Hellas Transalp Forum

Σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης

mihalis81 · 54744

Offline mihalis81

• LindalowGX
  • Απλός οδηγός
    • Womens In Your Town - Anonymous Sex Dating - No Selfie
on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 19:49:25 μμ
Το μόνο το οποίο έχω κάνει σας βελτίωση στην μηχανή είναι να βάλω λαστιχάκια υψηλής για τα φρένα.
Μπορώ να πώ ότι η διαφορά είναι μεγάλη και αξίζει τα λεφτά που κάνει.

https://SecreLocal.com - Secret Chat Local Girls - No Verify - Anonymous Casual Dating -   Girls Chat Online

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #1 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 20:11:34 μμ
 1.Πόσα λεφτά?

2. Σε παρατεταμένα φρεναρίσματα και με ζεστά υγρά το καταλαβαίνω ότι βοηθούν ,δεν ξέρω όμως αν έχεις διαφορές (δυνατότερο και ακαριαίο φρενάρισμα ) αμέσως.
  Είμαι υπο σκέψη να βάλω. :eusa_think:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline mihalis81

• LindalowGX
  • Απλός οδηγός
    • Womens In Your Town - Anonymous Sex Dating - No Selfie
Reply #2 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 21:10:08 μμ
Δεν είμαι και πολύ σίγουρος γιατί τα έβαλα πρίν από ένα χρόνο ακριβώς μόλις που είχα πάρει την μηχανή.
αν θυμάμε καλά 150€ έδωσα για την τοποθέτηση τους.
το καλό είναι ότι αλλάζη η αίσθηση που έχεις πλέον στο χέρι σου.
φρενάρεις με τα 2 δάχτυλα για πλάκα.

https://SecreLocal.com - Secret Chat Local Girls - No Verify - Anonymous Casual Dating -   Girls Chat Online

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #3 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 21:14:18 μμ
και καλο και κακο... καλο γιατι στο προβλεψιμο φρεναρισμα με φορτιο θα σε βοηθήσει. Κακό γιατι στο φρεναρισμα πανικου
σε γλιστερό έδαφος, θα σε στειλει ξάπλα πριν το καταλάβεις.

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #4 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 21:30:27 μμ
και καλο και κακο... καλο γιατι στο προβλεψιμο φρεναρισμα με φορτιο θα σε βοηθήσει. Κακό γιατι στο φρεναρισμα πανικου
Για σιγά βρε Κώστα. Μόλις μας είπε κι ο ChrisDeZe οτι στο νέο ΤΑ θα υπάρχει προαιρετικά και ABS και θα μας κάνεις μέχρι να βγει, να πάρουμε σβάρνα τα περίπτερα για να αγοράσουμε πωλητήρια, για τα ΤΑ που έχουμε τώρα?
Αν και δεν διαφωνώ καθόλου οτι το μπλοκάρισμα του τροχού έχει το αποτέλεσμα που αναφέρεις, νομίζω οτι τελικά είναι καλύτερα να έχεις δυνατά φρένα και να τα μάθεις, ώστε να ελέγχεις τη δύναμη που ασκείς στη μανέτα, παρά κάθε φορά που ακουμπάς το φρένο να λες και πέντε "πάτερ ημών"...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline tony motokafros

• Απλός οδηγός
Reply #5 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 21:56:30 μμ
Εγω στο μηχανακη μου εχω ενα συνολο ακτινικες τρομπες μπρεμπο με 2 δισκους των 320 χλ με τετραπιστονες δαγκανες και σωλινακια υψηλης μπροστα .Εχω πολυ δυνατο φρεναρισμα χωρις να μπλοκαρουν, βεβαια χρησιμοποιο το (70-30) οταν φρεναρω.Εβαλε και η τζενη σωλινακια υψηλης και δεν εχει προβλημα μλοκαρισματος αλλα πολυ καλυτερο φρεναρισμα.

tzenitzou

• Guest
Reply #6 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 22:13:49 μμ
Εβαλα και εγώ σωληνάκια υψηλής μετά από προτροπή του Αντώνη.
Ναι στην αρχή δυσκολεύτηκα να τα συνηθισω γιατί χρειαζόταν λίγη μεγαλύτερη πίεση της μανέτας από πριν.
Ομως όταν τα χρειάστηκα σε ένα απότομο φρενάρισμα,......... ναι με έσωσε. Φρενάρισε σωστά δεν πέταξε πίσω (κόλο δηλ.) σταμάτησε ακαριαία. Για μένα μέχρι στιγμής ήταν το καλύτερο φρανάρισμα που είχα ποτέ μέχρι στιγμής σε έκτακτη ανάγκη

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 22:22:12 μμ
Ειχα και εχω στο 600 μου σωληνακια υψηλης μπρος-πισω.Απο τα λιγα χιλιομετρα που τα χαρηκα εχω να πω τα καλυτερα ειδικα για το μπροστινο γιατι το πισω τελικα μπορω να πω οτι ηταν υπερβολη.Επισης ειχα και ενα σκηνικο φρεναρισματος πανικου που πραγματικα,χωρις το παραμικρο γλυστριμα, η μηχανη απλα κοκαλοσε.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #8 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 22:42:33 μμ
Η διαφορά στα υψηλής ποια ειναι ? Να μην υπάρχουν μεγαλες απώλειες στην πίεση του λαδιου
κατα την πίεση της μανέτας. Αρα βάζεις πχ.100 φτάνουν 90 στη δαγκάνα , όταν με τα συμβατικά φτάνουν 70.
Φυσικά η αίσθηση ειναι πιο σωστή... οτι βαζεις...σχεδόν βγάζεις.
Αλλα ειδικά στο πίσω και ξαναλέω...σε γλυστερό έδαφος... τοτε μπλοκάρει πιο ευκολα ο τροχός.

Η απόσταση φρεναρίσματος αν η πίεση που φτάνει και στις δυο περιπωσεις στη δαγκάνα ειναι η ιδια,
δε πιστευω οτι αλλάζει.
Αρα η Τζένη και ο Chris πάτησαν αποφασιστικά τη μανέτα και φρέναραν.Με συμβατικά σωληνάκια
θα έπρεπε να πατήσουν ακομα πιο αποφασιστικά τη μανέτα για να εχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:07:42 μμ
Με την προηγούμενη μηχανή μου να είναι ένα cbr 600 '99 (είχα φαει και τούμπα με αυτό σε φρενάρισμα πάνω σε στροφή με ολίγα χώματα, προκειμένου να αποφύγω .. καφάσια με πορτοκάλια), οποσδήποτε τα φρένα του ΤΑ όταν το πρωτοαγόρασα φάνταζαν λίγα (σε συνδιασμό και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ΤΑ - μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων πιο ελαστικό πλαίσιο κλπ).
Όμως στην πορεία και ειδικά μετά από διάσχυση χωμάτινης διαδρομής κατάλαβα ότι τα φρένα του ΤΑ είναι άψογα για τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και κυρίως για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (γλυστεροί και ακάθαρτοι δρόμοι, ανωμαλίες, λακούβες κλπ).
Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα διατηρούμε σε άριστη κατάσταση.
Προσωπικά εγώ εμπιστεύομαι μόνο τα γνήσια τακάκια (σε κόστος με την έκπτωση των μελών πολύ λογικό) και κάνω μόνος μου μία φορά τον χρόνο αλλαγή υγρών - εξαέρωση (κάπου έχει γράψει σχετικά ο Chris de ze)Φίλοι που έχουν δοκιμάσει άλλες μάρκες δεν έχουν πάντα καλό αποτέλεσμα.
Ακόμη και μετά από έξι χρόνια στο προηγούμενο ΤΑ μου η αίσθηση που είχα στο φρενάρισμα ήταν πραγματικά πολύ καλή.

Τεάζης Γιάννης

tzenitzou

• Guest
Reply #10 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:10:43 μμ
Με ένα αποφασιστικό πάτημα κάποτε ,πέταξε η μηχανή πίσω και παρολίγο να βρεθώ τ'ανασκελο και να με πατήσει και αυτός που ερχόταν από πίσω μου. Και να μαζέψεις τη μηχανή όταν σου πετάξει πίσω και πας με κάποια ταχύτητα συμβαίνει συχνά. Οταν όμως δεν έχει καθόλου απόσταση από τον μπροστινό σου.......... έπετε το ανασκέλωμα. Και πιθανόν και το καβάλημα από τον επόμενο.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:20:05 μμ
Με ένα αποφασιστικό πάτημα κάποτε ,πέταξε η μηχανή πίσω και παρολίγο να βρεθώ τ'ανασκελο και να με πατήσει και αυτός που ερχόταν από πίσω μου. Και να μαζέψεις τη μηχανή όταν σου πετάξει πίσω και πας με κάποια ταχύτητα συμβαίνει συχνά. Οταν όμως δεν έχει καθόλου απόσταση από τον μπροστινό σου.......... έπετε το ανασκέλωμα. Και πιθανόν και το καβάλημα από τον επόμενο.

Motokafros... μαθε στη Μαμά δυο εκφρασεις της προκοπης να συνεννούμαστε...
ακου "πέταξε η μηχανή πίσω" !!! εβγαλε φτερά δηλαδη ? ο χαρυ ποτερ ειναι ?
ο κόσμος λέει ...πέταξε κωλο, εκανε παντιλίκι,κωλοδίπλωσε,εκλασε μεντες το πισω και αλλα τετοια επιστημονικά

αλλο τωρα... "ανασκέλωμα" . Μα καλα ουτε ο Μπαμπινιώτης δεν τα χρησιμοποιεί πλεον αυτα...
λες χυμα,σαβουρδα,στουκα,εκανα τον αστροναύτη,τον ηπια κλπ.κλπ

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #12 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:36:55 μμ
Τα σωληνάκια υψηλής πίεσης αναμφισβήτητα δίνουν καλύτερη αίσθηση και αποτελεσματικότητα στο φρενάρισμα. Όχι όμως ότι και τα σωληνάκια της μαμάς είναι για πέταμα. Απεναντίας είναι πολύ καλά. Στα νέα ΤΑ με το διπλό δίσκο δεν είναι απαραίτητα τα υψηλής. Αλλά στα παλιότερα μοντέλα με το μονό δίσκο είναι (πιστεύω) επιβεβλημένα (ειδικά με 2 άτομα καβάλα).

Μια άλλη επίσης λάθος εκτίμηση που γίνεται από όσους αλλάζουν τα σωληνάκια με υψηλής, είναι ότι βλέπουν αμέσως μετά μεγάλη διαφορά στο φρενάρισμα. Τις περισσότερες φορές δεν είναι η καθευατή αλλαγή στα σωληνάκια αλλά το ότι έγινε σωστή εξαέρωση του κυκλώματος φρένων από το μηχανικό (κάτι που πολλοί δεν έχουν κάνει ποτέ). 

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:38:42 μμ
....παιδιά, παιδιά, κλείστε το θέμα γρήγορα και αποφασίστε γιατί ο Λούρος το έχει λυμένο το μηχανάκι από το πρωί και δεν ξέρει τί τελικά να βάλει! Υψηλής ή να αφήσει τα ίδια?

Offline tony motokafros

• Απλός οδηγός
Reply #14 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:46:47 μμ
Motokafros... μαθε στη Μαμά δυο εκφρασεις της προκοπης να συνεννούμαστε...
ακου "πέταξε η μηχανή πίσω" !!! εβγαλε φτερά δηλαδη ? ο χαρυ ποτερ ειναι ?
ο κόσμος λέει ...πέταξε κωλο, εκανε παντιλίκι,κωλοδίπλωσε,εκλασε μεντες το πισω και αλλα τετοια επιστημονικά

αλλο τωρα... "ανασκέλωμα" . Μα καλα ουτε ο Μπαμπινιώτης δεν τα χρησιμοποιεί πλεον αυτα...
λες χυμα,σαβουρδα,στουκα,εκανα τον αστροναύτη,τον ηπια κλπ.κλπ
Θα της κανω ιδιετερα μην ανησυχεις

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #15 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:48:12 μμ
....παιδιά, παιδιά, κλείστε το θέμα γρήγορα και αποφασίστε γιατί ο Λούρος το έχει λυμένο το μηχανάκι από το πρωί και δεν ξέρει τί τελικά να βάλει! Υψηλής ή να αφήσει τα ίδια?
:lol: :lol: :lol:

Μπράβο Χρήστο! Πολύ καλό !!!

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

rastabill

• Guest
Reply #16 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:55:21 μμ
Λόγω δουλειάς πηγαίνω σε κατάστημα στη Σπύρου Πάτση που κατασκευάζει μαρκούτσια υψηλής πίεσης για μηχανήματα,πάνω στην κουβέντα με τον μάστορα μου είπε ότι μπορεί να φτιάξει και για τις μηχανές μας μου έδειξε και τα σωληνάκια που είχε,του πηγαίνεις το δείγμα και σε πέντε λεπτά έχεις φύγει.Και από τιμή; Σίγουρα λιγότερο από τα μισά λεφτά .Στην πρώτη ευκαιρία θα περάσω από εκεί να φτιάξω και θα σας πω τα νέα.   

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #17 on: Τετάρτη 27 Ιούνιος 2007, 23:59:05 μμ

:-X

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #18 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 00:22:04 πμ
Λόγω δουλειάς πηγαίνω σε κατάστημα στη Σπύρου Πάτση που κατασκευάζει μαρκούτσια υψηλής πίεσης για μηχανήματα,πάνω στην κουβέντα με τον μάστορα μου είπε ότι μπορεί να φτιάξει και για τις μηχανές μας μου έδειξε και τα σωληνάκια που είχε,του πηγαίνεις το δείγμα και σε πέντε λεπτά έχεις φύγει.Και από τιμή; Σίγουρα λιγότερο από τα μισά λεφτά .Στην πρώτη ευκαιρία θα περάσω από εκεί να φτιάξω και θα σας πω τα νέα.   

Ωραίο αυτό και οικονομικό αλλά εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστεύομουν ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα όπως η ασφάλεια των φρένων σε κάποιον (όσο καλή δουλειά και αν κάνει) που δεν είναι πιστοποιημένος από διεθνή πρότυπα.
« Last Edit: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 00:23:53 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 00:26:49 πμ

Κωστα αν μαθεις να χρησιμοποιεις σωστα τις πληροφοριες που σου δινουν τα σωληνακια υψηλης, τοτε δεν εχεις να φοβασαι κατι.
Μαζι σου και εγω, δεν πιστευω οτι αλλαζει κατι στην αποσταση φρεναρισματος.
Ομως αλλαζει η αισθηση που εχεις στο χερι και στο ποδι και ετσι μπορεις να παρεις πιο καλη αποφαση τι θα κανεις στο επομενο κλασμα του δευτερολεπτου ενω ο @#$%@#@ ερχεται ολο και πιο κοντα σου γμτ...γμτ...γμτ...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

rastabill

• Guest
Reply #20 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 00:41:01 πμ
Ωραίο αυτό και οικονομικό αλλά εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστεύομουν ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα όπως η ασφάλεια των φρένων σε κάποιον (όσο καλή δουλειά και αν κάνει) που δεν είναι πιστοποιημένος από διεθνή πρότυπα.
Φαντάζεσαι να έσπαγε ένα μαρκούτσι από τον γερανό που σήκωνε το Καλατράβα ή την γέφυρα του Ρίου τι θα γινόταν;Αυτά τα μαγαζιά δεν δουλεύουν χωρίς ISO.

Offline tony motokafros

• Απλός οδηγός
Reply #21 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 00:44:35 πμ
αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι οι γωνιες που θα παρει γιατι αν δεν ειναι σωστες θα εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα
« Last Edit: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 00:54:29 πμ by tony motokafros »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #22 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 02:04:48 πμ
:lol: :lol: :lol:

Μπράβο Χρήστο! Πολύ καλό !!!

Όχι σε μένα Γιάννη μου! Στο Θανάση τα συγχαρητήρια! Εκείνο το post του όποτε το θυμάμαι γελάω ακόμα! Και γελάω πολύ! Ήταν ότι πιο αστείο έχω διαβάσει τον τελευταίο χρόνο!
Μεγάλε Θάνο, συγγραφέα της νέας κωμικής σειράς του Mega: "Όταν η Κλάρα έπεσε από το τρίκυκλο"
« Last Edit: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 02:10:12 πμ by Chris_de_Ze »

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #23 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 21:45:20 μμ
 Και τώρα τι κάνουμε ?

Θα διασωληνωθούμε η όχι?  :eusa_think:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #24 on: Πέμπτη 28 Ιούνιος 2007, 23:13:55 μμ
Και τώρα τι κάνουμε ?

Θα διασωληνωθούμε η όχι?  :eusa_think:

...Ξαναδέστη πάλι ρε Θανάση! Δεν καταλήξαμε ομόφωνα όλοι!