Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με τον κεντρικό διακόπτη.

Skakinen · 9988

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #25 on: Πέμπτη 19 Δεκέμβριος 2024, 05:28:41 πμ
Αυτί που έχεις κυκλώσει με πράσινο είναι ο διακόπτης, το κυκλωμένο με κόκκινο είναι η κλειδαριά και το απο πάνω τους είναι το HISS.
Όλα μαζί συνθέτουν αυτό που βάζεις μέσα το κλειδί και λέμε όλοι ''διακόπτη''.,

Σωστα .

Η δική μου απορία είναι το γιατί δεν παίρνεις μεταχειρισμένο διακόπτη. Και θα δεις πως διαιρείται αυτός και θα κάνεις την δουλειά σου πιο φτηνά.

Εριξα κ εγώ μια ματιά στο car.gr και  βρήκα  σετ στα  200 μεταχειρισμένο και 300 καινούργιο .
Αν μπορείς κ έχεις χρόνο να βρείς πουθενά αλλού δώσε λινκ.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Πέμπτη 19 Δεκέμβριος 2024, 05:39:36 πμ
- ο διακόπτης (ηλεκτρικό μέρος) είναι το κυκλωμένο με πράσινο και η κλειδαριά (μηχανικό μέρος) είναι το κυκλωμένο με κόκκινο;

Σωστά τα λές.

- μπορώ να βγάλω μόνο την κλειδαριά;

Οχι , επειδή ο διακόπτης στηρίζεται επάνω της με δύο βιδάκια,

- για να βγει μόνο η κλειδαριά, πρέπει να γίνουν φύλλο και φτερό, όλα όσα φαίνονται στο σχεδιάγραμμα;

Οχι , σου έχω εξηγήσει το πώς , απλά ξεβιδώνεις τις δύο άλεν πάνω πάνω που κρατάνε διακόπτη και κλειδαριά στην τιμονόπλακα , δώσε λίγη προσοχή εκεί
μην τις κλωτσήσεις επειδή το κλειδί θα πιάνει λίγο πλάγια, υπομονή , μετα  όλο αυτό κατεβαίνει.
Μετά πλέον μπορείς να το γυρίσεις ανάποδα και να ξεβιδώσεις τον διακόπτη παίρνοντας μόνο την κλειδαριά στο χέρι. Μη κολάς , απλά είναι να κάνεις
την αρχή μετά το ένα φέρνει το άλλο.

Το πρωί πήγα στον κλειδαρά και ήταν απόλυτος: "φέρε τον διακόπτη (εννοώντας προφανώς την κλειδαριά) και θα τον φτιάξω!".

Αρα κάτι ξέρει αυτός παραπάνω.  :thumbright:

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Πέμπτη 19 Δεκέμβριος 2024, 13:55:07 μμ

Αν μπορείς κ έχεις χρόνο να βρείς πουθενά αλλού δώσε λινκ.

Εγώ συνεργάζομαι με αυτόν : https://www.usedmotoparts.gr/
Όσες φορές χρειάστηκα κάτι, εξυπηρετήθηκα...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Skakinen

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #28 on: Παρασκευή 03 Ιανουάριος 2025, 04:12:47 πμ
Καλή Χρονιά σε όλους!

Να κάνω μια ακόμη (την τελική) ενημέρωση, για το θέμα.

Στις 24/12 ήρθε ο καινούργιος διακόπτης από το Βέλγιο, και στις 27/12 είχα ξανά μηχανή!
Στο πακέτο υπήρχαν κλειδαριά, δύο κλειδιά και η σχετική καλωδίωση (το κυκλωμένο πράσινο στο Post 23).
Πλήρωσα μόνο το ανταλλακτικό (265 €), ο μηχανικός δεν χρέωσε εργασία και προγραμματισμό των κλειδιών.
Τώρα με τον ολοκαίνουργιο διακόπτη, καταλαβαίνω πόσο ταλιπωρημένος ήταν ο προηγούμενος. Τα κλειδιά με δυσκολία έμπαιναν!

Να ευχαριστήσω θερμά όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου, και ειδικά τον Stoneman!

Άσχετο: το διάστημα που το Transalp ήταν παροπλισμένο, κυκλοφορούσα με ένα Yamaha Fazer 1000, του αδερφού μου. Επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά, το πόσο χρηστικό και ευκολοοδήγητο είναι το μηχανάκι μας.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Σάββατο 04 Ιανουάριος 2025, 23:15:16 μμ
Μπράβο, έστω κ αν είναι ακριβή λύση αλλά  τουλάχιστον τώρα έχεις κ την σιγουριά σου. :eusa_clap:

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Καλή χρονιά , με υγεία και γαλήνη.
Εύχομαι πολλά κ απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
και να προσέχεις.