Πήγα σε έναν κλειδαρά ο οποίος έχει καλή φήμη.
Μου ζήτησε να δει τα δύο παλιά κλειδιά και το καινούργιο (δεν τα είχα μαζί μου) καί με ρώτησε αν ο μηχανικός έκοψε το καινούργιο κλειδί σε κλειδαρά με υπολογιστή (δεν ήξερα να απαντήσω).
Θα του πάω να δει τα κλειδιά, αλλά για την όποια συνέχεια, δεν μπορεί να βγάλει ο ίδιος τον διακόπτη και αφού η μηχανή είναι στο σπίτι, αναγκαστικά πρέπει να τον βγάλω εγώ. Η άλλη επιλογή είναι να πάω με οδική βοήθεια τη μηχανή στο συνεργείο για να βγει ο διακόπτης, και μετά να την ξαναφέρω, και αν (ΑΝ!) επισκευαστεί ο διακόπτης, να την ξαναπάω (πάντα με οδική βοήθεια). Όλα τα πήγαινε-έλα, συν το κόστος της επισκευής, σίγουρα θα πλησιάσουν το κόστος του καινούργιου διακόπτη, και θα έχω έναν επισκευασμένο διακόπτη. Αν μάλιστα με όλα τα πήγαινε-έλα, δεν επισκευάζεται ο διακόπτης, και αναγκαστώ να πάρω καινούργιο, το κόστος θα απογειωθεί.
Πληροφοριακά, ο καινούργιος (267 €) έρχεται από Βέλγιο, και στην καλύτερη περίπτωση χρειάζονται 10 μέρες, ενώ στην χειρότερη, λόγω τέλος του έτους, θα έρθει μετά τις 10/1.
Εν ολίγοις, έχω μπλέξει άσχημα...
Για την αφαίρεση του διακόπτη, χρειάζονται ειδικά εργαλεία; Έχω κλειδιά, κατσαβίδια, και άλλα εργαλεία, πολλά περισσότερα από το μέσο νοικοκυριό, αλλά και πάλι μου φαίνεται βουνό. Δεν έχω βρει και κάποιο σχετικό video, ενώ ένα service manual (Haynes) που κατέβασα, δεν ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό.
Να ευχαριστήσω και πάλι για το ενδιαφέρον!