Hellas Transalp Forum

Rally Dakar 2021

African Boy · 2647

Offline KKalantzis

 • HTC ΔΣ
 • Rossi και πάνω !
 • ***
  • Posts: 2605
 • Where the streets have no name!
Reply #25 on: Δευτέρα 11 Ιανουάριος 2021, 16:53:56 μμ
Για covid-19 είδα κάπου  :(


Keep riding !!!


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7558
  • eGeorgalas
Reply #26 on: Δευτέρα 11 Ιανουάριος 2021, 17:17:57 μμ
Rally Dakar 2021 N8 Σκέλος: Άξια νίκη Cornejo! Εντός δεκάδας η Sherco!

Σταθερά εμπρός ο PriceΟι αναβάτες της πρώτης γραμμής, όλοι ανεξαιρέτως, χαρακτηρίζουν το φετινό Dakar ως ένα από τα πιο γρήγορα των τελευταίων ετών φτάνοντας μάλιστα να τους θυμίζει έντονα αγώνα motocross ανάμεσα σε κάποια σημεία ελέγχου σε ορισμένες ειδικές. Περίμεναν πως ο Μαραθώνιος, όταν δηλαδή οι αναβάτες επισκευάζουν μόνοι τους τις μοτοσυκλέτες, θα τέντωνε περισσότερο το σπιράλ χρόνου μεταξύ τους, αλλά εχθές τερμάτισαν ασφυκτικά κοντά ο ένας στον άλλο.

Αυτό οδήγησε σήμερα σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση για καλύτερο ρυθμό κι όσο αυτό συμβαίνει, τόσο θα πολλαπλασιάζεται το ρίσκο. Ο De Soultrait είχε σήμερα μία άσχημη πτώση, άλλη μία για την καριέρα του στο Dakar, κι εγκατέλειψε αερομεταφερόμενος στο νοσοκομείο έχοντας ευτυχώς τις αισθήσεις του. Πριν σημειώσει την πτώση, ο De Soultrait ήταν μπροστά με το γρήγορο κομβόι μέχρι που έχασε χρόνο από πρόβλημα στο ελαστικό το οποίο επιδιόρθωσε με "ζιπάκια" και συνέχισε γρήγορα για να καλύψει το κενό. Αργότερα θα σημείωνε την πτώση που θα τον έβγαζε από τον αγώνα. Ο ρυθμός και η ένταση του φετινού Dakar αυξάνουν το ρίσκο…

Το σκέλος ξεκίνησε με τον Brabec να φεύγει εμπρός και τον Price να είναι στο κατόπι του μέχρι που είχε πρόβλημα στο πίσω ελαστικό και το έφτιαξε πρόχειρα με "ζιπάκια" συγκρατώντας το σκίσιμο στην γόμα.

Ακριβώς όπως θα έκανε και ο De Soultrait αμέσως μετά δηλαδή, με την διαφορά πως το πρόβλημα στον Price ήταν στο πίσω ελαστικό. Δεν περίμενε ωστόσο να τερματήσει! Η ζημιά ήταν τέτοια που θεώρησε πως το ελαστικό θα διαλυθεί και το φετινό Dakar θα τελειώσει για εκείνον. Για αυτό και κράτησε, όπως λέει, έναν πιο συντηρητικό ρυθμό προσπαθώντας να το προστατέψει – κι όσο πάει.Κι όμως στο πρώτο σημείο ελέγχου και ο Price είναι πρώτος γενικής κατάταξης με βάση τον χρόνο εκείνη την στιγμή! Ο Barreda έχει καλύψει το κενό και μαζί με τον Brabec, τον Benavides και τον De Soultrait κάνουν ένα γρήγορο γκρουπ με αποστάσεις δευτερολέπτων σε χρόνους. Ο Price θεωρεί δικαιολογημένα λοιπόν πως δεν θα καταφέρει να κρατηθεί κοντά τους έχοντας πρόβλημα στο ελαστικό από τόσο νωρίς. Κι όμως, 161 χιλιόμετρα και ο Price είναι πρώτος για δύο δευτερόλεπτα από τον Barreda! Μία απειροελάχιστη διαφορά που την φτάνει μέχρι το μισό λεπτό στην μέση της ειδικής.

Είναι πραγματικά απίστευτο που καταφέρνει να μείνει εμπρός, αντικαθιστώντας ζιπάκια στον ανεφοδιασμό καθώς διαλύονται το ένα μετά το άλλο, με το ελαστικό όμως και το mousse να κρατάνε λίγο ακόμη. Τόσο, όσο χρειαζόταν… Το άξιο της νίκης για τον Cornejo εξακολουθεί να ισχύει ωστόσο, παρά τον απίστευτο έλεγχο στην φθορά του ελαστικού που έκανε ο Price γιατί ο Cornejo έδειξε αρκετές φορές το σωστό πέρασμα και σήμερα, οδηγώντας αρκετά μπροστά μαζί με τον Brabec τραβώντας κι εκείνον. Στους ανεφοδιασμούς οι υπόλοιποι ροκάνιζαν το κενό του χρόνου κάνοντας επισκευές, εκείνος άνοιγε τον δρόμο μπροστά.

Στην δεκάδα σήμερα κατάφερε να μπει και η Hero, από την στιγμή που η Yamaha είχε σήμερα μία σημαντική απώλεια, ενώ στην γενική κατάταξη ανέβηκε στους πρώτους δέκα και η Sherco με τον εξαιρετικά έμπειρο Santolino!


Πηγή"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7558
  • eGeorgalas
Reply #27 on: Δευτέρα 11 Ιανουάριος 2021, 17:19:14 μμ
Rally Dakar 2021: Έσπασε ο κινητήρας της Yamaha του Caimi

Έγινε κατά την διάρκεια του Μαραθώνιου

Πισωγύρισμα για την Yamaha στο Dakar που μετά την χθεσινή πτώση του Branch που δεν τραυματίστηκε αλλά έχασε 40 λεπτά μέχρι να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του, καθώς ήρθε σήμερα η οριστική εγκατάλειψη του Caimi.Ο Caimi ήταν αρκετά ψηλά, στην 17η θέση γενικής που για τα φετινά δεδομένα είναι αρκετά καλή επίδοση, αν σκεφτεί κανείς πως η πρώτη πεντάδα δεν ξεχωρίζει καθόλου και η πρώτη δωδεκάδα μπορεί να δώσει βάθρο σε ένα μόλις σκέλος με βάση την διαφορά στους χρόνους. Μόλις εχθές ο Caimi ενημέρωνε πως η μοτοσυκλέτα έφτασε αρκετά καλά και δεν χρειαζόταν πολλούς ελέγχους κατά την διαδικασία του Μαραθωνίου που οι αναβάτες εκτελούν μόνοι τους το service. Σήμερα όμως 282 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση, η μοτοσυκλέτα εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη που ήταν αδύνατο να επισκευάσει στο σημείο και ο Caimi προωθήθηκε στην κατασκήνωση με ελικόπτερο.

Τώρα το στοίχημα της Yamaha στο φετινό Dakar είναι ο Branch, κι ευτυχώς για την ομάδα είναι ταχύτερος μέχρι στιγμής από τον Caimi τερματίζοντας σήμερα 11ος και μπροστά από τον Van Beveren…

Πηγή"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7558
  • eGeorgalas
Reply #28 on: Πέμπτη 14 Ιανουάριος 2021, 14:48:23 μμ
Rally Dakar 2021 Ν10 σκέλος: Honda το 1-2-3! Λύπη ταυτόχρονα για Cornejo

Πέρασε εμπρός ο Brabec σήμεραΝίκη Brabec σήμερα στο 10ο σκέλος και πίσω του ο Barreda με τον Benavides, με τον τελευταίο να κρατά την πρώτη θέση γενικής για λιγότερο από ένα λεπτό έναντι του Brabec.

Μεγάλη απώλεια όμως για την Honda είναι ο Cornejo που εγκαταλείπει τον αγώνα τραυματισμένος, έχοντας όμως ολοκληρώσει το σημερινό σκέλος. Ο Cornejo που παραδοσιακά ανοίγει κάθε ημέρα από τον Μαραθώνιο και μετά οδηγώντας μπροστά, ξεκίνησε σήμερα επίσης δυναμικά αλλά πολύ γρήγορα ο Brabec μπήκε μπροστά.

Το πρόβλημα ήταν πως οι κορυφαίοι της Honda αντί να κόψουν ρυθμό από την στιγμή που Branch και Price είναι εκτός αγώνα, άνοιξαν το σκέλος πηγαίνοντας σαν να τελειώνει το Dakar σήμερα! Τέρμα γκάζι από την πρώτη στιγμή! Αρχικά ο Benavides πήρε το προβάδισμα από τον Cornejo με τον Brabec πίσω του, μέχρι που ο Αμερικανός πέρασε εμπρός. Αξιοσημείωτο είναι που ο Barreda ακολουθούσε αρχικά στον ίδιο ρυθμό και αργότερα από κοντά, κι αυτό γιατί ο λόγος της χθεσινής του καθυστέρησης ήταν πως είχε σημειώσει πτώση από την οποία έχει πόνο στο πόδι.

Το πρόβλημα, διότι περί προβλήματος πρόκειται, ξεκίνησε μετά το πρώτο σημείο ελέγχου όταν οι κορυφαίοι οδηγοί της Honda μπήκαν στον πειρασμό να κάνουν έναν μεταξύ τους αγώνα, κανονικό αγώνα. Σε σημείο που ο Cornejo ξανά μπήκε μπροστά με τον ήδη τραυματισμένο Barreda να ακολουθεί. Αν πήγαιναν πιο σιγά, θα μπορούσε να πει κανείς πως εναλλάσσοντας θέσεις εμπρός παίζουν μία πολύ έξυπνη σκυταλοδρομία, σηκώνοντας εναλλάξ το βάρος της πλοήγησης, όμως ο ρυθμός που ακολουθούσαν ήταν ρυθμός αγώνα και όχι ενός Rally που ο ανταγωνισμός έχει αποδεκατιστεί και οι αναβάτες της KTM, εκείνη την στιγμή, έχαναν χρόνο.

Τελικά ο Brabec περνά εμπρός με τον Cornejo πίσω του και τον Barreda να αρχίζει να κόβει, όσο ο Benavides πλησιάζει για την τρίτη θέση του σκέλους.

O Cornejo σήμεραΚαι τότε, 252 χιλιόμετρα μέσα στην ειδική ο Cornejo πέφτει. Ένα από τα φαβορί της Honda ακόμη και για την νίκη έχει μία πτώση από την οποία σηκώνεται αμέσως αλλά δεν ακολουθεί στον ίδιο ρυθμό. Σταδιακά μένει πιο πίσω αν και τελικά καταφέρνει να τερματίσει μόλις 17 λεπτά πίσω από τον Brabec με τον πόνο να τον έχει καταβάλλει και μαρτυρίες να λένε πως ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει αν η ειδική συνέχιζε κι άλλο.

Ζητά ιατρική περίθαλψη και βλέπει πως ο ώμος του δεν του επιτρέπει να μπει στο 11ο σκέλος, εγκαταλείποντας το Dakar!

Η Honda πήρε το 1-2-3 λοιπόν, αλλά θα μπορούσε να το είχε κάνει κρατώντας τον Cornejo στο παιχνίδι της διεκδίκησης σε ένα Dakar που ο υψηλός ρυθμός αποδεκατίζει την elite των αναβατών…

Πρώτη δεκάδα 10ου σκέλους      
      
Pos   Crew   Brand   Time   Gap
1   R. BRABEC USA   HONDA   3:12:33   0:00:00
2   J. BARREDA BORT ESP   HONDA   3:15:48   0:03:15
3   K. BENAVIDES ARG   HONDA   3:17:44   0:05:11
4   S. HOWES USA           KTM   3:18:21   0:05:48
5    M. WALKNER AUT   KTM   3:18:29   0:05:56
6   D. SANDERS AUS           KTM   3:21:40   0:09:07
7    A. VAN BEVEREN FRA   YAMAHA   3:23:42   0:11:09
8    S. SUNDERLAND GBR   KTM   3:25:10   0:12:37
9   L. SANTOLINO ESP   SHERCO FACTORY   3:27:41   0:15:08
10   J. RODRIGUES PRT   HERO   3:28:57   0:16:24

Πηγή


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7558
  • eGeorgalas
Reply #29 on: Παρασκευή 15 Ιανουάριος 2021, 14:03:26 μμ
Rally Dakar 2021: ΜεRally Dakar 2021: Μεγάλη νίκη Kevin Benavides & Honda!γάλη νίκη Kevin Benavides & Honda!Κράτησε η Honda την περσινή της επιτυχία, κόβοντας το μεγαλύτερο σερί νικών σε αγώνα μοτοσυκλέτας που κατείχε η KTM κερδίζοντας 18 φορές συνεχόμενα το Dakar. Κατάφερε να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη η Honda σε ένα πολύ δύσκολο Dakar από πλευράς ρυθμού οδήγησης με ανταγωνισμό που έφτασε στα άκρα για τα δεδομένα πολυήμερου Rally αντοχής καταλήγοντας, όπως χαρακτηριστικά είπαν πολλοί αναβάτες σε ξεχωριστές στιγμές, ένας πολυήμερος αγώνας Motocross.

Μετά την εγκατάλειψη του Price που ήταν ένα από τα φαβορί, οι αναβάτες της Honda μπήκαν στη διαδικασία εχθές να εντείνουν τον εσωτερικό τους ανταγωνισμό με τον Barreda να κάνει ένα μεγάλο λάθος και να εγκαταλείπει και τον Sunderland να κερδίζει το σκέλος. Το οποίο ήταν και το μεγάλο πρόβλημα, όπως γράφαμε εχθές.

Ο Sunderland αποδεδειγμένα πλέον -εμείς το είχαμε πει από την αρχή- ακολουθούσε μία τακτική χωρίς να πιέζει περιμένοντας να τα δώσει όλα στο τέλος, όπως και έκανε σε ένα από τα πιο δύσκολα σκέλη όπως το 11ο, με στόχο να μην ξεκινήσει πρώτος ούτε σήμερα στο 12ο. Θα ήθελε να είναι 4 λεπτά πίσω από τον πρώτο στην γενική κατάταξη ξεκινώντας δεύτερος αλλά αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις στο Dakar που ο χρόνος γενικής κατάταξης με την θέση στο χάρτη δεν συμβαδίζουν. Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν τα προβλήματα πλοήγησης και ρυθμού για τον αναβάτη της KTM και στα πρώτα εκατό χιλιόμετρα κινδύνευε ήδη από τους αναβάτες της Honda πίσω του που είχαν ξεχυθεί οδηγώντας στο όριο και ακολουθώντας τα δικά του, φρέσκα σημάδια. Ψαλιδίζοντας την διαφορά των έξι λεπτών με την οποία ξεκίνησε έναντι του Sunderland, ο Kevin Benavides έφτασε την KTM έχοντα τον Brabec να τον ακολουθεί και τελικά ο Αμερικανός πέρασε μπροστά!

Ο Benavides μπορούσε να μείνει στην ουρά του Brabec και τερματίζοντας μαζί να πάρει την νίκη στο Dakar αλλά έκανε κάτι άλλο λίγο πιο παρακινδυνευμένο μπαίνοντας σε έναν κανονικό αγώνα μαζί του, με τις δύο Honda να αλλάζουν θέσεις και τελικά την νίκη να την παίρνει ο Brabec με μικρή διαφορά από τον Benavides που έγινε έτσι ο μεγάλος νικητής του 43ου Dakar!

Ο Kevin Benavides πήρε την νίκη κάνοντας πραγματική επίθεση σήμερα και ανοίγοντας τον δρόμο από την ώρα που προσπέρασε τον Sunderland μέχρι την στιγμή που άρχισε να μάχεται με τον Brabec!Η Honda κέρδισε επάξια τις δύο πρώτες θέσεις που είχε να το κάνει από το 1987 και με δεδομένο πλέον τις δυσκολίες πλοήγησης που είχε ο Sunderland σήμερα, αν ο Barreda δεν είχε καταστρέψει τον αγώνα του, η Honda θα είχε και την ευκαιρία να κυριαρχήσει πλήρως στο βάθρο!

Το τελευταίο σκέλος έριξε επίσης ταφόπλακα στην φετινή παρουσία της Yamaha από την στιγμή που έσπασε και ο κινητήρας του Van Beveren! Ο τελευταίος εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha είχε την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους που μάχονταν ακόμη και για τον τίτλο, πράγμα αδιανόητο αυτή την στιγμή καθώς η Yamaha είχε τον χρόνο να δουλέψει στον κινητήρα της φροντίζοντας να λύσει κάθε πρόβλημα έχοντας ήδη ανοίξει τους υπόλοιπους που έσπασαν, εντοπίζοντας κάθε σημείο που έπασχε.Στον αντίποδα η Sherco έχει να πανηγυρίσει την 6η θέση γενικής κατάταξης με τον φοβερό Santolino κρατώντας την Husqvarna του Quintanilla πίσω του ενώ στην 11η θέση έφτασε και η Hero. Η φοβερή Laia Sanz είναι για ακόμη μία φορά μία γυναίκα που δείχνει πως δεν υπάρχουν όρια μεταξύ αντρών και γυναικών τερματίζοντας στην 17η θέση γενικής φέρνοντας πολύ ψηλά το όνομα της GAS GAS!

Η KTM έχει να πανηγυρίζει την πρώτη θέση του "Original by MOTUL" Gelaznikas από την Λιθουανία που πήρε μία τεράστια νίκη στην κατηγορία των αναβατών που αγωνίζονται χωρίς υποστήριξη. Ο Gelaznikas κατάφερε να επικρατήσει από πολύ νωρίς έναντι του Ρουμάνου περσινού νικητή και αντιπροσωπεύει το αληθινό πρόσωπο των Rally έχοντας διατηρήσει ρυθμό οδήγησης και ακμαίο το πνεύμα που σε μία άλλη δεκαετία θα ήταν αρκετά για να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, αν δεν υπήρχαν πλέον οι “superman” που επί δεκαπέντε μέρες μπορούν να κάνουν ασταμάτητο Motocross…

Πρώτη δεκάδα 12ου σκέλους            
Θέση   Αναβάτης   Μάρκα   Χρόνος   Διαφ.
1   R. BRABECUSA   HONDA   2:17:02   0:00:00
2   K. BENAVIDESARG   HONDA   2:19:19   0:02:17
3   M. WALKNERAUT   KTM   2:21:15   0:04:13
4   S. HOWESUSA   KTM   2:22:51   0:05:49
5   D. SANDERSAUS   KTM   2:24:13   0:07:11
6   M. MICHEKCZE   KTM   2:26:07   0:09:05
7   L. SANTOLINOESP   SHERCO FACTORY   2:27:33   0:10:31
8   J. PEDRERO GARCIAESP   KTM   2:27:42   0:10:40
9   J. RODRIGUESPRT   HERO   2:29:20   0:12:18
10   J. BETRIUESP   KTM   2:29:37   0:12:35


Πρώτοι 30 γενικής κατάταξης του Dakar            
1   K. BENAVIDESARG   HONDA   47:18:14   0:00:00
2   R. BRABECUSA   HONDA   47:23:10   0:04:56
3   S. SUNDERLANDGBR   KTM   47:34:11   0:15:57
4   D. SANDERSAUS   KTM   47:57:06   0:38:52
5   S. HOWESUSA   KTM   48:10:47   0:52:33
6   L. SANTOLINOESP   SHERCO FACTORY   48:16:44   0:58:30
7   P. QUINTANILLACHL   HUSQVARNA   48:34:53   1:16:39
8   S. SVITKOSVK   KTM   49:01:21   1:43:07
9   M. MICHEKCZE   KTM   49:40:51   2:22:37
10   M. WALKNERAUT   KTM   49:50:26   2:32:12
11   J. RODRIGUESPRT   HERO   50:22:38   3:04:24
12   J. BETRIUESP   KTM   50:35:30   3:17:16
13   T. SCHAREINAESP   KTM   50:59:49   3:41:35
14   S. BÜHLERDEU   HERO   51:18:17   4:00:03
15   J. PEDRERO GARCIAESP   KTM   51:25:42   4:07:28
16   O. MENAESP   KTM   51:37:38   4:19:24
17   L. SANZESP   GAS GAS   53:47:45   6:29:31
18   M. ENGELCZE   KTM   53:48:43   6:30:29
19   R. GONCALVESPRT   SHERCO FACTORY   53:50:35   6:32:21
20   HN. KOITHA VEETTILIND   SHERCO FACTORY   54:58:05   7:39:51
21   A. GELAZNINKASLTU   KTM   55:04:23   7:46:09
22   C. CHAPELIEREFRA   KTM   55:38:18   8:20:04
23   E. GYENESROU   KTM   56:06:28   8:48:14
24   D. KNIGHTGBR   HUSQVARNA   56:11:25   8:53:11
25   B. MELOTFRA   KTM   56:35:10   9:16:56
26   P. SPIERINGSNLD   HUSQVARNA   57:00:31   9:42:17
27   M. BURGESSAUS   KTM   58:11:44   10:53:30
28   K. DABROWSKIPOL   KTM   58:24:36   11:06:22
29   M. DOVEZEFRA   KTM   59:07:25   11:49:11
30   D. PABISKACZE   KTM   59:12:13   11:53:59
Πηγή


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline XLGeorge

 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 2396
 • XLV650, CRF1000
Reply #30 on: Παρασκευή 15 Ιανουάριος 2021, 14:42:36 μμ
Παρακολουθησαμε τον καλυτερο αγωνα των τελευταιων ετων, με αγωνια για τον πρωτο μεχρι την τελευταια μερα! Και θα ητανε ακομα καλυτερος αν δεν ειχανε βγει εκτος αγωνα ο Toby Price της ΚΤΜ (ασχημο πεσιμο/σπασιμο), ο Nacho Cornejo της Χονδα (πεσιμο/διασειση, δεν τον αφησανε να συνεχισει), ο De Soultrait της Husqvarna (ασχημο πεσιμο/σπασιμο) και ο Ross Branch της Yamaha (αρχικα πεσιμο λογω αλυσιδας και την επομενη μερα κινητηρας καπουτ, οπως ολων των Γιαμαχα).

Περισοτερα στο καινουργιο φορουμ.


ΥΓ Φιλτατε Λευτερακη, πολυ Honda-centered οι ανταποκρισεις σου  ;D  Το πηρε αξια η Χονδα (πηρε 9 απο τα 12 σκελη, 3 η ΚΤΜ) αλλα εγινε φοβερος αγωνας φετος. Δυστυχως και παλι καποιος αναβατης εχασε τη ζωη του  :'(


" the PouroDuro spirit "


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7558
  • eGeorgalas
Reply #31 on: Παρασκευή 15 Ιανουάριος 2021, 15:37:16 μμ
Η Yamaha ΔΕΝ κατάλαβα τι έγινε με τον κινητήρα τους και τους πρόδωσε .....

Όπως και να έχει η Honda ήταν άξια στα βάθρα πράγματι.....

Το κορίτσι μας... 17.... 44    (esp) LAIA SANZ    GAS GAS FACTORY TEAM    "Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"