Hellas Transalp Forum

μετωπικη ...παρακαλω βοηθεια

arme72 · 15749

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
on: Δευτέρα 06 Σεπτέμβριος 2010, 21:11:59 μμ
Παιδια γεια σας!!! Η αληθεια ειναι οτι εχω να εποικοινωνησω μαζι σας απο εδω αρκετο καιρο...Ειχα ατυχημα με την μηχανη μου,καποιος ασυνηδητος μου εκλεισε ξαφνικα το δρομο ( αναστροφη ) και ολο το μπροστινο μερος της μηχανης μου 2007 - πλαστικα - οργανα -ντεποζιτο- ζαντα και αλλα περιφεριακα ειναι κυριολεκτικα αχρηστα..Το βασικοτερο ειναι οτι ειμαι εγω καλα ..ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕ ,ειναι μεγαλη ασφαλεια ...Τωρα θα παραμεινω ενα μηνα στο σπιτι για θεραπεια...Η ερωτηση μου ειναι η παρακατω..Ο μηχανικος που ειναι κ φιλος μου ειπε πως φτιαχνει το μηχανακι 100%  και τον εμπιστευομαι ,εγω ομως θελω κ δεν θελω να ξαναανεβω πανω,θεμα ψυχολογιας? θεμα ασφαλειας που δεν θα ειναι οπως πριν καινουρια ? Η ασφαλιστικη του αλλου θα καλυψη ολη τη ζημια......Μπορειτε να προτεινετε κατι ..Να αλλαξω μηχανη ? Παιρνοντας τα χρηματα των ανταλακτικων-δουλεια του μαστορα στο χερι   ( αν μπορει να γινει) ...Θα βρω καινουρια οργανα πλαστικα κτλ? Ακομα δεν εχω αποφασισει αν θα την κρατησω ,, απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας,,να ακουσω και μια αλλη γνωμη...Ευχομαι ποτε κανεις να μην περασει αυτο που πραγματικα μου συνεβει,να ειναι ο δρομος σας παντα ασφαλες χωρις ασυνηδητους οδηγους

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #1 on: Δευτέρα 06 Σεπτέμβριος 2010, 21:21:04 μμ
Περαστικα καταρχην... και καλα εκανες και φορουσες κρανος...

Ανταλλακτικα θα βρεις σιγουρα...

Απο εκει και περα αν δεν εχει "παρει" ο σκελετος (αν και με καλιμπρα θα φτιαξει) και αλλαχτουν τα υπολοιπα δε νομιζω να εχει προβλημα....

Οσο για την ασφαλεια... θελει τα τιμολογια επισκευων για να παρεις τα λεφτα...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #2 on: Δευτέρα 06 Σεπτέμβριος 2010, 21:22:16 μμ
Περαστικά! Τα σίδερα φτιάχνουν.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #3 on: Δευτέρα 06 Σεπτέμβριος 2010, 21:25:51 μμ
Κατ'αρχας περαστικα .
Τωρα οσον αφορα την μηχανη αν ο μηχανικος σου λεει οτι φτιαχνετε σημαινει οτι δεν εχει παρει σκελετο οποτε οταν φτιαχτει και εφοσον ο μαστορας κανει σωστη δουλεια τοτε η μηχανη θα ειναι ενταξη και να μην ανυσηχης .
Οσον αφορα τα ανταλλακτικα θα βρεις οποτε ουτε αυτο να μην σε ανυσηχη .
Τωρα η ασφαλεια ειναι ενα θεμα που δεν μπορω να σου απαντησω βλεπεις οι καιροι ειναι δυσκολοι και περιεργοι.
Σχετικα με την ψυχολογια σου κααι την μηχανη ειναι καθαρα το τι σχεση εχεις σιγουρα μετα απο μια τετοια ιστορια εισαι επηρεασμενος αρνητικα αλλα μεχρι να  φτιαχτει η μηχανη και να αναρρωσης ολα θα εχουν ξεχαστη και θα εισαι καβαλα παλι δυστυχως εκεινο που εχει σημασια ειναι οτι εμεις πρεπει να προσεχουμε τους αλλους και να μην περιμενουμε απο τους αλλους να μας προσεχουν .

Ευχομαι ταχεια αναρρωση και παλι καβαλα στην μοτο τα αλλα ειναι θεμα χρονου  ;D

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #4 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 08:43:29 πμ
Αγαπητέ φίλε περαστικά σου! Ν' ανάψεις κανα κερί (λαμπάδα μάλλον) που ζεις και όλα τ' άλλα έρχονται δεύτερα... Καλή ανάρρωση!!!

ΥΓ. Πιστεύω ότι αν είναι εντάξει το πλαίσιο και ο κινητήρας, όλα τ' άλλα φτιάχνονται και δε θα έχεις θέμα. Όμως ομολογώ ότι δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου. Ο υπαίτιος του ατυχήματος θα σε αποζημιώσει εκτός της μηχανής και για τις σωματικές βλάβες και το ότι δε μπορείς να εργαστείς τώρα;

Offline thanos_trikala

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 09:06:28 πμ
περαστικα φιλε και ταχεία ανάρωση

axidous

• Guest
Reply #6 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 15:17:45 μμ
Περαστικα να ειναι και τα αλλα φτιαχνονται
Στο θεμα ψυχολογιας τωρα , σκεψου το καλα Σιγουρα μεταα απο μεγαλη τρακα , αισθανεσαι καπως
Αλλα ο ανθρωπος απο τοτε που γεννηθηκε εχει μαθει μετα απο πεσιμο να σηκωνεται

Οποτε αν ο μαστορας ειναι καλως θα στην φτιαξει σαν καινουργια

Και παλι περαστικα και το κρανος να το εχεις παντα στο κεφαλι

tranten

• Guest
Reply #7 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 16:25:45 μμ
φιλε περαστικα κ απο μενα φιλε.τα σιδερα θα τα ξαναφτιαξεις...μην ανυσηχεις.παρε τον χρονο σου,ηρεμησε κ ολα θα ερθουν με σωστη σειρα.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 16:33:38 μμ
Περαστικά βρε φίλε! Άσχημη φάση... Το κράνος και το μπουφάν με γλύτωσαν στο ...αγκάλιασμα με την προβατίνα που είχα... 2 μήνες έκανα να ξανακαβαλήσω λόγω αναμονής ανταλλακτικών από Σαρακάκη... Δεν έβλεπα την ώρα και όταν ήρθε έβρεχε του κερατά και εγώ βόλταρα...

Για τη μότο τώρα, ζήτα οπωσδήποτε εκτίμηση από καλίμπρα. Ο μηχανικός σου δεν μπορεί να δει αν το πλαίσιο έχει στραβώσει λίγα χιλιοστά με το μάτι. Θα στοιχίσει αλλά θα αποζημιωθείς από την ασφάλεια και θα είσαι σίγουρος ότι η μηχανή σου δεν είναι στραβιά (και επικίνδυνη ) ή έχει διορθωθεί και είναι πάλι όπως πρέπει. Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά βρίσκονται, μην ανησυχείς...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #9 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 17:31:21 μμ
Περαστικά βρε φίλε! Άσχημη φάση... Το κράνος και το μπουφάν με γλύτωσαν στο ...αγκάλιασμα με την προβατίνα που είχα...
μπεεεεεεεεε  μπεεεεεεεεεε

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #10 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 20:02:40 μμ
παιδια ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση και τις ευχε σας...Καθε μερα που περνα ειμαι καλυτερα..Η μηχανη δεν εχει παρει σκελετο ,μονο οτι ανεφερα ....ΟΛα θα φτιαχτουν....Θα αποζημιωθω και για τις μερες που  θα παραμεινω στο σπιτι....Σημερα ηρθαν απο την τροχαια στο σπιτι για να δωσω καταθεση,ο αλλος οδηγος δηλωνει οτι μπηκε στο  ρευμα χωρις να προσεξει ( πως μπορει κ το λεει αυτο ?) ......Ειμαι καλα , οσο το σκεφτομαι ανατριχιαζω  μου κοβει την ανασα η σκεψη των τελευταιν δευτερολεπτων...Παιδια ευχαριστω και παλι αν χρειαστω κατι για ανταλλακτικα θα σας ενημερωσω.......

john1970

• Guest
Reply #11 on: Τρίτη 07 Σεπτέμβριος 2010, 21:27:21 μμ
 Φιλε μου περαστικα, κατ'αρχην. Ανταλακτικα υπαρχουν και απ'οτι διαβασα πριν απο κανα 2 μηνο ακομα κ το πλαισιο πλεον αλαζεται. Δεν ξερω ποιος το αναλαμβανει γιατι μπλεκεις με το τερας της γραφειοκρατιας, αλλα στο τελος - με πολυ υπομονη-νικας!! Διαβασα οτι η διαδικασια παιρνει κανα 2 μηνες, με αιτησεις, τη μοτο εκει για να τη δει "επιτροπη" μαζι με το μαστορα σου και αφου τελειωσει κ αποκατασταθει η ζημια, αποθηκευση του παλιου πλαισιου για 5(?) χρονια. Ισως καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο (ή καλυτερα, οργανωμενο) ξερει. Αφου λοιπον το αναλαμβανει οικονομικα η ασφαλιστικη, ψαξ'το με καλυμπρα για να 'σαι σιγουρος.
 Καλη αναρρωση.

costas

• Guest
Reply #12 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 00:38:06 πμ
Περαστικά!!! Αν έπαιρνα τα χρήματα θα προτιμούσα να πάρω άλλη καινούρια μηχανή και όχι να φτιάξω αυτήν!!!!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #13 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 00:56:10 πμ
Περαστικά!!! Αν έπαιρνα τα χρήματα θα προτιμούσα να πάρω άλλη καινούρια μηχανή και όχι να φτιάξω αυτήν!!!!
Kαι που θα ξερεις Κωστα την προιστορια της και τι εχει γινει ενω εδω απο την στιγμη που ο σκελετος δεν εχει παθει τπτ καλυτερα να επισκευαστη διοτι τα ανταλλακτικα θα εχουν τσεκαριστη τα πηρουνια θα αλλαχτουν λαδια τσιμουχες φουσκες κλπ κλπ εγω θα την επισκευαζα 100%

okeanos

• Guest
Reply #14 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 17:40:54 μμ
καλημέρα και περαστικά και από μένα! εύχομαι να είναι το τελευταίο ατύχημα για σένα και για όλους...

παρόμοια ζημιά είχα πάθει και γω πριν χρόνια, μάλιστα, πριν μπω και στο club ακόμα! δεν είχα κανενός είδους υποστήριξη, από φίλους κλπ...
όμως, ενώ η μηχανή πήγαινε πολύ καλά και με τα ταξιδάκια της, όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να αλλάξω τις φυσούνες, το συνεργείο μου είχε πει ότι δεν έγινε σωστή δουλειά και ας είχαν περάσει σχεδόν 5 χρόνια! έτσι, χρειάστηκε να περάσει καλύμπρα για να γίνει πιο υπεύθυνα η δουλειά!

μαζί με κάτι μικρο-προβληματάκια που μου παρουσίαζε κλπ, τελικώς αποφάσισα να την αλλάξω...
η άποψή μου είναι, μόλις τη φτιάξεις, και χωρίς να αναφέρεις το ατύχημα ποτέ, να την ξεφορτωθείς το συντομότερο!!! και να πάρεις κάτι καινούριο ;)γιατί το πάθος των 2 τροχών δεν ξεπερνιέται ποτέ ;)

αλλά πάνω απ'όλα να είσαι ευχαριστημένος που δεν σου συνέβη τίποτα χειρότερο(αλήθεια, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι εσύ; τα μηχανήματα φτιάχνονται, οι άνθρωποι,όμως, είναι πιο δύσκολο...)

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 18:45:51 μμ
Περαστικά και πάντα όρθιος.

Καταλαβαίνω τον ψυχολογικό παράγοντα. Γνώμη μου είναι να την φτιάξεις σαν να πρόκειται να την κρατήσεις και εάν σου έρχεται η αίσθηση του ατυχήματος όταν την ξανακαβαλήσεις, τότε να την δώκεις.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #16 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 20:49:36 μμ
παιδια και παλι ευχαριστω,θα κανω αυτο που λεει ο Νικος θα την φτιαξω για να την κρατησω και αν δεν νοιωθω καλα θα ντη δωσω..Ειμαι σιγουρος πως  δεν  θα μπορεσω να την κρατησω....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #17 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 22:34:48 μμ
εγω θα έβαζα κάτω τα νούμερα.
Αν τα σώστρα που σου δίνει η ασφάλεια (αν δίνει) είναι καλά, θα την έδινα έτσι στην ασφαλιστική.
Γενικώς θα απαιτούσα άλλη μηχανή.
Αν δεις οτι δε παίζει με τίποτα... επισκευή όσο μπορείς καλύτερα.

Offline Θύμιος

• Απλός οδηγός
Reply #18 on: Τετάρτη 08 Σεπτέμβριος 2010, 22:46:08 μμ
εγω θα έβαζα κάτω τα νούμερα.
Αν τα σώστρα που σου δίνει η ασφάλεια (αν δίνει) είναι καλά, θα την έδινα έτσι στην ασφαλιστική.
Γενικώς θα απαιτούσα άλλη μηχανή.
Αν δεις οτι δε παίζει με τίποτα... επισκευή όσο μπορείς καλύτερα.

Φίλε περαστικά,άναψε μια λαμπάδα στην Παναγία και πάνε παρακάτω.
Το κακό είναι οτι εμεις οι άνθρωποι ξεχνάμε γρήγορα αυτό που παθένουμε!!!
Αν βγένεις οικονομικά, πάρε τα σώστρα από την ασφαλιστική, πλήρωσε το
Φ.Π.Α. στο μάστορα να σου δώσει κανά τιμολόγιο παραπάνω, και πάρε
μια άλλη να είσαι ψυχολογικά εντάξει.

costas

• Guest
Reply #19 on: Πέμπτη 09 Σεπτέμβριος 2010, 01:56:12 πμ
παιδια και παλι ευχαριστω,θα κανω αυτο που λεει ο Νικος θα την φτιαξω για να την κρατησω και αν δεν νοιωθω καλα θα ντη δωσω..Ειμαι σιγουρος πως  δεν  θα μπορεσω να την κρατησω....

που να ήσουν πιλότος σε μαχητικό αν μετά από πτώση σωνόσουνα θα άλλαζες επάγγελμα!!!! ελα ρε θα το ξεπεράσεις θα το ξεχάσεις !!!!

Offline arme72

• νέος οδηγός
  • **
Reply #20 on: Τετάρτη 22 Σεπτέμβριος 2010, 05:29:51 πμ
παιδια θελει 5.450 η μηχανη για να φτιαχτει,μιλαμε για τα γνησια ανταλακτικα...Θα περιμενω τηλ απο την ασφαλιστικη η οποια θα μου προτεινει κατι λιγοτερο για μετρητα στο χερι...Θα σας πω τα νεα,αν εχετε κατι να με συμβουλεψετε  θα σας ευχαριστουσα ,αν και με εχει  ενημερωσει ο μαστορας.....

savvas

• Guest
Reply #21 on: Τετάρτη 22 Σεπτέμβριος 2010, 05:43:19 πμ
παιδια θελει 5.450 η μηχανη για να φτιαχτει,μιλαμε για τα γνησια ανταλακτικα...Θα περιμενω τηλ απο την ασφαλιστικη η οποια θα μου προτεινει κατι λιγοτερο για μετρητα στο χερι...Θα σας πω τα νεα,αν εχετε κατι να με συμβουλεψετε  θα σας ευχαριστουσα ,αν και με εχει  ενημερωσει ο μαστορας.....

Καλησπέρα,
αποκλείεται να σου δώσει η ασφαλιστική αυτά τα χρήματα για το φτιάξιμο της μηχανής. Ο κανόνας λέει ότι αν η επισκευή της είναι πιο ακριβή από την τρέχουσα αξία του οχήματος, σου αποζημιώνουν το όχημα και τελειώνεις εκεί (για το θέμα του οχήματος).
Οπότε τώρα το θέμα σου είναι πόσο θα σου την κοστολογήσουν. Παίζουν κοντά στις αγοραίες τιμές. Γύρω στις 3.500 -4.000 θα κοιτάξουν να στην εκτιμήσουν.
Αν πάντως έχεις το τιμολόγιο αγοράς (αν κατάλαβα την πήρες εσύ 1ο χέρι το 2007) είναι υπέρ σου. Θα σου υπολογίσουν την παλαιότητα και εντάξει.
Γενικά οι ασφαλιστικές προσπαθούν να σε φάνε σε αυτά και σου βγάζουν κάτι εκτιμήσεις για μεταχειρισμένα, άστα να πάνε. Αν έχεις την υποστήριξη καλού δικηγόρου, να ξέρεις ότι θα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου (κυρίως συμφέρει αν έχεις και άλλες απαιτήσεις απο αυτούς).

Offline psykoman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Τετάρτη 22 Σεπτέμβριος 2010, 06:03:43 πμ
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ!!!
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ!!!

andy

• Guest
Reply #23 on: Τετάρτη 22 Σεπτέμβριος 2010, 16:14:07 μμ
Έτσι θα γίνει όπως λέει ο savvas.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τετάρτη 22 Σεπτέμβριος 2010, 21:27:45 μμ
Oπως τα λεει ο savvas
Μονο που αν θυμαμαι καλα ειτε εχεις το τιμολογιο αγορας ειτε οχι ειναι το ιδιο και το αυτο! Η "εκτιμηση" της αξιας γινεται βασει των καταλογων του......moto τριτη!
Απιστευτο? Και ομως!
Ενα μερος των χρηματων που θα παρεις αφορα τα λεγομενα σωστρα Οποτε ουσιαστικα  αγοραζει τρακαρισμενη την μοτοσυκλετα η ασφαλιστικη (η οποια φυσικα εχει ετοιμο αγοραστη-συνεργατη της και την δινει για ανταλακτικα) Εσυ λοιπον υποχρεουσε να τους την π[αραδωσεις Σ'αυτη την περιπτωση αφαιρεσε οτι μπορεις να αφαιρεσεις (πχ αξεσουαρ) και πουλα τα εσυ Ισως κατι βγαλεις και απο κει
Αν ομως σου κανουν νερα και σου δινουν κατα πολυ λιγοτερα απο την πραγματικη εμπορικη αξια ή σου πουν να πουλησεις εσυ την μηχανη για να καλυωψεις την διαφορα ΜΗΝ υπογραψεις τιποτα και απευθυνσου σε δικηγορο Κατα προτιμηση ειδικο σε τετοιες υποθεσεις
Αν ο εγοπλισμος σου (κρανος κλπ) ειναι φθαρμενος λογω του ατυχηματος (και μονο) τοτε απαιτησε αποζημειωση και για αυτον