Hellas Transalp Forum

Ενα κλειδι και αυτο δεν δουλευει..

petros047 · 291

Offline petros047

• Απλός οδηγός
on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2024, 01:31:37 πμ
Καλησπερα παιδια.
Δυστηχως εχασα το κλειδι το ενα που το ειχα τοσα χρονια και δουλευε η μηχανη μου, ta650 2004 ,δοκιμασα το δευτερο ευτηχως που το βρηκα δλδ και δυστηχως οπως το περιμενα δεν το αναγνωριζει.
Διαβασα σχετικα θεματα εδω οπως κλειδι off και την μεταφραση που με οδηγιες που εχει κανει ο Stoneman αλλα απο οτι καταλαβα ολοι εχουν εστω ενα κλειδι που δουλευει.
Στην περιπτωση μου τι κανω?
Ειδα μια διαδικασια με αντισταση και καλωδια για να μπει σε learning mode η ηλεκτρονικη να το δοκιμασω?
Πηρα σε γνωστο και πολυ παλιο συνεργειο στη θεσσαλονικη αλλα δεν ξερανε τι να κανουνε οι απαντησεις ηταν ε ισως πας για σετ με εγκεφαλο ισως γινει δεν ξερουμε και τετοια.
Αρχισα να σκεφτομαι και αγορα μεταχερισμενου σετ αλλα λογο κοστους θα ηθελα να το αποφυγω.
Εχετε να μου προτεινετε καποιον θεσσαλονικη ?
Κατι να δοκιμαω?
Ευχαριστω για καθε βοηθεια

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2024, 15:06:37 μμ
Για να καταλάβω , δοκιμάζεις να βάλεις μπροστά και μένει μόνιμα αναμένο το λαμπάκι του HISS?

Η σβήνει έστω κ για λίγο?

Διοκίμασες τη μαγική διαδικασία? :2hysterical:

Δλδ , πατας τον Kill Switch, ανοίγεις τον κεντρικό με το κλειδί , πατάς το μπουτόν της μίζας και κλείνεις τον Kill Switch   χωρίς να αφήσεις το μπουτόν της μίζας (φυσικά όλο αυτό σε νεκρά )

Επίσης μερικές φορές τα συμπτωματα του HISS είναι ίδια με την βλάβη του αισθητήρα στροφάλου, οπότε βαζεις μέσα ταχύτητα κ στο σπρώχνεις  λίγο να γυρίσει
ο κινητήρας μήπως κ διαβασει την θέση του αισθητήρα

Αν όντως δεν διαβάζει κανένα κλειδί τότε η διαδικασία πρέπει να γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου θα περάσουν στην μνήμη της μονάδας ΚΑΙ τα δύο κλειδιά.

Η λύση να τα αλλάξεις όλα δεν παίζει , αφου δεν είναι η φθηνότερη, στο συνεργείο που πάω που είναι κ εξουσιοδοτημένο πλήρωσα 45 ευρω για δύο κλειδιά .

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

Offline petros047

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2024, 17:08:41 μμ
Ευχαριστώ για την απάντηση
Από Θεσσαλονίκη είμαι ανατολικά.
Όχι δεν το διαβάζει με τπτ το κλειδί μένει αναμενο το λαμπάκι hiss και ούτε περνει με κάποιο τρόπο.
Οπότε λογικά πρέπει να προγραμματιστεί αυτό το κλειδί που έχω και να κάνω και ένα δεύτερο και όλα αυτά με οδική

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2024, 17:09:11 μμ
Να ξέρεις οτι όλα αυτα είναι κ που θα πέσεις.

Εγώ είχα  δύο κλειδιά όπως πρέπει δλδ,  το ένα έσπασε μέσα στην τάπα του τεπόζιτου κ μακρυά απο το σπίτι, όμως  είχα μαζί μου το δεύτερο που πάντα
παίρνω μαζί μου σε ταξίδια.
Παραγγέλνω ενα άγραφο κλειδί απο το ιντερνετ απο το motosp.gr ενα ιντερνετομάγαζο που (οχι πάντα ) οι τιμές του είναι χαμηλότερες από του Σαρακάκη, αλλά κ μερικές φορές ακριβότερες.
Ελα που σε λίγο μου πέφτει το δεύτερο κλειδί απο την τσέπη και το πατάει ενα αυτοκίνητο . Δούλευε μεν αλλά δεν το εμπιστευόμουν δε.
Παραγγέλνω και δεύτερο αφραφο κλειδί κ κλεινω ραντεβού σε πολύ γνωστό εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Τιμή για να ''κοψουν '' το ενα κλειδί 40 ευρώ και 70 για να το προγραμματίσουν .
Πάω σε ντόπιο κλειδαρά του δίνω 20 ευρώ κ μου τα κόβει ΚΑΙ τα δύο, δλδ μπαίνανε πλέον στις κλειδαριές αλλά δεν εκλεινε το HISS.

Τυχαία σε συζήτηση με συμφορουμίτη κ σε αναμονή να πάω να δώσω 70+70 για προγραμματισμό στα κλειδιά , μου συστήνει εξουσιοδοτημένο στην Νίκαια.
Παίρνω να ρωτήσω τιμή  και μου λέει 35 ευρώ. Λέω οκ
Ακυρώνω το ραντεβού με τον πρώτο και κλείνω κ πάω στον δεύτερο.
Τα προγραμμάτισε σε μια ωρίτσα, του δίνω 70 ευρώ, κρατάει το 50 ευρω και μου φέρνει 15 ρέστα ΜΕ κανονική απόδειξη.

Συνολικό κόστος για δύο κλειδιά, 20 ο κλειδαράς, 72 ευρώ αγορά , κ 35 προγραμματισμός.

Τι να λέμε? αστα .
« Last Edit: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2024, 17:11:45 μμ by Stoneman »

Offline petros047

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2024, 20:40:27 μμ
Το καλω είναι ότι εσύ είχες ένα κλειδί να δουλεύει.
Εγώ δεν έχω κανένα και δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή τι περίπτωση.
Έκανα κάποιες δοκιμές μόνος μου με καλώδια και 1kohm αντίσταση μετά από ώρα κατάφερα να το βάλω σε learning mode αναβισβηνε το hiss 4 φορές αλλά όπως είναι λογικό το κλειδί που έχω δεν το επερνε μάλλον επειδή έχει πρόβλημα το δεύτερο μου.
Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω ένα να το κόψω και να δοκιμάσω με καινούργιο μπας και το παντρέψει

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2024, 23:44:41 μμ
Να παρεις σβαρνα ολους τους ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ κλειδαραδες (που ασχολουνται και με immo...) τις περιοχης σου και να ρωτησεις αν απο τον αφαλο που θα τους πας  μπορουν να βγαλουν κλειδι

αποτι θυμαμε μια κουβεντα εγκυκλοπαιδικη που ειχα κανει με το κλεδαρα που ειμαι πελατης του χρονια μου ειχε πει ολα γινοντε  8)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 21 Ιούνιος 2024, 12:51:15 μμ
Απο ότι θυμάμαι το κλειδί της 650 έχει ανταλλακτικό τσιπάκι ,

Οχι οτι βοηθάει στην περίπτωσή σου απλά έτσι εγκυκλοπαιδικά.

Κατ΄εμέ η μόνη λύση είναι να πάς σε εξουσιοδοτημένο κ να περάσεις στην μνήμη τα δύο κλειδιά.

Εχε υπ΄όψιν σου οτι η μνήμη της ICU  χωράει μέχρι 6 κλειδιά, και δεν διαγράφεται, ηδη έχεις δυο χαμένες θέσεις, αν τα κλειδιά  επαναγραφτούν στην μνήμη
και δεν πιάσουν δύο νέες θέσεις εχει καλώς , αν όχι και τα δεχθεί σαν καινούργια εχεις πιάσει τις 4 θέσεις, αρα πρόσεχε αυτός που θα βάλει χέρι να ξέρει
τι κάνει και να δώσει εγγύηση για ότι κάνει , δλδ οχι ασκοπες δοκιμές και προσπάθειες και μετα μπλέξεις.