Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 736875

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #400 on: Κυριακή 18 Μάιος 2008, 16:02:55 μμ
Πηγα εχθές με το δείκτη βενζίνης κολλημένο στον πάτο και ένδειξη στο κοντέρ 280χλμ. Φουλαρα και πήρε μόνο 14.63 λίτρα. Λίγα δεν είναι ; αυτό μας κάνει την κατανάλωση 5.23/100χλμ.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #401 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 01:25:31 πμ

Κατόπιν ώριμης  σκέψης (βοήθησαν και κάποιοι καλοπροαίρετοι έμποροι) δεν αξίζει κάποιος να πουλήσει το 650 ΤΑ και να πάρει το 650 vstrom , πολύ απλά στην ουσία παίρνει μια ίδια μηχανή και χάνει λεφτά..

Δεν με βρίσκεις και πολύ σύμφωνο σε αυτό…

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #402 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 01:34:18 πμ

Κατόπιν ώριμης  σκέψης (βοήθησαν και κάποιοι καλοπροαίρετοι έμποροι) δεν αξίζει κάποιος να πουλήσει το 650 ΤΑ και να πάρει το 650 vstrom , πολύ απλά στην ουσία παίρνει μια ίδια μηχανή και χάνει λεφτά..

Θα συμφωνήσω οτι παίρνει μια μηχανή που μπορεί να κάνει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα...
Θα συμφωνήσω επίσης οτι χάνεις λεφτά για να κάνεις πάνω κάτω τα ίδια πράγματα...
Δεν θα συμφωνήσω οτι παίρνεις μια ΙΔΙΑ μηχανή.

Μπορεί να κάνουν τα ίδια πράγματα, αλλά τα κάνουν διαφορετικά... ;)

Άλλη αίσθηση, άλλη στάση, άλλος προσδιορισμός, άλλες ταχύτητες, μια πενταετία διαφορά σχεδιαστική, υπερδεκατία διαφορά κινητήρα πλαισίου....μην συγκρίνουμε ανομοια πράγματα...

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #403 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 01:59:50 πμ
Θα συμφωνήσω οτι παίρνει μια μηχανή που μπορεί να κάνει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα...
Θα συμφωνήσω επίσης οτι χάνεις λεφτά για να κάνεις πάνω κάτω τα ίδια πράγματα...
Δεν θα συμφωνήσω οτι παίρνεις μια ΙΔΙΑ μηχανή.

Μπορεί να κάνουν τα ίδια πράγματα, αλλά τα κάνουν διαφορετικά... ;)

Άλλη αίσθηση, άλλη στάση, άλλος προσδιορισμός, άλλες ταχύτητες, μια πενταετία διαφορά σχεδιαστική, υπερδεκατία διαφορά κινητήρα πλαισίου....μην συγκρίνουμε ανομοια πράγματα...

ναι οκ μαζι σου είμαι εκτός εκεί που γράφεις για τον σχεδιασμό , ειναι καθαρά υποκειμενική η σχεδίαση , αν εννοείς πιο είναι πιο όμορφο.
Οπως έγραψα και πιο πάνω το vstrom εχει κάποια θετικά και εννοούσα αυτά που γράφεις "Άλλη αίσθηση, άλλη στάση, άλλος προσδιορισμός, άλλες ταχύτητες, , υπερδεκατία διαφορά κινητήρα πλαισίου"

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #404 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 02:06:06 πμ
...απλά οτι έχουν μια πενταετία σχεδιαστική διαφορά...τίποτα παραπάνω , και με οτι αυτό συνεπάγεται...καλύτερη εργονομία, καλυτερη αεροδυναμική, Περισσότερες λύσεις(πχ ανεβοκατέβασμα ζελατίνας,σέλας)...

Όντως έχεις δίκιο η ομορφιά είναι υποκειμενική.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #405 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 02:34:11 πμ

μάλιστα σε κάποια παιδιά που θέλανε να μπούνε σε αυτήν την κατηγορία τους πρότεινα και τα 2 χωρίς να είμαι κολλημένος. "Τα θετικά του transalp είναι αυτα και τα θετικά του vstrom τα άλλα "

Εγώ πάλι, ως κάτοχος και των δύο μοντέλων, σε όσους θέλουν να μπούν στην κατηγορία τους προτείνω ΤΑ!

Δεν ήταν και πολύ ώριμη η σκέψη σου, απ' ό,τι φαίνεται!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

andy

• Guest
Reply #406 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 05:17:09 πμ
Χθες που ταξιδέψα στην παλιά Εθνική Κορύνθου-Πατρών με ταχύτητα γύρο στα 80 μου έκαψε 11,50 λίτρα για 213 χλμ. δικαβαλος και με σαμάρια.
Σήμερα το πρώι που πήγαινα σαν κυνηγημένος (με ταχήτυτες 150-170) στην εθνική  Πάτρών - Πύργου έκαψα 16 λίτρα για 170 χλμ .
Τα συμπεράσματα δικά σας

andy

• Guest
Reply #407 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 08:08:36 πμ
...αστη να καιει, αστη να καιει, εκεινη μονο ξερει πως μεσα της τι καιει, αστη να καιει..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #408 on: Δευτέρα 19 Μάιος 2008, 22:05:57 μμ
  Εγώ πάλι, ως κάτοχος και των δύο μοντέλων, σε όσους θέλουν να μπούν στην κατηγορία τους προτείνω ΤΑ!

Δεν ήταν και πολύ ώριμη η σκέψη σου, απ' ό,τι φαίνεται!

για πες μου τους λόγους που το λες αυτό ?

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #409 on: Τρίτη 20 Μάιος 2008, 03:16:28 πμ
για πες μου τους λόγους που το λες αυτό ?

Ποιο από τα δυο? Εντάξει θα εξηγήσω και τα δύο

Α). Ως κάτοχος και των δύο προτείνω ΤΑ σε όσους μπαίνουν πρώτη φορά στην κατηγορία γιατί είναι πιο ψόφιο να το πω, πιο νωχελικό να το πω, πιο φιλικό στον άπειρο αρχάριο. Το άλλο είναι πιο νευρικό, πιο βαρύ, με διαστάσεις 1000αριού (άρα πιο δύσκολο στην πόλη) και με κοντινές στο 1000άρι επιδόσεις (άρα απαιτεί πείρα).

Β). Για την όχι και τόσο "ώριμη" σκέψη. Λες: αγοράζεις δύο ίδιες μηχανές. Ναι αλλά η μια με 10 άλογα πραπάνω, διπλή αυτονομία, πλήρη εξοπλισμό, σημερινή σχεδίαση από το μηδέν-όχι ξαναζεσταμένη).
Λες: χάνεις λεφτά αγοράζοντας στρομ. Στρομ: 6390€ (ΜΟΤΟ σελ.239), ΤΑ: 8210€

ΥΓ: Σε παραπέμπω στο τελευταίο τεύχος ΜΟΤΟ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #410 on: Τρίτη 20 Μάιος 2008, 11:23:42 πμ

Β). Για την όχι και τόσο "ώριμη" σκέψη. Λες: αγοράζεις δύο ίδιες μηχανές. Ναι αλλά η μια με 10 άλογα πραπάνω, διπλή αυτονομία, πλήρη εξοπλισμό, σημερινή σχεδίαση από το μηδέν-όχι ξαναζεσταμένη).
Λες: χάνεις λεφτά αγοράζοντας στρομ. Στρομ: 6390€ (ΜΟΤΟ σελ.239), ΤΑ: 8210€

ΥΓ: Σε παραπέμπω στο τελευταίο τεύχος ΜΟΤΟ

ok ! μάλλον δεν κατάλαβα τι λέγατε , εγώ κατάλαβα οτι λέγατε για το ΤΑ 650 το πουλάω μεταχειρισμένο και παίρνω ένα vstrom μεταχειρισμένο , είμαι εντελώς αντίθετος στην αγορά του ΤΑ 700 με αυτη την τιμή , το είχε κάνει και παλιότερα η honda με το 650 και μόλις βγήκε το vstrom έφαγε σφαλιάρα και το έριξε κάτω κοντα 2000 € ...

όχι Πάγκαλε δεν είμαι υπέρ μιας τέτοιας αγοράς με τίποτα... σιγά μην δώσω 8000 + για να πάρω ΤΑ !! δεν δίνω άλλα 1000 (και ουτε) και παίρνω καλύτερα ένα TDM

όταν έλεγα ότι πρότεινα σε φίλους μου και τα 2 εννοούσα για μεταχειρισμένα , όχι για καινούργια.. άμα είχα λεφτά και ήθελα μια νέα μηχανή αυτής της κατηγορίας χωρίς δέυτερη σκέψη θα έπαιρνα το vstrom 

Το ξεφτίλισε η honda  .. ακου εκεί 8200 + το TA !!!!(βάλε και τα έξτρα και φτάνεις τα 9000€ !!!!!!!!!!!)
« Last Edit: Τρίτη 20 Μάιος 2008, 11:33:00 πμ by venumis »

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #411 on: Τρίτη 20 Μάιος 2008, 11:29:57 πμ
πέρσι που πήρα μεταχειρισμένη την ΤΑ σκεφτόμουνα να πάρω καινούργια μηχανή , πάντα μεταχειρισμένες αγοράζω , και κοίταγα το vstrom παραεισαγωγής   κάπου στα 6500 € αν θυμάμαι καλά... τελικά δεν έβγαινα οικονομικά και πήρα μεταχειρισμένο το ΤΑ.. με χάλαγε και λίγο απο κάτω το vstrom να πω και την αλήθεια ..

πραγματικά συγνώμη στους admin γιατί συνεχίζω το off topic

Offline junior CAESAR

• Rossi και πάνω !
  • ...¨Οποιος έχει μυαλό το προστατεύει!!
Reply #412 on: Τρίτη 20 Μάιος 2008, 18:29:32 μμ

Δεν παω καλυτερα να παρω το gs!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Salonica Iron Club

ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙ
Η ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

costas

• Guest
Reply #413 on: Παρασκευή 23 Μάιος 2008, 22:44:12 μμ
Ανακοίνωση:
Σας ανακοινώνω μετρήσεις κατανάλωσεις σούπερ βενζίνης από το ΤΑ μου μοντέλο 1988.
Κατανάλωση για κάθε 100 χιλιόμετρα 5 λίτρα βενζίνης! Οδήγηση κανονική περίπου 4000 στροφές ,στο νησί που μένω (Σάμος) με ταχύτητες έως 100 χιλ/ώρα!
Δηλαδή κάνοντας 200 χιλιόμετρα έβαλα σήμερα και περί ώρα 15:00 ακριβώς 10 λίτρα βενζίνης!

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #414 on: Σάββατο 24 Μάιος 2008, 00:02:21 πμ
Δηλαδή κάνοντας 200 χιλιόμετρα έβαλα σήμερα και περί ώρα 15:00 ακριβώς 10 λίτρα βενζίνης!

Ελα τώρα... Μίλησα με το βενζινά σου. 15:05 ήταν...

Ερώτηση. Γιατί δεν βάζεις αμόλυβδη? Ετσι κι αλλιώς και η σούπερ που βάζεις χωρίς μόλυβδο είναι...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

costas

• Guest
Reply #415 on: Σάββατο 24 Μάιος 2008, 06:03:41 πμ
Ελα τώρα... Μίλησα με το βενζινά σου. 15:05 ήταν...

Ερώτηση. Γιατί δεν βάζεις αμόλυβδη? Ετσι κι αλλιώς και η σούπερ που βάζεις χωρίς μόλυβδο είναι...

14:00 ήταν αλλά δεν το έγραψα γιατί θα μου την έλεγε ο κος Πάγκαλος ότι την ''κάνω'' νωρίς!
Χτες όμως σχόλασα 21:00 από 08:00 διότι είχα θανάσιμο τραυματισμό κατά την εκφόρτωση πλοίου!
Τέλος πάντων τι είπες για την αμόλυβδη;;;;
Για πες μου πληροφορίες και αν θέλει να πει σχετικά και ο χρήστος (κρις ντε ζε)

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #416 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 06:09:13 πμ

λοιπόν παίδες σήμερα έκανα κάτι πού δέ τόχα ξανακάνει ποτέ.

γέμισα τό πρωί καί προσπάθησα νά "ταξιδέψω" χωρίς νά ξεπεράσω τά 100 χλμ/ώρα .  Πήγαινα μέ  70 -90  μέχρι τού σημείου νά τραμπαλίζει στίς κλειστές στροφές.

συμπεράσματα

1.   είναι πάρα μά πάρα πολύ δύσκολο.  :P

2.   είναι πάρα μά πάρα πολύ επικίνδυνο ( μέ προσπέρναγαν αγροτικά, αγροτοκτηνοτροφικά - μέ ότι αυτό συνεπάγεται - κουρσάκια, τουριστάκια,καί παπάκια καί αναγκαζόμουνα νά πέφτω συνέχεια στά φρένα ).  >:(

3.   είναι πάρα μά πάρα πολύ βαρετό ( βλαστήμησα τήν ώρα καί τή στιγμή πού ξεκίνησα αυτό τό παιγνίδι ).  :-\

4.   είναι πάρα μά πάρα πολύ χρονοβόρο, ό δρόμος γιά Ηράκλειο φαίνονταν ατελείωτος ( απόσταση περίπου 75 λεπτών καί εγώ στά 90 λεπτά δέν είχα φτάσει ούτε Άγιο Νικόλαο - από ΒΟΑ ).   :-[

5.   άντεξα ακριβώς 103 χλμ. πού συνέπεσε νά βρώ καί βενζινάδικο.

6.   κατανάλωση από τό trip computer τής μηχανής ήταν  26,8 χλμ / λίτρο καί ήταν καί αλήθεια γιατί έβαλα 4 λίτρα καί ξεχείλισε.

Αυτά καί δέ τό ξανακάνω ποτέ πιά. :eusa_naughty:

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #417 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 06:33:27 πμ
26,8 χλμ / λίτρο σημαίνει 3,73 λτ/100χλμ!
Πάρα πολύ καλή κατανάλωση για τα κυβικά της. Εξαιρετική!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #418 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 06:47:55 πμ
Σιγά....εγώ σήμερα έκαψα 4,2 λ/100 χλμ με 120-130......

.....και έχω και 20 άτομα που μπορούν να επιβεβαιώσουν την μαρτυρία μου...

...και ύστερα σου λένε Vstrom....

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #419 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 06:52:18 πμ

ήταν ή πρώτη της φορά αλλά καί ή . . τελευταία   ;D
επικίνδυνες ταχύτητες αυτές.

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #420 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 07:03:26 πμ

επικίνδυνες ταχύτητες αυτές.

:eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline thanos_trikala

• Rossi και πάνω !
Reply #421 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 09:14:50 πμ

καλα σημερα επαθα πλακα!!!!  ???

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #422 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 15:24:18 μμ

Α, καλά! Εγώ άμα πάω με 70-80 θα κάψω 2,1 λτ/100 χλμ  ;D ;D Χιχιχιχι!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #423 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 15:31:59 μμ

Πρρρρρρ  :P :P :P ;D :P ;D :P ;D Τόσο καίει και το στρομ (4,31λτ/100χλμ το λιγότερο που έχω κάνει και 5,54λτ/100χλμ το μεγαλύτερο).

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #424 on: Δευτέρα 26 Μάιος 2008, 15:33:50 μμ
  Α, καλά! Εγώ άμα πάω με 70-80 θα κάψω 2,1 λτ/100 χλμ  ;D ;D Χιχιχιχι!

έπιασα καί 100 ρέ

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.