Hellas Transalp Forum

Μικρότερο γρανάζι πίσω στο TA700

tzarot · 12400

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 02:39:10 πμ
TA 700: Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα από το Gear Calculator απο την διεύθυνση http://www.dropbears.com/u/utilities/images/Gearing_V12.zip, λέω για να κάνω πιο αληθινά τα χλμ του κοντέρ, αλλά και για να μειώσω την κατανάλωση σύμφωνα με το στυλ οδήγησής μου, ή :

1. να βάλω μικρότερο γρανάζι πίσω 2 δόντια στο TA700 και απο 47 να πάω σε 45 (ήτοι τελική σχέση μετάδοσης:3,000 => εκτιμ. τελική 184) ή
2. να κάνω το άλλο και να βάλω 16 μπροστά απο 15 (ήτοι τελική σχέση μετάδοσης:2,938 => εκτιμ. τελική 188)

Μάλλον για το 1 λέω περισσότερο, διότι δεν το "μακραίνει" και τόσο πολύ, να μην χάσουμε και τελείως από επιτάχυνση.

Κανένας καμία ιδέα, τί λέτε  ???

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 03:17:26 πμ
Στις πόσες στροφές έχεις 100χλμ/ώρα με 5η ταχύτητα?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #2 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 05:47:42 πμ

:bomb: :bomb: :bomb:

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 17:14:45 μμ

Χρήστο αν θυμάμαι καλά από την εποχή που το έστρωνα και τα πρόσεχα αυτά στις 4200 έχεις τα 100 στις 5000 έχεις τα 118-120

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 17:49:01 μμ
Έχουμε ξαναμιλήσει για το θέμα αυτό, πριν λίγο καιρό. Και είχαμε κάνει κάποιες υποθέσεις για το γρανάζωμα του ΤΑ700 και είχε γίνει μια μικρή συζήτηση:

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2675.msg79215#msg79215
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2675.msg79259#msg79259
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2675.msg79557#msg79557

Από reviews που έχω διαβάσει, ο κινητήρας τραβάει θετικά από τις 2750 και πάνω. Άρα καλό είναι, όταν κάνεις του υπολογισμούς σου, να μην πέσεις κάτω από τις 4000 στροφές (5η και 100χλμ/ώρα).
« Last Edit: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 18:03:48 μμ by Chris_de_Ze »

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #5 on: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 23:34:11 μμ
Περίπου 4300rpm.
« Last Edit: Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2008, 23:36:21 μμ by tzarot »

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #6 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 02:56:17 πμ
Έχουμε και λέμε.

Σήμερα τοποθετήθηκε 16άρι μπροστά.
Αποτελέσματα:

Η μηχανή μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς δεν "κρέμασε" πουθενά και δείχνει πολύ πιο δυνατή.!!!
Στις 4000rpm πλέον βλέπεις 103-105km/h και...
στις 6.000 βλέπεις 149Km/h, (πάντα σύμφωνα με το κοντέρ) με οτι αυτό συνεπάγεται για την περεταίρω οικονομία και στις πιο ψηλές στροφές. Μειώθηκε και στο μισό το κλέψιμο του κοντέρ σε σχέση με το τι δείνει το GPS...

Το ΤΑ όπως θα ήθελα να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ. Το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.

To Σάββατο στην εκδρομή http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=5754.0 θα το δοκιμάσω αναλυτικά και θα σας γράψω περισσότερα συμπεράσματα και όσον αφροά στην οικονομία καυσίμου.
« Last Edit: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 03:15:16 πμ by tzarot »

Offline ΤΕΛΗΣ

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 03:23:15 πμ
Η αλλαγη αυτη επιβαλεται στο700αρι φιλοι μου. Την εχω κανει εδω και κατι μηνες και αποδειχθηκε σωτηρια στο ταξιδι (οχι οτι εχει προβλημα στην πολη μεσα) θα μεινετε ικανοποιημενοι. η ταχυτητα ταξιδιου οπως ειπε και ο tzarot ειναι 150χλμ =6000 στροφες.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #8 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 04:24:56 πμ
Η αλλαγη αυτη επιβαλεται στο700αρι φιλοι μου. Την εχω κανει εδω και κατι μηνες και αποδειχθηκε σωτηρια στο ταξιδι (οχι οτι εχει προβλημα στην πολη μεσα) θα μεινετε ικανοποιημενοι. η ταχυτητα ταξιδιου οπως ειπε και ο tzarot ειναι 150χλμ =6000 στροφες.
Είμαι και εγώ κάτοχος ΤΑ700, οι ταχύτητες είναι ήδη λίγο μακριές και πολύ φοβάμαι ότι με ένα δόντι μεγαλύτερο μπροστά μπορεί να κάνεις καλύτερο ταξίδι μεν,  αλλά σε αργή οδήγηση πόλης ( με Δευτέρα και κοντά στο ρελαντί ) αν και έχει δύναμη ίσως να σκορτσάρει  λίγο.
Αυτό θα μας το πείτε εσείς….
 ???

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #9 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 07:43:58 πμ
Είμαι και εγώ κάτοχος ΤΑ700, οι ταχύτητες είναι ήδη λίγο μακριές και πολύ φοβάμαι ότι με ένα δόντι μεγαλύτερο μπροστά μπορεί να κάνεις καλύτερο ταξίδι μεν,  αλλά σε αργή οδήγηση πόλης ( με Δευτέρα και κοντά στο ρελαντί ) αν και έχει δύναμη ίσως να σκορτσάρει  λίγο.
Αυτό θα μας το πείτε εσείς….
 ???

Μα αυτό είπα ότι δεν σκορτσάρει καθόλου με το 16άρι.

Πάντως οι ταχύτητες στο ΤΑ700 κατά τη γνώμη μου, μόνο μακριές ΔΕΝ είναι.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 07:48:52 πμ
Μα αυτό είπα ότι δεν σκορτσάρει καθόλου με το 16άρι.

Πάντως οι ταχύτητες στο ΤΑ700 κατά τη γνώμη μου, μόνο μακριές ΔΕΝ είναι.
Αν το συγκρίνεις με ένα  V-strom που έχει 6αρι και είναι και δήθεν ποιο δυνατό θα δεις ότι η 6τη του με την 5η μας είναι 500 στροφές ποιο κοντή!!! Και αυτό που σου γράφω το έχω τσεκάρει πολλές φορές σε πολλά ταξίδια που κάνω μαζί με V-strom.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #11 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 09:18:21 πμ
Άλλος (κατασκευαστικά) ο κινητήρας του ΤΑ και άλλος του Strom. Ο 1ος είναι V και ο 2ος είναι L. Μην συγκρίνετε απόλυτες στροφές μεταξύ των δύο γιατί ο κινητήρας του Strom ανεβαίνει σε υψηλότερες στροφές (βγάζοντας και μεγαλύτερη ιπποδύναμη). Τεχνολογικά, θα έλεγα ότι είναι πιο σύγχρονης σχεδίασης και με καλύτερη διαχείριση καυσίμου. Άλλη χρήση ο ένας κινητήρας (έμφαση στη ροπή) για on-off, και άλλη ο άλλος (πιο στρητάδικη συμπεριφορά).

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 20:46:32 μμ
Το γρανάζι που το πήρατε και πόσο???

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Παρασκευή 10 Οκτώβριος 2008, 21:31:34 μμ
Το γρανάζι που το πήρατε και πόσο???

Το γρανάζι φίλε μου έχει 20€ όπου και να το πάρεις. Μαζί με εργατικά 30€. Αν θέλεις περισσότερα pm.

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #14 on: Κυριακή 12 Οκτώβριος 2008, 17:06:20 μμ
Αναλυτικά συμπεράσματα με το νέο γρανάζι για το ταξίδι στην Εθνική:
Πράγματι, με το νέο γρανάζι ταξιδεύεις με 5.000-5.500-6.000 στροφές 140-150(κοντέρ) 130-140(GPS) εντελώς άνετα και ξεκούραστα.
Σε αυτή τη χρήση η κατανάλωση μειώθηκε δραστικά και δίνει 170χλμ(~160GPS) κοντέρ με 9,5lt. Ήτοι 5,6lt/100km

Κανένα κενό ή κρέμασμα, ίσως μόνο λίγο μακρύτερη η 5η, Μέγιστη τελική που πέτυχα (με GPS) 179km

ΑΨΟΓΟ...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #15 on: Κυριακή 12 Οκτώβριος 2008, 18:13:32 μμ
Φαίνεται ότι και για το 700 ισχύει το ίδιο όπως και με το 600. Το μεγαλύτερο γρανάζι βοηθάει στην καλύτερη κατανάλωση και λειτουργία του κινητήρα σε ταξίδι χωρίς να περιορίζει πολύ τις ρεπρίζ. Και επειδή δεν υπάρχει 6η και το ΤΑ έχει χαλαρό ταξιδιωτικό χαρακτήρα, το 16Τ ίσως να είναι μονόδρομος.

Για την κίνηση μέσα στην πόλη (με 1 ή 2 άτομα)? Έχετε δεί διαφορές όσοι το έχετε αλλάξει?
Ο ψεκασμός του ΤΑ (από αυτά που έχω διαβάσει σε reviews και από το μικρό test ride που έχω κάνει) έχει πολύ καλή και γραμμική συμπεριφορά χαμηλά, οπότε να υποθέσω ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα και εκεί?

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Κυριακή 12 Οκτώβριος 2008, 21:43:53 μμ
Κανένα πρόβλημα και στην πόλη. Μάλιστα θα έλεγα ότι φαίνεται εντυπωσιακά ποιό δυνατή.

Βέβαια, όπως είπα και νωρίτερα, έκανα και κάποιες άλλες εργασίες. Ποιες ήταν αυτές?.

Ζήτησα διάγνωση λειτουργιών με τον ειδικό υπολογιστή απο το συνεργείο.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι έλαβα ένα χαρτί με τις ενδείξεις που όπως είδα, ήταν μέσα στα σωστά όρια, αλλά όπως μου είπε ο μηχανικός, έγινε τόσο επιβεβαίωση ρυθμίσεων όσο και ένας "μηδενισμός" της λειτουργίας του υπολογιστή της μηχανής, για ενδεχόμενη διαγραφή όποιου πιθανού προβλήματος στη μνήμη απο κράτημα περιττών πληροφοριών (π.χ. πιθανή βλάβη κλπ).

Προσωπικά δεν βρίσκω τη συγκεκριμένη πληροφορία 110% διαφωτιστική ως προς το τι πραγματικά έγινε, αλλά ωστόσο οφείλω να πω ότι παρέλαβα άλλη μηχανή.
Πολύ πιο οικονομική και με πολύ καλύτερη απόκριση, τόσο στο ταξίδι όσο και στο χώμα και την πόλη.
Τώρα αν ήταν θέμα γραναζιού μόνο ή έπαιξε ρόλο και το reset του υπολογιστή της δεν ξέρω.

Τι να πώ? αυτό μου φτάνει και με ικανοποιεί προς το παρόν.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #17 on: Κυριακή 12 Οκτώβριος 2008, 22:24:46 μμ
Το reset του εγκεφάλου θα είχε κάποιο αποτέλεσμα στον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα μόνο αν είχε πρόγραμμα learning mode. Αλλιώς δεν έχει καμία επίδραση. Αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν learning mode (ειδικά όσα έχουν και body computer). Δηλ. ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, δημιουργείται και αντίστοιχη χαρτογράφηση παίρνοντας τιμές από διάφορους sensors. Δεν νομίζω όμως ότι το ΤΑ έχει (δεν ξέρω κιόλας, υποθέτω από τον περιορισμό κόστους που έχει γίνει πάνω του).

Η διαφορετική εντύπωση που σου δημιουργήθηκε ήταν μάλλον από το γρανάζι και μόνο. Το ίδιο είχα αισθανθεί και εγώ την πρώτη φορά που το έβαλα. Νόμιζα ότι είχα...άλλη μηχανή!
« Last Edit: Κυριακή 12 Οκτώβριος 2008, 22:28:42 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #18 on: Δευτέρα 13 Οκτώβριος 2008, 21:08:55 μμ
Για την κίνηση μέσα στην πόλη (με 1 ή 2 άτομα)? Έχετε δεί διαφορές όσοι το έχετε αλλάξει?

Τελικά είσαι κακός μου φαίνεται. Ολο γύρω - γύρω το πας το θέμα. "Μήπως με δύο άτομα δεν τραβάει?" Για να αποτρέψεις όλους εμάς που έχουμε 30-40 κιλά παραπάνω από το να αλλάξουμε γρανάζι.

Ρατσιστή  :2tongue:

Υ.Γ.  :director:Φονιάδες των χοντρών, Διαιτολόγοι...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2008, 21:52:49 μμ
Ωραία !!!!

εχτές άλλαξα γρανάζια - αλυσίδα και σήμερα διαβάζω οτι με 16άρη μπροστά πάει καλύτερα !!!! :banghead: :banghead:

Να υποθέσω οτι το ίδιο συμβαίνει και στην 650 ?

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #20 on: Τρίτη 21 Οκτώβριος 2008, 22:51:52 μμ
Μου φαινεται δυσκολο να πιστεψω οτι η μηχανη δυναμωσε στη πολη. Πως εγινε αυτο δηλαδη ? Δεν ειναι λογικο

Επισης αν μπορεις πες μας εντυπωσεις απο ταξιδι σε επαρχιακο δρομο με ταχυτητες των 80 χιλ, και σε ανηφορικα και κατηφορικα στροφιλικια. Διοτι, σιγουρα κερδιζεις ανεση στην εθνικη, αλλα αμφιβαλλω αν συμβαινει το ιδιο και στις υπολοιπες συνθηκες. Επισης πες μας εμπειρια σε χωμα αν ειχες, και με συνεπιβατη συν γεματη μπαγκαζιερα σε ταξιδι. Αυτο θα ειναι το τεστ για το γραναζι και οχι το ποσες στροφες παιρνεις τα 100 και τα 150 στην εθνικη..Αυτα τα νουμερα τα ξερεις ετσι κιαλλιως πριν το αλαξεις το γραναζι, ετσι ?

Εγω για παραδειγμα εχω μηδαμινα χιλιομετρα στο 700ρι μου στην εθνικη οδο, οποταν το να αλλαξω το γραναζι κερδιζοντας μονο εδω τοτε θα ειναι λαθος

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Nkapa

• Απλός οδηγός
  • Μαζί μου έλα πάνω απ' τα σύννεφα...
Reply #21 on: Παρασκευή 24 Οκτώβριος 2008, 07:58:16 πμ
Επιδή έχω τα παραπάνω κιλά που λέει ο Γιάννης θα παραμείνω προς το παρόν στα γραναζάκια που έχω άλλωστε εδώ στη Μυτιλήνη που να το πάω με τόσα χιλιόμετρα...

Η σιωπή είναι η πιο τέλεια έκφραση της περιφρόνησης...

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Παρασκευή 24 Οκτώβριος 2008, 15:16:02 μμ
Επιδή έχω τα παραπάνω κιλά που λέει ο Γιάννης θα παραμείνω προς το παρόν στα γραναζάκια που έχω άλλωστε εδώ στη Μυτιλήνη που να το πάω με τόσα χιλιόμετρα...
Συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε με αυτά τα κόλπα κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις…
Το θέμα είναι που θέλεις εσύ να χάσεις και τι να κερδίσεις.