Αντώνη, ενας απλός εξωτερικός καθαρισμός δεν κάνει και πολλά.
Σίγουρα η δική μου ''μέθοδος'' απαιτεί αφαίρεση του διακόπτη ,εργασία σε κλειστό χώρο, υπομονή και ... φραπεδάκι, ωστε να μην χαθεί κάποιο ελασματάκι η βίδα.
Δυστυχώς η ευτυχώς οι διακόπτες είναι καλά σφραγισμένοι και το οποιοδήποτε σπρέυ δυσκολεύεται να εισχωρήσει, πόσο μάλλον να καθαρίσει η να λιπάνει.
Οταν άνοιξα τον διακόπτη των φλάς το παλιό οργανικό γράσσο είχε γίνει σαν τσίχλα, ενα κολώδες υλικό που δυσκόλευε το μικρό ελατήριο της ενεργοποίησης και επαναφοράς. Δλδ οταν σύρουμε τον διακόπτη δεξιά η αριστερά δεν επενεργούμε στις επαφές άμεσα. Αυτό γίνεται μέσω ενός μικρού ελάσματος για να υπάρχει μετά η δυνατότητα να κάνουμε πατώντας reset, οπως καταλαβαίνεις αν το έλασμα αυτό κολάει ο διακόπτης καθυστερεί να ενεργοποιήσει τα φλάς και κατόπιν οταν πατάμε για να τα απενεργοποιήσουμε καθυστερεί να τα κλείσει.
Το ιδιο πρόβλημα με το παλιό γράσσο είχα και στον διακόπτη επιλογής της μεγάλης σκάλας στα φώτα που το άτιμο δεν άφηνε τον διακόπτη να ''κλειδώσει'' μέσα και πεταγόταν εξω .
Τώρα αν το κάνουμε μπάνιο στο αντισκωριακό απλά μια μικρή ποσότητα που περνάει στο εσωτερικό του διακόπτη ''μαλακώνει'' για λίγο το παλιό γράσσο και μετά οταν το αντισκωριακό εξατμιστεί εχουμε πάλι τα ιδια.
Την λύση του αντισκωριακοιύ θα την πρότεινα πχ. σε ενα ταξίδι αν υπήρχε πρόβλημα.
Και εγώ αντισκωριακό χρησιμοποιούσα αλλά κάποια στιγμή βαρέθηκα. Και επειδή δεν ημουν σίγουρος για την αιτία είχα πρώτα εντοπίσει εναν μεταχειρισμένο πριν προχωρήσω σε ''επέμβαση''.
ΥΓ: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,

οτι θές και μπορώ εδώ είμαι ...