Hellas Transalp Forum

Θεση οδήγησης

hristos3 · 15507

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
  • Δεν δαγκώνω λέμεεεε... άμα δεν με πειράξεις
on: Τρίτη 13 Φεβρουάριος 2007, 21:03:14 μμ
Λοιπον...
Νέος με υψος 1,82 ψάχνει απεγνωσμένα να μάθει γιατί δεν μπορεί να πατήσει καλά στο εδαφος οταν καβαλάει την καλή του. Υπάρχει λύση? Γινεται τιποτα με τη σελα?
Γίνομαστε και ρεζίλι ρε παιδια!!!!!!!
Για βοηθάτε παρακαλώ για βοηθάτε
ευχαριστώ

Η πίστα και ο δρόμος είναι αντιστρόφως ανάλογες καταστάσεις.
Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Τρίτη 13 Φεβρουάριος 2007, 21:31:22 μμ
Παιζει και το βαρος (παχος μπουτιών...πιο λαικα) σημαντικό ρόλο.
Αν δεν κλεινουν καλα τα ποδια σου οταν καθεσαι πάνω...
Επισης μπορεις να αφαιρέσεις λιγο υλικό απο τη σέλα ή να πάρεις την κοντή εκδοση σελας.
Μπορεις να χαμηλώσεις 1-2εκ τα καλαμια εμπρος η να χαλαρώσεις την προφόρτιση του πισω ελατηρίου.

παπουτσια με παχιες σολες... κλπ

Μου κανει εντυπωση παντως αυτο που λές...
αλλος νέος αδυνατος ομως με ίσο ύψος ξύνει και τα σπιρουνια !

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 16:02:46 μμ
Οσον αφορα εμενα ειμαι "μπουτατος" δεν μπορώ να το κρύψω. Αλλα ξαδερφος μου με υψος 1,88 και με το ΤΑ 2006 έχει το ιδιο πρόβλημα. Αφορμή για το post σταθηκε μεταξύ μας κουβεντα που μου ανεφερε αυτο το πρόβλημα. Ειχαν την εντύπωση ότι σε μενα παίζει το σεναριο μπουτια. Από την άλλη ομως το βάρος μου δεν επρεπε να "ρίχνει" λίγο την αναρτηση? .Τεσ πα 

Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #3 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 17:45:50 μμ
Οσον αφορα εμενα ειμαι "μπουτατος" δεν μπορώ να το κρύψω. Αλλα ξαδερφος μου με υψος 1,88 και με το ΤΑ 2006 έχει το ιδιο πρόβλημα. Αφορμή για το post σταθηκε μεταξύ μας κουβεντα που μου ανεφερε αυτο το πρόβλημα. Ειχαν την εντύπωση ότι σε μενα παίζει το σεναριο μπουτια. Από την άλλη ομως το βάρος μου δεν επρεπε να "ρίχνει" λίγο την αναρτηση? .Τεσ πα 

ειναι πολυ μικρή η διαφορά λογω βάρους  οταν κάθεσαι πάνω στη μηχανη με τα ποδια κάτω.
Αν κάτσεις πάνω κανονικα (+το βαρος των ποδιών) εκει θα δεις μεγαλυτερη διαφορα.
Ακομα μεγαλυτερη , οταν κάτσεις στο πισω μέρος (υποπλαίσιο) της μηχανης.

Ευκαιρία για δίαιτα...

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 17:58:19 μμ
απο Δευτερα :D

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 18:06:49 μμ
Απο Δευτερα Παρουσια εννοεις ε?
Και εγω ετσι λέω!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Lina

• Οδηγάρα
  • Περασμένες μου αγάπες...
Reply #6 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 20:10:11 μμ
Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί εγώ με ύψος μόλις 1,69 :) και φορώντας στον γάιδαρο αμορτισέρ WP μπρος - πίσω, ακουμπάω με τα μισά πέλματα κάτω. 8) 8)
μήπως χωράει λίγο μάζεμα στα αμορτισέρ για χαμήλωμα, χωρίς να αλλάζει δραματικά η γεωμετρία της μηχανής;;;  εκτός και εάν το νέο μοντέλο είναι τόσο ψηλό από την μάνα του, που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να μάθεις να την κουμαντάρεις όπως είναι.
Λίνα

Lina
xlv 600 Anniverse
ο Γαϊδαράκος

http://www.spritmonitor.de/en/detail/223111.html

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 20:19:52 μμ
Με 1.69 και ακουμπας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα τρελαθώ τελείως ρε παιδιά. Μπας και είναι σηκωμένη η ΤΑ μου. Αλλα πάλι και του ξαδέλφου μου το ίδιο, που την πήρε και καινούργια????
Θα πάω να δω τις αναρτήσεις
ευχαριστώ

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 20:27:07 μμ
Ευκολα μπορεις να δικιμασεις αυτο που λεει και ο Κωστας στην αρχη.

Δηλαδη να αποφορτίσεις το πισω ελατηριο (ετσι ωστε η μηχανη να καθεται πιο πολυ με το βαρος σου, και να κατεβασεις 2 ποντους την πλακα του τιμονιου (σε σχεση με τα καλαμια)

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 21:08:50 μμ
Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί εγώ με ύψος μόλις 1,69 :) και φορώντας στον γάιδαρο αμορτισέρ WP μπρος - πίσω, ακουμπάω με τα μισά πέλματα κάτω. 8) 8)
μήπως χωράει λίγο μάζεμα στα αμορτισέρ για χαμήλωμα, χωρίς να αλλάζει δραματικά η γεωμετρία της μηχανής;;;  εκτός και εάν το νέο μοντέλο είναι τόσο ψηλό από την μάνα του, που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να μάθεις να την κουμαντάρεις όπως είναι.
Λίνα

Το 600 είναι πιό στενό στην θέση του οδηγού από το 650. Στο δικό μου 600αρι στηρίζομαι με όλο το πέλμα στο έδαφος (είμαι 1.77). Στο 650 που είχα δοκιμάσει, η σχεδίαση της σέλας με αναγκάζε να έχω πιό ανοικτά τα πόδια, με αποτέλεσμα να πατάω στις μύτες.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #10 on: Τετάρτη 14 Φεβρουάριος 2007, 21:53:14 μμ
    Όχι ρε παιδιά, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να παίζουμε με τη γεωμετρία και την οδική συμπεριφορά της μηχανής για κέρδος μερικά εκατοστά. Είναι, νομίζω, προτιμότερο να πατάμε με το μισό πέλμα παρά να ψαρεύει η μηχανή λόγω μαλακών αναρτήσεων.
    Εξάλλου, αν κατάλαβα καλά, τα παιδιά είναι μάλλον...ευτραφή  ;D  ;D (μ' άρεσε αυτό το..."μπουτάτος") οπότε καλύτερα οι αναρτήσεις να μείνουν λίγο σκληρές.
« Last Edit: Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2007, 03:21:54 πμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline g1024

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Σάββατο 14 Απρίλιος 2007, 20:03:14 μμ
Λοιπον...
Νέος με υψος 1,82 ψάχνει απεγνωσμένα να μάθει γιατί δεν μπορεί να πατήσει καλά στο εδαφος οταν καβαλάει την καλή του. Υπάρχει λύση? Γινεται τιποτα με τη σελα?
Γίνομαστε και ρεζίλι ρε παιδια!!!!!!!
Για βοηθάτε παρακαλώ για βοηθάτε
ευχαριστώ

φίλε μου μάλλον πρέπει να αρχ. την διαιτα γιατι και εγώ έχω ύψος 1,82 και το πέλμα μου πατά όλο , άσε που λιγίζουν και τα γονατά μου!!!!.
Συγχώμη αν σε στεναχωρώ!!!!!.

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Δευτέρα 28 Μάιος 2007, 22:14:53 μμ
Εγώ πάλι από την άλλη πάντα το είχα μεράκι να καβαλήσω μια ψηλότερη μηχανή.
Με ύψος 1,88 και βάρος 90 κιλά, στην ΤΑ 600 που μόλις απόκτησα πατάω κανονικότατα κάτω, και προσπαθώ να μην λυγίσω και τα γόνατα..
Παρεμπιπτόντως η σκλήρυνση του αμορτισέρ προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά; , και η ρύθμιση του είναι εύκολη υπόθεση ή απαιτούνται ειδικά εργαλεία;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Τρίτη 29 Μάιος 2007, 01:05:25 πμ
Παρεμπιπτόντως η σκλήρυνση του αμορτισέρ προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά; , και η ρύθμιση του είναι εύκολη υπόθεση ή απαιτούνται ειδικά εργαλεία;

Η απάντηση εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1003.msg9412#msg9412

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #14 on: Τρίτη 29 Μάιος 2007, 19:26:11 μμ
Γρήγορος και αποτελεσματικός.
Σίγουρα έχουν δίκιο τα παιδιά που σε αποκαλούν "δομή", με όλες αυτές τις γνώσεις  λογικό είναι  :) :)

Offline frogy

• νέος οδηγός
  • **
Reply #15 on: Κυριακή 07 Οκτώβριος 2007, 18:29:49 μμ
 Συμφωνώ με τον Yianni. Εκτός από το ύψος της σέλας -το οποίο στο transalp δεν είναι μεγάλο στα 843mm- μεγάλο ρόλο παίζει και το φάρδος της. Έχω καβαλήσει ΚΤΜ 640 Adv -945mm- και πατούσα άνετα στο έδαφος. Η συγκεκριμένη μηχανή έχει πολύ στενή σέλα στη περιοχή του ντεπόζιτου και τα πόδια πατούν κατακόρυφα εντελώς. Στο Transalp 650 η σέλα στο μπροστινό μέρος είναι πολύ φαρδιά και αναγκάζει τον αναβάτη να ανοίγει  αρκετά τα πόδια όταν πατάει κάτω.
« Last Edit: Κυριακή 07 Οκτώβριος 2007, 18:39:07 μμ by frogy »

flwrina

• Guest
Reply #16 on: Κυριακή 07 Οκτώβριος 2007, 18:58:22 μμ
εγω παντως με 1,90  και τα κιλακια μου παταω ανετα και με τις πατουσες στο εδαφος...

:moped: :moped: :moped: :moped: :moped:

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #17 on: Κυριακή 07 Οκτώβριος 2007, 19:52:47 μμ
tips:

1) αμέσως μόλις σταματάτε ανεβάζετε το ένα πόδι πάνω και στηρίζεστε στο ένα μόνο. Άμα είναι φρέσκο το κόκκινο, εγώ ξαπλώνω και στο ντεπόζιτο στηρίζοντας το πηγούνι στο χέρι μου και με ύφος "που να επενδύσω το επόμενο εκατομμύριο". Εκτός και εάν μου τραβήξει το βλέμμα η κοπελιά στο ΙΧ δίπλα. Τα πόδια πατάνε καλά και τα δύο έτσι.
2) Ψωνίζεις παπούτσια από το μαγαζί που ψωνίζει ο Τομ Κρουζ.

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

tranten

• Guest
Reply #18 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 05:36:36 πμ
Το 600 είναι πιό στενό στην θέση του οδηγού από το 650. Στο δικό μου 600αρι στηρίζομαι με όλο το πέλμα στο έδαφος (είμαι 1.77). Στο 650 που είχα δοκιμάσει, η σχεδίαση της σέλας με αναγκάζε να έχω πιό ανοικτά τα πόδια, με αποτέλεσμα να πατάω στις μύτες.

καλησπερα σε ολη την παρεα,θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα,ειναι φαρδια η σελα του 650.ειμαι 1,80 κ το κουμανταρω δυσκολα καποιες φορες καθαρα λογω σελας.

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Τρίτη 09 Οκτώβριος 2007, 01:28:51 πμ
Είμαι 1,73 και 73 κιλά και πατάω με τα μισά πέλματα κάτω μη φρικάρετε όμως, είναι καθαρά λόγω του σώματός μου, έχω κοντό κορμό και μακρυά πόδια ;)

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V