία αλλά η μίζα δεν έκανε τίποτα. Το μόνο διαφορετικό απο άλλες φορές, οτι το λαμπακι του imobilizer δεν άναβε (συνήθως ανάβει και μετά απο 2 δευτερα σβήνει). Στο συνεργείο μου είπαν οτι πιθανόν είναι το imobilizer. θα δούμε!!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #15 on: Σάββατο 20 Οκτώβριος 2012, 02:56:31 πμ
Αν σε ενδειαφέρει να μάθεις περισσότερα, εχω μεταφράσει το Manual στο σχετικό κεφάλαιο εδώ:   http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16889.0.html

Ακόμα θα βρείς περισσότερα εδώ:  http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,497.0.html

Σε οτι αφορά τα όσα γράφεις τώρα, ΤΑ που να σβήνει λόγω HISS και μάλιστα εν κινήσει πρώτη φορά το ακούω.
Το σύστημα απενεργοποιείται μόλις ο κινητήρας πάρει μπροστά.
Ρίξε μια ματιά στον Killswitch, αν εχεις παρατηρήσει, οταν γυρίσεις τον κεντρικό διακόπτη και δεν σβήνει το πράσινο λαμπάκι και δεν παίρνει ο κινητήρας , σβήνει αν πατήσεις το Killswitch.

Offline oenas

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Σάββατο 20 Οκτώβριος 2012, 06:44:38 πμ
εμενα ειχε κοπει το καλοδιο κατω απο τον διακόπτη, γεια ριξε μια ματιά...

Offline tasos73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Κυριακή 21 Οκτώβριος 2012, 09:05:17 πμ
ευχαριστω για τον χρόνο σας. Οτι έσβησε, εσβησε. το γιατί δεν ξέρω ακόμα γιατί είναι στον μηχανικό ο οποίος είπε οτι μηχανολογικά δεν έχει κατι. Γι αυτό κατευθυνόμαστε σε αυτό. Το λαμπάκι δεν ανάβει καθόλου.
« Last Edit: Κυριακή 21 Οκτώβριος 2012, 09:07:05 πμ by tasos73 »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Κυριακή 21 Οκτώβριος 2012, 16:25:02 μμ
Το λαμπάκι δεν ανάβει καθόλου.

Δλδ για να καταλάβω, γυρίζοντας τον διακόπτη ανάβει λάδι και νεκρά και το πράσινο του HISS δεν ανάβει καθόλου?
Ελεγξες τα καλώδια?
Η ασφάλεια των 15Α στην ασφαλειοθήκη τροφοδοτεί την ICU και το HISS.
Στον ακροδέκτη της κεραίας του HISS  μπορείς να μετρήσεις +5V στο πορτοκαλί καλώδιο και σε μια γείωση με τον διακόπτη ανοικτό.

Το ασπρο/κόκκινο καλώδιο στην ICU είναι αυτό που ανάβει το λαμπάκι.
Ενώ το Μαύρο καλώδιο τροφοδοτεί με τάση 12V την ICU και το λαμπάκι.

Αν και εχω μια υποψία οτι ισως φταίει  ο Killswitch, τα συμπτώματα είναι ιδια.

Αν θές εδώ σου ανέβασα το Wiring Diagram     https://rapidshare.com/files/3493929575/23%20-%201.jpg

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #19 on: Κυριακή 21 Οκτώβριος 2012, 17:40:39 μμ

Αν θές εδώ σου ανέβασα το Wiring Diagram     https://rapidshare.com/files/3493929575/23%20-%201.jpg
Καλημέρα... ήθελα και γω το σχέδιο αλλά δεν το βλέπω καθαρά ,μήπως δεν το κατεβάζω σωστά;

Offline tasos73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #20 on: Κυριακή 21 Οκτώβριος 2012, 18:21:38 μμ
Δλδ για να καταλάβω, γυρίζοντας τον διακόπτη ανάβει λάδι και νεκρά και το πράσινο του HISS δεν ανάβει καθόλου?

Αν και εχω μια υποψία οτι ισως φταίει  ο Killswitch, τα συμπτώματα είναι ιδια.

Ακριβώς. Όσο για τον killswitch πολύ καλή σκέψη. θα το δώ!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2012, 01:39:31 πμ
Καλημέρα... ήθελα και γω το σχέδιο αλλά δεν το βλέπω καθαρά ,μήπως δεν το κατεβάζω σωστά;

Τι εννοείς δεν το βλέπεις καθαρά? Με τι πρόγραμμα το ανοίγεις? Είναι αρχείο  .jpeg, εικόνα δλδ.

Ακριβώς. Όσο για τον killswitch πολύ καλή σκέψη. θα το δώ!

Ελπίζω να κατέβασες το Ηλεκτρικό διάγραμμα, κοιτα τα καλώδια του Killswitch και με κλειστό διακόπτη ωμομέτρησέ τα για συνέχεια. Η με ανοιχτό διακόπτη μέτρα τάση στο μαύρο/ασπρο και μετά στα άλλα δύο ανάλογα τη θέση του διακόπτη.

Το μαύρο/ασπρο  Bl/W  που εχει την τάση 12V δίνει εναλάξ ανάλογα με την θέση του διακόπτη την τάση αυτή πότε στο Bl/R  μαύρο/κόκκινο και πότε στο Y/R κίτρινο/κόκκινο.

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #22 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2012, 16:05:40 μμ
Τι εννοείς δεν το βλέπεις καθαρά? Με τι πρόγραμμα το ανοίγεις? Είναι αρχείο  .jpeg, εικόνα δλδ.

Καλημέρα ..οκ...το άνοιξα με ACDsee και το είδα κανονικά....λάθος δικό μου ....
είναι και μεγάλο αρχείο...4,63MB ευχαριστώ. :thumbup:

Offline tasos73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #23 on: Τρίτη 30 Οκτώβριος 2012, 00:26:32 πμ
Ελπίζω να κατέβασες το Ηλεκτρικό διάγραμμα, κοιτα τα καλώδια του Killswitch και με κλειστό διακόπτη ωμομέτρησέ τα για συνέχεια. Η με ανοιχτό διακόπτη μέτρα τάση στο μαύρο/ασπρο και μετά στα άλλα δύο ανάλογα τη θέση του διακόπτη.

Το μαύρο/ασπρο  Bl/W  που εχει την τάση 12V δίνει εναλάξ ανάλογα με την θέση του διακόπτη την τάση αυτή πότε στο Bl/R  μαύρο/κόκκινο και πότε στο Y/R κίτρινο/κόκκινο.
Τελικά λύθηκε το πρόβλημα μα αλλαγή του kill switch που τα είχε παίξει. thanks !!!