Hellas Transalp Forum

2026-ΣΙΚΕΛΙΑ

sot econ · 29

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
on: Παρασκευή 03 Ιούλιος 2026, 22:13:36 μμ
                2026 – Σ Ι Κ Ε Λ Ι Α
         Το ταξίδι στην Σικελία το είχα σχεδιάσει χρόνια !
    Δυστυχώς κάποιες περιστάσεις το ανέβαλαν συνεχώς με αποκορύφωση τα τελευταία 2 χρόνια ! Ήρθε όμως η ώρα τελικά να πραγματοποιηθεί ! Ο Μανώλης, από παλιά φίλος μου, παρακολουθούσε χρόνια το site μου ,   www.georgetrips.gr    και εξέφρασε την όρεξη να έρθει μαζί μου ! Έτσι , αφού τα βάλαμε κάτω και αφού 2 μήνες πριν το Ταξίδι, έσπασε το πόδι του [ θρίλερ λέμε ] τελικά τα κατάφερε να αποθεραπευτεί και να ακολουθήσει ακμαίος και ορεξάτος ! 
     Πρέπει να τονίσω ότι είχε καψουρευετει το ταξίδι , κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό σαν προϋπόθεση ώστε να πας κάπου ! Να έχεις την Λαχτάρα για το ταξίδι ! Κλειδί της Επιτυχίας ! Δυο μέρες πριν μπούμε στο καράβι στην Πάτρα για να βγούμε στο Μπάρι , θα πέρναγα μόνος για να δω το Αρχαίο Θέατρο της Πλευρώνας στο Μεσολόγγι , ένα θέατρο που μοιάζει το περιβαλον του με αυτό που θα συναντήσω στην Ταορμινια στης Σικελίας.
      Θα πέρναγα από τον Άγιο Θεόδωρο Θερμού , να δω τους Φίλους μου Παναγιώτη & Φώτη μέσα σε ένα αγνό παρθένο περιβαλον με κήπους και όμορφη φύση, θα έπινα καφέ την επόμενη μέρα με το Τρελοκομείο Λαμπρούς-Λαμπρούς [δεν είναι χελώνα] στο Αγρίνιο αλλά και θα τιμούσα ένα άλλον Φίλο , τον Greg και την Hope για τα 40 χρόνια γάμου τους , μαζεύοντας για την έκπληξη αυτή 24 άτομα της Οικογενείας του !    Όλη η Αιτωλοακαρνανία ήξερε για την Έκπληξη εκτός από το Καψουροζευγαρο, που σημαίνει ότι Πέτυχε ! χάχα ....       Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για αυτούς τους Δυο Άγιους Ανθρώπους !
     Σας Ευχαριστώ που είμαι Φίλος σας ! Γεμάτος ψυχική χαρά,  δυο μέρες τώρα που συνάντησα όλους αυτούς τους Κάλους Ανθρώπους , ξεκίνησα την επόμενη για το Λιμάνι της Πάτρας οπού συνάντησα τον Μάνο που ταξίδεψε μόνος έως εκεί και αφού σκίσαμε κάτι πιτογυρα στην Πάτρα μπήκαμε δυναμικά στο καράβι ξεκινώντας έτσι τον Γύρο της Σικελίας.      Στις 17. 30 ξεκίνησε το καράβι και το πρωί 9 με 10 θα βγαίναμε στο Μπάρι !
       Η πρώτη διανυκτέρευση θα ήταν στην Μεσσινα της Σικελίας , 450 χλμ περίπου αφού πρώτα περάσαμε από την Μαγευτική και Μοναδική Ματερα ! Απίστευτη πόλη σε γκρι απόχρωση με πολύ τουρισμό όπως όλες οι Ιταλικές πόλεις ! Ο Κόσμος σε αυτά τα μέρη είναι φιλικός και κάπως έτσι βρίσκαμε και  ‘’Φωτογραφο’’ να μας βγάζει μαζί φωτός ! Πρέπει να αναφέρω ότι η ζεστή στην Σικελία είναι ανυπόφορη όταν σε πιάσει και οι καλύτεροι ίσως μήνες για Roadtrip με μηχανή είναι οι Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος ! Αντιλιακα και καπελάκι στις στάσεις , απαραίτητα ! [Νεράκια & μπάρες, εξτραδακια] .   
      Περνώντας από Ματερα παίξαμε σε επαρχιακούς δρόμους και όπως πάντα συνήθως συμβαίνει, το gps μας έκανε κουτσουκέλα και μας πέταξε στα μισά του ταξιδιού [ κοντά στην Κοσιεντζα] 30 χλμ εκτός πλάνου ... μετά απλώς τρέχαμε λίγο στα όρια να το μαζέψουμε... έπιασε και λίγο ζεστή ... και αφού δεν σπάσανε τα .... νευρά μας , προλάβαμε να περάσουμε στην Μεσσινα με το feryy των 16. 20 [ μετά το μεσημέρι έχει ανά μια ώρα ] ώστε να προλάβουμε να δούμε και την πόλη ! Βρήκαμε το Hotel και τακτοποιηθήκαμε και βουρ για την πόλη ... ο Καθεδρικός Ναός της Μεσσινας , εντυπωσιακός ! Προσωπικά συγκινήθηκα και γονάτισα να ευχαριστήσω για όλα αυτά τα ταπεινά που μπορούμε και ζούμε καθημερινά ! Ακριβώς δίπλα είναι το Αστρονομικό Ρόλοι ! Το άγαλμα του Ποσειδώνα στην παράλια και το Άγαλμα της Παναγιάς , Madona della Lettera , δεσπόζουν επιβλητικά στην είσοδο του Λιμανιού της πόλης ! Το Πρωί τα ξαναπεράσαμε μια βόλτα και ανεβήκαμε και στον Λόφο της Καθολικής Εκκλησιάς στο de  Christo Re ,  από οπού βλέπεις πανοραμικά όλη την πόλη ! Πολύ Ωραία ! …πάμε Παλέρμο ?
        Το Παλέρμο ήταν η επόμενη πόλη που θα μέναμε περνώντας από το εντυπωσιακό Θέρετρο στην Τσεφαλου με μια τρομερή αμμώδη παράλια , τα κρυστάλλινα νερά της [ εδώ ήθελε  2 μερούλες βρέξιμο το κορμί...] κάτω από την πλατεία με τα μαγαζιά της και τον κάθε εθνικότητας τουρίστα , τα κλασσικά παγωτά και την ζεστή που έκανε ..,
      Συνεχίζουμε για Παλέρμο και μπαίνουμε στην πόλη από την μεριά του ... ’’Ασπροπυργου’’ ! Τεράστια συγκροτήματα κατοικιών στιβαγμενα θυμίζουν Ιταλική ταινία με συγκεκριμένο περιεχόμενο ! Ωπ ! ... λέμε .. που ήρθαμε ? Στην Νέα σχδιαση των Πόλεων που έχει πολύ πεζοδρόμηση , συμμετέχουν και τα gps και εμείς προσπαθούμε αφού αρχίσαμε να ζεσταινόμαστε κάπως , να προσεγγίσουμε το Hotel ! Το οποίο είναι δίπλα στο Νοσοκομείο της πόλης, δίπλα και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό έχουν Απαγορευτικό Σήμα !!! Μόνο τα ασθενοφόρα πλησιάζουν και όσοι ξέρουν το κόλπο ... δηλ να μπεις ανάποδα για 80 μετρά ...! Οι Κάτοικοι προφανώς έχουν κάρτες και το ξέρουν το κόλπο το gps όμως σε γυρνάει γύρω γύρω αφού  το ‘’Συστημα’’ δεν το αφήνει να σε πάει εκεί ... οδικώς !    Αυτό το συναντήσαμε και στις επόμενες πόλεις και είναι μια νέα πραγματικότητα πια σε σχέση με τα παλιά χρόνια που ταξιδεύαμε ! 
        Τελικά τα καταφέραμε και τώρα αρχίζει το άλλο σκηνικό ... αυτό της Συννενοησης ! Φίλοι μου , τα Ιταλα΄ δεν μιλάνε γρι Αγγλικά ! Σου μιλάνε Ιταλικά και σου κουνάνε τα χεριά λες και τα ξέρεις και εσύ και καταλαβαίνεις ! Με έναν τέτοιο τύπο , που κράταγε και στουπί στο χέρι , ένα δόντι λιγότερο και εμφάνιση ...  Γυλου  , σε κακή εδοση έπρεπε να συννενοηθουμε ώστε να βάλουμε τις μηχανές στο Γκαράζ που υπήρχε διπλα στο ξενοδοχείο ! Το ότι μας βάραγε και ο Ήλιος στην κούτρα ήταν το λιγότερο ! Μια [ 1] ώρα το παλεύαμε και ένα παληκαρακι ντόπιο προσπαθούσε να κάνει την μετάφραση ! Τελικά δώσαμε 20 ευρώ για την κάθε μηχανή , μη έχοντας άλλη επιλογή και ο τύπος όταν τα πήρε έγινε Φίλος μας και χαμογέλασε επιτελούς γιατί αλλιώς μας είχα για τσιμεντομενους στο λιμάνι και εσάς να μας ψανετε που χαθήκαμε ! Μια φίλη που μένει Ιταλία , η Αννα και την έβαλα 5-6 μέρες πριν πάμε να πάρει τηλ.  μπας και βγάλουμε άκρη, μου είπε ότι ο τύπος δεν μιλάει ούτε καν ... Ιταλικά ! χάχα Με αυτή την ζεστή λοιπόν και αφού τακτοποιηθήκαμε αποφασίσαμε να αρχίσει η εξερεύνηση από Παράλια και με μπανακι στην θάλασσα ! Και αν, υπήρχε και καλύτερη εκδοχή της πόλης .. θα την βρίσκαμε μετά αφού είχαμε δροσιστεί!   
      Η επιλογή μας βγήκε και κάναμε το πρώτο μας μπανακι ! Μέτα ψάχνοντας τον Καθεδρικό Ναό της Πόλης [ αφού βρήκαμε και καβαντζα για δωρεάν πάρκινγκ καθώς υπάρχει τεράστιο θέμα .. παντού θέσεις που πρέπει να πληρώνεις και Δημοτικούς Αστυνομικούς και κάμερες να τσεκάρουν τα πάντα] βρήκαμε και τα υπόλοιπα αξιοθέατα που είχαμε τσεκάρει και καθησαμε για την καθιερωμένη ‘’Πιτσα-Μπυρα’’ των ταξιδίων ! Η Πίτσα σταθερή άξια [ 10-12 ευρώ η πιο ακριβή] και οι μπύρες 4 ευρώ, καθήμενος ! Πίναμε 2-3 .. 4 και Άνευ Αλκοόλ ! .. ευτυχώς πινοντουσαν παιδιά ! Η Περατσαδα στην Περιοχή του Καθεδρικού , η αγορά και τα μαγαζιά μας άλλαξαν την εικόνα που σχηματίσαμε το πρωί μπαινωντας στην πόλη και το ευχαριστηθήκαμε βλεπωντας πολύ ωραίο κόσμο !
        Την τρίτη μας μέρα πηγαίναμε στο Αγκριτζεντο και την Κοιλάδα των Ναών όμως πρώτα θα περνούσαμε από την την Άκρη του Νησιού της Σικελίας , στο Τραπανι και στο Εντυπωσιακό Κάστρο στον Λόφο Erice που δεσπόζει εντυπωσιακά πάνω από την πόλη με θεά όλη την Β. Δυτική πλευρά του Νησιού ! Εντυπωσιακή και η Θεά του Κάστρου από την Εθνική πλησιαζωντας το από μακριά! Το ίδιο ωραία και η κάθοδος με εντυπωσιακές εικόνες να σε μαγνητίζουν βγαζωντας ξανά και ξανά φωτογραφίες ...[δεν σας λέω πόσες έβγαλα ... άστο ] . Οδηγώντας κάμποσες ώρες φτάνουμε στο εντυπωσιακό Agritzento μια πόλη αμφιθεατρικά χτισμένη με θεά την Κοιλάδα των Ναών και την θάλασσα ! Ούτε οι φωτογραφίες μου περιγράφουν αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό που συναντάς ! Το ξενοδοχείο μας εντυπωσιακό με πάρκινγκ και τρελή Θεά !!!    Σφαίρα για την κοιλάδα να δούμε τα αρχαία και τους Ναούς και τρώμε την δεύτερη γλωσσική Κομπλα !
       Οι Υπάλληλοι σε τουριστικά μέρη , στην είσοδο των Ναών ,  ΔΕΝ μιλάνε Αγγλικά ! Γρι όμως ! Βρίσκουμε κάτι Αμερικάνους απελπισμένους ... απογοητευμένους ... εισιτήριο αγόραζες μόνο μεσώ εφαρμογής , στα Ιταλικά ... ωχουυυυυ . Πιο κάτω , κάτι άλλοι , τα ίδια ! Μιλάμε ότι νιώθεις απογοήτευση και να θέλεις να φύγεις τσαντισμένος !!! Και εκεί που φωνάζω στον Μάνο... ’’Μανωληηη’’ , με ρωτάει ένας τύπος δίπλα μου αν μιλάω Ελληνικά , στα Ελληνικά ! Ρε , του λέω, Ελληνας είμαι , εσύ όμως ? πώς τα μιλάς ? Ήταν Ο Λουιντζι  και ο Γιάννης που είχαν Παππούδες Ελληνες και μάθανε την γλώσσα ! Αυτοί μου είπαν ότι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε εισιτήρια μέσα από το Μουσείο που υπήρχε εκεί και κάπως έτσι βγάλαμε άκρη !
      Οι Ναοί , εντυπωσιακοί, δεν περιγράφονται αυτά ... η σύνδεση μας σαν λαός με όλα αυτά ακόμα πιο εντυπωσιακή ... στην Κοιλάδα περπατώντας βρήκαμε και άλλους Ελληνες και μιλήσαμε κάνοντας μας πιο χαρούμενους ! Όσο για την ώρα, χάνεις την αίσθηση του χρόνου όταν χάνεσαι σε τέτοιες καταστάσεις ! Μας πέρασε από το μυαλό ότι προλαβαίναμε να κάνουμε ΚΑΙ μπανακι και σήμερα ! Και βάλαμε τα ποδιά στο κεφάλι , περνωντας ένα τικ-τοκ όχημα ώστε να γυρίσουμε στο πάρκινγκ με τις μηχανές [ παντού Παρκ] και να τρέξουμε προς την Θάλασσα ! Στο San Leone το θέρετρο που είναι 7 χλμ κάτω από την πόλη βουτήξαμε και στην αμμώδη παράλια Dune!   Μαγικό Ηλιοβασίλεμα !   Μια πίτσα και μπυρονια μας αντάμειψε για όλη την ημερησία τρεχάλα που φάγαμε σήμερα και άξιζε με το παραπάνω για αυτές τις μαγικές εικόνες που συνεχίσαμε να βλέπουμε γυρνώντας νύχτα στο Hotel και βλεπωντας τους Φωταγωγημένους Ναούς αλλά και την Αμφιθεατρική Πόλη Φωτισμένη ! Η βραδυα έκλεισε πινωντας λίγα ακόμη παγωμένα μπυρονια από την φοβερή μπαλκοναρα που είχαμε με τους ιντερνετικους ήχους του Athens  Greek Zepelin Radio ... Ιδεαρα του Μανώλη !
       Κάπου εδώ αποφασίσαμε να αλλάξουμε λίγο το πλάνο μας που έλεγε ότι θα πάμε ακριβώς ‘’γυρω-γυρω’’ το Νησί ! Ο Λόγος , Τα μποτιλιαρίσματα μέσα στις μικρές πόλεις και χωριά , οπού περνάει ο επαρχιακός δρόμος, μας καθυστερούσαν αρκετά και μας έπιανε και η ζεστή ! Άλλο να τρέχεις όταν κάνει ζεστή και άλλο να είσαι μόνιμα σταματημένος φορώντας εξοπλισμό ! Έτσι παρακάμψαμε 2-3 πόλεις και τις είδαμε καλύτερα και πανοραμικά από τον πάνω δρόμο ...

Πάμε στην επόμενη ήμερα οπού για αρχή περνάμε από τις Συρακουσσες , την Πόλη του Αρχιμήδη οπού υπάρχει επιβλητικά και το άγαλμα του, με τον Ναό του Απόλλωνα η’’ ότι απέμεινε από αυτόν και την παλιά αγορά με τα καφέ και ένα Τιραμισσου που είχε όνειρο να φάει ο Εμμανουελ και έκανε ‘’φτερα’’ ! Εκπληρώνουμε και απλά Ονειρακια !   Εντυπωσιακή η πόλη και γεμάτη ζωντάνια και αν είχαμε κι άλλες μέρες θα μέναμε σίγουρα !
      Φτάνουμε στην Κατανια και το gps αρχίζει τα γύρω-γύρω από το Hotel ! ... στα 200 μετρά το βλέπαμε και δεν το βλέπαμε ! Τελικά προσεγκισαμε στα 50 μετρά , εγώ πήγα στην ρεσεψιόν με τα ποδιά και μου ζητήσανε τους αριθμούς πινακίδων των μοτοσυκλετών μια και που μπαίνοντας στον πεζόδρομο που ήταν το Hotel υπάρχουν κάμερες που σε καταγράφουν και στέλνουν κλήση ... στην Ελλάδα ! Τα Νούμερα των πινακίδων των πελατών τους , τα στέλνουν τα  Ξενοδοχεία on line στην Αστυνομία και έτσι ακυρώνουν στην καταγραφή την παράβαση! Αγγλικά δεν μιλάνε , αλλά είναι Ευρωπαίοι ! Capito ?
       Εδώ παρκάραμε γιατί δεν χρειαζόταν η μηχανή άλλο ! Μέναμε στην Via Aitna στον κεντρικότερο δρόμο και όλα ήταν γύρω μας ! Αξιοθέατα , η αγορά , σουβενίρ , εστιατόρια μπαράκια ! Νταξ , όλα τα είδαμε στο χαλαρό ! Φάγαμε ήπιαμε , ξανά ήπιαμε , περπατήσαμε ότι υπήρχε γύρω ! Γέμισε η ψυχή μας ! Το πρωί θα ανεβαίναμε στην Αίτνα , το Ηφαιστιο των 3300 μέτρων ! ο Καιρός θα ήταν περίεργος είδαμε αλλά .. δεν μας πολύ ένοιαζε , εμείς θα πηγαίναμε όσο μπορούσαμε ! Το πρωινό στο ξενοδοχείο ήταν άπαιχτο και χορταστικό !
        Φουλάραμε τις μηχανές και οδηγήσαμε προς τον Δρυμό της Αίτνας περνώντας εντυπωσιακά μέσα από την παγωμένη λάβα στις άκρες του δρόμου και στα 1900 μετρά φτάσαμε στο Rifugio Sapientza ! Από εκεί παίρνεις τελεφερίκ που σε ανεβάζει στα 2900 μετρά περίπου και από εκεί έως την Κορυφή πας πεζοπορεια η’’ σε πηγαίνουν κάτι μεγάλα οχήματα με τεράστιους τροχούς που πατάνε στην Λάβα ! Εντυπωσιακά ήταν εδώ με πολύ κόσμο και πολλές δραστηρίοτητες και συναντήσαμε τον πρώτο Ιταλό που μίλαγε φαρσί Αγγλικά !!! Ήταν ένας πιτσιρικάς ο Μακελι , που πούλαγε εκδρομές για ένα τουριστικό γραφείο ! Του το είπαμε ότι ήταν ο πρώτος ! χάχα ! Αφού αγναντεύαμε το βουνό και ίσα που προλάβαμε να βγάλουμε φωτογραφίες έκλεισε ο καιρός και έπιασε βροχή ! Θα ήταν ανώφελο να πάρουμε το Τελεφερίκ και να ανεβούμε πιο ψηλά μια και δεν θα βλέπαμε τίποτα ! Έτσι φορέσαμε τα αδιάβροχα μας και από άλλη διαδρομή κατεβήκαμε μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στον επόμενο προορισμό μας , την Νάξο και την Ταορμινια οπού θα μέναμε !

Την Ταορμινια όταν βλέπεις από μακριά στην Εθνική παθαίνεις πλάκα ! Σκέψου ένα βράχο των Μετεώρων [ για να πάρεις μια ιδέα] πολλές φόρες μεγαλύτερο και επάνω του χτισμένο μια πόλη !!! Εδώ φτάσαμε και γνωρίσαμε το Δεύτερο άτομο που μιλούσε άπταιστα Αγγλικά , η Λίζα η ρεσεψιονιστ ! Μίση Ιταλίδα-Μίση Ελβετιδα ! Αφού τακοποιηθηκαμε σχετικά πιο νωρίς από ότι στις άλλες πολλεις το μπανακι στην θαλλασα πήρε προτεραιότητα μια και είχαμε χρόνο ! Απόλαυση η θαλασα όπως πάντα !!!   Εδώ είχαμε να επισκεφτούμε το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο με απίστευτη ομορφιά και σε απίθανη τοποθεσία ! Το δε περιβαλον του Θεάτρου μοιάζει με αυτό του Θεάτρου του Πλευρωνα στο Μεσσολογι , που αναφέρω στην αρχή του Άρθρου !   Στις φωτογραφίες στο τέλος , θα βάλω και τα δυο θέατρα μαζί ώστε να έχετε άποψη ! Αφού το gps μας έπαιζε το ίδιο παιχνίδι του ‘’γυρω-γυρω’’ , καταφέραμε να βρούμε και εδώ Free Parking , και να επισκεφτούμε τον Μαγικό αυτό χώρο που μπορείς να ξεχαστείς για ώρες , αγναντεύοντας την ομορφιά του αλλά και αυτής της πόλης που ... έχουν φτιάξει ΕΛΛΗΝΕΣ !!! Ανεβήκαμε πιο ψηλά σε άλλο σημείο της πόλης που είναι χτισμένη Ψηλά , στα βράχια .... στο Castelmola και ξαναψαχνωντας επίμονα βρήκαμε τον Μαγικό Πεζόδρομο με την πλατεία Plazza IX Aprile ! Περατσαδα πάνω – κάτω μέσα στα σοκάκια της Μαγικής αυτής πόλης με την τρομερή Θεά προς την Θάλασσα ! Τα είδαμε όλα !!!
     Η βραδυα έκλεισε με την κλασσική πίτσα & μπύρες . Το ταξίδι μας είχε όμως λίγο ακόμα ! Το πρωί θα φεύγαμε για να πάρουμε το πλοίο της ειστροφης για το Μπάρι ! Και το πρωινό Ferry για να αφήσουμε πίσω την Σικελία ! .. είχαμε να κάνουμε γύρω στα 480 χλμ και θέλαμε να περάσουμε να δούμε την τελευταία πόλη που θα έπρεπε να δούμε . Το Alborobello !   Την πόλη που έχει για σκέπες σπιτιών , Τρούλους !!! Εδώ , σε λίγους μήνες θα μάθουμε αν έφαγε κλήση ο Μάνος που ανέβηκε με φορα στην πλατεία να παρκάρει και αν τον έπιασε για λίγα μετρά η κάμερα που καραδοκεί .... Βρήκαμε και πάλι  free  γωνιά και παρκάραμε προκείμενου να κάνουμε βόλτα να δούμε την όμορφη αυτή πόλη , να βγαλουμεφωτογραφίες και να πάρουμε κανένα μαγνητακι !
      Μας έπιανε η ζεστή φτανωντας στο Μπάρι για τσεκ ιν στο καράβι , όταν άκουσα Ελληνικές φωνές ... ότι αυτή είναι η Μηχανή του ... George ! ... ήταν Φιλαράκια από γνωστό Moto Club και αναγνωρίσανε την μηχανή από τα σηματάκια στην μπαγαζιερα ! .. κάπου ήταν κι αυτοί, δεν λέμε .... χάχα!
     Έκπληξη είχα και στο καράβι που πέτυχα Εξαφανισμένο από χρόνια 2ο ξάδερφο μαθαίνοντας ότι έχω και Δυο Νέα Ανηψια !!!! Α , ρε Τασοοοο, χάχα !
      Από την Πάτρα τσουλισαμε χαλαρά και ομαλά προς την Αθηνά και τα σπίτια μας τελειώνοντας με Επιτυχία ένα Πολύ Ωραίο Ταξίδι , που πολύ ευχαριστήθηκα !
       Συνάντησα Ωραίους Ανθρώπους , Ωραία Μέρη , ειχα για  Συνταξιδιώτη,ενα παλιο φιλο , και το ταξίδι  τελειωσε  χωρίς απρόοπτα  !  Ευγνώμων που το έζησα !
      Ευχαριστώ ιδιαίτερα , το Honda Servis Παπαγεωργιου  και ιδιαίτερα τον Φίλο μου Μανώλη ,όπως και το Peristeras Tyres  και τον Φίλο μου Νικόλα, που υποστηρίζουν πάντα τα Ταξιδια μου !
     Αφιερωμένο.....
Στον Φίλο μου Θεόδωρο Σουφλερη που Ταξιδεύει ψηλά ...
Στον Φίλο μου Γιώργο Κοτζια , σύντομα ταξίδι ξανά ....
Στον Συνταξιδιώτη μου Μανώλη, ευχαριστώ που ήρθες !
Και σε όλους τους Υπολοίπους Φίλους μου που είδα στην αρχή του Ταξιδιού και πολύ σας χάρηκα !
 What Next ?
Αυτή την φορά , Θα αφήσουμε την Ζωή να μας πάει ..    Έτσι κι αλλιώς , αυτό γίνετε πάντα    ,

Georgetrips

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Παρασκευή 03 Ιούλιος 2026, 22:15:16 μμ
Δώσε μάστορη ταξιδευτή όσο μπορείς  :eusa_clap:

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #2 on: Today at 02:19:14
 Το Πρόγραμμα ,Τα  Έξοδα καιτις φωτογραφιες του Ταξιδιού θα τις δείτε εδώ    ......

https://www.georgetrips.gr/sikelia_photos.htm