H παρακάτω παράγραφος είναι φανταστική, έτσι γι αυτούς που δεν συμφωνούν με την ακύρωση της Πανελλήνιας…
Ανακοίνωση…
Το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε η Πανελλήνια να γίνει φέτος στην Λίμνη Καϊάφα και στα περίχωρά της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες στα όμορφα χωρία της Ηλίας και Αρκαδίας
Bar BQ το βράδυ του Σαββάτου δίπλα στην λίμνη…κλπ...κλπ…
Θα σας άρεσε;;; δηλαδή πάμε σε μια περιοχή άλλη που δεν έχει πάθει ζημιά και άσε τους άλλους στις στάχτες;;; πηγαίνετε μια βόλτα προς τα εκεί και θα καταλάβετε.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε κάτω και να βοηθήσουμε, να δουλέψουμε για να κάνουμε κάτι…να πούμε και στους εαυτούς μας ότι ο σύλλογος δεν είναι μόνο βόλτες, και για αυτό ήμουν από τους πρώτους που είπα να ακυρωθεί η Πανελλήνια, εγώ το Σαββατοκύριακο της Πανελλήνιας προτιμώ να πάω και να βοηθήσω να καθαρίσω ένα μισοκαμένο σπίτι και να βάψω δύο τοίχους.
Επειδή ήμουν ο πρώτος που εξέφρασε την αντίρρησή του με την ματαίωση της Πανελλήνιας, θα ήθελα να απαντήσω σε υπερβολές που πλέον ακούγονται.
Πρώτα - πρώτα η Χαλκιδική έχει πληγεί πολύ περισσότερες φορές απ' ότι η Πελοπόννησος και μάλιστα η τελευταία, πέρσι, ήταν ανάλογη με τη φωτιά της Πελοποννήσου. Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι για μας τους Βόρειους, η Χαλκιδική είναι κάτι παραπάνω απ' ότι είναι για σας η Πελοπόννησος. Την έχουμε για απογευματινή βόλτα για καφέ. Άρα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει καταστροφή από φωτιά.
Καταλαβαίνω τα συναισθήματα λύπης που μας διακατέχουν όλους, αλλά οι υπερβολές τύπου να πάω να βάψω δύο τοίχους, ή να καθαρίσω ένα μισοκαμμένο σπίτι, ή του τύπου αν είχαμε πόλεμο κλπ, καλύτερα να μην λέγονται, γιατί τόσο τα καμμένα όσο και τα μισοκαμμένα σπίτια μόνο με γκρέμισμα και ξαναφτιάξιμο γίνονται. Και μην μου πείτε ότι θα πάτε να φτιάχνετε τη λάσπη ή να σοβαντίζετε τους τοίχους. Όσο για τον πόλεμο, που ανέφερε άλλος φίλος, ας το αφήσω καλύτερα ασχολίαστο.
Οι άνθρωποι εκεί χρειάζονται ουσιαστική βοήθεια. Χρειάζονται χρήματα, ρούχα, φαγητό, αλλά και δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν.
Για να δείτε ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της καταστροφής και δεν λέω αερολογίες θα σας πω ότι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, δίνουν δωρεάν 3 ζωντανά ο καθένας τους για τους κτηνοτρόφους της περιοχής που χτύπησε η καταστροφή. Με πρόχειρους υπολογισμούς μαζεύονται περίπου 10.000 ζώα. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την μεταφορά των ζώων αυτών και η προϋπόθεση που βάζουν είναι να πάνε εκπρόσωποί τους και να μοιράσουν μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση τα ζώα αυτά ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη μοιρασιά τους.
Ανάλογες είναι οι κινήσεις και από άλλους νομούς (κάτι άκουσα για ελιές, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες).
Αυτή είναι η ουσιαστική βοήθεια που μπορεί κάποιος να προσφέρει.
Εμείς σαν ένας μικρός σύλλογος, θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με χρήματα (πχ. τα έσοδα της Πανελλήνιας με κάποια αύξηση στο ενοίκιο του χώρου, στην μπλούζα, στη συνεστίαση κλπ) και κάποια ρούχα που ο καθένας θα μπορούσε να πάει ν' αγοράσει, έστω από τις λαϊκές αγορές, να τα συγκεντρώσουμε στην Πανελλήνια και να τα πάμε στους ανθρώπους που υποφέρουν.
Έτσι θα ήταν η ουσιαστική βοήθεια που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε.
Όσο για τις εκδρομές, θα μπορούσανε να γίνουν στα εναπομείναντα δάση, άλλα και στα καμμένα της Χαλκιδικής, για να δείτε και από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.