Hellas Transalp Forum

ρελε μιζας ?

wolf 10 · 5061

Offline wolf 10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2018, 07:23:41 πμ
λυπον..πριν καποιες ωρες σημερα ξεκινησα την ανακατασκευη της μηχανουλας...ολα ρολοι...βγεικανε πλαστικα ...εξατμισεις...ολα εξω...καθαρισμα βαψιμο σκελετος...ξεκινησα την ανακατασκευη στα πλαστικα ( κωληματα γιαλοχαρτισματα)...καποια στυγμη ενω εχω βαλει τη μηχανη 2-3 φορες μπροστα για να ρυθμισω φωτα και τα σχετικα στριβο τσιγαρακι την καμαρωνο γυμνη και λεω...δεν την παω ετσι μια βολτα ???...ανοιγω διακοπτη παταω μιζα τσακμακι το εργαλειο...σε 2 δευτερολεπτα μεσα αρχιζει να μιζαρει μονη της ενω δουλευε στο ρελαντι...τρελαθικα...κλεινω το διακοπτη στο τιμονι τπτ...κλεινω απο τον κεντρικο τπτ...εκει η μιζα σαν τρελη...το καλο ηταν οτι ηταν γυμη...βγαζω πολο μπαταριας στοπ....αφηνω 2 λεπτα ακουμποαω πολο ξανα μιζαρισμα...ξεφισωνω το ρελε το ξανα βαζω ολα οκ...την κανω 2 ωρες βολτα ολα καλα....πιστευω οτι κωλισε το ρελε ...δεν παει αλλου το μυαλο μου..εχςι σιμβει σε καποιον αλλο εδω η εχω τα πρωτεια ??...την παρκαρα πριν λιγο και ενοειτε εχω βγαλει πολο...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2018, 17:07:44 μμ
Μπορείς να ξεβιδωσεις από το ρελέ την αλενοβιδα που συγκρατεί το χοντρό καλώδιο που πάει στην μίζα.

Μετά πατώντας το μπουτον της μιζας θα ακούς καθαρά το κλακ που κάνει το ρελέ όταν οπλίζει.

Έτσι το ελέγχεις χωρίς να ενοχλεις την μίζα.

Αν το ακούς καλό τότε ότι συνέβη ήταν τυχαίο.

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
Reply #2 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2018, 19:07:58 μμ
offtopic: Είμαι οριακά να την γδύσω κι εγώ για να βάψω σκελετό.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2018, 19:26:50 μμ
Εσύ κάτσε καλά θα μας μπλεξεις όλους κ εχουμε κ δουλειές

:2hysterical:

Offline wolf 10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Κυριακή 09 Σεπτέμβριος 2018, 05:20:23 πμ
Μπορείς να ξεβιδωσεις από το ρελέ την αλενοβιδα που συγκρατεί το χοντρό καλώδιο που πάει στην μίζα.

Μετά πατώντας το μπουτον της μιζας θα ακούς καθαρά το κλακ που κάνει το ρελέ όταν οπλίζει.

Έτσι το ελέγχεις χωρίς να ενοχλεις την μίζα.

Αν το ακούς καλό τότε ότι συνέβη ήταν τυχαίο.

το εκανα και αυτο και πολλα αλλα....τπτ...οντως ηταν κατι τυχαιο..αλλα επιδη δε θελω να γινει σε ασχετη φαση ξανα δευτερα βαζω καινουργιο + ενα διακοπτη πριν το ρελε κατι σαν εξτρα ασφαλεια που θα το κλεινω....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 10 Σεπτέμβριος 2018, 06:04:10 πμ
Με το συμπαθειο αλλά τι θα κλείνεις με το διακόπτη?

Την εντολή από το μπουτον της μίζας δεν χρειάζεται το κάνει ο killswitch

Μη μου πεις το χοντρό καλώδιο της μίζας που δίνει περισσότερα Aμπερ από υποσταθμός της ΔΕΗ :2hysterical:

Σκέψου μόνο ότι η μικρή αυτή μπαταριουλα έχει CCA πάνω από 200 αμπέρ

Offline wolf 10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Δευτέρα 10 Σεπτέμβριος 2018, 06:45:03 πμ
υπαρχει διακοπτης που να αντεχει τα αμπερ αυτα...το θεμα ειναι οτι οταν το εκανε αυτο προχθες δεν εκλεινε απο το  killswitch..

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 10 Σεπτέμβριος 2018, 07:10:12 πμ
Όταν κολησει το ρελέ φυσικά δεν κάνει τπτ ο killsw
Απλά εννουσα ότι από δύο αιτίες γυρίζει η μίζα
Από μπουτον η ρελέ, την πρώτη δλδ κολλημένο (Κουφονήσι) μπουτον την κόβεις από εκεί.

Διακόπτης που να ελέγχει μίζα δεν πιστεύω να υπάρχει.
Θα προτιμούσα αν επιμείνεις σε αυτή τη λύση να βάλεις κάτι που να κόβει τον πόλο.
Τόσα χρόνια εδώ μέσα είσαι ο πρώτος που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Αν έχεις λινκ η φωτό από τον διακόπτη θα ήθελα να την δω κ σε ποιο σημείο θα τοποθετηθεί κ μηχανικά κ ηλεκτρικα.

Offline wolf 10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Δευτέρα 10 Σεπτέμβριος 2018, 09:14:45 πμ
προφανος δεν το εξεφρασα σωστα...ενωειτε οχι το καλοδιο που δινει εντολη στη μιζα...δε χωρα ο διακοπτης παρα μονο στη βαλιτσα πισω  :2hysterical:
το καλοδιο απο πολο σε ρελε απλα και μονο για να εχω το κεφαλι μου υσηχο...σκεψου το σαν εικονα να εισαι παρκαρισμενος καπου που να μην την βλεπεις η την ακους και να παθει αυτο..εκει ημουν και μεχρι να βγαλω καπακι-σελα μου εφυγε ο τακος...ρελε μπεικε καινουργιο μετα τα βαψιματα θα μπει και το διακοπτακι