Hellas Transalp Forum

Δυσκολία στην Εκκίνηση

nick kastor · 5699

Offline nick kastor

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 13:58:46 μμ
Λοιπόν Τ/Α 600/97' εδώ και λίγο καιρό άρχισε να μου κάνει νούμερα, όταν είναι κρύο και βάζω μπρος γυρνάει η μίζα 3-4 φορές σκάει και μετά παίρνει μπρος, πριν έπαιρνε με μισή στροφή της μίζας, στον δρόμο έχει ένα τρέμουλο και δεν δουλεύει στρωτά όπως πριν, λίγο που το άνοιξα στον δρόμο μέχρι 140 χλμ με κραδασμούς, έχει γίνει το μεγάλο σέρβις πριν 3,500 χλμ με καθαρισμό και ρύθμιση καρμπιρατέρ και ρύθμιση βαλβίδων αλλάχτηκαν μπουζί, φίλτρα , όλα πριν 300 χλμ λάδια και φίλτρο λαδιού. Εκτός το σκάσιμο όταν το βάζω εμπρός κρύο ( αρκετά δυνατό Πάφ ) μετά παίρνει εμπρός ζεστό αλλά όχι όπως πριν, πρέπει να γυρίσει η μίζα 2 - 3 φορές χωρίς σκάσιμο, η μπαταρία αλλάχτηκε πριν 1 μήνα δεν έχει ούτε 500 χλμ. αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 14:53:50 μμ
Για πρόβλημα με ηλεκτρονικη μου φαίνεται.

Είναι το μοντέλο με μια η δύο ηλεκτρονικες?

Offline linuxfighter

• LindalowGX
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Ζήτα το και θα σου δωθεί!!!
    • Girls In Your City - Anonymous Adult Dating - No Selfie
Reply #2 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 15:43:01 μμ
Λοιπόν Τ/Α 600/97' εδώ και λίγο καιρό άρχισε να μου κάνει νούμερα, όταν είναι κρύο και βάζω μπρος γυρνάει η μίζα 3-4 φορές σκάει και μετά παίρνει μπρος, πριν έπαιρνε με μισή στροφή της μίζας,

Στην ίδια μηχανή είχα το ίδιο πρόβλημα. Το δικό μου ήταν από μπαταρία. Μόλις την άλλαξα τα πάντα διορθώθηκαν. Τσακμάκι...

Γράφεις ότι είναι καινούργια η μπαταρία σου. Έχεις τσεκάρει τον ανορθωτή? Κάποια στιγμή που είχε πεθάνει ο ανορθωτής μου, μου την είχε βράσει τη μπαταρία. Βάλε ένα πολύμετρο να της μετρήσεις τάση με σβηστή μηχανή, την ώρα που χτυπάς μίζα και την ώρα που μαρσάρεις να δεις τα ρεύματα.
Αν τα ρεύματα είναι οκ τότε δεν ξέρω να σε βοηθήσω περισσότερο.

may the force be with you

https://SecreLocal.com - One On One Chat - No Selfie - Anonymous Casual Dating -   Trusted Local Dating

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 16:09:13 μμ
και εγω ψηφιζω ηλεκτρονική πάντως... Δηλαδη μια από τις δυο...
ξερεις που είναι ? μπορείς να τις αλλάξεις μεταξύ τους? Απλα για να τσεκάρεις αν οταν σου κάνει τα νούμερα λειτουργεί το στροφόμετρο (υποθέτω τώρα λειτουργει για αυτό προτείνω να τις αλλάξεις μεταξυ τους, για να δεις αν λειτουργεί και  μετα)

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline nick kastor

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
Reply #4 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 17:08:48 μμ
Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι για να τις αλλάξω, που κοντά είναι? το μεσημέρι θα πάρω ένα πολύμετρο να κοιτάξω τα VOLT, και πώς μετράω τον ανορθωτή? 

Offline linuxfighter

• LindalowGX
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
Reply #5 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 17:31:53 μμ
ίσως αυτό σε βοηθήσει (ίσως και σε μπερδέψει περισσότερο)  https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=17006
Μη μπλέξεις με τον ανορθωτή γιατί εκεί πρέπει να κάνεις μετρήσεις διόδων... Μέτρα τις τάσεις στην μπαταρία και δες αν έχεις διαφορά από τα παρακάτω

Με κλειστή μηχανή ισχύει ότι στον παρακάτω πίνακα (πάνω κάτω)
http://prntscr.com/ja3z3o

Την ώρα που χτυπάς μίζα αν πέσει η τάση κάτω από 9,5V τότε η μπαταρία έχει χάσει χωρητικότητα και πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αλλαγή.

Με φορτίο, δλδ με αναμμένη τη μηχανή, πρέπει να σου δίνει από 13,8 έως 14,8 (εκεί περίπου παίζει) στις 3000rpm. Αν σου δίνει λιγότερο δε έχεις επαρκή φόρτιση. Αν σου δίνει παραπάνω παίζει να σου "βράσει" τη μπαταρία.

Τις παραπάνω μετρήσεις της παίρνω με βολτόμετρο στους πόλους της μπαταρίας. Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με, έτσι τα ξέρω από αυτά που έχω διαβάσει...

Αν έχεις διαφορές στις τιμές τότε κάνε μια βόλτα από το κατάστημα που πήρες την μπαταρία να τη δει (αυτοί ελέγχουν και το κύκλωμα φόρτισης)

https://SecreLocal.com - One On One Chat - No Selfie - Anonymous Casual Dating -   Trusted Local Dating

Offline nick kastor

• Μέλος HTC
  • οδηγός τρίκυκλου
Reply #6 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 19:50:17 μμ
Λοιπόν έγιναν οι μετρήσεις: α) σβηστή: 12,96v β) μίζα: 10,8 v γ) ρελαντί: 14,5 - 14,9 v δ) 3000στρ: 13,88v ε) 5000στρ: 13,6v. με φώτα αναμένα α) ρελαντί: 13,5 - 13,7v β) 3000στρ: 13,7v και 5000στρ: 12,96v. αυτά έδειξε το όργανο, μέτρησα μόνο μπαταρία δεν ήξερα κάτι άλλο, τα φώτα σας εάν είναι εντάξει οι ενδήξεις .

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #7 on: Πέμπτη 26 Απρίλιος 2018, 21:44:05 μμ
Κάτι δεν πάει καλά στην φόρτιση.

Λογικά στις 5000στρ/λ  θα έπρεπε να ανεβαίνει η τάση κ όχι να κατεβαίνει.

Όπως γράφτηκε ήδη πήγαινε να σου ελέγξουν ανορθωτη για να μην σου δημιουργησει πρόβλημα στην μπαταρία

Offline linuxfighter

• LindalowGX
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
Reply #8 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2018, 00:21:59 πμ
Γενικά στη φόρτιση πρέπει να είσαι από 13,8 έως 14,8. Εσύ στο ρελαντί χωρίς μεγάλο φορτίο είσαι οκ αλλά με φορτίο και στροφές είσαι αρκετά χαμηλά για να κάνει φόρτιση. Ίσως θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο στο σύστημα.

Πάντως με το α. β. γ. σε αυτές τις τιμές δε νομίζω το αρχικό σκάσιμο και το ότι δε παίρνει αμέσως να είναι θέμα μπαταρίας. Μη το αφήσεις γιατί αν έχεις θέμα με τον ανορθωτή θα σου πεθάνει και την μπαταρία.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #9 on: Παρασκευή 27 Απρίλιος 2018, 04:49:11 πμ
Είναι το μοντέλο με μια η δύο ηλεκτρονικες?

και εγω ψηφιζω ηλεκτρονική πάντως... Δηλαδη μια από τις δυο...

Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι για να τις αλλάξω, που κοντά είναι?  

Το 97άρι πρέπει να έχει μία ηλεκτρονική, η οποία δεν βγάζει πρόβλημα, εν αντιθέσει με τα μοντέλα με τις δύο.
Βρίσκεται κάτω από τη σέλα, ένα μαύρο παραλληλόγραμο κυτί, πιο μεγάλο από πακέτο τσιγάρων, στο οποίο καταλήγουν ένα σωρό καλώδια.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!