Και για να μην μπαίνουν "ιδέες" σε κάποιους σας λέω ότι και τις διαδρομές και τους στόχους θα τους βγάλει ο Κώστας που δε θα είναι στο Ράλι...έτσι δε θα έχετε να πειτε τίποτα γιατί όλοι θα τα μάθουμε την ίδια στιγμή.
Να συμπληρώσω στο θέμα αυτό πως με μεγάλη μου λύπη ούτε εγώ θα καταφέρω να συμμετέχω φέτος στο αγαπημένο ΦΡ λόγω συνεδρίου. Ο Κώστας έχει ετοιμάσει 3 διαδρομές που μου άφησε πριν αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση

. Τις διαδρομές αυτές θα τις επεξεργαστώ-εμπλουτίσω περαιτέρω (με πιάνετε ε?

) και οι τελικές διαδρομές θα ανακοινωθούν αρχή εβδομάδας. Το ύφος θα είναι το ίδιο με των προηγούμενων ετών (

), που απ' ότι θυμάμαι δεν μου είχε εκδηλώσει κανένας παράπονο

. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ΡΑΛΙ και όχι βολτούλα.
Πάντως να ξέρουν όλοι, όπως υπογραμμίζω σε κάθε ΦΡ, ότι οι διαδρομές βγαίνουν από χάρτη και ειδικά για τις χωμάτινες το κατά πόσο είναι βατές είναι άγνωστο (Κοινώς όποιος θέλει χώμα και βαθμούς να ξέρει ότι μπορεί και να βγει κουρεμένος

). Για τους επίδοξους χωμάτινους θα πρότεινα να προμηθευθούν εγκαίρως χάρτες για τα βουνά της Βόρειας Πελοπονήσου (πχ Ανάβαση) και να έχουν υπόψη τους τις πιθανές δυσκολίες σε ενδεχόμενη βροχή. Οι ασφάλτινες διαδρομές δεν θα έχουν δυσκολίες πλοήγησης και θα μπορούν να διεκπεραιωθούν με απλό ολικό χάρτη της Πελοποννήσου.
Μία παράκληση όσον αφορά τις φωτογραφίες στόχους που περιλάμβάνουν ανθρώπους: προσεγγίζουμε τους ντόπιους ευγενικά και με σεβασμό
και όχι σαν κανίβαλοι που πλάκωσαν ξαφνικά προς άγρα φωτογραφικών βαθμών. Γενικά μην πορωθείτε άκριτα από το κυνήγι των βαθμών εις βάρος 1) του σεβασμού προς τους ντόπιους , 2)της ολοκλήρωσης της διαδρομής με φως 3)της οδηγικής ευχαρίστησης 4) τελικά της ασφάλειάς σας.
Και στο πρώτο και στο δεύτερο ΦΡ η ομάδα μου είχε πρωτίστως προτεραιότητα την απόλαυση της διαδρομής και όπου "καθότανε" και φωτογραφία-στόχος την έπαιρνε. Και τις 2 χρονιές ήταν στο βάθρο (η μοναδική με 2 στα 2). ΕΤΣΙ θα το ευχαριστηθείτε καλύτερα και με ασφάλεια, πιστέψτε με.
Στην εξαιρετική περίπτωση που καταφέρω και έρθω, θα ακολουθήσω εκτός συμμετοχής τη μεγάλη χωμάτινη διαδρομή με κινητό ανοικτό και στη διάθεση όλων για τυχόν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.
Αυτά προς το παρόν
Καλή προετοιμασία σε όλους