Hellas Transalp Forum

7η Πανελλήνια Συγκέντρωση HTC . Σιθωνία - Χαλκιδική

KostasC · 116660

tzenitzou

• Guest
Reply #125 on: Τετάρτη 29 Αύγουστος 2007, 01:00:18 πμ
Φυσικά και εγώ αρογός σε οποιαδήποτε προσπάθεια  της λέσχης μας και συμμετέχουσα βέβαια

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #126 on: Τετάρτη 29 Αύγουστος 2007, 01:53:59 πμ
Ο Χιώτης δεύτερος, αρκεί να μην έχει άλλη άποψη το πόδι μου (άτιμη σκουπιδιάρα !!!!!)

1 άτομο (παίζει και 2ο αλλά θα ξέρω αργότερα), 1 μηχανή, 1 δωμάτιο, 1 μπλουζάκι L

Τελικά το πόδι έχει άλλη άποψη. Αν και μένουν ακόμα αρκετές μέρες δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να οδηγήσω μηχανή. Μακάρι να περπατάω χωρίς πατερίτσες.

Κρατήστε μου ρε παιδιά ένα μπλουζάκι και θα το πάρω μόλις κατέβω Αθήνα

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #127 on: Τετάρτη 29 Αύγουστος 2007, 02:01:46 πμ
Τάσσο, αν διαβάσεις τρία ποστ πιό κάτω, θα διαπιστώσεις και κάτι άλλο....

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #128 on: Τετάρτη 29 Αύγουστος 2007, 02:07:29 πμ
Τάσσο, αν διαβάσεις τρία ποστ πιό κάτω, θα διαπιστώσεις και κάτι άλλο....

Ουπςςςς... με πήρε η βιασύνη και δεν το είδα :(

Offline nikap

• Οδηγάρα
  • ENJOY THE SILENCE ΓΙΑΤΙ Τ΄ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ...
    • τσιγάρο???
Reply #129 on: Τετάρτη 29 Αύγουστος 2007, 02:42:46 πμ
Δεν θα ήταν κακό να τυπώναμε μπλουζάκια με σχετικό με την συμφορά θέμα. Θα μαζεύαμε χρήματα έτσι τα οποία θα μας έδιναν την δυνατότητα να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχετικές δράσεις μας. Και βεβαίως ΘΑ ΘΥΜΙΖΕΙ σε όλους μας τι έγινε εφέτος.......

Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις....

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #130 on: Τετάρτη 29 Αύγουστος 2007, 04:17:58 πμ
Λόγω των ανυπολόγιστων καταστροφών που έχουν πλήξει τη χώρα μας οι πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες,
το ΔΣ ομόφωνα, αποφάσισε την ματαίωση της 7ης Πανελλήνιας συγκέντρωσης στη Χαλκιδική.

Σκοπός αυτής της απόφασης είναι να αφιερώσουμε όλη την δυναμική και την ενέργεια για την προετοιμασία
της εκδήλωσης, σε ένα σκοπό που δεν μπορεί να περιμένει.
Της επόμενες ημέρες το ΔΣ σε συνεργασία με ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα επισκεφτεί τις πυρόπληκτες
περιοχές με σκοπό την άμεση ανακούφιση των πληγέντων αλλά και την κατάρτιση σχεδίου, για την υλοποίηση του
οποίου θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των εν δυνάμει συμμετεχόντων στην Πανελλήνια.
Όπως καταλάβατε η εκδήλωση εφέτος θα είναι εκδήλωση ανθρωπιάς και προσφοράς. Ένα ελάχιστο ευχαριστώ
στους κατοίκους αυτών των περιοχών που με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν τόσα χρόνια την ομορφιά του τόπου.
Το οφείλουμε όσοι είχαμε ξαποστάσει στη δροσιά της πλατείας του χωριού , όσοι είχαμε μυρίσει το πεύκο με το θυμάρι
στρίβοντας στα στενά στροφιλίκια της Ανδρίτσαινας και των άλλων χωριών.

Μείνετε συντονισμένοι για νεότερη ενημέρωση

Μπράβο στο Δ.Σ. για την απόφαση του αυτή………….
Ότι κανονισθεί είμαι μέσα για ένα απλό χέρι βοηθείας .................. ;) ;) 

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #131 on: Τετάρτη 29 Αύγουστος 2007, 22:19:41 μμ
Ένα μπράβο και από μένα......
και φυσικά, ότι μπορώ να κάνω, θα το κάνω....
και όσο για την Πανελλήνια, αν και θα ήταν η πρώτη μου, δεν πειράζει, ίσως την άνοιξη, ίσως διπλή η επόμενη, θα δείξει....

Offline ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

• Rossi και πάνω !
  • Μαργαρίτες μη μαδάς
Reply #132 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 03:03:47 πμ
Για να πω την αλήθεια απογοητευθηκα με την ματαίωση της εκδρομής. Μετά από ένα κουραστικό καλοκαίρι ήταν αυτο που χρειαζόμουν και το περίμενα με ανηπομονησια.

Αυτή τη στιγμή όμως μετράει ο ανθρώπινος παράγωντας.
Πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει στιγμές κόλασης, έχουν χάσει σπίτια, δούλειες, αλλοι έχουν χάσει και την ζωή τους.

Αυτοί τώρα έχουν την ανάγκη μας.

Και εμείς πρέπει να δώσουμε την βοήθειά μας  εκεί που τώρα την χρειάζονται. 

Γιατί στην προκειμένη περίπτωση τόσες υπέροχες αναμνήσεις έχω (και όχι μόνον εγώ) απο αυτά τα μέροι. 

Το Δ.Σ. έχει απόλυτο δίκιο με αυτήν την απόφαση. Και φυσικά θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορω τους συνανθρώπους που μας χρειάζονται. 

Φρόνιμο θα ήταν (όπως ηδη έχει αναφερθεί) τα βοήθηματα να παραδοθούν απο εμάς του ιδιους και όχι απο "μεσάζοντες" που δεν ξέρουμε ΕΑΝ και ΠΟΤΕ θα τα παραλάβουν οι πληγέντες.

Offline Basilis

• νέος οδηγός
  • **
  • Μισώ τις χελώνες... δεν τις προλαβαίνω!
Reply #133 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 04:37:38 πμ
Mπραβω και απο μενα στο Δ.Σ.
Οτι μπορουμε να κανουμε, να το κανουμε παιδια.
Καποια μικρη δυναμη την εχουμε και εμεις, ετσι δεν ειναι?
 :grouphug:

Μην ξεχνάτε κράνος και ένδυση. Πράγματι υπάρχει διαφορά στο με και στο χωρίς αυτά, στην περίπτωση ατυχήματος. Τα βλέπω κάθε μέρα λόγω δουλειάς.

Offline redkom

• Rossi και πάνω !
Reply #134 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 05:16:25 πμ
Λόγω των ανυπολόγιστων καταστροφών που έχουν πλήξει τη χώρα μας οι πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες,
το ΔΣ ομόφωνα, αποφάσισε την ματαίωση της 7ης Πανελλήνιας συγκέντρωσης στη Χαλκιδική.

Σκοπός αυτής της απόφασης είναι να αφιερώσουμε όλη την δυναμική και την ενέργεια για την προετοιμασία
της εκδήλωσης, σε ένα σκοπό που δεν μπορεί να περιμένει.
Της επόμενες ημέρες το ΔΣ σε συνεργασία με ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα επισκεφτεί τις πυρόπληκτες
περιοχές με σκοπό την άμεση ανακούφιση των πληγέντων αλλά και την κατάρτιση σχεδίου, για την υλοποίηση του
οποίου θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των εν δυνάμει συμμετεχόντων στην Πανελλήνια.
Όπως καταλάβατε η εκδήλωση εφέτος θα είναι εκδήλωση ανθρωπιάς και προσφοράς. Ένα ελάχιστο ευχαριστώ
στους κατοίκους αυτών των περιοχών που με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν τόσα χρόνια την ομορφιά του τόπου.
Το οφείλουμε όσοι είχαμε ξαποστάσει στη δροσιά της πλατείας του χωριού , όσοι είχαμε μυρίσει το πεύκο με το θυμάρι
στρίβοντας στα στενά στροφιλίκια της Ανδρίτσαινας και των άλλων χωριών.

Μείνετε συντονισμένοι για νεότερη ενημέρωση

Εγώ αντίθετα με άλλους φίλους δεν θα δώσω τα συγχαρητήριά μου στο ΔΣ για την απόφασή του, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα κάνουμε σαν σύλλογος, ποιο είναι το σχέδιο που θα πρέπει να υλοποιήσουμε, ποιος το έχει καταρτίσει και το κυριότερο, πώς θα το υλοποιήσουμε και ποια μπορεί να είναι η βοήθεια αυτή που χρειάζεται την άμεση συνδρομή όλων των εν δυνάμει συμμετεχόντων σε μία Πανελλήνια.
Πάντως αν σκέφτεστε την συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες και τα συντονιστικά, μάλλον θα απογοητευτείτε από την ανοργανωσιά τους και την έλλειψη του συντονισμού τους. Ένα καλό παράδειγμα πήρε ο Παύλος και οι υπόλοιποι φίλοι που πήγαν για περιπολίες.
Ίσως η ανακοίνωση που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, μου λύσει τις απορίες αυτές, αλλά για την ώρα η αίσθησή μου είναι ότι κακώς ματαιώνεται η Πανελλήνια.
Δεν ξέρω αλλά ίσως να ήταν καλύτερα να γινόταν η Πανελλήνια και μέσα από αυτήν να μαζευόταν περαιτέρω βοήθεια για τους πυροπαθείς και από φίλους της υπόλοιπης Ελλάδας, ώστε και αυτοί να κάνουν κάτι περισσότερο, από όσα ο καθένας έχει κάνει μεμονωμένα.
Δεν διαφωνώ με την εκδήλωση ανθρωπιάς, απλά, μέσα στη θολούρα αυτή, πιστεύω ότι η Πανελλήνια θα προσέφερε πολύ περισσότερα για τον σκοπό αυτό.

Μη κοιτάς ποτέ πίσω. Πάντα εμπρός. Εξάλλου...είσαι πρώτος!!!!!!

Χρήστος Σιώνας
Θεσ/νίκη

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #135 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 05:59:04 πμ
Και εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω με το Χρήστο.

Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό δεν πήγατε για μια βδομάδα στη δουλειά σας, έτσι για συμπαράσταση? Ή δεν θα πάτε το Σαββατοκύριακο να φάτε έξω? Ή δεν θα ξαναπάτε για μπάνιο μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι? Ή δεν θα καλέσετε φίλους στο σπίτι σας?

Επειδή έτυχε κάποια μεγάλη εθνική καταστροφή δεν σημαίνει ότι το βάζουμε κάτω! Η ζωή προχωρά και θέλει αγώνα!

Τί σχέση έχει η Πανελλήνια με τις πυρκαγιές? Εμείς τις βάλαμε? Γιατί να αισθανόμαστε ένοχοι? Γιατί να μας κάνουν να αισθανόμαστε ένοχοι? (λες και μείς φταίμε). Όχι κύριοι, λάθος η απόφαση του ΔΣ μας!

Αν θέλετε πράγματι να κάνετε κάτι για τις πυρκαγιές: ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! Ας το στείλουμε με SMS παντού! Ας το βάλουμε σε όλα τα blogs!
« Last Edit: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 06:03:13 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #136 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 06:47:28 πμ
Και εγώ με την σειρά μου θα διαφωνήσω μαζί σου Χρήστο.  ;D

Τι έχουμε να κερδίσουμε με την ΜΗ Ψήφο? Θα γυρίσουν πίσω τα δάση? Θα ξανοαβρούν οι "καμμένοι" το βιός τους? Τι θα αλλάξει? ΤΙΠΟΤΑ! Αυτοί που είναι να βγούν, θα βγούν. Και είναι τόσο αλάζονες που δεν θα εισπράξουν κανένα μηνυμα.

Η δύναμη μας είναι η ψήφος μας. Ψηφίστε κατά συνείδηση,  αλλά ψηφίστε. Θέλετε διαμαρτηρία? Δώστε την ψήφο σας σε ένα κόμμα που δεν έχει καμία τύχη. Στείλτε στην βουλή ανθρώπους που υπο διαφορετικές συνθήκες θα την έβλεπαν μόνο απ'έξω.

Οπως λες Χρήστο, η ζωή προχωρά και θέλει αγώνα. Η μη ψήφος είναι άρνηση, η άρνηση οπισθοχώρηση η οπισθοχώρηση ήττα.

Την ματαίωση της Πανελλήνιας την εκλαμβάνει ο καθένας μας διαφορετικά, όμως και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή διαφέρουν επίσης στον καθένα. Η ουσία είναι ότι άσχετα από τους λόγους που είχε ο καθένας μας γιά να πούμε ΟΧΙ στην Πανελλήνια, ΝΑΙ σε μία δράση με κοινονικό χαρακτήρα, η απόφαση ήταν ομόφωνη και αυτό είναι επίσης σημαντικό σε ένα ΔΣ. Θα τα πούμε όμως εκτενέστερα τις επόμενες μέρες.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #137 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 15:06:15 μμ
   Η ματαίωση της πανελλήνιας, όπως την βλέπω εγώ, έχει ένα και μόνο λόγο: φανταστείτε να γίνεται πόλεμος κι εμείς να διασκεδάζουμε. Φανταστείτε να πέφτει το σπίτι μας κι εμείς να προποιούμαστε ότι όλα πάνε καλά.

Όχι παιδιά, αυτή τη στιγμή ΔΕΝ πάνε όλα καλά στην Ελλάδα. Και το σπίτι μας δεν είναι οι τοίχοι και η αυλή μας, είναι όλη η Ελλάδα. Οι φωτιές δεν είναι άλλο ένα απλό γεγονός, είναι κάτι πολύ πιο βαθύ, πολύ πιο σοβαρό, πολύ πιο μακροχρόνιο και καλά θα κάνουμε να το καταλάβουμε σύντομα και κυρίως να μην το ξεχάσουμε.
  Οι φωτιές ήταν μια μορφή πολέμου, μια προφανής επίθεση στην Ελλάδα, κάτι σαν την επιθεση στους δίδυμους πύργους στην Αμερική.

Υπό αυτή την άποψη, συμφωνώ με το ΔΣ να τη ματαιώσει. Σωστά μίλησε και ο Χρήστος όμως, η ζωή προχωρά και θέλει αγώνα. Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Κατά τα άλλα, εγώ λυπάμαι που δεν θα γίνει.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #138 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 16:10:46 μμ
 Με τη σειρά μου είμαι και εγώ αντίθετος με τη ματαίωση της Πανελλήνιας άσχετα αν θα λάβαινα μέρος η όχι.
Δεν βλέπω τι βοήθεια θα μπορούσε να προσφέρει ο σύλλογος σε δυό και τρείς βδομάδες εωρώ την απόφαση βιαστική  και επίσης μη ξεχνάμε ότι η ζωή συνεχίζεται.
Οι φωτιές ήταν πράγματι κάτι πολύ κακό αλλά οι άνθρωποι και η φύση θα βρουν το δρόμο τους όπως γίνεται πάντα.
Η συνεισφορά μιάς μικρής ομάδας ατόμων όπως το transalpclub τη συγκεκριμένη στιγμή είναι νομίζω αμελητέα.
Αλλωστε απ ότι είδα χθες άρχισαν να παίρνουν και τα πρώτα χρήματα με συνοπτικές διαδικασίες και ασ με συγχωρήσετε αλλά πιστεύω ότι θα πάρει και η κουτσή Μαρία λεφτά εκεί κάτω.
Επίσης είδα να μαζευονται αρκετά λεφτά το οποία αν μοιραστούν ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΓΕΙ  μαζί με την κρατική βοήθεια και τα άτοκα δάνεια θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν οι πληγέντες και ασ δούμε προηγούμενα παραδείγματα όπως οι σεισμοί στην Καλαμάτα στη Θεσ/νίκη ....
Για τους νεκρούς δε μπορεί να γίνει τίποτα από κανέναν.
Αλλά πιστεύω ότι θα φάνε και πολλά λαμόγια τεμπέληδες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.
Εγκατελειμένα σπίτια θα φτιαχτούν στο τζάμπα και θα πάρουν αποζημιώσεις ακόμη και για ζώα και γιά δέντρα που ποτέ δεν είχαν.
Τέλος πάντων αυτά είναι μιά άλλη κουβέντα και εγώ κινδυνεύω να χαρακτηριστώ κακός.
(Δεν είμαι πάντως.)
Τώρα για την Πανελλήνια ,που είναι μιά καλή ευκαιρία γιά το club να ξεφύγει απ τα όρια της πρωτεύουσας ,να γίνει ευρύτερα γνωστό και επίσης να γνωριστούν οι άνθρωποι και να μπει νέο αίμα ,δυστυχώς αναβλήθηκε και πάει για του χρόνου.
Στη Ζαχάρω όμως αυτή θα είναι μια πραγματική κίνηση ανθρωπιάς και συμπαράστασης.
Παρακαλώ να μη θεωρηθώ κυνικός και ούτε καμία προσπάθεια αντιπολίτευσης και ραδιουργίας κάνω μιάς και μέλος του club δεν είμαι.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

andy

• Guest
Reply #139 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 16:27:39 μμ
Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Χρήστο για το θέμα της πανελλήνιας όπως επίσης και με τον Γιάννη για το θέμα ψήφος. Καλύτερα να ψηφήσουμε τους οικολόγους(π.χ.) για να δείξουμε ότι μας πονεσε πολύ αυτή η καταστροφή παρά αποχή. Η αποχή δείχνει αδιαφορία και ενησχιει το 1ο κόμα. Η πανελλήνια πάλι έχει άλλο σκοπό και χαρακτήρα και ήταν μια ευκαιρία να δουμε την Χαλκιδική πριν την κάψουν (ότι έχει απομείνει) και αυτή του χρόνου (κτύπα ξύλο). Βέβαια θα μου πείτε ''αν θες τόσο να την δεις πήγαινε μόνος σου''. Η παρέα μετράει.           

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #140 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 17:14:10 μμ
Φίλοι μου καταλαβαίνω όλες τις απόψεις και τις αντιδράσεις. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι η οργάνωση μια Πανελλήνιας θέλει αρκετή δουλειά η οποία είχε αρχίσει ήδη πριν τις φωτιές.

Μετά τα θλιβερά αυτά γεγονότα, πείτε μου πως θα μπορούσα πχ να οργανώνω παιχνίδια, μπαρμπεκιου, εκδρομές, μπλουζάκια με αστείες αφίσες κλπ κλπ; Με δάκρυα στα μάτια, αυτά δε γίνονται.

Πιστεύω πως για να πετύχει κάτι πρέπει να το κάνεις με κέφι, αλλά κέφι δεν υπάρχει. Αν η εκδρομή ήταν σε 2 μήνες ίσως να μην την ακυρώναμε, γιατί όταν θα χρειαζόταν να δουλέψουμε για την οργάνωσή της, ίσως να είχε ελαττωθεί ο πόνος.

Εκδρομές θα γίνουν πολλές, δε χρειαζόμαστε την "ταμπέλα" της Πανελλήνιας για να μαζευτούμε όλοι...

ΥΓ: Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου σκέψεις, δεν εκπροσωπώ το ΔΣ

Παύλος Καρούμπης

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
  • Δεν δαγκώνω λέμεεεε... άμα δεν με πειράξεις
Reply #141 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 18:25:53 μμ
Μια ακόμα αντίθετη γνώμη σχετικά με την ακύρωση της Πανελλήνιας.
Δυστυχώς ή καταστροφή έγινε. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Από δώ και πέρα οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται βοήθεια. Η βοήθεια πιστεύω είναι αποκλειστικά υλική [χρήμα (μαλλον όχι για ευνοητους λόγους), είδη] και φυσικά ηθική συμπαράσταση. Η γλυκια κουβέντα που λεμε.
Αν εμεις αναβάλουμε την συγκέντρωση που θα τους βοηθήσουμε?
Μηπως η απόφαση έχει παρθεί "εν βρασμώ".
Μήπως μας παρέσυρε το γενικό κύμα αναβολών εκδηλώσεων κλπ που δικαίως συνέβη αλλα νομίζω έχει πεπερασμένα χρονικά όρια.
Σε 20 ημέρες από τώρα ολα οσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν για την άμεση βοήθεια.
Μετά αρχίζει το κεφάλαιο της αποκατάστασης, που είναι και το πιο σοβαρό απ' όλα.
Η Πανελλήνια θα μπορούσε να εξελιχθεί ταυτόχρονα και σε μια εκδήλωση συμπαράστασης (υλικής) προς τους πυρόπληκτους.
Της επόμενες ημέρες το ΔΣ σε συνεργασία με ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα επισκεφτεί τις πυρόπληκτες περιοχές με σκοπό την άμεση ανακούφιση των πληγέντων αλλά και την κατάρτιση σχεδίου, για την υλοποίηση του οποίου θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των εν δυνάμει συμμετεχόντων στην Πανελλήνια.

Δεν κατανοώ τι ομαδες εργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε ώστε να βοηθήσουμε;
Πιστεύω ότι δεν έχουν ανάγκη από χέρια αλλά από υλική βοήθεια, (από ρούχα μέχρι και φιλοξενία ακόμα). Το πρώτο μπορουμε να το κανονίσουμε στην συγκέντρωση. Η φιλοξενία ειναι προσωπική προσφορά
Αρα?

Η πίστα και ο δρόμος είναι αντιστρόφως ανάλογες καταστάσεις.
Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #142 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 18:30:34 μμ
Παύλο μιλησες προσωπικά το κατανοώ και το σέβομαι απόλυτα και δεν έχω αντίλογο επι των αισθημάτων σου τα οποία είναι ολων μας ίδια

Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #143 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 18:38:58 μμ
Και εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω με το Χρήστο.

Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό δεν πήγατε για μια βδομάδα στη δουλειά σας, έτσι για συμπαράσταση? Ή δεν θα πάτε το Σαββατοκύριακο να φάτε έξω? Ή δεν θα ξαναπάτε για μπάνιο μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι? Ή δεν θα καλέσετε φίλους στο σπίτι σας?

Επειδή έτυχε κάποια μεγάλη εθνική καταστροφή δεν σημαίνει ότι το βάζουμε κάτω! Η ζωή προχωρά και θέλει αγώνα!

Τί σχέση έχει η Πανελλήνια με τις πυρκαγιές? Εμείς τις βάλαμε? Γιατί να αισθανόμαστε ένοχοι? Γιατί να μας κάνουν να αισθανόμαστε ένοχοι? (λες και μείς φταίμε). Όχι κύριοι, λάθος η απόφαση του ΔΣ μας!

Αν θέλετε πράγματι να κάνετε κάτι για τις πυρκαγιές: ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! Ας το στείλουμε με SMS παντού! Ας το βάλουμε σε όλα τα blogs!

Δεν  το  κατάλαβα  καλά.
Το  βάζουμε  κάτω  όταν  ακυρώνουνε  μια  πανελλήνια  και  στην  θέση  της  βάζουμε  μια  βοήθεια  προς  τους  πυρόπληκτους  που  πιθανόν  να  είναι  βοήθεια  χέρι  με  χέρι;(αυτός  δεν  είναι  αγώνας;;;;
Δηλαδή  σε  κάποιον  πόλεμο,  οι  Έλληνες  που  θα  είναι  στα  σύνορα  αντιμέτωποι  με  τον  εχθρό  θα  πολεμάνε  και  οι  άλλοι  θα  γλεντοκοπάνε  σαν  να  μην  τρέχει  τίποτα;
Θα  το  βάζαμε  κάτω  όταν  σε  τόσο  μικρό  διάστημα  από  τις  καταστροφές  εμείς  θα  χαχανίζαμε  και  θα  πλατσουρίζαμε  κλείνοντας  τα  μάτια  και  τα  αυτιά  μας  στα  γεγονότα.
Και  κάτι  άλλο.
Και  ας  μην  φτάνουμε  στην  άλλη  άκρη  λέγοντας: " Ή δεν θα ξαναπάτε για μπάνιο μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι; "   ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ  λόγια.
Προσωπικά  ΝΑΙ  εάν  η  εταιρία  μου,  μου  έδινε  άδεια  για  να  πάω  να  βοηθήσω  τους  πυρόπληκτους  ΝΑΙ  θα  πήγαινα.  Θα  έφευγα  από  το  κλασσικό  8ωρο  και  θα  πήγαινα.
Αλλά  εδώ  στην  Ελλάδα  που  ο  εθελοντισμός  προχωράει  μπροστά  μέρα  με  την  μέρα,  τα  αφεντικά  όμως  μένουν  πίσω.
Δεν  αισθάνομαι  φυσικά  ένοχος  για  τις  φωτιές.
Αισθάνομαι  την  ανάγκη  για  συμπαράσταση  προς  όλους  τους  πυρόπληκτους  και  ιδιαίτερα  σε  αυτούς  οι  οποίοι  είναι  στην  3η  ηλικία  και  ΜΟΝΟΙ  τους.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #144 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 18:53:51 μμ
Σε 20 ημέρες από τώρα ολα οσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν για την άμεση βοήθεια.

Αν κρίνω από την ανευθυνότητα από πλευράς πολιτείας, που επιδείχτηκε στις προσπάθειες κατάσβεσης και από τον τρόπο που μοιράζουν τα 3χιλιαρα, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι θα γίνουν όσα πρέπει, όπως πρέπει.

Offline Παύλος Α

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #145 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 19:07:09 μμ
H παρακάτω παράγραφος είναι φανταστική, έτσι γι αυτούς που δεν συμφωνούν με την ακύρωση της Πανελλήνιας…

Ανακοίνωση…

Το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε η Πανελλήνια να γίνει φέτος στην Λίμνη Καϊάφα και στα περίχωρά της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες στα όμορφα χωρία της Ηλίας και Αρκαδίας
Bar BQ το βράδυ του Σαββάτου δίπλα στην λίμνη…κλπ...κλπ…

Θα σας άρεσε;;; δηλαδή πάμε σε μια περιοχή άλλη που δεν έχει πάθει ζημιά και άσε τους άλλους στις στάχτες;;; πηγαίνετε μια βόλτα προς τα εκεί και θα καταλάβετε.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε κάτω και να βοηθήσουμε, να δουλέψουμε για να κάνουμε κάτι…να πούμε και στους εαυτούς μας ότι ο σύλλογος δεν είναι μόνο βόλτες, και για αυτό ήμουν από τους πρώτους που είπα να ακυρωθεί η Πανελλήνια, εγώ το Σαββατοκύριακο της Πανελλήνιας προτιμώ να πάω και να βοηθήσω να καθαρίσω ένα μισοκαμένο σπίτι και να βάψω δύο τοίχους.

Παύλος Αγγελίδης

Offline redkom

• Rossi και πάνω !
Reply #146 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 19:44:26 μμ
H παρακάτω παράγραφος είναι φανταστική, έτσι γι αυτούς που δεν συμφωνούν με την ακύρωση της Πανελλήνιας…

Ανακοίνωση…

Το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε η Πανελλήνια να γίνει φέτος στην Λίμνη Καϊάφα και στα περίχωρά της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες στα όμορφα χωρία της Ηλίας και Αρκαδίας
Bar BQ το βράδυ του Σαββάτου δίπλα στην λίμνη…κλπ...κλπ…

Θα σας άρεσε;;; δηλαδή πάμε σε μια περιοχή άλλη που δεν έχει πάθει ζημιά και άσε τους άλλους στις στάχτες;;; πηγαίνετε μια βόλτα προς τα εκεί και θα καταλάβετε.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε κάτω και να βοηθήσουμε, να δουλέψουμε για να κάνουμε κάτι…να πούμε και στους εαυτούς μας ότι ο σύλλογος δεν είναι μόνο βόλτες, και για αυτό ήμουν από τους πρώτους που είπα να ακυρωθεί η Πανελλήνια, εγώ το Σαββατοκύριακο της Πανελλήνιας προτιμώ να πάω και να βοηθήσω να καθαρίσω ένα μισοκαμένο σπίτι και να βάψω δύο τοίχους.

Επειδή ήμουν ο πρώτος που εξέφρασε την αντίρρησή του με την ματαίωση της Πανελλήνιας, θα ήθελα να απαντήσω σε υπερβολές που πλέον ακούγονται.
Πρώτα - πρώτα η Χαλκιδική έχει πληγεί πολύ περισσότερες φορές απ' ότι η Πελοπόννησος και μάλιστα η τελευταία, πέρσι, ήταν ανάλογη με τη φωτιά της Πελοποννήσου. Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι για μας τους Βόρειους, η Χαλκιδική είναι κάτι παραπάνω απ' ότι είναι για σας η Πελοπόννησος. Την έχουμε για απογευματινή βόλτα για καφέ. Άρα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει καταστροφή από φωτιά.
Καταλαβαίνω τα συναισθήματα λύπης που μας διακατέχουν όλους, αλλά οι υπερβολές τύπου να πάω να βάψω δύο τοίχους, ή να καθαρίσω ένα μισοκαμμένο σπίτι, ή του τύπου αν είχαμε πόλεμο κλπ, καλύτερα να μην λέγονται, γιατί τόσο τα καμμένα όσο και τα μισοκαμμένα σπίτια μόνο με γκρέμισμα και ξαναφτιάξιμο γίνονται. Και μην μου πείτε ότι θα πάτε να φτιάχνετε τη λάσπη ή να σοβαντίζετε τους τοίχους. Όσο για τον πόλεμο, που ανέφερε άλλος φίλος, ας το αφήσω καλύτερα ασχολίαστο.
Οι άνθρωποι εκεί χρειάζονται ουσιαστική βοήθεια. Χρειάζονται χρήματα, ρούχα, φαγητό, αλλά και δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν.
Για να δείτε ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της καταστροφής και δεν λέω αερολογίες θα σας πω ότι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, δίνουν δωρεάν 3 ζωντανά ο καθένας τους για τους κτηνοτρόφους της περιοχής που χτύπησε η καταστροφή. Με πρόχειρους υπολογισμούς μαζεύονται περίπου 10.000 ζώα. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την μεταφορά των ζώων αυτών και η προϋπόθεση που βάζουν είναι να πάνε εκπρόσωποί τους και να μοιράσουν μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση τα ζώα αυτά ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη μοιρασιά τους.
Ανάλογες είναι οι κινήσεις και από άλλους νομούς (κάτι άκουσα για ελιές, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες).
Αυτή είναι η ουσιαστική βοήθεια που μπορεί κάποιος να προσφέρει.
Εμείς σαν ένας μικρός σύλλογος, θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με χρήματα (πχ. τα έσοδα της Πανελλήνιας με κάποια αύξηση στο ενοίκιο του χώρου, στην μπλούζα, στη συνεστίαση κλπ) και κάποια ρούχα που ο καθένας θα μπορούσε να πάει ν' αγοράσει, έστω από τις λαϊκές αγορές, να τα συγκεντρώσουμε στην Πανελλήνια και να τα πάμε στους ανθρώπους που υποφέρουν.
Έτσι θα ήταν η ουσιαστική βοήθεια που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε.
Όσο για τις εκδρομές, θα μπορούσανε να γίνουν στα εναπομείναντα δάση, άλλα και στα καμμένα της Χαλκιδικής, για να δείτε και από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Μη κοιτάς ποτέ πίσω. Πάντα εμπρός. Εξάλλου...είσαι πρώτος!!!!!!

Χρήστος Σιώνας
Θεσ/νίκη

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #147 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 19:56:50 μμ
Πρώτα - πρώτα η Χαλκιδική έχει πληγεί πολύ περισσότερες φορές απ' ότι η Πελοπόννησος και μάλιστα η τελευταία, πέρσι, ήταν ανάλογη με τη φωτιά της Πελοποννήσου. Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι για μας τους Βόρειους, η Χαλκιδική είναι κάτι παραπάνω απ' ότι είναι για σας η Πελοπόννησος. Την έχουμε για απογευματινή βόλτα για καφέ. Άρα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει καταστροφή από φωτιά.

Χρήστο μάλλον δεν έχετε καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής ! 64 Νεκροί , 120 καμένα χωρια, το 10% της Ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου ,1.800.000 στρέμματα αυτές τις μέρες, 500.000 στρέμματα στην Ηλεία !
Είναι συγκρίσιμα μεγέθη αυτά ? 

Δεν υποβαθμίζω την καταστροφή στη Χαλκιδική. Αλλα δεν είναι το ίδιο πράγμα

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #148 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 19:57:07 μμ
Όσο για τον πόλεμο, που ανέφερε άλλος φίλος, ας το αφήσω καλύτερα ασχολίαστο.

Δηλ.  το    " Ή δεν θα ξαναπάτε για μπάνιο μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι ;"  που  έγραψε  ο  Cris_de_Ze  το  σχολίασες ......

φιλικά  "ο  άλλος  φίλος"  Μέμος.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #149 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2007, 20:08:44 μμ
Μην προσωποποιουμε τα σχόλια. Καταθετουμε απόψεις και γνωμες τίποτα άλλο.
Ο καθενας μας έχει δικαιωμα να λέει την άποψη για το πως βλέπει τα πράγματα.
Η καταστροφή είναι καταστροφή ανεξαρτητως μεγέθους. Αυτό ομως το καταλαβαινουν μονο οσοι την παθαινουν την καταστροφή.
ΠΧ Ειναι μικρότερη καταστροφή αν, λέω αν, στην χαλκιδική καιγοταν 1 ανθρωπος και οχι 64 που δυστυχως καηκαν τωρα?
Αριθμητικά ναι είναι μικρότερη.
Από πότε ομως οι φυση και ο ανθρωπος αποτελουν νούμερα?
Για αυτους που παθαν την καταστροφή νομίζω όμως ότι και τοτε και τώρα είναι ίδια ειναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ειναι παραλογο να λεμε ποιανου είναι μεγαλύτερη