Hellas Transalp Forum

Νιούφης με προβλημα!! (στην ψυξη του κινητηρα)

faros · 35170

flwrina

• Guest
Reply #50 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 21:45:16 μμ
μην την κανει καμμια ζημια και πει μετα ''δεν φταιω εγω''. τον εμπιστευεσαι???  δειχνει προθυμος να σε βοηθησει? πηρε σε σαρακακη καποιο τηλ και να πει  ''ναι,αποτην αρχη εχει το προβλημα η μηχανη''??

Offline faros

• νέος οδηγός
  • **
  • Πίσω και σας έφαγα....!!!
Reply #51 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:16:51 μμ
λοιπον για να ξεκαθαρισω καποια πραγματα που θα λυσουν σε καποιους μερικες αποριες πιστευω:
(αυτα που θα πω δεν αναιρουν οσο εχουν γραφτει για οποιοδηποτε λυση μου προτεινατε στο προβλημα μου! εκτιμω ιδιαιτερα την συμπαρασταση που μου δειχνετε και να ομολογησω πως δε περιμενα τετοια εκταση στο θεμα μου) συνεχεια...
Ο γιωργος το παιδι που εχει το μαγαζι απο που την αγορασα κ που ειναι ο μηχανικος ειναι ξαδερφος της μανας μου.. αυτο ισοδυναμει πως εχουμε αν οχι αριστες, τουλαχιστον καλες σχεσεις μεταξυ μας. αυτος θα ηταν κ ενας λογος που ψιλοκολαω να στειλω mail η να τηλ στο σαρακακη. Η γραμμη που θελω να ακολουθησω ειναι η εξης. Θα κανει ενα test drive το ΤΑ θα περιμενω τη γνωμη του για το τι νομιζει οτι ειναι, αν διορθωνεται η απλως δε γνωριζει. Απο εκει κ περα αν τελικα δε βγαλει ακρη του ειπα σημερα πως εγω θα τηλ στο σαρακακη να αναφερω το τι παιζει. το οτι ειναι ξαδερφος της μανας μου δε σημαινει οτι μπορει να με κοροιδευει. αν ηταν καποιος αλλος που δεν ειχαμε σχεση να εισαστε σιγουροι πως θα παιρνα το αεροπλανο κ θα το προσγειωνα στην αλανα του σαρακακη..

http://www.leme.gr/
Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Έβρου

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #52 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:20:19 μμ
Μπήκαν "καινούριοι" παράμετροι στο παιχνίδι οπότε ... τόμπολα!
Καλά ξεμπερδέματα φίλε Πάνο!
Εμείς δεν μπορούμε άλλο να βοηθήσουμε γιατί πρόκειται για ... οικογενειακή υπόθεση!
Και δεν μας πέφτει καθόλου λόγος!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #53 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:25:10 μμ
Το μηχανάκι φίλε Πάνο θέλει λύσιμο για να διαπιστωθεί τί πρόβλημα έχει. Και συμβουλεύω να το πάς πακέτο στο μαγαζί που το πήρες και να έρθεις οπωσδήποτε σε επαφή με το Σαρακάκη. Να μην του βάλεις χέρι εσύ, για να μην πούν μετά ότι εσύ το χάλασες και δεν ισχύει η εγγύηση.
Πρώτα αυτό σε εξουσιοδοτημένο.(Είναι το μαγαζί που την πήρες ?)

Ο Χρήστος σου είπε να ελέγξεις..

Το μηχανάκι θέλει σίγουρα προσεκτικό έλεγχο για να διαπιστωθεί το πρόβλημα.
Πρέπει να:
(α) λυθεί το φίλτροκούτι και να διαπιστωθεί η κατάστασή του
(β) ελεχθεί η λειτουργία των καρμπς, του τεπόζιτου και όλα τα σωληνάκια του 
(γ) μετρηθεί η συμπίεση στους κυλίνδρους
(δ) ελεγχθεί το κύκλωμα ψύξης (αντλία, ψυγείο, θερμοστάτες, όργανο)
(ε) ελεγχθούν τα μπουζί
(στ) μετρηθούν τα ηλεκτρικά της ανάφλεξης και η λειτουργία της ηλεκτρονικής

Αφού λοιπόν διαπιστωθεί πιά είναι η ζημιά σου ακριβώς επικοινωνείς με Σαρακάκη και μας λες τι αποδέχονται και τι προτίθενται να κάνουν.
Μεσολαβεί δυστυχώς Σαββατοκύριακο.
Οι υποθέσεις που γίνονται εδώ ,οι γνώμες , οι προτροπές  είναι δείγματα αλληλεγγύης μοτοσυκλετιστών αλλά στην προκειμενη περίπτωση δε λύνουν δυστυχώς το προβλημά σου.
Οπλίσου λοιπόν με κουράγιο ,υπομονή και επιμονή και...βουρ.
Μακάρι να είσαι τυχερός και να ξεμπερδέψεις γρήγορα με κάποιοα απλή επισκευή.
Κράτα μας ενήμερους και επίσης καλά θα κάνεις να τους πεις ότι όλοι στο forum περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. ;)

Τα υπόλοιπα περι σόγια και τέτοια εσύ τα ξέρεις καλύτερα και είναι υποκειμενικά.Αν βάζεις και τέτοιους παραμέτρους κάνε ότι σε φωτίσει ο έτσι απο πάνω.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
  • Παρε μανέτα μαζί σου Γιωργάκι.
Reply #54 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:27:21 μμ
Γνώμη μου Πάνο πάρε τηλ. ακόμη και τώρα στο Σαρακάκη είναι ανοιχτά μέχρι της 17:00 μίλα με τον κ. Περσίδη, (2103483300 τηλ κέντρο) και πεστου να πάρει τον μηχανικό σου τηλ. η να τον πάρει ο μηχανικός να καταγραφεί το πρόβλημα μην το αφήνεις εγώ όταν είχα πάθει τη ζημιά την πήγα κατευθείαν στο συνεργείο την άφησα εκεί τους πηρα τηλ. και πήγαν από το συνεργείο και διαπιστώσαν  το πρόβλημα δεν την κούνησα καθόλου.

Γιώργος Κεκές

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #55 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:32:43 μμ
Αν και δεν μου πέφτει λόγος (και απευθυνόμενος στους υπάλοιπους), εγώ το κόβω ότι ο ξάδελφος έχει κάνει κάποια "ματσακουνιά" (λαμογιά) με το μηχανάκι. Πολλά παίζουν εδώ (κάποια τα ανέφερα και πριν).
Ας είναι!
Εύχομαι γρήγορα η υπόθεση να λυθεί φιλικά (όχι συγγενικά) και ωραία!

Πάντως ρε παιδιά (πάλι απευθυνόμενος στους υπάλοιπους), η διαπίστωσή μου είναι ότι στο όνομα της συγγένειας έχουν γίνει οι περισσότερες μικρο-απατεωνιές στην Ελλάδα. Και ξέρω προσωπικά πάμπολες τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά μεταξύ αδελφών. Και βέβαια στην Ελλάδα ποιον θα ξεγελάσεις πρώτο? Ασφαλώς το συγγενή σου, αφού το να σε πάει στα δικαστήρια ή να σε καταγγείλει (όπως κάθε άλλος) είναι λίγο δύσκολο!

ΥΓ: Δεν έχει νόημα να συμβουλεύετε άλλο το παιδί να πάρει το Σαρακάκη! Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν παίρνεις το Σαρακάκη, αλλά τη ... μητέρα σου ή τη θεία σου! Πιο πολύ θα βοηθήσουν!
« Last Edit: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:45:24 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #56 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:40:39 μμ
Κράτα μας ενήμερους και επίσης καλά θα κάνεις να τους πεις ότι όλοι στο forum περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. ;)

...Γιατί? Δεν είμαστε κουτσομπόληδες! Πρόκειται περί καθαρά οικογενειακής υπόθεσης!
« Last Edit: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:44:50 μμ by Chris_de_Ze »

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #57 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 22:59:13 μμ
...Γιατί? Δεν είμαστε κουτσομπόληδες! Πρόκειται περί καθαρά οικογενειακής υπόθεσης!

Mα μιά οικογένεια είμαστε Χρήστο μου , δεν είμαστε? :love10: :goofy: / :badgrin:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
  • Παρε μανέτα μαζί σου Γιωργάκι.
Reply #58 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 23:06:56 μμ
Μπήκαν "καινούριοι" παράμετροι στο παιχνίδι οπότε ... τόμπολα!
Καλά ξεμπερδέματα φίλε Πάνο!
Εμείς δεν μπορούμε άλλο να βοηθήσουμε γιατί πρόκειται για ... οικογενειακή υπόθεση!
Και δεν μας πέφτει καθόλου λόγος!
+1

Πανο κράτα μας ενήμερους

Γιώργος Κεκές

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2008, 23:35:32 μμ
Πολύ άσχημη ιστορία - λόγω της ματαίωσης της χαράς της καινούργιας = απροβλημάτιστης μηχανής...

Δεν ξεκαθαρίστηκε νομίζω το αν η συγκεκριμένη μηχανή ήταν εισαγωγής ή παραεισαγωγής, γιατί η απροθυμία τηλεφώνου στον SaraKaki, εμένα με βάζει σε υπόνοιες ότι π.χ. τα χλμ. δεν ήταν 0 στην πραγματικότητα...

Γιατί το λογικό θα ήταν ο πωλητής - ξάδελφος να πάρει 1ος τηλέφωνο και να βρεί το πρόβλημα...

Εγώ λέω με το φτωχό μυαλό και τις πενιχρές μου γνώσεις...δεν δουλεύει το όργανο θερμοκρασίας, γιατί ποτέ δεν έλαβε εντολή...από έναν καμένο ή κολημένο ή μη συνδεδεμένο θερμοστάτη, ο οποίος άφησε να υπερθερμανθεί η μηχανή...κλπ κλπ....

Καλό ξέμπλεγμα πάντως...και καλή τύχη...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline faros

• νέος οδηγός
  • **
Reply #60 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 19:11:35 μμ
γεια σας μαγκες! σορρυ για την ψιλοαργοπορια μου αλλα ελειπα 2 μερες δραμα για κατι δουλιτσες και δυστηχως οχι για σκι.. χιχιχι
τεσπα το θεμα ειναι πως εχουμε μια εξελιξη στο θεμα μου!
ο μηχανικος μιλησε με τη Honda και του ειπαν πως κατι παιζει πε ενα σωληνακι απο το ντεποζιτο το οποιο δε κανει επιστροφη και αφηνει κατι κενα κατι τετοια μου ειπε και οσο για το θερμοστατη του ειπαν οτι πιθανοτατα δε βαλανε καλα το κουμπωμα.. τι να πω ξερω κ γω.. παντως σημερα εχουμε ραντεβου στο συνεργειο του για να βγαλουμε το ντεποζιτο κ επισης να δουμε αν τελικα ο θερμοστατης ειναι κουμπωμενος η χαλασμενος.. αυτα μου ειπε αυτα σας μεταφερω κ οταν γυρισω απο το συνεργειο θα σας ενημερωσω οσο μπορω πιο κατανοητα..

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #61 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 19:24:35 μμ
μίλα με τον κ. Περσίδη, (2103483300 τηλ κέντρο) και πεστου να πάρει τον μηχανικό σου τηλ. η να τον πάρει ο μηχανικός να καταγραφεί το πρόβλημα μην το αφήνεις .

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #62 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 19:43:00 μμ
....ο μηχανικος μιλησε με τη Honda και του ειπαν πως κατι παιζει πε ενα σωληνακι απο το ντεποζιτο το οποιο δε κανει επιστροφη και αφηνει κατι κενα κατι τετοια μου ειπε ....

... (β) ελεχθεί η λειτουργία των καρμπς, του τεπόζιτου και όλα τα σωληνάκια του ...

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #63 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 21:12:00 μμ

δεν μου λεει κατι σαν γεγονος Χρηστο αν δεν υπαρχει καταχωρημενο με τους αριθμους της μηχανης

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline faros

• νέος οδηγός
  • **
Reply #64 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 21:47:52 μμ
λοιπον η αυτοψια εδειξε: πως η μηχανη αποστελεται πισω. πηρε τηλ εν ονοματι Δαβανοπουλος του ειπαμε την κατασταση και αυτος απαντησε πως εχουν ξανααντιμετωπισει προβληματα στο συστημα ψυξης λογο διαροης σε αυτο το σημειο (φωτο). Μας προτεινε να την στειλουμε πισω κ συμφωνησα σε αυτη τη προτροπη! Τον γνωριζει καποιος τον κ. Δαβανοπουλο; τι εστι;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #65 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 22:02:21 μμ
Μα το δικό σου δεν είχες αναφέρει ότι είχε διαρροές σε εκείνο το σημείο!
Είχες δεί εσύ διαρροή εκεί? Εκεί το μόνο που αλλάζει είναι κάποια o-rings (στεγανοποίησης). Αυτό μπορεί να γίνει και επί τόπου. Άρα κάτι άλλο παίζει με τη μηχανή σου και μήπως αναφέρθηκε αυτό για ... δικαιολογία?

Καλύτερα πάντως να τη στείλεις πίσω για να την ελέγξουν ολοκληρωμένα. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.  Θα έχεις βέβαια κάποια καθυστέρηση (με την όλη ιστορία) αλλά τουλάχιστον μετά θα είσαι πιο ήσυχος. Και ασφαλώς όλα θα γίνουν μέσα στην εγγύηση.

« Last Edit: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 22:05:00 μμ by Chris_de_Ze »

Offline faros

• νέος οδηγός
  • **
Reply #66 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 22:09:30 μμ
τι να σου πω Chris_de_Ze θα εβλεπα κατι να σταλαζει εκτος και αν η διαροη γινοταν οταν οδηγουσα.. γιαυτο και οι σκονες-¨λαδια¨ στο πισω κεφαλαρι κ οχι στο μπροστα! γιατι αν δεις στις φωτο τα μονα λερωμενα σημεια ειναι στα σημεια Α&Β και οχι μπροστα!

Offline faros

• νέος οδηγός
  • **
Reply #67 on: Κυριακή 20 Ιανουάριος 2008, 22:12:32 μμ
Γιαυτο και ρωτησα αν καποιος γνωριζει τον κ. Δαγανοπουλο; μηπως τελικα ειναι κατι ποιο σοβαρο απο τη διαρροη; Αν τωρα καποιος εχι να πει κατι το οποιο δε θελει να το δημοσιευσει το mail μου ειναι στη διαθεση σας κ ειναι ορατο στο προφιλ

flwrina

• Guest
Reply #68 on: Δευτέρα 21 Ιανουάριος 2008, 06:15:12 πμ
στην βορεια ελλαδα ειναι το πιο μεγαλο και αξιοπιστο συνεργειο και εκθεση μαζι(της χοντα φυσικα). εχει πολυ δυνατο ονομα. οσες φορες και εγω ηθελα κατι το ειχα αμεσα με αντικαταβολη. απο φιλο εχω ακουσει το τμημα του σερβις εχει εναν γατο μαστορα.θα μπορεις να μιλας κατευθειαν με τον μηχανικο μολις την παρουν και θα σου λεει ο ιδιος τι εργασιες κανουν ή τι ελεγχουν. απλα ζητα τα ολα γραπτα να τα εχεις καλου κακου εφοσον κανουν καποια εργασια. πιεσε για γενικο τσεκαρισμα στα παντα!!!
φυσικα το καλυτερο θα ηταν να ησουν και απο κοντα καποια στιγμη, αλλιως ειναι το τετ α τετ..

Offline faros

• νέος οδηγός
  • **
Reply #69 on: Δευτέρα 21 Ιανουάριος 2008, 07:25:05 πμ
σευχαριστω Λευτερη για την ενημερωση!! αλλα για το τετ α τετ λιγο δυσκολο οχι λογω αποστασης αλλα λογω εργασιας. θα κοιταξω να κλεψω καμια μερα!!!

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #70 on: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 16:51:02 μμ
Λοιπόν εμφάνισε και σε μένα μια λαδιά στο σημείο Α. Εκεί που βγαίνει το καλώδιο

Χρήστο τι λές ?  Έχει παρατηρήσει άλλος κάτι τέτοιο?

Θα περάσω απο το συνεργείο το απόγευμα να το κοιτάξει..
« Last Edit: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 17:54:43 μμ by thleon »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #71 on: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 18:02:10 μμ
To σημείο Α δεν είναι πρόβλημα (όσο το Β).
Μάλλον προέρχεται από την ελαστική τσιμουχούλα (των καλωδίων του εναλλάκτη) που δεν θα εφαρμόζει (έχει μπεί) καλά.
Δεν είναι κάτι σοβαρό κατά τη γνώμη μου. Προσπάθησε να τη βάλεις σωστά (αν δεν έχει μπεί). Μπορείς επίσης και να τη στεγανοποιήσεις γύρω-γύρω και με μαύρη σιλικόνη (που να αντέχει σε λάδι/βενζίνη).

Δεν θυμάμαι όμως αν πρέπει να βγεί το πλαϊνό καπάκι του εναλλάκτη για να την αλλάξεις (οπότε θα θέλει και φλάντζα καπακιού). Ίσως η τσιμουχούλα να έρχεται μαζί με το καλώδιο/στάτορα και να θέλει αλλαγή ολόκληρο το σετ!!!

Αν και στο microfiche, δείχνει το καλώδιο μαζί με την τσιμουχούλα και το στάτορα, να έρχεται ως ένα (εννιαίο) ανταλλακτικό (σετ). Οπότε, η λύση είναι στεγανοποίηση!
« Last Edit: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 18:20:03 μμ by Chris_de_Ze »

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #72 on: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 18:44:45 μμ
Μάλλον προέρχεται από την ελαστική τσιμουχούλα (των καλωδίων του εναλλάκτη) που δεν θα εφαρμόζει (έχει μπεί) καλά.
Δεν είναι κάτι σοβαρό κατά τη γνώμη μου. Προσπάθησε να τη βάλεις σωστά (αν δεν έχει μπεί). Μπορείς επίσης και να τη στεγανοποιήσεις γύρω-γύρω και με μαύρη σιλικόνη (που να αντέχει σε λάδι/βενζίνη).

Δεν θυμάμαι όμως αν πρέπει να βγεί το πλαϊνό καπάκι του εναλλάκτη για να την αλλάξεις (οπότε θα θέλει και φλάντζα καπακιού). Ίσως η τσιμουχούλα να έρχεται μαζί με το καλώδιο/στάτορα και να θέλει αλλαγή ολόκληρο το σετ!!!

Αν και στο microfiche, δείχνει το καλώδιο μαζί με την τσιμουχούλα και το στάτορα, να έρχεται ως ένα (εννιαίο) ανταλλακτικό (σετ). Οπότε, η λύση είναι στεγανοποίηση!

Ευχαριστώ Χρήστο, το μηχανάκι είναι έτσι και αλλιώς μέσα στην εγγύηση οπότε θα πάω από το συνεργείο να μου πούν...

Απ΄ότι βλέπω στο microfiche πάει μαζί με το καλώδιο πάντως @@@@@ για καινούργιο μηχανάκι
« Last Edit: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 18:49:24 μμ by thleon »

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 19:00:59 μμ

Οταν λες οσο το Β,τι εννοεις?
Αν καταλαβαινω καλα ειναι προβλημα στην φλατζα απο το καπακι του πισω κυλινδρου.
Επειδη το εχω παρατηρησει στο δικο μου ΤΑ,ειναι κατι που πρεπει να γινει αμεσα γιατι μπορει να δημιουργηθουν και αλλα προβληματα η μπορει να περιμενη την επομενη αλλαγη λαδιων?

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #74 on: Πέμπτη 07 Φεβρουάριος 2008, 19:02:11 μμ
Όλο μαζι είναι .....