Hellas Transalp Forum

ΚΤΜ 950 Adventure: 4 χρόνια συμβίωσης

gerontovrahos · 19913

Poll

Γιατί να μην επιλέξω ΚΤΜ LC8 Adventure?

Γιατί είναι ακριβό
12 (37.5%)
Γιατί είναι ψηλό
1 (3.1%)
Γιατί το φοβάμαι
2 (6.3%)
Γιατί δεν μ' αρέσει
3 (9.4%)
Γιατί λένε οτι χαλάνε!
14 (43.8%)

Total Members Voted: 26

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #25 on: Δευτέρα 12 Μάιος 2008, 22:41:50 μμ
Το να λες στον Κρις Ντε Ζε για σερβις μανιουαλ είναι σα να λες στον Τριανταφυλλόπουλο ότι φωτογράφησες τον Καρατζαφέρη σε ερωτικές περιπτύξεις με Σκοπιανή μοντέλο καλλιστείων...

αστράφτει και των δυο ο μάτης τους  :o :o

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #26 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 02:25:52 πμ
Αχά! .....(και έχει και φωτό και αναλυτικά steps συντήρησης/επισκευών)?

Ναι με φωτό/οδηγίες για όσους έχουν ξαναδεί όμως κινητήρα ανοιχτό (όχι όπως το Haynes).

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #27 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 03:18:49 πμ
Ναι με φωτό/οδηγίες για όσους έχουν ξαναδεί όμως κινητήρα ανοιχτό (όχι όπως το Haynes).

Πάρα πολύ καλή πολιτική εταιρείας. Σου λέει, μηχανάκι αγοράζεις, τόσα λεφτά σκας, σίγουρα θα χρειαστεί και συντήρηση/επισκευές, εμείς είμαστε δίπλα σου. Αν σου κόβει καν'το μόνος σου. Ή κάνε αυτά που μπορείς, τέλος πάντων. Αλλιώς πήγαινε σε μάστορα.
  Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες (κυρίως αυτοκινήτων) που σε υποχρεώνουν να πηγαίνεις στο "εξουσιοδοτημένο" για να συμπληρώσεις υγρό στους τζαμοκαθαριστήρες. Έλεος! Και σε χρεώνουν ένα σωρό λεφτά για πράγματα που μπορεί να κάνει στο σπίτι κι η γιαγιά μου. Κι εσύ, τι να κάνεις, αναγκάζεσαι και πας για να ισχύει, λέει, η εγγύηση.

Ο λόγος φυσικά είναι ένας: να σου τα παίρνουν και μετά την αγορά.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #28 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 16:44:36 μμ
Κώστα, Sotos, στο Vara (για να κάνουμε μια αντιδιαστολή), συμπληρώνετε καθόλου λάδια? Αν ναι, πόσο?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 16:48:52 μμ
Εγω καθολου (αλλαζω καθε 6kkm)
Δηλαδη δεν χρειαζεται λαθολου. Αν του εβαζα 150ml θα περναγε σιγουρα το max

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #30 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 17:55:56 μμ
Κώστα, Sotos, στο Vara (για να κάνουμε μια αντιδιαστολή), συμπληρώνετε καθόλου λάδια? Αν ναι, πόσο?

Δεν έχω συμπληρώσει ποτέ, ούτε σταγόνα. Πάντα στη γραμμή η στάθμη.
Αλλάζω κάθε 8kkm με συνθετικά Motul 15-50 ή 10-40 (μια αλλαγή).Σύνολο 76.000κμ

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #31 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 17:59:14 μμ

Πάρα πολύ καλή πολιτική εταιρείας. Σου λέει, μηχανάκι αγοράζεις, τόσα λεφτά σκας, σίγουρα θα χρειαστεί και συντήρηση/επισκευές, εμείς είμαστε δίπλα σου. Αν σου κόβει καν'το μόνος σου. Ή κάνε αυτά που μπορείς, τέλος πάντων. Αλλιώς πήγαινε σε μάστορα.
  Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες (κυρίως αυτοκινήτων) που σε υποχρεώνουν να πηγαίνεις στο "εξουσιοδοτημένο" για να συμπληρώσεις υγρό στους τζαμοκαθαριστήρες. Έλεος! Και σε χρεώνουν ένα σωρό λεφτά για πράγματα που μπορεί να κάνει στο σπίτι κι η γιαγιά μου. Κι εσύ, τι να κάνεις, αναγκάζεσαι και πας για να ισχύει, λέει, η εγγύηση.

Ο λόγος φυσικά είναι ένας: να σου τα παίρνουν και μετά την αγορά.

Αν το target group είναι συνειδητοποιημένο και η εταιρία ξέρει να τους κρατάει, είναι λογικό να σου δώσει το τεχνικό εγχειρίδιο.
Ενα τέτοιο μηχανάκι είναι για να γυρίσεις την Αφρική και την Ασία, σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις επισκευές μόνος σου.
Εν αντιθέσει με τη BMW που έχει την αίσθηση οτι ολοι είμαστε Iwan McGregor και έχουμε ενα τζιπ με υποστήριξη απο πίσω ή το
satellite phone ανα χείρας.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #32 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 18:13:51 μμ
Κώστα με το CAN-BUS στα BMW, τί επισκευές και τί πατέντες να κάνεις στις ερημιές, τα βουνά και τα λαγκάδια?
Περισσότερο πάς γυρεύοντας αν αρχίζεις και βάζεις χέρι!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #33 on: Τρίτη 13 Μάιος 2008, 23:51:56 μμ
Αν το target group είναι συνειδητοποιημένο και η εταιρία ξέρει να τους κρατάει, είναι λογικό να σου δώσει το τεχνικό εγχειρίδιο.
Ενα τέτοιο μηχανάκι είναι για να γυρίσεις την Αφρική και την Ασία, σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις επισκευές μόνος σου.
Εν αντιθέσει με τη BMW που έχει την αίσθηση οτι ολοι είμαστε Iwan McGregor και έχουμε ενα τζιπ με υποστήριξη απο πίσω ή το
satellite phone ανα χείρας.

Σωστός

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #34 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 00:20:59 πμ
Ενας κολλητος μου μολις εχει αγορασει το 990 πορτοκαλι καινουριο, και οταν το ειδα χθες δεν πιστευα στα ματια μου, ητανε πανεμορφο.. η ποιοτητα των υλικων κατασκευης ηταν εμφανεστατη, μου εκανε εντυπωση οι αναρτησεις, τα φρενα, η σελα, τα οργανα και ο ομορφος φωτισμος τους,οι χουφτες που ειναι ενωμενες με το τιμονη, το τιμονι ητανε Renthal με φουλ ρυθμισεις και φυσικα ο τελειος ηχος των διπλων εξατμισεων. Το πορτοκαλι στο ντεποζιτο φαινεται ματ ομως ειναι μεταλικο !!

Παρα πολυ ομορφη και ποιοτικη μοτοσυκλετα και απο οτι διαβαζω στο νημα αξιζει τα λεφτα της

Το Σαββατοκυριακο θα παμε μαζι αυτος με το 990 και εγω με το 700 ενα ταξιδακι και θα αναφερω εντυπωσεις..

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #35 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 00:31:03 πμ
Ζήτησε του να το οδηγήσεις...να μας τα μεταφέρεις καλύτερα..

...και τι διαφορές εντοπίζεις με το ΤΑ 700..

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #36 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 00:34:06 πμ
Ζήτησε του να το οδηγήσεις...να μας τα μεταφέρεις καλύτερα..

...και τι διαφορές εντοπίζεις με το ΤΑ 700..

Νασαι σιγουρος !!  ;D Σιγα να μην αφηνα τετοια ευκαρια να παει χαμενη.. :eusa_naughty:

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #37 on: Τετάρτη 14 Μάιος 2008, 00:40:48 πμ
Η Αυστριακή εταιρία ανέκαθεν έβγαζε πολεμικά μηχανάκια, μηχανάκια για X-treme  
καταστάσεις και για γερούς καρπούς…..

Το  LC-8 είναι μια τέτοια μοτοσυκλέτα, για κάποιον ο οποίος θα απαιτήσει το κάτι παραπάνω, σε κάποιες ακραίες καταστάσεις όσο φιλικό και να δείχνει το μηχανάκι….

Απ την άλλη πλευρά το Varadero είναι  μια μηχανή φιλική, χρηστική, άξια, στο όνομα της Honda για τα ταξίδια για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που την θέλουν να την εντάσσουν στην κατηγορία των μεγάλων On-Off…….

Χωρίς να σου προκαλεί τα ένστικτα για κάτι το X-treme όπως το ΚΤΜ…….

Και τα δύο είναι πολύ όμορφα………μηχανάκια……..  

(Αλλά σαν το transalp.......χε  ;D  χε.... :goofy: :goofy:)

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #38 on: Τρίτη 10 Ιούνιος 2008, 21:23:38 μμ
Τελικα οδηγησα το ΚΤΜ 990, και εχω μεινει αφωνος ! Ειναι μια εξαιρετικη μοτοσυκλετα και πιστευω αξιζει τα λεφτα της και με το παραπανω.
Αλλαξαμε μηχανες με το κολλητο μου για κανενα 45λεπτο, 30 λεπτα σε εθνικη οδο και κανενα τεταρτακι σε στροφες.. Ητανε θαυμασια, μου εκανε τρομερη εντυπωση η ροπη και η δυναμη της, η ανεση στο οδηγημα και η πιο καλη σελα που εχω κατσει ποτε μου. Η θεση οδηγησης αλλαζει πολυ ευκολα στις ιδιαιτεροτητες το καθε αναβατη, λογω της εξαιρετικης σελλας, ειναι και πολυ μαλακη και δεν κουραζει καθολου. Τα φρενα της απλα ειναι κορυφαια, οπως επισης και η σταθεροτητα της σε ολων των ειδων τις ανωμαλιες στο δρομο.. Οι αναρτησεις απαιχτες κιαυτες

Στα πλην θα εβαζα τον αερα που χτυπαει στροβιλιζοντας στο κρανος στην εθνικη οδο, σε καποια φαση ανοικα τη ζελατινη και δεν μπορουσα να δω,  οπως και το υψος της για εμας τους κοντους αναβατες (1.71 εγω ).

Συγκριση με το 700 δεν θα κανω γιατι δεν υπαρχει λογος, παντως οταν αποφασισω να δοσω το 700ρι, η ΚΤΜ θα ειναι στις πρωτες μου προτεραιοτητες !

Ayrton Senna

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Πέμπτη 12 Ιούνιος 2008, 07:40:18 πμ
εχω οδηγησει το 950 δυστιχως μονο μια φορα και αυτη στην πολη,Τοτε ειχα το LC4 και εντυπωσιαστηκα στο πως αλλαζε πορεια πιεζωντας το ρεζερβουαρ με το γονατο το ιδιο η και καλυτερα απο το 640.