Hellas Transalp Forum

Σκισμένες φισούνες.....

επισκέπτης · 47185

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #50 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 03:18:44 πμ
Θά λασκάρεις τις βίδες (2 αριστερά της πάνω τιμονόπλακας και 2 δεξιά, + 4 στήν κάτω) Τα καλάμια μπορούν να βγούν τραβηχτά προς τα κάτω. Εξυπακούεται ότι θα έχεις λύσει τα λάστιχα των φρένων και τις δαγκάνες όπως και την ντίζα του ταχύμετρου, που να ελευθερωθούν τα καλάμια. Αν χρειαστείς πες μου να σού ποστάρω φωτο από το μάνουαλ του Heynes.(εγώ δεν τραβάω από την δική μου, τα χέρια μου είναι λερωμένα!)

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #51 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 03:23:31 πμ
Το έχω το haynes δώσε σελίδα!  :D

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #52 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 17:17:33 μμ
Λοιπόν έχω βάλει στολή εργασίας, θα περάσω αργότερα από το μαγαζί μου να φέρω εργαλεία, τις φυσούνες, γάντια, ιμάντες και ό,τι άλλο χρειαστεί σήμερα είναι ημέρα χειρουργείου!

Το προφίλ μου έχει κινητό και σταθερό του μαγαζιού, όποιος έχει όρεξη για βόλτα στη Βούλα Σαββατιάτικα ας το δηλώσει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καφέ και πολλά δώρα σε παράνομο υλικό κατεβασμένο από τα πιάτα μου!!  ;)

Επειδή μπορεί να μην μπορέσει κανείς ξαναρωτάω:

Αν ξεβιδώσω τα ποτήρια πάνω κάτω, ελευθερώνονται τα καλάμια και θα έχω χώρο να σπρώξω τις φυσούνες μέσα ή θα χρειάζεται και άλλο στριπτιζ; Τα πλαστικά θα βγούν όλα έτσι κι αλλιώς για διάφορες περιφερειακές εργασίες (λαμπάκια πίνακα κλπ)..

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #53 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 22:31:07 μμ
Πάρε να δείς πως είναι το χειρουργείο!! ;D ;D

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 22:31:35 μμ
Από την άλλη..

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #55 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 22:33:12 μμ
Και το εργαλείο! 120€ από το Alex Pack ;) Σηκώνει 680 κιλά, στους 45 πόντους! Το καλό είναι οτι ξεκινάει απο τους 10, οπότε μπορείς να βάλεις ντάκους όπου θέλεις! ;D
« Last Edit: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 22:36:58 μμ by haniotis »

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #56 on: Σάββατο 08 Μάρτιος 2008, 23:53:23 μμ
Καλά θα σου έρθω για σέρβις!!

Λοιπόν κώλωσα μόνος μου να αρχίσω τις ταρζανιές και τελικά έκανα καγκουριά και τις έκοψα και τις φόρεσα με strap-ons..

Καλό φαίνεται, θα κρατήσει καμία βδομάδα οπότε μέχρι να κανονίσουμε να παίξουμε τους μαστόρους και να πάρω άλλο ένα ζευγάρι ξανά καλά είμαστε.   :P

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Κυριακή 09 Μάρτιος 2008, 03:29:39 πμ
Λοιπόν, χώρο έχω, τα χέρια μου πιάνουν, φαγητό καλό παίζει, κρασί καλό υπάρχει, παρέα ψάχνω, .... ;)

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #58 on: Κυριακή 09 Μάρτιος 2008, 22:02:13 μμ
...Κοντά πέφτεις..  8)

Λοιπόν, του λόγου το αληθές για τις εργασίες:

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #59 on: Κυριακή 09 Μάρτιος 2008, 22:43:57 μμ
Κοντινές δεν βλέπω!!!!!!!!!!!!!!

Τι προσπαθείς να κρύψεις Γιαννάκη?

Έκανες τσαπατσουλίτσες?

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #60 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 01:19:57 πμ
Όχι ρε αμέσως! Απλά είπα να βγάλω μερικές "ολόσωμες" και να τις κρατήσω κιόλας..

Θα σου βάλω και κοντινές να σου φύγει η περιέργεια..  :P

Τέλεια δεν είναι αλλά μόνο σε κοντινή παρακολούθηση καταλαβαίνεις πώς έχουν μπεί..

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #61 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 20:32:27 μμ
Ορίστε άπιστε Θωμά:

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #62 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 21:36:14 μμ
Μια χαρά σε βρίσκω. Τουλάχιστον προστατεύεις τα καλάμια και τις τσιμούχες ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Κάθε 2 χρόνια να τις αφαιρείς και να τα πλένεις (από σκόνες, λάσπες κλπ) και μετά τις ξαναβάζεις.
Μια χαρά είναι και το μηχανάκι σου. Πολυχρηστικό και σε πάει και παντού (για αυτό το λόγο κρατάω και εγώ το δικό μου). Αν δεν έχεις περισσότερες απαιτήσεις, κράτα το. Από συντήρηση τουλάχιστον δεν θα σου ζητάει πολλά.

ΥΓ: Η εταιρία που θα βγάλει φυσούνες με ... φερμουάρ, θα βγάλει και πολλά λεφτά!
« Last Edit: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 21:57:54 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #63 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 21:45:15 μμ
Κρις η εθνική με ξενέρωσε τελείως.. Αλλά αντίθετα από ότι φαίνεται από τις δημοσιεύσεις μου, δεν βιάζομαι και δεν έχω καταλήξει. Αν μη τι άλλο καλυμμένος είμαι σε όλα εκτός από πορεία δικάβαλος φορτωμένος σε εθνική.

Απλά μελετάω και ερευνώ το μοντέλο που μου φαίνεται ότι θα μου πήγαινε καλά στις απαιτήσεις μου..

..αυτήν την κωλοηλεκτρονική μόνο να φτιάξω..  :P

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #64 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:04:08 μμ
Γιάννη, το ίδιο ακριβώς (και μόνο) μειονέκτημα εντοπίζω και εγώ στο ΤΑ (και το έχω ξαναναφέρει παλιότερα). Δεν έχω κανένα άλλο παράπονο. Δικάβαλος και φορτωμένος, δεν μπορείς να πάς με περισσότερα από 155, ενώ σε ταξίδι κινείσαι (αναγκαστικά) με μια συνεχή ταχύτητα γύρω στα 130-140. Για μακρυνά ταξίδια είναι ίσως ένα πρόβλημα (πχ. δεν μαζεύεις χλμ) αλλά σε κοντινά ταξίδια και σε νησιά υποφέρεται.

Το νέο ΤΑ700 θα είναι σίγουρα καλύτερο σε αυτό τον τομέα. Αλλά θα πρέπει να περάσει 1 τουλάχιστον χρόνος μέχρι να βγάλουν οι εταιρίες αξεσουάρ για αυτό το μοντέλο, και να διορθώσει η Χόντα τυχόν παιδικές ασθένειες.
« Last Edit: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:08:19 μμ by Chris_de_Ze »

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #65 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:12:15 μμ
Δεν το συζητάω για κοντινά.. Άνετα και χαλαρά, εγώ θεωρώ τα 120 άνετη ταχύτητα για 2κάβαλος εθνική, πραγματικό μαρτύριο αν έχεις πολλά χιλιόμετρα να κάνεις.. Απλά περάσαμε τόσο καλά στα Μέθανα που σκεφτόμαστε να το κάνουμε συχνά και μελετάω τα πάντα.

Στο επαρχιακό δίκτυο και στην πόλη είναι σούπερ η γριά!

Το 700 δεν το κοιτάω καν, τα έχουμε πει και αλλού..

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #66 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:15:53 μμ
..αυτήν την κωλοηλεκτρονική μόνο να φτιάξω..  :P
Έριξες σπρέυ στις επαφές και στα βύσματα?
Κουνιούνται καθόλου οι ακροδέκτες της?
Έλεγξες αν όλες οι συνδέσεις βυσμάτων είναι εντάξει και σωστά κουμπωμένα?

Offline tserts

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #67 on: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2008, 22:30:58 μμ
Ναι
Όχι
Ναι

Θα δοκιμάσω άλλη ηλεκτρονική, δε βαριέσαι! Αν μου κάνει πάλι ιστορίες θα πάει σε ηλεκτρολόγο και θα αλλάξω ΟΛΕΣ τις καλωδιώσεις (πόσο να κοστίζει)..

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #68 on: Τρίτη 11 Μάρτιος 2008, 03:32:45 πμ
Ορίστε άπιστε Θωμά:

Ενταξει ρε!τι φωνάζεις, μια κουβέντα είπαμε..... :)

Πολύ καλή δουλειά  ;) :eusa_clap:και δεν βρίσκω τον λόγο να έχεις λυσιματα, δεσιματα αργότερα.

Το 700 δεν το κοιτάω καν, τα έχουμε πει και αλλού..

Και αλλού, ....και αλλού.....έλα μην ντρέπεσαι .....μολόγα :-X

Θα δοκιμάσω άλλη ηλεκτρονική, δε βαριέσαι! Αν μου κάνει πάλι ιστορίες θα πάει σε ηλεκτρολόγο και θα αλλάξω ΟΛΕΣ τις καλωδιώσεις (πόσο να κοστίζει)..

Κοστίζει ανάλογα τα κέφια του ηλεκτρολόγου.

Έριξες σπρέυ στις επαφές και στα βύσματα?
Κουνιούνται καθόλου οι ακροδέκτες της?
Έλεγξες αν όλες οι συνδέσεις βυσμάτων είναι εντάξει και σωστά κουμπωμένα?

Κοιτα μην βραχυκυκλώνει και κανα κομμένο καλωδιάκι πριν τους ακροδέκτες του(δηλαδή να φαίνεται οκ εξωτερικά αλλά μέσα να μην κάνει επαφή)

Χρησιμοποίησε κανα πολύμετρο για να δέις αν περναει ρεύμα. Ετσι όπως αντιλήφθηκα το πρόβλημα πρεπει κάπου να γίνεται στιγμιαία αποσύνδεση καλωδίου.

Μην μπεις στο λουκι να αλλαξεις όλα τα καλώδια.

Ακόμα και αν δεν έχεις πολύμετρο θα σου βγει πιο φθηνά να πάρεις ένα ;)

Offline BilLar

• Σιγα μην εισαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • XL650V - 01
Reply #69 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 19:47:23 μμ
Μπορείς να πάρεις χύμα νεοπρέν διπλόφορδο να κόψεις τα κατάλληλα κομμάτια ,
να βαλεις κόλλα (οποιος θελει οδηγίες ρωτάει) και μετα να το κολλήσεις (τις πλευρές) πάνω στο καλάμι.
Μετα απο μια μέρα που θα έχει κολλήσει καλα καλα, το καβαλας και στη μποτα του καλαμιου, περνας και ενα ζιπ
και εισαι... ο Acerbis.

Με αφορμή την 1 σχισμένη μου φυσούνα και της κουβέντας που έγινε για do it yourself φυσούνες νεοπρεν,
αποφάσισα να πειραματιστώ και να προσπαθήσω να φτιάξω φυσούνες από παλιά στολή ψαροτούφεκου.
Ζήτησα λοιπόν την βοήθεια φίλου ψαροτουφεκά, που μου έδωσε ένα παλιό παντελόνι στολής 3mm διπλή φοδρα.
Έπειτα αγόρασα 1μ velkro (σχρατς) 2εκ. πλάτος, που κόστισε 2,5€ και έφτιαξα πρόχειρα ένα πατρόν με βάση
τη διάσταση της παλιάς πλαστικής φισούνας (περ. 20εκ Χ 28εκ). Μένει ακόμα το ράψιμο του velkro (από τη μητέρα μου) και θα είναι έτοιμη.
Αν είναι έτοιμα αύριο, θα προσπαθήσω να τα περάσω. Όταν ολοκληρώσω την δουλειά θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι καλό το αποτέλεσμα, θα δείξει αύριο...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #70 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 21:59:17 μμ
Με αφορμή την 1 σχισμένη μου φυσούνα και της κουβέντας που έγινε για do it yourself φυσούνες νεοπρεν,
αποφάσισα να πειραματιστώ και να προσπαθήσω να φτιάξω φυσούνες από παλιά στολή ψαροτούφεκου.
Ζήτησα λοιπόν την βοήθεια φίλου ψαροτουφεκά, που μου έδωσε ένα παλιό παντελόνι στολής 3mm διπλή φοδρα.
Έπειτα αγόρασα 1μ velkro (σχρατς) 2εκ. πλάτος, που κόστισε 2,5€ και έφτιαξα πρόχειρα ένα πατρόν με βάση
τη διάσταση της παλιάς πλαστικής φισούνας (περ. 20εκ Χ 28εκ). Μένει ακόμα το ράψιμο του velkro (από τη μητέρα μου) και θα είναι έτοιμη.
Αν είναι έτοιμα αύριο, θα προσπαθήσω να τα περάσω. Όταν ολοκληρώσω την δουλειά θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες.
Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι καλό το αποτέλεσμα, θα δείξει αύριο...

αν και λίγο χοντρόπετση η συγκεκριμένη στολή, μάλλον θα κάνεις δουλειά, αν πετύχει και η κόλληση.
Θα πρέπει να κόψεις με πολύ καλό ψαλίδι ενα παραλληλόγραμμο κομμάτι αφαιρώντας τις καμπύλες που θα περισσέψουν.
Στην επιφάνεια του νεοπρέν που θα εμφανιστεί απο την τομή βάζεις κόλλα νεοπρέν και στα δυο άκρα και το αφήνεις να στεγνώσει (να μη τσιμπάει) Αν φυσάς θέλει κανά 10λεπτο+ . Μετά εφαρμόζεις τις δυο πλευρές κολλώντας πρώτα την επιφάνεια που θα είναι έξω (προφανώς τη φόδρα και όχι το jersey (πετσετέ επιφάνεια)). Αφού κολλήσουν καλά σε σχήμα σωλήνα, τα ράβει η μαμά με συνθετική κλωστή απο την εξωτερική επιφάνεια (αν πιάνει και απο την εσωτερική ας ράψει και εκείνη.Πάντα σταυροβελονιά για να παίρνει στο τέντωμα.
Αν δεν έχεις κόλλα νεοπρέν θα έχει ο φίλος σου.Αν οχι μπορείς να πάρεις και την κάνεις δώρο στον φίλο σου μετά.
Κλωστή ...οτι σε φωτίσει ο θεός. Αν έρθεις την άλλη Τριτη (οχι στις 25) στο Συμοφε και το ξέρω απο σήμερα, μπορώ να σου φέρω κόλλα
και κλωστή.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #71 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 22:27:31 μμ
αν και λίγο χοντρόπετση η συγκεκριμένη στολή, μάλλον θα κάνεις δουλειά, αν πετύχει και η κόλληση.
Θα πρέπει να κόψεις με πολύ καλό ψαλίδι ενα παραλληλόγραμμο κομμάτι αφαιρώντας τις καμπύλες που θα περισσέψουν.
Στην επιφάνεια του νεοπρέν που θα εμφανιστεί απο την τομή βάζεις κόλλα νεοπρέν και στα δυο άκρα και το αφήνεις να στεγνώσει (να μη τσιμπάει) Αν φυσάς θέλει κανά 10λεπτο+ . Μετά εφαρμόζεις τις δυο πλευρές κολλώντας πρώτα την επιφάνεια που θα είναι έξω (προφανώς τη φόδρα και όχι το jersey (πετσετέ επιφάνεια)). Αφού κολλήσουν καλά σε σχήμα σωλήνα, τα ράβει η μαμά με συνθετική κλωστή απο την εξωτερική επιφάνεια (αν πιάνει και απο την εσωτερική ας ράψει και εκείνη.Πάντα σταυροβελονιά για να παίρνει στο τέντωμα.
Αν δεν έχεις κόλλα νεοπρέν θα έχει ο φίλος σου.Αν οχι μπορείς να πάρεις και την κάνεις δώρο στον φίλο σου μετά.
Κλωστή ...οτι σε φωτίσει ο θεός. Αν έρθεις την άλλη Τριτη (οχι στις 25) στο Συμοφε και το ξέρω απο σήμερα, μπορώ να σου φέρω κόλλα
και κλωστή.

:eyrcrazzy: :eusa_clap:
Tι ΄σαι συ ρε μεγάλε ?

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline BilLar

• Σιγα μην εισαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • XL650V - 01
Reply #72 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 22:41:57 μμ
Κώστα τα έχω κόψει ήδη τα παραλληλόγραμμα, την κόλλα δεν νομίζω οτι την χρειάζομαι γιατι θα ράψω Velkro για να μπορώ να τα βγάζω όποτε θέλω. ;)
Δεν ξέρω κατά πόσο γερά θα πιάνει, μπορει με το ανέβα-κατέβα να ανοίγει το velkro,θα δείξει...
Έχω βγαλει φωτο τη διαδικασία, θα τις ανεβάσω μολις το τελειώσω.
Για ΣΥΜΟΦΕ λιγάκι χλωμό, λόγω του ότι μένω Λάρισα. Αν καποια στιγμή κατέβω Αθήνα εννοείτε οτι θα περάσω...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #73 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 22:42:45 μμ
.... ψαλίδι ... κόλλα ... δυο πλευρές ... φόδρα ... jersey ... πετσετέ ... ράβει ... κλωστή .... σταυροβελονιά ... τέντωμα ... κόλλα ... κλωστή.
Ζητούνται κοπτοραπτούδες, μανταρίστες, μηχανικούδες.
Πληροφορίες εντός.

ΥΓ: Θα φαίνεται (αισθητικά) ωραίο ρε παιδιά έτσι? Ή τζάμπα ο κόπος?
« Last Edit: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 22:59:54 μμ by Chris_de_Ze »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #74 on: Παρασκευή 21 Μάρτιος 2008, 23:01:01 μμ
Κώστα τα έχω κόψει ήδη τα παραλληλόγραμμα, την κόλλα δεν νομίζω οτι την χρειάζομαι γιατι θα ράψω Velkro για να μπορώ να τα βγάζω όποτε θέλω. ;)
Δεν ξέρω κατά πόσο γερά θα πιάνει, μπορει με το ανέβα-κατέβα να ανοίγει το velkro,θα δείξει...
Έχω βγαλει φωτο τη διαδικασία, θα τις ανεβάσω μολις το τελειώσω.
Για ΣΥΜΟΦΕ λιγάκι χλωμό, λόγω του ότι μένω Λάρισα. Αν καποια στιγμή κατέβω Αθήνα εννοείτε οτι θα περάσω...

έπρεπε να το κάνεις με φερμουάρ τότε και οχι velcro. Δεν έχει γίνει χοντροκομμένο ?