Hellas Transalp Forum

Αυτοί μας Κυβερνούν

Παύλος · 30348

costas

• Guest
Reply #50 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 04:30:48 πμ
Παιδιά δεν ήμουν μαζί του!  Δεν τον καταδίκασα όμως από την αρχή με τους ινδούς! Τώρα πείστηκα !!
Εμαθα στο καπάκι ότι παραιτήθηκε! Επίσης γνωρίζω ότι οι πολιτικοί δεν είναι ... αθώοι ... αυτός όμως το παράκανε! Ναι όμως τώρα ,τώρα που έχουμε όλα τα στοιχεία , όχι από την αρχή!!!!
Ακου αναψυκτήριο....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #51 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 07:59:47 πμ
Και εσύ Κωστάκη (Σάμος) νομίζεις ότι μόνο αυτές τις 3 λοβιτούρες (που έτυχε να δημοσιοποιηθούν) έχει κάνει? Θα είναι χιλιάδες τον αριθμό! Άνθρωπος που κινείται με αυτόν τον τρόπο δεν μένει στις 3 αλλά στις 1003+! Απλώς έτυχε και έμαθες αυτές τις 3!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 08:46:05 πμ
Κτισμένο με ... άδεια αναψυκτηρίου παρακαλώ! (.. κοπιάστε για καφέ!)
Πρώτος το καλό παράδειγμα!

Παραιτήθηκε λέει γιά λόγους ευθειξίας. Σιγά τα ωά!

Σεμνά και Ταπεινά! Οπως λέει και ο αρχηγός του. Χα!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #53 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 09:00:15 πμ
Παραιτήθηκε λέει γιά λόγους ευθειξίας. Σιγά τα ωά!
Σεμνά και Ταπεινά! Οπως λέει και ο αρχηγός του. Χα!

Ναι μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά και το "σπιτάκι-παλατάκι" κρατάει, και όλα εκείνα που έχει τσεπώσει τόσα χρόνια! Για "χαμένο" τον έχεις? Μάλλον κερδισμένο και να κρυφογελάει που είναι τυχερός που ... ευτυχώς συνταξιοδοτήθηκε τόσο νωρίς και θα του μείνουν και χρονάκια να απολαύσει άνετα ότι έχει τσεπώσει μέχρι τώρα, μακρυά από τα αδιάκριτα μάτια!

Και δούλευε εσύ μετά και κάνε πορείες και συλαλλητήρια για να πάρεις (αν την πάρεις) μια μηνιαία συνταξούλα των 5 ημερών!

Αυτά βλέπει ο μέσος Έλληνας και ψηφίζει τους Μαγγίνες! Γιατί σου λέει "αν τα τρώει ο μεγάλος, ε θα μπορούμε να τα τρώμε και εμείς".

Ποια είναι η γνώμη μου?  Έπρεπε να "εκτελεστεί"! (όπως και όλα τα παχύδερμα σαν και αυτόν!). Να γίνει "μάρτυρας", θυσία και παράδειγμα για να σωθούν οι υπόλοιπες γενιές!
« Last Edit: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 09:27:12 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 09:41:15 πμ
Ποια είναι η γνώμη μου?  Έπρεπε να εκτελεστεί στα 10 μέτρα!
Να γίνει "μάρτυρας", θυσία και παράδειγμα για να σωθούν οι υπόλοιπες γενιές!

Οταν βγαίνουν στην επιφάνια τέτοια σκάνδαλα, πρέπει οι βουλευτές να χάνουν την ασυλία τους και να λογοδοτούν όπως όλος ο κοσμάκης. Να του γκρεμίσουν και το "αναψυκτήριο" και να πληρώσει και να λογοδοτήσει και στη δικαιοσύνη. Κάποτε στήναν ειδικά δικαστήρια με "δήθεν" κατηγορίες. Γι'αυτό τους δικαστές, τους έχουν στα ώπα-ώπα. Δεν βλέπεις επιδόματα πείνας που παίρνουν? Και μεις κάνουμε πορείες διαμαρτυρίας γιά ένα ξεροκόματο.

Εχουμε βάλει τους λύκους να φυλάνε το μαντρί.

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #55 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 18:26:24 μμ
Οταν βγαίνουν στην επιφάνια τέτοια σκάνδαλα, πρέπει οι βουλευτές να χάνουν την ασυλία τους και να λογοδοτούν όπως όλος ο κοσμάκης. Να του γκρεμίσουν και το "αναψυκτήριο" και να πληρώσει και να λογοδοτήσει και στη δικαιοσύνη. Κάποτε στήναν ειδικά δικαστήρια με "δήθεν" κατηγορίες. Γι'αυτό τους δικαστές, τους έχουν στα ώπα-ώπα. Δεν βλέπεις επιδόματα πείνας που παίρνουν? Και μεις κάνουμε πορείες διαμαρτυρίας γιά ένα ξεροκόματο.

:thumbup: :thumbup:

Αν ησουν και Ολυμπιακος, θα ησουν Τελειος...........

thanasisvr

• Guest
Reply #56 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 21:04:13 μμ
Πάντως, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όταν οι δημοσιογράφοι (ή τα αφεντικά τους) βάλουν στο μάτι κάποιον (για διάφορους λόγους), τον έχουν σβήσει σε μια βδομάδα. Οι υπόλοιποι πολιτικάντηδες, που τα κανάλια και οι εφημερίδες τους εμφανίζουν "σοβαρούς" και "αξιοπρεπείς" μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι...αρκεί να έχουν κολλητό κάποιον των media!

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #57 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 21:22:31 μμ
Ναι μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά και το "σπιτάκι-παλατάκι" κρατάει, και όλα εκείνα που έχει τσεπώσει τόσα χρόνια! Για "χαμένο" τον έχεις? Μάλλον κερδισμένο και να κρυφογελάει που είναι τυχερός που ... ευτυχώς συνταξιοδοτήθηκε τόσο νωρίς και θα του μείνουν και χρονάκια να απολαύσει άνετα ότι έχει τσεπώσει μέχρι τώρα, μακρυά από τα αδιάκριτα μάτια!

Και δούλευε εσύ μετά και κάνε πορείες και συλαλλητήρια για να πάρεις (αν την πάρεις) μια μηνιαία συνταξούλα των 5 ημερών!

Αυτά βλέπει ο μέσος Έλληνας και ψηφίζει τους Μαγγίνες! Γιατί σου λέει "αν τα τρώει ο μεγάλος, ε θα μπορούμε να τα τρώμε και εμείς".

Ποια είναι η γνώμη μου?  Έπρεπε να "εκτελεστεί"! (όπως και όλα τα παχύδερμα σαν και αυτόν!). Να γίνει "μάρτυρας", θυσία και παράδειγμα για να σωθούν οι υπόλοιπες γενιές!

Και μετά μου λέει εμένα ο κάθε πολιτικάντης του Περισσού, περί κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και επικίνδυνες οι απόψεις σου και άλλα τέτοια κουλά.
 Να δίνω δηλαδή 4500 € το χρονο να τα διαχειρίζεται ο Μαγγίνας και ο κάθε Μαγγίνας, γιατί ενδιαφέρεται δήθεν για την ασφάλισή μου.
  Ε, ρε θέατρο! Αν η ασφάλιση ήταν όντως μέριμνα του κράτους, τότε έπρεπε να μην πληρώνουμε τίποτα. Τότε ναι, θα είχε κοινωνικό χαρακτήρα. Από τη στιγμήπου πληρώνω αδρά, θέλω να επιλέγω ΕΓΩ ποιος θα διαχειρίζεται τα λεφτά μου. Όχι οι κλεφτες και οι απατεώνες!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #58 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 22:50:21 μμ
Πάντως, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όταν οι δημοσιογράφοι (ή τα αφεντικά τους) βάλουν στο μάτι κάποιον (για διάφορους λόγους), τον έχουν σβήσει σε μια βδομάδα. Οι υπόλοιποι πολιτικάντηδες, που τα κανάλια και οι εφημερίδες τους εμφανίζουν "σοβαρούς" και "αξιοπρεπείς" μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι...αρκεί να έχουν κολλητό κάποιον των media!

:goodpost: :lol: :lol: :lol: :goodpost:

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 14:14:30 μμ
Και μετά μου λέει εμένα ο κάθε πολιτικάντης του Περισσού, περί κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και επικίνδυνες οι απόψεις σου και άλλα τέτοια κουλά.
 Να δίνω δηλαδή 4500 € το χρονο να τα διαχειρίζεται ο Μαγγίνας και ο κάθε Μαγγίνας, γιατί ενδιαφέρεται δήθεν για την ασφάλισή μου.
  Ε, ρε θέατρο! Αν η ασφάλιση ήταν όντως μέριμνα του κράτους, τότε έπρεπε να μην πληρώνουμε τίποτα. Τότε ναι, θα είχε κοινωνικό χαρακτήρα. Από τη στιγμήπου πληρώνω αδρά, θέλω να επιλέγω ΕΓΩ ποιος θα διαχειρίζεται τα λεφτά μου. Όχι οι κλεφτες και οι απατεώνες!

Ρε συ Μιχάλη, μου φαίνεται οτι καλά τα λές.. Τι λές, κάνουμε κανένα κόμμα, μπάς και καταφέρουμε να κονομήσουμε, εεεεεε να σώσουμε την Ελλάδα εννοούσα; :goofy: :goofy:

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #60 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 18:17:31 μμ

Τι λες ρε Μιχάλη ,δηλ η μοίρα των φτωχών ,των άπορων ,των άρρώστων ,των ανέγων και των ανίκανων γιά εργασία και γενικά του καθενός που θα έχει ανάγκη θα είναι στη διακριτική ευχέρει του καθενού ?
Δηλ. θα βοηθάς όποιους γουστάρεις εσύ και άμα θέλεις ?
Δεν είναι όλοι σαν εσένα Μιχάλη ,δυστυχώς κάποιοι θα τρομάξουν να βγάλουν Χριστούγεννα όσο εσύ θα καλοπερνάς.
Τακτική πονάει χέρι -κόβει χέρι δεν γίνεται να εφαρμοστεί.
Το θέμα ξεκίνησε γιά το Μαγγίνα και όπως είδες πήγε τελικά σπίτι του κάτι είναι και αυτό.
Δε έχει δηλ.η ασφάλιση κοινωνικό χαρακτήρα ?
Όλοι αυτοί που πηγαίνουν στα συλλαλητήρια τρέχουν νομίζεις γιά την πάρτη τους?
Έτσι ατομιστικά που τα βλέπεις σε κόβω πολύ "φιλελέυθερο" αλλά άλλες φορές με πας αλλού δε θέλω να κατονομάσω που...
Και στο τέλος αρχίζω να νομίζω πως διαμαρτύρεσαι "γενικά" λες και αυτό σε τρέφει.
Πάντως το σίγουρο είναι πως δε παλεύεις τίποτα και αυτό είναι που μένει.
Καμιά πρόταση συγκεκριμένη δε θα έβλαπτε και όχι γενικά ,"να κοπούν" ,"να διωχθούν" , "να γκρεμιστούν" και τέτοια .
Τέλος με ποιούς προτιμάς να συστρατευθείς και ν αγωνιστείς γιατί αλλιώς μόνο το παραλλήλημα θα μείνει.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 19:11:26 μμ
  1) Είπε κανείς να αφεθούν στη μοίρα τους? Το είπα εγώ και δεν το κατάλαβα? Αλλά εγώ κι εσύ, σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα (πέρα ίσως από το να πάμε στο συλαλλητήριο). Εδώ έρχεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης. Ας τους ασφαλίσει το κράτος, αντί να τρώει τα λεφτά. 'Η ακόμα καλύτερα, ας μας ασφαλίσει όλους τζάμπα, να μην πληρώνουμε. Εγώ όμως (εσύ, ό άλλος, ο χι, ο ψι) τι φταίω να πληρώνω υπέρογκα και να μην έχω ασφάλιση? Μου λες? Έχεις καμιά απάντηση σε αυτό, ή μονο θεωρίες?

2) Ο Μαγγίνας πήγε σπίτι του, κάτι είναι κι αυτό. Τόσοι και τόσοι άλλοι πότε θα πάνε? Περιμένεις να λυθεί ασφαλιστικό όταν στο ίδιο το ΙΚΑ δουλεύουν ανασφαλιστοι? Όλος ο επίσημος κρατικός μηχανισμός πρέπει να πάει σπίτι του. Ο Τσιτουρίδης παραιτήθηκε πριν κάμποσο καιρό για το σκάνδαλο των ομολόγων, και τώρα είναι ξανά στην κυβέρνηση. Το ίδιο θα γίνει και με τον Μαγγίνα. Στο μεταξύ, εγώ κι εσύ πληρώνουμε, πληρώνουμε , πληρώνουμε..."Καλοπερνάω", όπως λες στη Φινλανδία (το πραβλέπω), αλλά κάθε τέλος του μήνα στήνω ολόκληρο μαραθώνιο να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου στην Ελλάδα.

3) Η πρότασή μου ήταν πολύ συγκεκριμένη από την αρχή. Αν δεν κατάλαβες ποια είναι την ξαναλέω: απελευθέρωση του ασφαλιστικού. Με τις τώρα συνθήκες, τα τωρινά δεδομένα, στη συγκεκριμένη χώρα αυτό βλέπω ως μόνη λύση. Αλλά με δικλείδες ασφαλείας που θα επιτηρούνται από το κράτος (ποιο κράτος δηλαδή, αλλά λέμε τώρα). Όπως πχ, ελεγχόμενες αυξήσεις, μέριμνα για άνεργους, διασφάλιση των ήδη δεδουλευμένων κλπ.
Υπό άλλες συνθήκες, σε μια σοσιαλιστική κοινωνία πχ, ίσως υπάρχει κι άλλη λύση. Δυστυχώς, προς το παρόν δεν είμαστε.

ΥΓ: Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι κατά των εισφορών στο κράτος ανάλογα με τη δυνατότητα του καθενός, αλλά θέλω να βλέπω να πιάνουν τόπο, να γίνονται έργα. Να υπάρχουν δρόμοι, υποδομές, υγεία. Όχι να τα τρώει ο Μαββίνας και ο κάθε Μαββίνας.
« Last Edit: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 19:15:32 μμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #62 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 19:47:56 μμ
Έχω εγώ πρόταση. Να "πουλήσει" το κράτος το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σε ιδιωτικές ασφαλιστικές κρατώντας προμήθεια. Ούτε λειτουργικά έξοδα ούτε διαχειριστικά, τσάμπα λεφτά θα παίρνει. Ούτως ή άλλως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές με τα μισά λεφτά που πληρώνουμε στα ταμεία θα μας είχαν και μια δίμετρη να μας κάνει αέρα στα καλαμπαλίκια μας όλο το χρόνο. Όποιος έχει κοιτάξει ιδιωτική ασφάλιση ξέρει τι λέω.

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #63 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 19:49:50 μμ
Έχω εγώ πρόταση. Να "πουλήσει" το κράτος το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σε ιδιωτικές ασφαλιστικές κρατώντας προμήθεια. Ούτε λειτουργικά έξοδα ούτε διαχειριστικά, τσάμπα λεφτά θα παίρνει. Ούτως ή άλλως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές με τα μισά λεφτά που πληρώνουμε στα ταμεία θα μας είχαν και μια δίμετρη να μας κάνει αέρα στα καλαμπαλίκια μας όλο το χρόνο. Όποιος έχει κοιτάξει ιδιωτική ασφάλιση ξέρει τι λέω.

Ελα ομως που στις ΗΠΑ ολο αυτο το συστημα κατερευσε;;

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #64 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 20:18:31 μμ
  Ας τους ασφαλίσει το κράτος, αντί να τρώει τα λεφτά. 'Η ακόμα καλύτερα, ας μας ασφαλίσει όλους τζάμπα, να μην πληρώνουμε. Εγώ όμως (εσύ, ό άλλος, ο χι, ο ψι) τι φταίω να πληρώνω υπέρογκα και να μην έχω ασφάλιση? Μου λες? Έχεις καμιά απάντηση σε αυτό, ή μονο θεωρίες?
Ποιός είναι το κράτος ?
Απο΄που θα τα παίρνει?
Τι θεωρίες μου λες ότι έχω ,αυτές είναι θεωρίες και κουβέντες.Ουσιαστικά ατα ίδια δηλ. αλλά με λίγο σάλτσα.
Να μη τους ασφαλίζουν τα ταμεία αλλά το κράτος ,γιατί τώρα τα ταμεία δεν είναι κράτος .
Θα με τρελάνεις Μιχάλη ?

απελευθέρωση του ασφαλιστικού. Με τις τώρα συνθήκες, τα τωρινά δεδομένα, στη συγκεκριμένη χώρα αυτό βλέπω ως μόνη λύση. Αλλά με δικλείδες ασφαλείας που θα επιτηρούνται από το κράτος (ποιο κράτος δηλαδή, αλλά λέμε τώρα). Όπως πχ, ελεγχόμενες αυξήσεις, μέριμνα για άνεργους, διασφάλιση των ήδη δεδουλευμένων κλπ.
Πάλι το κράτος μέσα και ξέρεις γιατί ?
Γιατί αν τολμήσεις και γράψεις ότι θα αναλάβουν οι ιδιωτικές την πρόνοια γιά τους ασθενέστερους θα τους φάει το μαύρο φίδι το καταλαβαίνεις αυτό έτσι.
Κρατάς την πισινή σου λοιπόν με την επίβλεψη και ουσιαστικά μας λες μία από τα ίδια.

Χέστο Μιχάλη ,από ιδιώτες μη περιμένεις χατήρια ,άμα αναλάβουν την ασφάλιση θα μας γα.... όρθιους και ούτε συλλαλητήριο δε θα μπορούμε να κάνουμε απ την κομάρα.
Και όχι αέρα στα καλαμπαλίκια δίμετρες δε θα μας κάνουν αλλά ούτε ασπιρίνες δε θα δίνουν.
Δες τι γίνεται με τ αυτοκίνητα.
Προ μηνών κλείσαν καμπόσες φαντάζεσαι να αφορούσαν τις εισφορές ενός 65αρη.
Και μη που πεις πάλι να προνοήσει το κράτος να μη κλείνουν γιατί ιδιώτες είναι ,λεφτά πάν να βγάλουν δε θα κοιτάξουν τον κοσμάκη.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #65 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 23:41:45 μμ
Παιδιά sorry, αλλά η ιδιωτική ασφάλιση ή η ασφάλιση στα χέρια ιδιωτών δεν είναι πανάκεια αλλά ούτε και λύση. Αν τώρα φωνάζετε μια φορά, τότε θα φωνάζετε 1000 φορές! Ο επιχειρηματίας προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος του, θα σας ... αλλάξει τα φώτα!
Άσε που το κράτος (έστω και θεωρητικά) δεν μπορεί ούτε είναι σε θέση να επιβάλλει σωστό έλεγχο και να επιβλέπει  τις ιδιωτικές εταιρίες.
Για αυτό μην λέμε ότι θέλουμε!

Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα, ναι μεν έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά είναι όμως ένα "σύστημα υγείας" με αξιώσεις και καλό νοσηλευτικό προσωπικό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Στον ιδιωτικό τομέα, δεν ξέρεις πού θα φτάσει ο επιχειρηματίας για να σου προσφέρει μεν την άριστη "ξενοδοχειακή εξυπηρέτηση" αλλά την αμφιλεγόμενη ιατρο-νοσοκομειακή υποστήριξη.   

ΥΓ: Μια και αναφέρθηκε, η Αμερική είναι πάρα πολύ κακό παράδειγμα στο θέμα υγείας και ασφάλισης.
« Last Edit: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 23:44:03 μμ by Chris_de_Ze »

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #66 on: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 02:24:51 πμ
Παιδιά sorry, αλλά η ιδιωτική ασφάλιση ή η ασφάλιση στα χέρια ιδιωτών δεν είναι πανάκεια αλλά ούτε και λύση. Αν τώρα φωνάζετε μια φορά, τότε θα φωνάζετε 1000 φορές! Ο επιχειρηματίας προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος του, θα σας ... αλλάξει τα φώτα!
Άσε που το κράτος (έστω και θεωρητικά) δεν μπορεί ούτε είναι σε θέση να επιβάλλει σωστό έλεγχο και να επιβλέπει  τις ιδιωτικές εταιρίες.
Για αυτό μην λέμε ότι θέλουμε!

Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα, ναι μεν έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά είναι όμως ένα "σύστημα υγείας" με αξιώσεις και καλό νοσηλευτικό προσωπικό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Στον ιδιωτικό τομέα, δεν ξέρεις πού θα φτάσει ο επιχειρηματίας για να σου προσφέρει μεν την άριστη "ξενοδοχειακή εξυπηρέτηση" αλλά την αμφιλεγόμενη ιατρο-νοσοκομειακή υποστήριξη.   

ΥΓ: Μια και αναφέρθηκε, η Αμερική είναι πάρα πολύ κακό παράδειγμα στο θέμα υγείας και ασφάλισης.

αυτο ειπα και εγω Χρηστο

Ελα ομως που στις ΗΠΑ ολο αυτο το συστημα κατερευσε

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #67 on: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 03:13:39 πμ
Η εφαρμογή και η επιτυχία ενός συστήματος ασφάλισης/υγείας απαιτεί πολύ προσεκτική μελέτη και σχεδίαση. Το θέμα δεν είναι απλό. Και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη η χώρα, η πολιτειακή δομή και ψυχοσύνθεση (νοοτροπία) των κατοίκων στους οποίους θα εφαρμοσθεί, το βιοτικό επίπεδο, και άλλοι πολλοί παράγοντες.

Ενα πετυχημένο σύστημα σε μία χώρα, δεν σημαίνει ότι θα πετύχει το ίδιο και σε μια άλλη.

Είμαι τελείως αντίθετος σε κάθε είδους παντελούς ιδιωτικοποίησης ενός τόσου λεπτού θέματος όπως είναι η υγεία/ασφάλιση.

Και προς Θεού, απομονώστε την αιτία για κάθε πρόβλημα. ΜΗΝ τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβά!

Στη χώρα μας αυτό που νοσεί πιο πολύ από όλα είναι η "δικαιοσύνη". Νόμους έχουμε (ή και τους κάνουμε εύκολα καλύτερους). Αν υπήρχε και σωστή εφαρμογή τους τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Όλοι ξέρουμε  πάνω-κάτω ή διαισθανόμαστε ή υποψιαζόμαστε ότι οι πολιτικοί "κλέβουν" και έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες. Μπήκε ποτέ κανείς φυλακή? Γιατί άραγε? Οι Ζωνιανοί τόσα χρόνια πώς την έβγαζαν καθαρή? Και αν τα τρώει ο κάθε μαγγίνας, δεν φταίει ο μαγγίνας, αλλά το σύστημα που τον αφήνει να το κάνει και δεν τον τιμωρεί. Τόσα χρόνια δηλαδή που έβγαλε την άδεια αναψυκτηρίου, κανείς κρατικός λειτουργός δεν πρόσεξε ότι το ίδιο γινόταν με τόσες ίδιες άδειες στην περιοχή??

« Last Edit: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 03:30:52 πμ by Chris_de_Ze »

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 03:38:59 πμ
Και προς Θεού, απομονώστε την αιτία για κάθε πρόβλημα. ΜΗΝ τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβά! Στη χώρα μας αυτό που νοσεί πιο πολύ από όλα είναι η "δικαιοσύνη". Νόμους έχουμε. Αν υπήρχε και σωστή εφαρμογή τους τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Όλοι ξέρουμε  πάνω-κάτω ή διαισθανόμαστε ή υποψιαζόμαστε ότι οι πολιτικοί "κλέβουν" και έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες. Μπήκε ποτέ κανείς φυλακή? Γιατί άραγε? Οι Ζωνιανοί τόσα χρόνια πώς την έβγαζαν καθαρή? Και αν τα τρώει ο κάθε μαγγίνας, δεν φταίει ο μαγγίνας, αλλά το σύστημα που τον αφήνει να το κάνει και δεν τον τιμωρεί.

ΑΚΡΙΒΩΣ γι 'αυτό το λόγο, εγώ είμαι τρομερά δύσπιστος και καχύποπτος για την επιτυχία οποιουδήποτε συστήματος σ' αυτή τη χώρα. Ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ποιος να το εφαρμόσει. Αλλιώς θα είχαν πετύχει ήδη τόσα και τόσα άλλα. Γιατί δεν πέτυχαν? Δεν υπάρχουν νόμοι? Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις? Υπάρχουν. Ποιος φροντίζει για τη σωστή εφαρμογή τους? Το (διαλυμένο) κράτος? Η (ανύπαρκτη) αστυνομία? Οι πολιτικοί με τα αυθαίρετα και τις περιουσίες?
  Γιατί να πετύχει λοιπόν τώρα το ασφαλιστικό? Συγνώμη, αλλά δεν με πείθετε. Μια παράταση θα πάρει, τρύπες πάνε να κλείσουν, όχι να δώσουν βιώσιμη λύση.
  Και ποιος θα είναι αυτός που θα το ρυθμίσει (το ασφαλιστικό)? Ο μαγγίνας με τους αδήλωτους μετανάστες? Το ΙΚΑ με τους ανασφάλιστους εργαζομένους? Ελάτε τώρα, μη δουλευόμαστε.
  Ας μας αφήσουν λοιπόν μόνους μας μια ώρα αρχύτερα, αφού είναι ανίκανοι ας το κλείσουν το μαγαζί, κι εμείς θα τη βρούμε την άκρη μας. "Κιανείς ε χάνεται" ήλεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #69 on: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 03:52:18 πμ
δεν φταίει ο μαγγίνας, αλλά το σύστημα που τον αφήνει να το κάνει και δεν τον τιμωρεί. Τόσα χρόνια δηλαδή που έβγαλε την άδεια αναψυκτηρίου, κανείς κρατικός λειτουργός δεν πρόσεξε ότι το ίδιο γινόταν με τόσες ίδιες άδειες στην περιοχή??

Και ποιος περίμενες να το προσέξει? Αφού είναι όλοι στο κόλπο. Μόνος του νομίζεις έκανε ό,τι έκανε? Τώρα ψάχνουν λέει οι δημοσιογράφοι το φάκελο ηλεκτροδότησης του οικήματος στη ΔΕΗ, και έχει κάνει φτερά. Όλοι είναι στο κόλπο, ΔΕΗ (στη συγκεκριμένη περίπτωση), δημόσιες υπηρεσίες, πολιτικοί.
  Και καλά. Έγινε ό,τι εγινε. Είδες κανένα εισαγγελέα να βγεί και να διατάξει έλεγχο μετά τις αποκαλύψεις? Να αναγκάσει τη ΔΕΗ να παρουσιάσει το φάκελο, την πολεοδομία το ίδιο, το μηχανικό, τον ίδιο το Μαγγίνα, όλους. Και έλεγχο όλων των αδειών στη γύρω περιοχή. Είδες? Και ούτε προκειται να δεις!

Offline Georftn

• νέος οδηγός
  • **
  • Doctor George of the infamous Dope Dragons MC
Reply #70 on: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 05:52:05 πμ
Παιδιά ότι και να λέμε εμείς εδώ, στο τέλος πάμε και τους ψηφίζουμε και πάλι γιατί όπως είπε και ένας πολιτικός του αντιπολιτευόμενου κόμματος ο έλληνας έχει "μνήμη"  ;D ;D ;D (ποιός ήρθε?)

και τέλος αφού η κουβέντα γίνεται για τον ΙΚΑ...

http://www.youtube.com/watch?v=FMykO8-k-_M

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #71 on: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 07:10:45 πμ
τα λεει ολα

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #72 on: Τρίτη 18 Δεκέμβριος 2007, 17:08:34 μμ
  Και ποιος περίμενες να το προσέξει? Αφού είναι όλοι στο κόλπο. Μόνος του νομίζεις έκανε ό,τι έκανε? Τώρα ψάχνουν λέει οι δημοσιογράφοι το φάκελο ηλεκτροδότησης του οικήματος στη ΔΕΗ, και έχει κάνει φτερά. Όλοι είναι στο κόλπο, ΔΕΗ (στη συγκεκριμένη περίπτωση), δημόσιες υπηρεσίες, πολιτικοί.

Και τώρα διαβάζω ότι ΚΑΙ από την πολεοδομία έχει κάνει φτερά ο αντίστοιχος φάκελος.