Hellas Transalp Forum

δυσλειτουργία διακόπτων λογω υγρασιας???

Gonzo · 21144

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #25 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 17:31:43 μμ
Ζητάς "Contact Spray" από μαγαζιά ηλεκτρονικών ή ηλεκτρολογικών.
Πρέπει να έχει και στο Praktiker.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

flwrina

• Guest
Reply #26 on: Δευτέρα 04 Φεβρουάριος 2008, 17:51:29 μμ
χθες που επλενα την μηχανη εβαγα και CONTACT. οπου ειχε τρυπα εριχνα πραμα... ;D   μεγαλη διαφορα σε ολους τους διακοπτες,λες και εβαλα καινουριους, ιδιως τα φλας και η σκαλα φωτων!! 
δεν ειχα καποιο προβλημα αλλα το αποτελεσμα πολυ καλο.

birmingham

• Guest
Reply #27 on: Κυριακή 20 Απρίλιος 2008, 17:50:01 μμ
Αφου διαβασα διαφορα προβληματα εδω νομιζω οτι ειμαι στην καταλληλη ενοτητα.Εγω εχω ακριβως το αντιθετο προβλημα με τα μεγαλα φωτα,δηλαδη δεν κρατιεται πατημενο το μπουτον και μονο επειτα απο καμια 15αρια φορες πατηματος θα σταθεροποιηθει ωσπου καποια στιγμη θα ξανα"ξεκουμπωθει" μονο του.Σε 2 διαφορετικους μαστορες πηρα την ιδια απαντηση "αλλαγη και μαλιστα στοιχιζει το ρημαδι" χωρις να ρωτησω τιμη.Τα "ΦΩΤΑ ΣΑΣ".

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #28 on: Κυριακή 20 Απρίλιος 2008, 18:12:02 μμ
Ο πιεστικός διακόπτης αλλαγής της σκάλας έχει μάλλον πρόβλημα.
Μου το είχε κάνει και μένα πολύ παλιά αυτό.
Πλάκωσέ το σε contact spray ή λιπαντικό (συνήθως φτιάχνει με τον τρόπο αυτό).
Αν δεν δείς βελτίωση, τότε πρέπει να τον ξεμοντάρεις, και πάλι σπρέυ εσωτερικά.
Αν πάλι δεν φτιάξει, κάτι έχει σπάσει/χαλάσει στο μηχανισμό του, και τότε πας για αλλαγή.
« Last Edit: Κυριακή 20 Απρίλιος 2008, 18:15:45 μμ by Chris_de_Ze »

birmingham

• Guest
Reply #29 on: Κυριακή 20 Απρίλιος 2008, 22:33:53 μμ
Ο πιεστικός διακόπτης αλλαγής της σκάλας έχει μάλλον πρόβλημα.
Μου το είχε κάνει και μένα πολύ παλιά αυτό.
Πλάκωσέ το σε contact spray ή λιπαντικό (συνήθως φτιάχνει με τον τρόπο αυτό).
Αν δεν δείς βελτίωση, τότε πρέπει να τον ξεμοντάρεις, και πάλι σπρέυ εσωτερικά.
Αν πάλι δεν φτιάξει, κάτι έχει σπάσει/χαλάσει στο μηχανισμό του, και τότε πας για αλλαγή.
Chris,το ελουσα με λιπαντικο οπως ειπες εσωτερικα (το ελυσα κατ'ευθειαν) αλλα αμεσο αποτελεσμα δεν ειδα ακομα.Θα το αφησω και μαλλον θα του ξαναριξω αποψε πριν το κλειδωσω,οποτε ελπιζω λογω απραξιας ολο το βραδυ μηπως πιασει το πρωι.Οσον αφορα την αλλαγη τι ξερεις;Αξιζει,γιατι ποσο ακριβο ειναι τελος παντων;Α!Ενω σημερα η μερα ηταν αφιερωμενη στη μηχανη μου (εβαλα και τα καγκελα μου πισω),διαπιστωσα οτι εχει καει το στοπ (1η φορα στα 5 χρονια).Ειχα λαμπιτσα,την αλλαζω,τιποτα.Παω αγοραζω μια αλλη,παλι τιποτα.Κοιτα να δεις μετα απο εναμιση μηνα service κατι κολπα που μου κανει κι εχω μεινει ησυχος αφου την φροντισα για την καλοκαιρινη μου περιπετεια.Οτι κι αν πειραξα,χωρις υπερβολες να κοψω και να ραψω σε ηλεκτρολογικα,δεν αναψε ποτε.Αυριο που θα παω για να βαλω συναγερμο θα τα τσεκαρουν κι ελπιζω να μη με πιασουν "κοτσο" με "σαλτσες".

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #30 on: Κυριακή 20 Απρίλιος 2008, 23:04:24 μμ
Μάλλον πρέπει να λύσεις το διακόπτη και να ρίξεις μέσα σπρέυ. Δεν είναι κάτι δύσκολο να τον λύσεις. Αποτελείται από 2 ημισφαιρικά κομμάτια (πάνω και κάτω). Ξεβιδώνεις τις βίδες που τον συγκρατούν και βγαίνει. Προσοχή μην χάσεις καμία μπιλίτσα ή ελατήριο που έχει μέσα.
Ο δικός μου που είχε το ίδιο πρόβλημα, διορθώθηκε με λύσιμο και εσωτερικό ψέκασμα. Ρώτησε σε κάποιο μαγαζί πόσο έχει καινούριος, αν χρειαστεί να τον αλλάξεις.

Από όσες μαρτυρίες έχουν ποσταριστεί εδώ στο φόρουμ, μάλλον η βάση της πίσω λάμπας στα ΤΑ650 (που είναι διαφορετική από τα ΤΑ400/600) είναι κάπως ελατωματική (άλλοτε κάνει επαφή και άλλοτε όχι).

Offline georgakis

• GERRARD
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 14:37:00 μμ
καλημερα.

τις τελευταιες μερες μου κανει και μενα νουμερα  η αριστερη μερια.πρωτα απο ολα και βασικοτερο δεν δουλευει σωστα η κορνα.μπορει να πατησω 2-3 φορες για να δουλεψει.

μετα παρατηρησα οτι δεν εχω μεσαια σκαλα.αλλαξα λαμπα και μετα απο 2 μερες ειχε καει(ετσι νομιζα).παταω τον κοκκινο διακοπτη να δω αν αναβει η μεγαλη σκαλα και βλεπω οτι τρεμοπαιζε η μεσαια.με λιγο κουνημα του διακοπτη δουλευε κανονικα.προχτες τα ιδια.κουνησα λιγο τον διακοπτη παλι δουλευει.με τα σπρευ που λετε θα γινει κατι ή να το ψαξω περισσοτερο?

ΖΩΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΛΙΟΝ-TRANSALP 650

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #32 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 14:44:08 μμ
καλημερα.

τις τελευταιες μερες μου κανει και μενα νουμερα  η αριστερη μερια.πρωτα απο ολα και βασικοτερο δεν δουλευει σωστα η κορνα.μπορει να πατησω 2-3 φορες για να δουλεψει.

μετα παρατηρησα οτι δεν εχω μεσαια σκαλα.αλλαξα λαμπα και μετα απο 2 μερες ειχε καει(ετσι νομιζα).παταω τον κοκκινο διακοπτη να δω αν αναβει η μεγαλη σκαλα και βλεπω οτι τρεμοπαιζε η μεσαια.με λιγο κουνημα του διακοπτη δουλευε κανονικα.προχτες τα ιδια.κουνησα λιγο τον διακοπτη παλι δουλευει.με τα σπρευ που λετε θα γινει κατι ή να το ψαξω περισσοτερο?

Κανόνισε να "τρέχουμε"........ ;D ;D

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #33 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 16:45:14 μμ
καλημερα.

πλακωσετο στο σπρευ

tranten

• Guest
Reply #34 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 16:52:29 μμ
καλημερα.

XREΠΙΑ RIDERS ονομα κ πραμα... :2hysterical:

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #35 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 17:55:00 μμ
Θες να φερω σπρει στο ΦΡ, την Τριτη στο ΣΜΦ?

Offline georgakis

• GERRARD
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Σάββατο 25 Σεπτέμβριος 2010, 05:44:21 πμ
Θες να φερω σπρει στο ΦΡ, την Τριτη στο ΣΜΦ?
θα βρω.ευχαριστω παντως.

ΖΩΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΛΙΟΝ-TRANSALP 650

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #37 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 02:40:58 πμ
Ας ανακινήσουμε το θέμα. Το πρόβλημα κλασικό πιά, εχει μείνει πατημένος μέσα ο διακόπτης αλλαγής μικρή/μεγάλη σκάλα και υποχρεωτικά οδηγώ [οταν οδηγώ] με την μεγάλη με οτι αυτό σημαίνει. Πριν κάνα εξάμηνο μετά από ένα μπανάκι με το γνωστό μαγικό σπρευ επανήλθε αλλά και πάλι σιγά-σιγά αρχισε να κολάει . Λέω ,μιας και χρόνος υπάρχει αρκετός, να τον λύσω για καθάρισμα. Ομως ενας φίλος μου είπε οτι το συγκεκριμένο τμήμα του διακόπτη , αντίθετα με το τμήμα που αφορά τα φλάς, δεν λύνεται είναι Fix και πρόσβαση εχουμε μόνο απο την χαραμάδα του πλήκτρου. Εχει κάποιος ανοίξει τον διακόπτη να μου πει αν κάτι τέτοι ισχύει?

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #38 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 03:03:58 πμ
Ποιο σπρευ ειχες βαλει? Μπλε ή κοκκινο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 03:16:50 πμ
Γιώργο δεν ξέρω ενας ηλεκτρολόγος την έκανε την κίνηση, μάλλον κάτι σε WD40 πρέπει να ηταν.

ΥΓ: ελαβες τις φωτό?

Offline eris

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #40 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 04:00:31 πμ
Πριν μερικές μέρες ανοίξαμε στο TA του ξαδέρφου μου τον διακόπτη για το γνωστό πρόβλημα τον φλας αλλα επειδή είχε κολλήσει και ο διακόπτης τις μεγάλης-μεσαίας σκάλας,εμείς ρίξαμε WD40 και όλα ok! δεν κόλαη πια (τουλάχιστον αυτός ο διακόπτης),τον ανοίγεις ρίχνεις μπόλικο σπρέι και πατάς συνέχει διακόπτει για να μπαίνω-βιέννη, πιστεύω μετά από αυτό θα είναι μια χαρά..
« Last Edit: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 05:42:52 πμ by eris »

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #41 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 04:05:47 πμ
Γιώργο δεν ξέρω ενας ηλεκτρολόγος την έκανε την κίνηση, μάλλον κάτι σε WD40 πρέπει να ηταν.

ΥΓ: ελαβες τις φωτό?

Το DW40 ειναι λιπαντικο σκετο και "χοντρο" για αυτη τη δουλεια.... που απλα λιπαινει, αλλα δεν καθαριζει....
Κανονικα θελει καθαριστικο επαφων απο ηλεκτροκινο μαγαζο...

ΥΓ Ποιες φωτο? Και απο που να τις παρω?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τρίτη 18 Ιανουάριος 2011, 00:14:54 πμ
....,τον ανοίγεις ρίχνεις μπόλικο σπρέι και ....

Οταν λές τον ανοίγεις τι εννοείς ? τον αφαιρείς απο το τιμόνι? και ψεκάζεις απο κάτω?

Κανονικα θελει καθαριστικο επαφων απο ηλεκτροκινο μαγαζο...

ΥΓ Ποιες φωτο? Και απο που να τις παρω?

Λογικό και αυτό αλλά συνήθως όλοι οι διακόπτες εχουν ενα λεπτό γρασσάκι σε μικρή ποσότητα μήπως το καθαριστικό επαφών το αφαιρέσει? Η εννοείς καθαριστικό επαφών ΜΕ λάδι?

β] τις φωτο απο την μπυραρία... τις εστειλα στο ιμέιολ που εχεις στο προφιλ...

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #43 on: Τρίτη 18 Ιανουάριος 2011, 08:44:34 πμ
To γρασσο εχει φυγει απο τις επαφες εδω και καιρο...
Εγω τις καθαριζω πρωτα με το μπλε καθαριστικο για 2 διαδιχικες μερες και μετα ριχνω λιγο πορτοκαλι -καθαριστικο με λαδι... Εναλλακτικα σπρευ σιλικονης...
Αλλα παντα ξεκιναω με το μπλε....

Φωτογραφιες τιποτα....

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τρίτη 18 Ιανουάριος 2011, 09:35:49 πμ
Ομως ενας φίλος μου είπε οτι το συγκεκριμένο τμήμα του διακόπτη , αντίθετα με το τμήμα που αφορά τα φλάς, δεν λύνεται είναι Fix και πρόσβαση εχουμε μόνο απο την χαραμάδα του πλήκτρου. Εχει κάποιος ανοίξει τον διακόπτη να μου πει αν κάτι τέτοι ισχύει?

Φίλε τον εχω ανοίξει εγω... (αφού πρώτα είχα κάνει την λαλακία και τον είχα τραβήξει απ' έξω με πενσα για να ξεκολλήσει)
Όντως είναι φιξ.
Και απλά αν λύσεις αυτό το σύστημα με τους διακόπτες (φλας κτλ)
Θα έχεις καλύτερη πρόσβαση από εκεί που μπαίνωβγαίνει το κόκκινο εμβολο. Για να ρήξεις το σπρέι.

Εγώ φυσικά αφού τον είχα καταστρέψει.
Μπήκα στην διαδικασία και τον άνοιξα (μήπως τον σώσω)
Έχει ένα μικρό ποδαράκι σε σχήμα S το οποίο πατάει σε ένα πλαστικό οδηγό (αυτός που 'κανονίζει' πότε ο διακόπτης είναι μέσα και πότε έξω).
Επίσης έχει και δύο μικροσκοπικά ελατήρια.

Από την διάγνωση-νεκροψία που του έκανα, διαπίστωσα ότι πρόκειται για φυσιολογική φθορά ενός όχι καλού διακόπτη.
Και δεν αξίζει τον κόπο να τον ανοίξεις αν έχει τελειώσει.
Ίσως προληπτικά με τα διαφορά σπρέι τον κρατήσεις στη ζωή για μεγαλύτερο διάστημα.

Το κακό είναι ότι όπου και να ρωτούσα μου έλεγαν να αλλάξω όλο το αριστερό γκριπ με τους διακόπτες μαζί με την πλεξούδα....!
120 καινούριο...! Κανα 60άρι μτχ...!

Τελικά να 'ναι καλά ο γιώργος από την κρήτη...
Που μου είπε ότι ο διακόπτης αυτός είναι ίδιος με αυτόν που έχει το supra το παπί.
Μου έστειλε όλο το γκριπ του supra και με 18 ευρω καθάρισα...

Πάντως κάτι που μπορεί φταίει είναι και το άτσαλο πατίκομα όλων τον καλωδίων εκεί μέσα.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τρίτη 18 Ιανουάριος 2011, 23:57:02 μμ
απο το να χρησιμοποιούμε WD40 παντού δεν χρησιμοποιούμε κάτι πιό ''εξιδικευμένο'' ? Ακούω απόψεις

http://zorzosae.gr/index.php?target=products&product_id=29980

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #46 on: Τετάρτη 19 Ιανουάριος 2011, 00:05:17 πμ
Δεν φαίνεται κακό.....

Απλά και το WD40 κάνει εξαιρετική δουλειά.....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τετάρτη 19 Ιανουάριος 2011, 00:13:54 πμ
Ναι αλλά αυτό είναι πιό ..... σοφιστικέ, πιό ''επαγγελματικό'' ενα πράμα, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείς αρκει να το εχεις στο ράφι σου, και ξεχωρίζεις.... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Σοβαρά τώρα είναι ΤΟ υλικό για τις επαφές.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #48 on: Τετάρτη 19 Ιανουάριος 2011, 00:36:09 πμ
Εντάξει εντάξει θα το πάρω....... ;D ;D ;D

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Πέμπτη 20 Ιανουάριος 2011, 04:47:42 πμ
Ελευθέριε δεν το εχω δοκιμάσει μη σε πάρω στο λαιμό μου που λένε, αλλά αν, λέω αν, κάνει οτι λέει τότε είναι κατ' εμέ το πιό κατάλληλο. Γιατί υπάρχουν δύο ειδών επαφές οι ''σταθερές'' αν μπορούμε να τις ονομάσουμε έτσι πχ τα διάφορα βίσματα,ακροδέκτες όπου και τα σπρευ καθαρισμού επαφών δίχως λιπαντικο είναι η σωστή λύση διότι το λάδι κάνει τη βρώμα να κολά και οι κινητές πχ οι κάθε είδους διακόπτες. Στις δεύτερες υπάρχει το ηλεκτρικό κομμάτι της επαφής και το μηχανικό. Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, η λίπανση του μηχανικού μέρους πρέπει να γίνεται με ειδικό λιπαντικό που φροντίζει και τις επαφές η τουλάχιστον δεν τις ενοχλεί. Το WD40 σίγουρα θα βοηθάει εναν διακόπτη με μηχανικό πρόβλημα αλλά ΔΕΝ γνωρίζω κατά πόσο είναι φιλικό με τις επαφές και τα μεταλικά τμήματά τους. Ζητώντας απο μια επαφή να μπορεί να διαχειρίζεται ορισμένο ρεύμα με οσο το δυνατόν μικρότερη αντίσταση ,σημαίνει ταχύτατο κλείσιμο των επαφών ωστε να αποφύγουμε τον σπινθηρισμό που βλάπτει τις επαφές και τις συσκευές που ελέγχει. Εδώ το WD40 μπορεί να βοηθά αφου λιπαίνει τον μηχανισμό. Ομως μήπως τα συστατικά του οξειδώνουν τις επαφές? Αυτό δεν το κατέχω.