Στο Owner's Manual η αλλιως Εγχειριδιο Κατοχου ,της XL650V2 στο κεφαλαιο λειτουργια σελιδα 22 ,οπου αναφερεται στο ψυκτικο υγρο ,Γραφει ακριβως:
ΨΥΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ
Συσταση για το ψυκτικο υγρο
Ο ιδιοκτητης της μοτοσυκλετας..... πρεπει να φροντιζει...
Χρησιμοποιειστε μονο υψηλης ποιοτητας αντιψυκτικο υγρο αιθυλογλυκολης ειδικο για κινητηρες αλουμινιου, το οποιο να περιεχει αντιδιαβρωτικα συστατικα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
α.Χρησιμοποιειτε μονο νερο με χαμηλη περιεκτικοτητα σε μεταλλικα στοιχεια η απεσταγμενο νερο.Το νερο με υψηλη περιεκτικοτητα σε μεταλλικα στοιχεια μπορει να προκαλεσει ζημια στον κινητηρα αλουμινιου.
β.Η χρηση αντιψυκτικου υγρου που περιεχει αντιδιαβρωτικα συστατικα με αλατα πυριτικου οξεως μπορει να γινει αιτια προωρης φθορας της ανλιας νερου ,του κυκλωματος, η να προκαλεσει εμφραξη στις διοδους του ψυγειου.Η χρηση νερου απο δικτυο υδρευσης μπορει να προκαλεσει σοβαρες βλαβες στον κινητηρα.
Ο κατασκευαστης εξοπλιζει το συγκεκριμενο μοντελο με διαλυμα αντιψυκτικου και απεσταγμενου νερου σε αναλογια 50%/50%.Το διαλυμα αυτο συνισταται σχεδον για καθε θερμοκρασια λειτουργιας και παρεχει ικανοποιητικη αντιδιαβρωτικη προστασια.Αν η περιεκτικοτητα του διαλυματος σε αντιψυκτικο υγρο ειναι μεγαλυτερη μειωνεται η αποδοση του συστηματος ψυξης,ενω οταν η αναλογια ειναι μικροτερη απο 40% αντιψυκτικο και 60% νερο δεν παρεχεται ικανοποιητικη αντιδιαβρωτικη προστασια.
Τωρα εγω πρεπει να εχω καταλαβει τι υγρο να αγορασω?Αμ δε! και αν παρω απο τα ετοιμα που οι τιμες ειναι απο 4 μεχρι και 16 ευρω σιγουρα η τιμη ειναι σε αναλογια με την ποιοτητα?Εχετε δει εσεις αντιψυκτικο που να γραφει τι περιεχει?Εγω οχι, μονο που χρησιμοποιειται.
Αρα που θα βρουμε ''υψηλης ποιοτητας αντιψυκτικο υγρο αιθυλογλυκολης ειδικο για κινητηρες αλουμινιου'', το οποιο να περιεχει αντιδιαβρωτικα συστατικα, αλλα να μην περιεχει απο αυτα του ''πυριτικου οξεως'' να τα αναμειξουμε με απεσταγμενο νερακι να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο?