Hellas Transalp Forum

Αλλαγή γραναζιών αλυσίδας διαφορετικής διάστασης

konnik · 73115

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #100 on: Δευτέρα 09 Μάιος 2011, 18:31:10 μμ
Τελικα εχει καποιος αλλαξει σε ΤΑ700 το μπροστινο γραναζι σε 16 αρι να μας πει εντυπωσεις?? Ειδικα σε θεμα καταναλωσης  :-X

Καποιος  ??? ??? ??? ??? κανενας ???  :goofy:

NC700X

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #101 on: Δευτέρα 09 Μάιος 2011, 19:06:23 μμ
Το προτείνω σαν καλύτερη λύση μια που αποδεδειγμένα ούτε το μηχανάκι κρεμάει όπως με το 16αρι μπροστά και από την άλλη σε μεγάλες πχ 150χλμ/ω ταχύτητες είσαι περίπου 180-200 στροφές κάτω εκεί που πραγματικά το θέλεις.

1 δόντι μπροστά είναι 3 πίσω αντίστροφα δηλαδή με δεκαεξάρι μπροστά είναι σαν να έχεις 44 πίσω.

Επειδη εχω παιξει με 1 δοντι διαφορετικο γραναζι μπροστα στο XLR250, η γνωμη μου ειναι οτι παρακανει μεγαλη διαφορα (too much) σε σχεση με την μεταδοση του εργοστασιου που ειναι προσεκτικα μελετημενη. Πχ στο XLR250 ενα δοντι μικροτερο πισω γραναζι το κοντυνε υπερβολικα στην ασφαλτο αλλα και στο χωμα, το εβγαλα προσφατα και εβαλα παλι το μαμισιο. Θα παρω να βαλω ενα δοντι μεγαλυτερο πισω που μπαινει μια χαρα με την υπαρχουσα αλυσιδα σε ολα τα μηχανακια.

Στο VFR εβαλα προσφατα 1 δοντι μεγαλυτερο πισω και εκανε τη διαφορα που ηθελα, μερικοι βαζουν ενα δοντι μικροτερο μπροστα για πιστα αλλα ετσι για γενικη χρηση κονταινει πολυ.

Ερχομενος τωρα στο ΤΑ650, για οσους το θελουν λιιγο μακρυτερο για ταξιδια, η λυση του Νικου με το 1 δοντι μικροτερο πισω ειναι πιστευω η πιο ενδεδειγμενη. Για μενα και καποιους αλλους που το χρησιμοποιουμε αρκετα στο χωμα αλλα κανουμε και ταξιδια, η μαμισια σχεση μεταδοσης ειναι οτι πρεπει (με μονο προβλημα την σχετικα "μακρουτσικη" 6η).

SUMMARY (κατ'εμε): 1 δοντι πισω ειναι οτι πρεπει για την μικροδιαφορα που θελει κανεις στη σχεση μεταδοσης, 1 δοντι μπροστα παρακανει διαφορα και πιστευω δεν ενδεικνυται.

" the PouroDuro spirit "

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #102 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2011, 04:17:58 πμ
Καποιος  ??? ??? ??? ??? κανενας ???  :goofy:

Έλα συνάδελφε εδώ τα φρέσκα νέα.
Σήμερα αλλάχτηκε το μπροστινό γρανάζι με 16αρι. Έχω "γράψει" καμιά 20αριά χιλ. σε πόλη και επαρχιακό δρόμο με στροφές. Πρώτες εντυπώσεις:
1. Λίγο περισσότερο γκάζι στο ξεκίνημα.
2. Παρ΄ότι πρακτικά "μάκρυνε" η μετάδοση, την επιτάχυνση την αισθάνεσαι εντονότερα. Ίσως να έγινε ελάχιστα πιο αργό αλλά η αίσθηση της επιτάχυνσης είναι καλύτερη τώρα. Σαν να έγινε περισσότερο ροπάτο.
3. Τα ίδια χιλιόμετρα "βγαίνουν" με περίπου 400 στροφές λιγότερες, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομία και άνεση στον κινητήρα.
Σαν πρώτη εντύπωση μου άρεσε αρκετά και πιστεύω ότι με τον συνδυασμό αυτό το ΤΑ συμπεριφέρεται καλύτερα στην άσφαλτο. Μόνη μου απορία, πώς θα είναι η συμπεριφορά του σε εκτός δρόμου διαδρομή όπου θα πρέπει να δουλέψει χαμηλά με αργές ταχύτητες.
Περισσότερες εντυπώσεις όταν συμπληρωθούν κάποια χιλιόμετρα

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #103 on: Τετάρτη 25 Μάιος 2011, 15:27:05 μμ
Έλα συνάδελφε εδώ τα φρέσκα νέα.
Σήμερα αλλάχτηκε το μπροστινό γρανάζι με 16αρι. Έχω "γράψει" καμιά 20αριά χιλ. σε πόλη και επαρχιακό δρόμο με στροφές. Πρώτες εντυπώσεις:
1. Λίγο περισσότερο γκάζι στο ξεκίνημα.
2. Παρ΄ότι πρακτικά "μάκρυνε" η μετάδοση, την επιτάχυνση την αισθάνεσαι εντονότερα. Ίσως να έγινε ελάχιστα πιο αργό αλλά η αίσθηση της επιτάχυνσης είναι καλύτερη τώρα. Σαν να έγινε περισσότερο ροπάτο.
3. Τα ίδια χιλιόμετρα "βγαίνουν" με περίπου 400 στροφές λιγότερες, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομία και άνεση στον κινητήρα.
Σαν πρώτη εντύπωση μου άρεσε αρκετά και πιστεύω ότι με τον συνδυασμό αυτό το ΤΑ συμπεριφέρεται καλύτερα στην άσφαλτο. Μόνη μου απορία, πώς θα είναι η συμπεριφορά του σε εκτός δρόμου διαδρομή όπου θα πρέπει να δουλέψει χαμηλά με αργές ταχύτητες.
Περισσότερες εντυπώσεις όταν συμπληρωθούν κάποια χιλιόμετρα

Ωραιος........ περιμενουμε περισσοτερες εντυπωσεις  για να εχουμε μια ολοκληρωμενη αποψη.

NC700X

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #104 on: Δευτέρα 30 Μάιος 2011, 08:21:15 πμ
Λοιπόν!!!!!!! The final report.
Μετά την σημερινή μικτή βόλτα με το νέο γρανάζι, έχω να παρατηρήσω τά παρακάτω:
1. Ξεκίνημα, και κίνηση με χαμηλές ταχύτητες εκτός δρόμου = περισσότερη χρήση του συμπλέκτη.
2. Τελική ταχύτητα 185 km/h στίς 7.500 rpm σέ ελαφριά κατηφόρα. Η μοτό φορά την ψηλή ζελατίνα της Ηonda  και το βάρος μου είναι 96 Kg.
3. Η συμπεριφορά της μοτό με 2η 3η & 4η σχέση, έχει (κατά την άποψή μου) βελτιωθεί πολύ καθώς έχει αλλάξει ο τρόπος που η ιπποδύναμη και η ροπή βγαίνουν στον δρόμο. Πιστεύω ότι  αυτό το σετάρισμα ταιριάζει περισσότερο στο 700αρι. Τέλος η 5η έχει γίνει σχεδόν η 6η που λείπει σε όλους μας.

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #105 on: Πέμπτη 04 Αύγουστος 2011, 20:34:51 μμ
Σε ΤΑ700 αν αλλαξω το πισω γραναζι απο 47 που εχει τωρα σε 45 χρειαζεται και αλλαγη αλυσιδας??? ??? ???

Στην μετατροπη που εκανα με τα λαστιχα του βαρα το πισω γραναζι δεν ειναι και σε τοσο καλη κατασταση !! και θελω να βαλω καινουριο.
Το  μπροστινο γραναζι ειναι το μαμα (15Τ).

NC700X

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #106 on: Παρασκευή 05 Αύγουστος 2011, 19:06:37 μμ
Σε ΤΑ700 αν αλλαξω το πισω γραναζι απο 47 που εχει τωρα σε 45 χρειαζεται και αλλαγη αλυσιδας??? ??? ???

Στην μετατροπη που εκανα με τα λαστιχα του βαρα το πισω γραναζι δεν ειναι και σε τοσο καλη κατασταση !! και θελω να βαλω καινουριο.
Το  μπροστινο γραναζι ειναι το μαμα (15Τ).

Καποιος ρε παιδια ??? :goofy: :goofy: :goofy:

NC700X

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #107 on: Δευτέρα 08 Αύγουστος 2011, 16:14:11 μμ
Tι να σου πουν ρε Μπάμπη , εξαρτάται κι από το πόσο είναι τώρα η αλυσίδα σου μαζεμένη , αν κόπηκε πολύ κοντή ....
Με τις πατέντες ποτέ δε ξέρεις ξεκινάς και βλέπεις.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #108 on: Δευτέρα 08 Αύγουστος 2011, 22:52:26 μμ

1 δοντι μικροτερο/μεγαλυτερο γραναζι μπαινει με την μαμισια αλυσιδα χωρις προβλημα. Με 2 δοντια διαφορα μπανει ισα-ισα, αλλα ισως χρειαστει να αφαιρεσεις ενα κρικο και να ξανα-πριτσινωσεις την αλυσιδα για να καθησει σωστα. Μιλαω γενικα για γραναζια/αλυσιδες σε ολα τα μηχανακια και οχι για ΤΑ700.

" the PouroDuro spirit "