Hellas Transalp Forum

Μονοήμερη 18 Μαρτιου "Στη σκιά του Ελικώνα"

KostasC · 16284

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
on: Τετάρτη 14 Μάρτιος 2007, 18:02:35 μμ
Οτι ερωτήσεις υπάρχουν σχετικά με την εκδρομή , αλλα και τις εντυπώσεις σας μετα ,τις συζητάμε εδω.
Οσοι θα έρθουν να ψηφίσουν ωστε να έχουμε μια εικόνα για το φαγητό .
Η ανακοίνωση της εκδρομής ειναι εδω http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=581.0

Τον χάρτη της διαδρομής μπορειτε να δείτε εδώ
http://www.viamichelin.fr/viamichelin/int/dyn/controller/Cartes-plans?mapId=-tyamm7ruudiw7o&dx=864.5&dy=342&empriseW=1112&empriseH=536

« Last Edit: Τρίτη 20 Μάρτιος 2007, 08:05:58 πμ by Sotos »

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Ζητώ συγνώμη από τους παλιούς. Μην με δείρετε!
Επειδή θα είναι η πρώτη μου εξόρμηση μαζί σας (πιστεύω οτι θα τα καταφέρω, αλλά θα το ξέρω σίγουρα την Παρασκευή), η διαδρομή θα είναι Εθνική οδός - Μάνδρα - Βίλια -Πόρτο Γερμενό κλπ? Η μήπως θα πάμε μέχρι σχεδόν το Λουτράκι? Αυτό το παραθαλλάσια με μπέρδεψε λίγο. Ξέρετε περίπου πόσα χιλιόμετρα είναι σύνολο?
Αν δεν θέλω να πάω σε χώμα (οχι απλό χωματόδρομο, αλλά off-road) υπάρχει εναλλακτική?
Ευχαριστώ πολύ.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

axidous

• Guest
και εγω ειμαι καινουργιος οταν λετε περιπτερο χαιδαριου που ειναι ?? ο καιρος θα ειναι περιπου στους 20 βαθμους και θα ειναι καλα
πρεπει να φερουμε τιποτα μαζι μας? πειτε μας περισσοτερα στους νεους

φιλικα

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Ζητώ συγνώμη από τους παλιούς. Μην με δείρετε!
Επειδή θα είναι η πρώτη μου εξόρμηση μαζί σας (πιστεύω οτι θα τα καταφέρω, αλλά θα το ξέρω σίγουρα την Παρασκευή), η διαδρομή θα είναι Εθνική οδός - Μάνδρα - Βίλια -Πόρτο Γερμενό κλπ? Η μήπως θα πάμε μέχρι σχεδόν το Λουτράκι? Αυτό το παραθαλλάσια με μπέρδεψε λίγο. Ξέρετε περίπου πόσα χιλιόμετρα είναι σύνολο?
Αν δεν θέλω να πάω σε χώμα (οχι απλό χωματόδρομο, αλλά off-road) υπάρχει εναλλακτική?
Ευχαριστώ πολύ.

Το ξύλο μετά ...
Η διαδρομή δεν πρεπει να σας απασχολεί πολυ΄... θα ειναι μια χαλαρή βόλτα.
Αν βαλεις τον χάρτη μπροστά σου θα δεις . Βιλια,Πορτο Γερμενο,Λουτρακι δεν πάμε.
Θα ανεβουμε πιο βόρεια και μετα θα πιάσουμε θάλασσα.(ενα καφε ειπαμε... οχι μπανιο !)
Το χώμα θα ειναι απλό.Εναλλακτική θα υπάρχει για οσους έχουν αλλεργία με τη σκόνη
και θα την πούμε εκει.

και εγω ειμαι καινουργιος οταν λετε περιπτερο χαιδαριου που ειναι ?? ο καιρος θα ειναι περιπου στους 20 βαθμους και θα ειναι καλα
πρεπει να φερουμε τιποτα μαζι μας? πειτε μας περισσοτερα στους νεους

φιλικα

Το περιπτερο Χαιδαρίου ειναι λιγο μετά το Δαφνι πηγαίνοντας για Ελευσίνα.Στο δεξί σου χέρι
πανω στην δεξιά στροφή  , λιγο μετά την εναέρια γέφυρα προς Σχιστο. Γράφει... Περίπτερο Χαιδαρίου
Ευκολο.
Φέρτε μαζί σας , οτι θα πέρνατε σε μια βόλτα 160 χλμ με 20c. Αδιάβροχα παντα μαζι , ζεστά ρουχα,
κανα μικρό φαρμακείο,μια σαμπρελίτσα δεν θα έβλαπτε. Αφηστε το άγχος σπίτι...
Φωτογραφικές μηχανές επιτρέπονται  :band:

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Απο τις 07.00 περιμενω να ερθει 9.30 να φυγω, και δεν περναει με τιποτε η πουτ@ν@ η ωρα...

Τι παθαινεις αμα εχεις πολυ καιρο να κανεις μια εκδρομη....

Αντε 08.24...
Λιγο ακομα εμεινε...

Και μετα και απο την ιστορια του "Χαριλαου", ταξιδευα Ευρωπη τις λίγες ωρες που κοιμηθηκα....nκαι δεν βλεπω την ωρα να την καβαλησω, και ας ειναι για 150χλμ μονο...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

okeanos

• Guest
μία από τα ίδια Σωτήρη... καλημέρα :) ελπίζω ο λίγος ύπνος απ΄την λαχτάρα για την εκδρομή να μη μου φέρει νύστα στη διάρκεια της ημέρας :-\

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Καλησπέρα  σας  παίδες . Που  είναι  το  μικρούλι  οέο ;  ;) ;) ;)
Διαδρομή  ωραία  thanks  Κώστα .   :D
ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ  ΜΠΡΙΖΟΛΑ  όλα  τα  λεφτά .  :blob1:
Κρασί  από  τον  Γιάννη . . . .   σκέτη  Κοινωνία .  Γιάννη ,  πολύχρονος  και  πάντα  με  υγεία !!!!   ;D
« Last Edit: Δευτέρα 19 Μάρτιος 2007, 05:49:32 πμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Ελπιζω να γυρισατε όλοι καλα. Εμεις μπηκαμε σπιτι κατα τις 9.
Περασαμε μια πολυ ομορφη μερα, διανυσαμε περιπου 300 πολυ ομορφα χιλιόμετρα.

Από τα highlights η διαδρομη προς την αλυκή, η Μονή του οσιου Λουκα και η ξεναγηση της που εμενα προσωπικά με αφησε αφωνο και φυσικα το πολυ ωραιο φαγητο στην Δεσφινα.

Η παρεα αψογη, που παρα τις απροσμενες απώλειες (Κωστας και Παυλος που λογω σοβαρων προσωπικών λόγων δεν μπορεσαν να ερθουν) περασαμε τελεια και βρηκαμε τον δρόμο μας.

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ.
Θα ακολουθησουν οι φωτογραφιες και η διαδρομη μας (μαλλον αυριο)
Καλη εβδομαδα.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Λίγο  πριν  το  Κυριάκη . 

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

rastabill

• Guest
Εκεί που ήπιαμε καφέ δεν θυμάμαι πώς πώς λέγεται το μέρος.

rastabill

• Guest
Πολλά transalp σε αυτή την εκδρομή.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Εκεί που ήπιαμε καφέ δεν θυμάμαι πώς πώς λέγεται το μέρος.

Βασίλη ,  Αλυκή  λέγεται  και  από  ψηλά  φαίνεται  κάπως  έτσι …..

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

axidous

• Guest
Στεναχωρήθηκα που δεν ηρθα (εσκασε το backup στο server στη δουλεια ) αλλα περιμένω την επομενη
Αν θέλετε μπορω να σας φέρω απο ενα περιοδικο διαδρομες για εκδρομες με μηχανη την Τριτη στο ΣΥΜΟΦΕ
Σας ζηλευω , με την καλη εννοια , ελπιζω συντομα στην αλλη να μπορεσω να ερθω ....
Βαλτε foto  να δουμε και εμεις τα φτωχα

φιλικα

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Καλημέρα σε όλους κι από μένα.
Πρέπει να πω οτι πέρασα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.
Ηταν η πρώτη μου εκδρομή με το κλαμπ.
Σαν πρωτάρης, επειδή δεν ήθελα να ξεχωρίσω, κινήθηκα με τους ρυθμούς των πολλών, που για πρώτη μου εκδρομή και μάλιστα δικάβαλος, ήταν κάπως γρήγορη. Θα προτιμούσα να ήταν λίγο πιο χαλαρά, για να απολαύσω και το τοπίο. Επιασα κανα-δυο φορές το εαυτό μου να οδηγεί σαν υπνωτισμένος κοιτώντας μόνο την πίσω ρόδα του μπροστινού μου :(. Μέμο, απ' την επόμενη εκδρομή θα κάνουμε μαζί την οπισθοφυλακή!  ;) Εσύ έχεις πάντα μαζί σου το φαρμακείο, θα κάνω κι εγώ μαθήματα πρώτων βοηθειών, και θα πηγαίνουμε όπως στις πορείες στο στρατό που πίσω και τελευταίο, πήγαινε το ασθενοφόρο.... ;D
Πάντως μου άρεσε πάααρα πολύ η εκδρομή, πήγα σε μέρη που δεν θα πήγαινα με τη σαύρα (εννοώ το αυτοκίνητο μου, που είναι κλασικό χαμηλό, κι όχι 4χ4), και ίσως και να μην την έκανα και μόνος μου χωρίς παρέα. Πήρα πολύυυ οξυγόνο στα πνευμόνια μου, και χόρτασε το μάτι μου πράσινο.
Σας ευχαριστώ όλους για την καλή παρέα που κάναμε, τον Κώστα, που αν και δεν μπόρεσε να έρθει, είχε χαράξει την πορεία που ακολουθήσαμε, και τους Μέμο και Σώτο για τη βοήθειά τους στο δρόμο.
Εχω τραβήξει 48 φωτογραφίες αλλά είναι 115 μέγα, οπότε λίγο δύσκολο να τις ανεβάσω. Θα τις φέρω σε CD στο ΣΥΜΟΦΕ την Τρίτη το βράδυ. Θα ήθελα επίσης να έχω και τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Μέμος και ο rastabill.
Περιμένω εναγωνίως την επόμενη εξόρμησή μας...

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Οποιος έχει φωτογραφίες , καλο θα ηταν να τις αποθηκεύσει σε format 800χ600 ή 1024x768.
Να τις φέρει στο ΣΥΜΟΦΕ σε CD ή σε USB stick με laptop , και να δωθουν στον Γιαννη Αυγερινό
που θα τις συγκεντρώνει.

Κριμα που δεν μπόρεσα να έρθω στην εκδρομή ,αλλα έπρεπε να αποχαιρετήσω εναν πολυ σημαντικό άνθρωπο.
« Last Edit: Δευτέρα 19 Μάρτιος 2007, 21:19:37 μμ by KostasC »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Παρτε Μερικές φωτο και από μενα
(μαλλον εβγαλα τις πιο λίγες από όλους)

Η official ξεμαγηση μας απο τον υπευθυνο ο οποιος μας ειπε ολη την ιστορια

Μερικες απο τις μηχανες της παρεας

Και να μην ξεχασω.....

« Last Edit: Δευτέρα 19 Μάρτιος 2007, 23:05:15 μμ by Sotos »

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Καλησπερα σε ολους!!!!
Ουσιαστικα για μενα ηταν η πρωτη οργανωμενη εκδρομη με το club.Για να μην σας ζαλιζω θα σας πω ποια ηταν η πρωτη σκεψη μου με το που μπηκα στο σπιτι περιπου στις 21:00 και θα καταλαβετε αν περασα καλα η οχι:

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!!!!!:dude: :dude: :dude:

Υσ:Η φωτο του Σωτηρη με αδικει(μουσατος,κοκκινο μπουφαν,μαυρη μηχανη) σαν καταζητουμενο της Αλ Καιντα μοιαζω,αν με γνωρισετε απο κοντα θα δειτε οτι ειμαι πιο ωραιο παλλικαρι.
Τελος παντων θα το ξεπερασω.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline milger

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Για μια ακομη φορα μια φανταστικη εκδρομη του συλλογου :D.Περασαμε υπεροχα.Αληθεια ποτε θα βγει το εκδρομικο προγραμμα του 2007?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Αληθεια ποτε θα βγει το εκδρομικο προγραμμα του 2007?

ψήνετε...ψήνετε...

το καλο πράγμα αργεί .

Offline milger

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
ψήνετε...ψήνετε...

το καλο πράγμα αργεί .
Αντε αντε ανυπομονουμε,εχει φτασει τελος Μαρτιου ;)

okeanos

• Guest
καλησπέρα κι από εμένα :grouphug:
πέρασα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! :dude: αν και γύρισα λίγο πτώμα στο σπίτι μαζί με κάτι κράμπες που με έπιασαν μπαίνοντας Αθήνα καθώς και η προοπτική του άγριου εγερτήριου στα άγρια χαράματα, παρόλα αυτά στη δουλειά έλαμπε τόσο το πρόσωπό μου που δεν μπορούσα να κρύψω αυτή τη χαρά από τους αδιάκριτους και άσχετους...για ερωτευμένο με περάσανε ::) ;D :love4:
όσο για την ξενάγηση υπάρχουν μερικά κενά που δεν τα λένε.... η μητέρα μου ως σπουδάστρια στη σχολη Δοξιάδη τη δεκαετία '60 στο σχέδιο, έκανε μελέτες και αποτυπώσεις στα γλυπτά της μονής και εκεί έμαθε από μελετητές ότι τα περισσότερα από αυτά είναι παλαιότερα της ίδιας της μονής ακόμα και πριν τηνρωμαϊκή-βυζαντινή αυτοκρατορία! και πόσα μπορεί κανείς ακόμα να μάθει αν το ψάξει λιγάκι!είναι κάτι που μου αρέσει αφάνταστα, η αρχαία ελληνική και η βυζαντινή τέχνη(πρόσεξε κανείς τις τοιχογραφίες με τα φυτά, τα λουλουδια, και άλλα σχέδια που κοσμούν τις αγιογραφίες; παραπέμπουν στα πρωτοχριστιανικά χρόνια...
όσο για τη διαδρομή.... το όνειρό μου από-δεν-θυμάμαι-πότε, μόλις άρχισε!!! :grouphug: :moped: :xxsunsmile:

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Καλημέρα σε όλους κι από μένα.
Πρέπει να πω οτι πέρασα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.
Ηταν η πρώτη μου εκδρομή με το κλαμπ.
Σαν πρωτάρης, επειδή δεν ήθελα να ξεχωρίσω, κινήθηκα με τους ρυθμούς των πολλών, που για πρώτη μου εκδρομή και μάλιστα δικάβαλος, ήταν κάπως γρήγορη. Θα προτιμούσα να ήταν λίγο πιο χαλαρά, για να απολαύσω και το τοπίο. Επιασα κανα-δυο φορές το εαυτό μου να οδηγεί σαν υπνωτισμένος κοιτώντας μόνο την πίσω ρόδα του μπροστινού μου :(. Μέμο, απ' την επόμενη εκδρομή θα κάνουμε μαζί την οπισθοφυλακή!  ;) Εσύ έχεις πάντα μαζί σου το φαρμακείο, θα κάνω κι εγώ μαθήματα πρώτων βοηθειών, και θα πηγαίνουμε όπως στις πορείες στο στρατό που πίσω και τελευταίο, πήγαινε το ασθενοφόρο.... ;D
Πάντως μου άρεσε πάααρα πολύ η εκδρομή, πήγα σε μέρη που δεν θα πήγαινα με τη σαύρα (εννοώ το αυτοκίνητο μου, που είναι κλασικό χαμηλό, κι όχι 4χ4), και ίσως και να μην την έκανα και μόνος μου χωρίς παρέα. Πήρα πολύυυ οξυγόνο στα πνευμόνια μου, και χόρτασε το μάτι μου πράσινο.
Σας ευχαριστώ όλους για την καλή παρέα που κάναμε, τον Κώστα, που αν και δεν μπόρεσε να έρθει, είχε χαράξει την πορεία που ακολουθήσαμε, και τους Μέμο και Σώτο για τη βοήθειά τους στο δρόμο.
Εχω τραβήξει 48 φωτογραφίες αλλά είναι 115 μέγα, οπότε λίγο δύσκολο να τις ανεβάσω. Θα τις φέρω σε CD στο ΣΥΜΟΦΕ την Τρίτη το βράδυ. Θα ήθελα επίσης να έχω και τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Μέμος και ο rastabill.
Περιμένω εναγωνίως την επόμενη εξόρμησή μας...

Ο.Κ.  Γιάννη  πάω  να  αγοράσω  σειρήνα - φάρο  και  φύγαμε . . . . .  ! :sonar::propeller: :sonar: :propeller: :sonar:
Η  οπισθοφυλακή  είναι  κάτι  σαν  να  πηγαίνουμε  πενταήμερη  και  καθόμαστε  στην  γαλαρία  η  οποία  έχει  ΚΑΙ  θέα  στον  δρόμο.:moped:
Για  τις  φωτό  όπως  έγραψε  και  ο  Κώστας  θα  τις  δώσουμε  στον  Γιάννη  για  να  τις  κάνει  μία  "σούμα ".
Τελικά  δεν  είπαμε  παραπάνω  πράγματα  για  το  tank-bank  που  έχω .  Θα  πας  αύριο  ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.  για  να  το  φέρω  μαζί  μου ;  (εάν  καταφέρω  και  κατέβω)
Καλό  σας  ξεκίνημα  στις  εκδρομές - δραστηριότητες  του  Η.Τ.C. :qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding:
Ακόμα  2  φωτό  από  Οσ. Λουκά . . . . .
« Last Edit: Τρίτη 20 Μάρτιος 2007, 06:48:50 πμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Τρίτη 20 Μάρτιος 2007, 08:17:29 πμ
Και οι κλασικές πληροφορίες...

συνολο διαδρομής 376 χιλιόμετρα (απο Φαληρο στο Φαληρο)

χαρτης στο google earth

Στo GPSοχαρτη

και υψομετρικός χαρτης για όλη την διαδρομή.

« Last Edit: Τρίτη 20 Μάρτιος 2007, 08:29:08 πμ by Sotos »

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Ο.Κ.  Γιάννη  πάω  να  αγοράσω  σειρήνα - φάρο  και  φύγαμε . . . . .  ! :sonar::propeller: :sonar: :propeller: :sonar:
Η  οπισθοφυλακή  είναι  κάτι  σαν  να  πηγαίνουμε  πενταήμερη  και  καθόμαστε  στην  γαλαρία  η  οποία  έχει  ΚΑΙ  θέα  στον  δρόμο.:moped:
Για  τις  φωτό  όπως  έγραψε  και  ο  Κώστας  θα  τις  δώσουμε  στον  Γιάννη  για  να  τις  κάνει  μία  "σούμα ".
Τελικά  δεν  είπαμε  παραπάνω  πράγματα  για  το  tank-bank  που  έχω .  Θα  πας  αύριο  ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.  για  να  το  φέρω  μαζί  μου ;  (εάν  καταφέρω  και  κατέβω)
Καλό  σας  ξεκίνημα  στις  εκδρομές - δραστηριότητες  του  Η.Τ.C. :qriding: :qriding: :qriding: :qriding: :qriding:
Ακόμα  2  φωτό  από  Οσ. Λουκά . . . . .
Χμμμμ, χθες το απόγευμα ήμουνα στο Σύνταγμα για μια δουλειά που είχα και κοιτούσα ένα γκρί ΤΑ της δημοτικής αστυνομίας (μάλλον) που είχαν κάνει πατέντα για την τοποθέτηση του φάρου. Μετά ήρθαν και δύο Africa Twin. Αυτά ήταν σίγουρα της Δημοτικής. Ηταν στο κλασικό κιτρινο πράσινο.
Εχω ήδη σε USB stick της φωτό μου τόσο σε πλήρη ανάλυση 2560x1920, όσο και στα 1024x768. Μήπως θα ήταν καλύτερα να έρθω με το λάπτοπ?
Οσο για το θέμα του tank-bag, σίγουρα θα ξαναβρεθούμε και θα το ξανακουβεντιάσουμε. Αλλωστε είδα το κόλπο με τα λάστιχα που είχες κάνει.
Πιστεύω πως θα καταφέρω να έρθω σήμερα. Θέλω πολύ να δω και το κράνος με του Κώστα με εγκατεστημένα  τα ακουστικά και το μικρόφωνο της ενδοσυνεννόησης.
Να 'σαι καλά.
« Last Edit: Τρίτη 20 Μάρτιος 2007, 17:36:32 μμ by Γιάννης Σταυρουλάκης »

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC