Hellas Transalp Forum

ΒΟΗΘΕΙΑ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

nikolas76 · 8522

Offline nikolas76

• νέος οδηγός
  • **
on: Κυριακή 18 Δεκέμβριος 2011, 03:31:14 πμ
Τρανσαλπιτες φιλοι μου, λυστε μου αν μπορειτε το παρακατω προβλημα αν μπορειτε!
Εχω ενα ΤΑ 400 του 93.Εχω αλλαξει παραφλου καθως και θερμοστατη στην καλη μου.Το καλοκαιρι δεν ειχα απολυτως κανενα προβλημα με την θερμοκρασια.Τωρα τον χειμωνα, η μηχανη δεν ζεσταινεται ευκολα,δηλαδη το πρωι πριν φυγω για δουλεια την ζεσταινω περιπου 20 λεπτα για να παει οδεικτης της θερμοκρασιας στην πρωτη γραμμη (του κρυου εννοω)ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ μεχρι να φτασω στην δουλεια μου(ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ).Αν την αφησω πιο πολυ ωρα ζεσταινεται κανονικα και οταν φτα σει στην μεση ο δεχτης αναβει το βεντιλατερ.Ειναι φυσιολογικο ρε παιδες να ειναι τοσο χαμηλα η θερμοκρασια, τωρα τον χειμωνα;Φοβαμαι να την τρεξω μηπως της κανω κακο.Πειτε μου την γνωμη σας, Chris, που εισαι γιατρε;

Offline plimiras

• Απλός οδηγός
Reply #1 on: Κυριακή 18 Δεκέμβριος 2011, 03:41:29 πμ
το πιο πιθανο ειναι να εχει κολησει ο θερμοστατης ανοικτος  προβλημα δεν υπαρχει μπορεις να δουλεψεις την μοτο κανονικα αλλα καποια στιγμη πρεπει να τον αλλαξεις

Κώστας        (plimiras)            Σαμποτέρ

Offline nikolas76

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Κυριακή 18 Δεκέμβριος 2011, 04:17:04 πμ
Τον αλλαξα εχθες φιλαρακι μου και κανει ακριβως το ιδιο πραγμα!Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο 'η αν υπαρχει καπου προβλημα.Απλα μου κανει εντυπωση.Οδειχτης δουλευει κανονικα.Οταν αφησω την μηχανη και ζεσταθει πολυ και μου ανεβασει θερμοκρασια, λιγο πριν αναψει το βεντιλατερ,κανοντας την 700μετρα κρυωνει παλι,ειναι φυσιολογικο αυτο ρε γαμωτο;

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 18 Δεκέμβριος 2011, 04:36:35 πμ
Έχεις βάλει σωστά τη τάπα στο ψυγείο?
Αυτή εκτός από το κλείσιμο λειτουργεί και ως βαλβίδα. Για αυτό το λόγο και έχει αυτό το πολύπλοκο σχήμα και έχει και ελλατήριο.
Μήπως την έχεις ταλαιπωρήσει?
Έλεγξε το.
Έλεγξε και την πληρότητα των υγρών ψύξης. Στα 2 χρόνια τα αλλάζουμε. Στο βιβλίο κατόχου αναφέρει τον τύπο που παίρνει.
Να σου πώ και κάτι ευχάριστο. Αυτά τα μηχανάκια άμα λειτουργούν σωστά δεν ανεβάζουν εύκολα θερμοκρασία.

Offline nikolas76

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Κυριακή 18 Δεκέμβριος 2011, 22:12:12 μμ
Διαμαντη γεια σου φιλε μου. Τα νερα τα αλλαξα το καλοκαιρι.Την ταπα επισεις οπως και το θρμοστατη. Τα νερα βρισκονται στην σωστη σταθμη και αλλαξα προχτες παλι θερμοστατη.Κανει ακριβως το ιδιο πραγμα!Δεν ζεσταινεται.Εσενα φιλε μου ο δειχτης που παιζει γενικοτερα;Εμενα παιζει στην πρωτη και δευτερη γραμμη του COLD.Εσενα αργει να ζεσταθει η μηχανη σου;Ανησυχω γιατι κανω μπολικα ταξιδια και φοβαμαι μην κανω κακο στο μοτερ! :'( :'( :'( :'( :'(

Offline delta

• Οδηγάρα
  • Κεφάλι αγύριστο...
Reply #5 on: Δευτέρα 19 Δεκέμβριος 2011, 00:11:14 πμ
Φίλε μου δες λίγο τα λάδια σου...μήπως είναι λίγο ''χοντρά''?
15ρια δηλαδή.

Μάστορα πόσο πάει το μέτρο?

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Δευτέρα 19 Δεκέμβριος 2011, 01:02:28 πμ
Μην μπερδεύουμε ρε παιδιά τον Άνθρωπο με λάδια και ξύδια, προφανώς έβαλες μικρό θερμοστάτη και ανοίγει χαμηλά !! δες λίγο την θερμοκρασία στο πάνω κολάρο του ψυγείου σου (είναι αρκετά ζεστό) και επίσης το κάτω κολάρο, μετα από 4-5 λεπτά θα πρέπει να αρχίσει να ζεστένεται αρκετά, αν όχι οι λόγοι που συντρέχουν είναο δύο: ή ο θερμοστάτης που άλαξες είναι πολύ μικρός, ή έπαιξες κι έχασες, δηλαδή το καρπούζι..... επ !! ο θερμοστάτης είναι μάπα,
Ξεκίνα με το πόσο ζεστά είναι τα κολάρα του ψυγείου σου, πριν αρχίσεις να σκαλίζεις !!!! (αν δεν ζεστένεται το κάτω σημαίνει ότι το κύκλωμα λειτουργεί ελεύθερα σαν να μην έχει θερμοστάτη

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 19 Δεκέμβριος 2011, 19:37:22 μμ
Λέει ότι άλλαξε 2 φορές θερμοστάτη. Και τις 2 ελλατωματικός ήτανε?

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #8 on: Τετάρτη 21 Δεκέμβριος 2011, 21:59:47 μμ
Ανεξάρτητα από το αν λυθεί το πρόβλημα, ΜΗ προθεμαίνεις 20 λεπτά. Ξεκίνα αμέσως αλλά χωρίς να το πλακώνεις.

Φίλε μου δες λίγο τα λάδια σου...μήπως είναι λίγο ''χοντρά''?
15ρια δηλαδή.

Αυτό δεν έχει σχέση. Δεν μπορεί να "παγώνει" η μηχανή επειδή του βάζει 15άρια. Οι πιό πολλοί 15-50 προτείνουν για τα δουλεμένα και παληά μοντέλα.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 22 Δεκέμβριος 2011, 00:42:58 πμ
Λέει ότι άλλαξε 2 φορές θερμοστάτη. Και τις 2 ελλατωματικός ήτανε?
Διαμαντή οι λόγοι που συντρέχουν είναι πολλοί

θα μπορει και η πατούρα ακόμα να έχει οξειδωθεί και να μην εφαρμόχει σωστά στην θέση του ο θερμοστάτης, αν δεν ανεβάζει θερμοκρασία το νερό στο κάτω κολάρο σημαίνει ότι το κύκλωμα ψύξεως δεν κόβεται από τον θερμοστάτη και κυκλοφορεί ελεύθερα, με αποτέλεσμα την μη σωστη και ομαλή λειτουργεία του κινητήρα, θα μπορούσε να φταίει και το όργανο θερμοκρασίας, ας πει ο georig25 το δικόμου φορτηγό εκεί που δείχνει 75 Co σε μια στιγμη πάει  110 Co, θέλω να πιστεύω πως το όργανο θερμοκρασίας  του φίλόυ μας λειτουργεί σωστά και όχι σαν του φορτηγού του δικού μου.......

ας το τσεκάρει και αυτό !!!!

Offline nikolas76

• νέος οδηγός
  • **
Reply #10 on: Πέμπτη 22 Δεκέμβριος 2011, 09:20:49 πμ
Παιδια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνετε στο προβλημα της γριας μου.Τα λαδια που της φοραω ειναι τα MOTUL 10-40.Ο θερμοστατης μου ειναι γνησιος και ανοιγει στους 83C.Τσεκαρα τα κατω κολαρα και οντως ειναι ζεστα.To προβλημα μου ειναι στην εθνικη οδο ιδιαιτερα που κρυωνει ετσι κι αλλιως ο κινητηρας και το πηγαινω περιπου 5000 στροφες κρυο.Το να την προθερμαινω γιατι εινα κακο;Σε 3 μηχανικους που την πηγα και την τσεκαραν μου ειπαν οτι δουλευει ετσι το ΤΑ και ειναι φυσιολογικο!Σε κανενα μηχανακι που ειχα, δεν δουλευε τοσο χαμηλα η θερμοκρασια.Δουλευει ετσι στα ΤΑ; Τα δικα σας δουλευουν τοσο χαμηλα; :discussion: :discussion: :discussion:

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #11 on: Πέμπτη 22 Δεκέμβριος 2011, 16:01:24 μμ

.....Το να την προθερμαινω γιατι εινα κακο;....

Όταν προθερμαίνομε στη νεκρά, αργεί να φτάσει στην κανονική θερμοκρασία ο κινητήρας, ενώ αν λειτουργεί υπό φορτίο θερμαίνεται πιό γρήγορα.

Και γιατί είναι κακό να δουλεύει πολύ ώρα κρύος;
Γιατί σε θερμοκρασίες χαμηλότερες της κανονικής δημιουργούνται περισσότερα οξείδεια του Αζώτου και του Θείου κατά την καύση, τα οποία  με τη σειρά τους με τους υδρατμούς που υπάρχουν στα καυσαέρια δίνουν Νιτρικό και Θειϊκό οξύ αντίστοιχα, που είναι διαβρωτικά για το θάλαμο καύσης, βαλβίδες και εξάτμιση. Ελπίζω ότι Θείο δεν περιέχουν πια οι βενζίνες, αλλά το Άζωτο είναι πανταχού παρόν, το 80% του αέρα.

Την ευαισθησία σε γκαζώματα όταν είναι κρύοι, την έχουν κυρίως οι κινητήρες με επίστρωση εσωτερικά στον αλουμινένιο κύλινδρο, νικαζίλ κλπ. Οι με μαντεμένια χιτώνια δεν πολυκαταλαβαίνουν.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #12 on: Πέμπτη 22 Δεκέμβριος 2011, 16:09:25 μμ
Ο θερμοστάτης πρέπει να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή. Αυτή είναι η δουλειά του. Απο τα γραφώμενα σου φαίνεται ότι το κύκλωμα δεν λειτουργεί σωστά. Βγάλε εντελώς το θερμοστάτη για να δέις άν δουλελύει το ίδιο. Βάλε το θερμοστάστη σε ένα μπρικι με νερό και ζέστανέ το να δείς σε τι θερμοκρασία ανοίγει (πρέπει να έχεις θερμόμετρο).
Ρίξε σιγά σιγλα κρυο νερό στο μπρίκι γαι να δείς σε τι θερμοκρασία κλείνει. Αν ο θερμοστάτης δουλεύει σωστά τότε ψάξε  τη βάση του θερμοστάτη(όπως γράφει ο βαγγέλης αν έχει άλατα με αποτέλεσμα να μη πατάει καλά ο θερμοσταστης και να περνάει το υγρό. Επίσης δές αν υπάρχει καμία χαρακιά γύρω απο τη βάση.
Τέλος δες αν ο θεμοστάτης έχει καμία τρύπα στο καπάκι του.

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Σάββατο 24 Δεκέμβριος 2011, 05:42:52 πμ
Επειδή εχω κι εγώ ένα θέμα με την θερμοκρασία το χειμώνα..
(ίσως είναι ψυχολογικό αλλά μάλλον ο θεσμοστατης της δικιάς μου τα έχει παίξει)

Να ρωτήσω κάτι άσχετο-σχετικό.
Η τρόμπα νερού 'σπρώχνει' την ροή αυτού μέσα στο κύκλωμα ψύξης. Σωστά?
 Τι γίνεται όταν ένας θεσμοστατης (που λειτουργεί σωστά) έχει κλειστό αυτό το κύκλωμα?
Δηλαδή..
Μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 80 βαθμούς.. Πώς διοχετεύεται η πίεση από την τρόμπα?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #14 on: Σάββατο 24 Δεκέμβριος 2011, 06:54:45 πμ
Όταν ο θερμοστάτης είναι κλειστός το νερό συνεχίζει να κυκλοφορεί μόνο στον κινητήρα.
Όταν ανοίγει περνάει και από το ψυγείο

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Σάββατο 24 Δεκέμβριος 2011, 17:37:01 μμ
 :thumbright: :thumbright:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 27 Δεκέμβριος 2011, 05:01:31 πμ

Ξεκίνα με το πόσο ζεστά είναι τα κολάρα του ψυγείου σου, πριν αρχίσεις να σκαλίζεις !!!! (αν δεν ζεστένεται το κάτω σημαίνει ότι το κύκλωμα λειτουργεί ελεύθερα σαν να μην έχει θερμοστάτη

Συγνώμη βρε βαγγέλη..
Μήπως ισχύει το αντίθετο.?

Δηλαδή.. Αν ζεστένουμε την μηχανή.. και η θερμοκρασία δεν έχει φτάσει ακόμα τους 80 βαθμούς (είναι λ.χ.  50-60 βαθμούς)
Το κάτω κολαρο πρέπει να είναι ζεστό? Η' ακόμα κρύο?
Αφού θεωρητικά το κύκλωμα πρέπει να είναι κλειστό μέχρι εκείνη τη θερμοκρασία. Πώς θα ζεσταθεί το κάτω κολαρο του ψυγείου?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τρίτη 27 Δεκέμβριος 2011, 14:54:55 μμ
Συγνώμη βρε βαγγέλη..
Μήπως ισχύει το αντίθετο.?

Δηλαδή.. Αν ζεστένουμε την μηχανή.. και η θερμοκρασία δεν έχει φτάσει ακόμα τους 80 βαθμούς (είναι λ.χ.  50-60 βαθμούς)
Το κάτω κολαρο πρέπει να είναι ζεστό? Η' ακόμα κρύο?
Αφού θεωρητικά το κύκλωμα πρέπει να είναι κλειστό μέχρι εκείνη τη θερμοκρασία. Πώς θα ζεσταθεί το κάτω κολαρο του ψυγείου?

Οχι συμβαίνει ακριβώς αυτό που είπα, αλλά τόσο ο <γκ> όσο και ο <Aerios> έδωσαν σωστές  εξηγήσεις, υπάρχει μια πολύ μικρή ποσότητα νερού που περνάει από τον θερμοστάτη από μια μικρή οπή και που δεν την έχουν όλοι οι θερμοστάτες, η αντλία νερού κάνει με την άνεση της την κυκλοφορία εντός του κυκλώματος του κινητήτα αγγίζοντα την περιοχή της βαλβίδας του θερμοστάτη, εφόσον όμως για τον Α ή Β λογο υπάρχει η κυκλοφορεία του νερού από το ψυγειο στο κύκλωμα μοιραιο είναι να επιστρέφει πολύ ενωρίτερα στο ψυγείο μαπό το πάνω κολάρο σε αρκετα χαμηλή θερμοκρασία και να ψύχεται ακόμα περισσότερο
Αρα Κώστα αφου δεν επιστρέφει από το πάνω κολάρο ( να το πω καυτό, όχι βραστό ! ) ζεστό νερό, που όσο και να το ψύξει το ψυγείο κατεβαίνει σε μια σχετικά μέση θερμοκρασία στο κάτω κολάρο.......... και φτου κι από την αρχή. Για να μην το κουράσω άλλο πιστεύω πως καταλαβαίνεις την λετουργία του θερμαστάτη το πως και πότε ανοιγει και γιατί ανάλογα με το ποση θερμοκρασία έχει το νερό θερμένεται και το κάτω κολάρο
Απλά λεω στον φίλο να μην πανικοβάλεται και να κυκλοφορει την καλή ελευθερά, αν θέλει να δει που θα φτάσει η θερμοκρασία της ας την πάρει δικάβαλη και ας ανεβεί και κανένα βουναλάκι όχι να την χαϊδεύει στο ίσιωμα και τον κατήφορο

Offline nikolas76

• νέος οδηγός
  • **
Reply #18 on: Πέμπτη 29 Δεκέμβριος 2011, 07:45:38 πμ
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Βρηκα την ακρη μεσω ενος mail που ελαβα απο Japan.Mε λιγα λογια θα σας πω οτι το ΤΑ το χειμωνα δουλευει σε χαμηλη θερμοκρασια απο την μανα του(ο δεικτης της θερμοκρασιας να παιζει στην δευτερη γραμμουλα του C.,εως την μεση).OΠΟΤΕ,δεν ειχα καποιο ουσιαστικο προβλημα.Ανακουφιστηκα :badair: :badair: :badair:!!! Παντως σας ευχαριστω ολους για την γνωμη σας!!! :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:ΝΙΚΟΛΑΣ.

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 29 Δεκέμβριος 2011, 14:41:02 μμ
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Βρηκα την ακρη μεσω ενος mail που ελαβα απο Japan.Mε λιγα λογια θα σας πω οτι το ΤΑ το χειμωνα δουλευει σε χαμηλη θερμοκρασια απο την μανα του(ο δεικτης της θερμοκρασιας να παιζει στην δευτερη γραμμουλα του C.,εως την μεση).OΠΟΤΕ,δεν ειχα καποιο ουσιαστικο προβλημα.Ανακουφιστηκα :badair: :badair: :badair:!!! Παντως σας ευχαριστω ολους για την γνωμη σας!!! :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:ΝΙΚΟΛΑΣ.
Τέλος  καλό όλα καλά, μάθαμε και κάτι ακούσαμε/διαβάσαμε ιδέες, απόψεις θετικές/αρνητικές, πάντως ηρέμησε τώρα και τρέλανε την στις ανηφόρες να δεις το αποτέλεσμα τώρα !!!!