μετα απο 4 χρονια με αφησε...
αυριο θα παω να αλλαξω μπαταρια. θα βαλω την yuasa παλι, στην honda μου ειπε 125€. καλα δεν ειναι? πανω κατω σε κατι site Που ειδα οι ιδιες τιμες παιζουν αντε λιγο πιο κατω αλλα με τα μεταφορικα βγαινουν το ιδιο.
κατι αλλο τωρα, πριν την βαλει ο τυπος επανω πρεπει να την φορτισει πρωτα?
αν ποσες ωρες πρεπει να φορτισει η μπαταρια?το ρωταω επειδη επειδη δεν του εχω και μεγαλη εμπυστοσυνη του τυπου παροτι ειναι επισημος αντιπροσωπος στο νησι...
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ σωστή πρώτη φόρτιση ! Θέλει ενα 6ωρο . Μη τη βάλεις πάνω έτσι, θα είναι κρίμα να μειώσεις το χρόνο ζωής της απο τη
πρώτη μέρα. Ας είναι με τζέλ ή υγρά. Αν δεν έχει αυτός σωστό φορτιστή (οχι πάνω απο 2Α) γι αυτό τον τύπο μπαταρίας, αξίζει να τη
δώσεις για φόρτιση αλλού.
σχετικά με την επιλογή μπαταρίας, επώνυμη ή οχι (δηλ φθηνή), είναι καθαρά θέμα πόσο καιρό θα έχεις τη μηχανή.
Προσωπικά αν θα πούλαγα του χρόνου τη μηχανή, θα έπαιρνα την πιο οικονομική. Αν σκοπεύεις να τη κρατήσεις 2 χρόνια και πάνω,
παίρνεις την καλύτερη που μπορείς να βρεις. Αυτή που έχω τώρα έχει βγάλει 5 χρόνια και κάνει 130Ε. Αν με μια μαπ-κλας δε βγάζει πάνω
από δύο και κοστίζει 60Ε... δε το συζητάς. Και μόνο οτι δε θα σε αφήσει ή οτι θα έχεις καλύτερο ρεύμα (εκκινήσεις) , μετράει να πάρεις μια καλή .
Το κακό είναι ότι με λάθος χρήση της μπαταρίας, ή χαλασμένο ανορθωτή μπορεί να βγάλεις Off την καλύτερη μπαταρία μέσα σε ενα χρόνο.