Hellas Transalp Forum

Σεμιναριο DIY ρυθμισης βαλβιδων και σερβις/ρυθμισης καρμπυρατερ

επισκέπτης · 35944

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #50 on: Κυριακή 14 Ιανουάριος 2018, 14:53:11 μμ

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλος Καρούμπης

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #51 on: Κυριακή 14 Ιανουάριος 2018, 14:54:21 μμ
Έχει πολύ φαΐ λέμε ελατε

Παύλος Καρούμπης

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Κυριακή 14 Ιανουάριος 2018, 15:24:40 μμ
Μπήκε και η προβατίνα

Παύλος Καρούμπης

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
 :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

και ενα βιντεο στο τελος με το μηχανακι να κελαηδαει.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Το σεμινάριο σήμερα ήταν μια σουπερ εκδήλωση που μας γέμισε με γνώσεις. Προσωπικά πρέπει να πήρα γύρω στα 3 κιλά μηχανολογικές γνώσεις ανακατεμένες με τσίπουρο, προβατίνα και σουβλακόπιτες!!  :goofy: :goofy: :goofy:

Πολλά συγχαρητήρια στον John lk που είχε την υπομονή να μας διαφωτίσει με τις γνώσεις του
Να το ξανακάνουμε αφού διαπίστωσα ότι ο κόσμος πεινάει.................................................................................για γνώση!!!  :2hysterical:

Υ.Γ. Ευτυχώς που δεν ήρθε ο trackler και φτάσαν τα σουβλάκια....  ;D

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
τυχεροι ειστε.....

να δεις τι κατεβαζω τωρα με 20 κιλα ελαφρυτερο σασι.  :P :P :P :P

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Κυριακή 14 Ιανουάριος 2018, 20:33:42 μμ
20 κιλα;
Τι ειπες τωρα!
Μπραβο!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
τυχεροι ειστε.....

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Εεε ρε τι χάνω!!!

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #59 on: Κυριακή 14 Ιανουάριος 2018, 21:26:09 μμ
Να πω και εγώ με τη σειρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη ( και το Νίκο φυσικά) για το χρόνο του, τη διάθεση και την υπομονή να κάνει αυτές τις εργασίες. Φυσικά ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά που ανέλαβαν το ψήσιμο (δεν θυμάμαι όλα τα ονόματα), αλλά και τη Χριστιάνα που ήταν εκεί από το πρωί. Και εγώ νιώθω ότι πήρα αυτό που ήθελα και θα μπορώ την επόμενη φορά να κάνω με περισσότερη αυτοπεποίθηση αυτού του είδους τις εργασίες. Ολοκληρώνοντας ηθελα να ενημερώσω ότι η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το Transalp γουργουρηζει χαρούμενο με το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει αισθητή διαφορά στο τράβηγμα σε όλο το φάσμα των στροφών και τραβάει δυνατα από χαμηλά (1500-2000) χωρίς να σκορτσαρει. Επίσης οι κραδασμοί του κινητήρα μειώθηκαν αισθητά. Κατανάλωση και χρωμα μπουζί σε μερικές μέρες. Ήταν μια τέλεια ημερα, από όλες τις απόψεις. Σας ευχαριστώ θερμά όλους.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

john lk

• Guest
Ευχαριστουμε ολους και ολες για την παρουσια τους στο χθεσινο τεχνικο σεμιναριο. Ηταν πραγματικα μια αρκετα γεματη και ομορφη μερα οπου δωθηκε η ευκαιρια να δουμε ξανα τους φιλους μας και να δημιουργησουμε νεους.

Συγκεκριμενα θα ηθελα να ευχαριστησω για τα καλα σας λογια και να εκφρασω τις θερμες μου ευχαριστιες στους

-  τον Στεφανο Stegosg για το απαραμιλλο θαρρος του να μας διαθεσει την (σε αριστη κατασταση) ΤΑ του
-  τον Νικο Stoneman για την πολυτιμη συμβολη του στο σεμιναριο καθως και την Κατερινα για την καρτερικη υπομονη να μας ανεχθει τοσες ωρες
-  ολους οσους μας βοηθησαν με τον ενα η αλλο τροπο στις εργασιες που εγιναν
-  την Χριστιαννα που εκανε τα παντα για να μην παθουμε αφυδατωση
-  τους ψηστες που φροντισαν να μην πεθανουμε απο ασιτια
-  ολους τους παρευρισκομενους για την προθεση τους να σπρωξουν για να παρει μπροστα το μηχανακι (ολως περιεργως και προς πληρη απογοητευση μου δεν χρειαστηκε τελικως να σπρωξουμε...)
-  ...ολους οσους δεν καπνισαν μεσα στην αιθουσα

Νομιζω οτι θα ηταν επιθυμητο απο ολους ειναι να κανουμε απο καιρου εις καιρον τετοιες συγκεντρωσεις με διαφορα θεματα (τεχνικα, ταξιδιωτικα χομπυ, μουσικη κλπ κλπ). Δεχομαστε ιδεες και προτασεις!!!

.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
τυχεροι ειστε.....
20 κιλά !!! ρε θηρίο !!!
Πάντως, ελεφρύτερο τώρα, παίρνει περισσότερο φορτίο  :2hysterical: :2hysterical:

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Εεε ρε τι χάνω!!!
Να πρόσεχες  :2hysterical: :2hysterical:

Προσωπικά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ευχαριστώ τον Γιάννη αρχικά και τον Νίκο. Τόν Στέφανο, ήταν ο βασικός χορηγός.
Ευχαριστώ τον Χρήστο. Ευχαριστώ τους "προμηθευτές υλικών".
Ευχαριστώ όλους όσους παραβρέθηκαν. Ήταν εκδήλωση που έδωσε σ' όλους μας και πνευματική αλλά και υλική τροφή.
« Last Edit: Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 07:23:35 πμ by Καψιώτης.... »

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Σουπερ εκδηλωση πρεπει να 'ταν!

Εγω τελικα δεν μπορεσα να παραβρεθω αφου ενας φιλος διαλεξε την συγκεκριμενη Κυριακη για να κανουμε καποιες εργασιες στο μηχανακι του και δεν μπορουσα να τον "κρεμασω"
Εκ των υστερων βεβαια μαλλον επρεπε να προτιμησω την ζεστασια του χωρου του ΣΥΜΟΦΕ απο την κρυα πιλοτη της πολυκατικιας του φιλου Ειμαι τωρα με ελαφρυ πυρετο απο μαλλον μια ιωση που ξαναγυρισε

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Βιντεο DIY ρυθμισης βαλβιδων θα υπαρξει για εμας τους επαρχιωτες?
Τελεια εκδηλωση κριμα που δεν ειμαι Αθηνα....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Μπράβο παιδιά ! Πολλά συγχαρητήρια  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Πήρες απουσία εσυ!
Να το ξέρεις.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Δηλαδή τώρα θέλετε να πιστέψουμε ότι μετά από τόσο ξύγκι και μπύρα φύγατε όλοι με το βάρος της γνώσης :2drunk:. Το μηχανάκι δούλεψε ή το πήρατε την επομένη ;D ;D

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Τσακμάκι, με την πρώτη πήρε και δουλευει σαν ελβετικό ρολόι!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 15:20:59 μμ
20 κιλα;
Τι ειπες τωρα!
Μπραβο!

ο πρωτος ευκολος -οπως αποδειχθηκε- στοχος επετευχθει.
τωρα παμε για τον μακροπροθεσμο,μενουν ακομα 10,τουλαχιστον.και βλεπουμε...

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #69 on: Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 15:48:16 μμ

Θα σε γνωρίσουμε όταν σε δούμε ή όχι?  ;D

Γιάννη και Νίκο κάνατε εξαιρετική δουλειά.......  :eusa_clap: :eusa_clap:

Μπράβο σε όλους παιδιά.......  :eusa_clap: :eusa_clap:

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Μπραβο παιδες, ωραιοι!  :eusa_clap:

ΥΓ Σε καποια φαση επιφυλασσομαι να οργανωθει μια προβολη του ταξιδιου στα Σταν το περασμενο καλοκαιρι, οπως ειχαμε κανει καποτε την προβολη του ταξιδιου στην Τουρκια το καλοκαιρι του 2014 με τον Λευτερη African Boy. (Και ναχει βεβαια και κανα κοψιδι οπως στα μαστορεματα  ;D). Αλλα ουτε καν τις φωτο δεν εχουμε μαζεψει ολες μαζι ακομη εμεις που πηγαμε, οποτε εχει καιρο..

" the PouroDuro spirit "

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 17:04:52 μμ

μέσα στις γιορτές; 20 κιλά;

έλα πες αλήθεια, μαστόρεψες τη ζυγαριά;

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Να πώ κ εγώ το κάτι τις ... κ επειδή στην έκθεση δεν ήμουν κ απο τους αριστούχους ισως τα γραφόμενα να είναι ολίγον σκόρπια.

Πρώτον , δεν κατείχα απο λύσε/δέσε της 600αρας , αρα το βάρος θα έπεφτε στον Γιάννη που την έχει κ την κατέχει.
Εγώ περισσότερο θα έπαιζα επικουρικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Κ ευχαριστώ τον Γιάννη που μου εμπιστεύθηκε τις λεπτοδουλειές ελπίζω μάστορη να έκανα καλή δουλειά ώστε να με ξαναφωνάξεις, πρώτη φορά δούλεψα ''μαύρα'' κ το φχαριστήθηκα. :2hysterical:

Δεύτερον κ βασικόν, όταν κάποιος κάνει μια δουλειά που την έχει κάνει αρκετές φορές, αρα κ την κατέει , απο αυτόν μαθαίνεις,  ΔΕΝ του τα κάνεις κουδούνια επεμβαίνοντας στην ροή της δουλειάς του κ κατά συνέπεια και της σκέψης του επειδή έτσι τον αποσυντονίζεις κ τον μπερδεύεις.
Αυτό το τήρησα , ετσι Γιάννη?  ;D

Αν ξερει κάτι να το κάνει με κάποιο τρόπο , πολύ απλά σέβεσαι αυτόν τον τρόπο κ δεν του προτείνεις άλλους επειδή έχει πολλά στο μυαλό του.
Ισως κ να έχεις δίκιο σε κάτι, αλλά αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο δεν παίζει ρόλο μια διαφορετική γνώμη για του πως θα μπεί μια βίδα .
Επειτα η ευθύνη ήταν μεγάλη , ισως μεγαλύτερη απο το αγχος , αφου ο Στέφανος χρησιμοποιεί το μηχανάκι στην δουλειά του κ δεν υπήρχε περιθώριο λάθους.

Πρέπει πάντως να παραδεχθώ οτι ο Γιάννης είναι κ σωστός κ μεθοδικός στην δουλειά του , ακούραστος κ ψείρας, εξ άλλου το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.
Σίγουρα αν δουλεύαμε μαζί σε δικό μας συνεργείο θα είχαμε τους πιό ευχαριστημένους πελάτες αλλά για να φάμε θα ζητιανεύαμε στα φανάρια η θα κάναμε κ δεύτερη δουλειά  :2hysterical: :2hysterical:

Στον Στέφανο έχω να πώ δύο πράματα, πρώτον ενα ευχαριστώ που μας εμπιστεύθηκε, κ δεύτερον οτι αυτό το μηχανάκι ΔΕΝ θα το πουλούσα εύκολα , όλα τα ελαστικά μέρη επάνω του ηταν σε άριστη κατάσταση σαν να είχαν αλλαχτεί όλα πρόσφατα.

Ενα μεγαλο ευχαριστώ στους ψήστες για το κρύο και την τσίκνα που έφαγαν ενώ εμείς δουλεύαμε στην ζεστούλα (οχι οτι δεν το ευχαριστήθηκαν αλλά λέμε τωρα .... :2hysterical:)

Ενα μεγαλο ευχαριστώ κ σε όσους περευρεύθηκαν , η συμμετοχή δίνει αυτό το παρείστικο στυλ κ είναι πάντα κάτι καλό.

Ενα μεγαλο ευχαριστώ κ στα παιδιά του ΣΥΜΟΦΕ, που μας ανέχτηκαν, για τα δροσερά υγρά που μας παρείχαν , το χαμόγελό τους , την βοήθεια κ υπομονή τους , αλλά κ εμείς με την σειρά μας προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε σκουπίδια η να λερώσουμε αφου όσες βίδες βγάλαμε τόσες κ βάλαμε. :goofy:

Μόνο αρνητικό , αν θεωρηθεί αρνητικό, μάλλον πρόταση είναι , την επομένη καλό θα ήταν το σεμινάριο να έχει μικρότερη διάρκεια , η να αφορά λιγότερες δουλειές, τόσες πολλές δουλειές σε τόσο λίγο χρόνο αλλά κ εξηγώντας ταυτόχρονα τι κάνουμε κ το γιατί το κάνουμε κ πώς μπορεί να γίνει καλύτερο κ μάλιστα κ στα Αγγλικά για τους Foreign Visitors and Friends   :2hysterical:  είναι κ κουραστικό κ χρονοβόρο.

Τον Γιάννη τον ταίζαμε για να βάλει μια μπουκιά στο στόμα κ αυτός με την σειρά του αγχωμένος με τον χρόνο που περνούσε δεν μπόρεσε να ευχαριστηθεί μπουκιά .  ;D

Φωτό αν έβγαλε τπτ της προκοπής το ρημάδι το κινητό απο αύριο.

Στέφανε έχε το νού σου στις τάπες χρονισμού, έχω αλλάξει τα οριγκ με τα καινούργια και τις έχω σφίξει ελαφρά , αν τυχόν δακρύζουν σφίξε τες ελάχιστα κ ξαναέλεγξέ τες . Μην το παρακάνεις κ κολήσουν πάλι.

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 18:12:51 μμ

Πρέπει πάντως να παραδεχθώ οτι ο Γιάννης είναι κ σωστός κ μεθοδικός στην δουλειά του , ακούραστος κ ψείρας, εξ άλλου το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Στον Στέφανο έχω να πώ δύο πράματα, πρώτον ενα ευχαριστώ που μας εμπιστεύθηκε, κ δεύτερον οτι αυτό το μηχανάκι ΔΕΝ θα το πουλούσα εύκολα , όλα τα ελαστικά μέρη επάνω του ηταν σε άριστη κατάσταση σαν να είχαν αλλαχτεί όλα πρόσφατα.

Τον Γιάννη τον ταίζαμε για να βάλει μια μπουκιά στο στόμα κ αυτός με την σειρά του αγχωμένος με τον χρόνο που περνούσε δεν μπόρεσε να ευχαριστηθεί μπουκιά .  ;D

Στέφανε έχε το νού σου στις τάπες χρονισμού, έχω αλλάξει τα οριγκ με τα καινούργια και τις έχω σφίξει ελαφρά , αν τυχόν δακρύζουν σφίξε τες ελάχιστα κ ξαναέλεγξέ τες . Μην το παρακάνεις κ κολήσουν πάλι.

Θα συμφωνήσω σε όλα σε ότι αφορά το Γιάννη και τον ευχαριστώ θερμά για όλη την προσπάθεια και την κούραση του. Απλά δεν έχω λόγια. Τη μηχανή Νίκο είδες σε τι κατάσταση την έχω, ακριβώς επειδή δεν θέλω να την δώσω. Στις δικές μας (παλιές) μηχανές δεν αποσβαίνεις ποτέ τα λεφτά που βάζεις. Προσωπικά τη θεωρώ ελβετικό σουγιά, μπορεί να κάνει τα πάντα -όχι τέλεια- αλλά καλά. Την έχω σαν παπί κάθε μέρα και κάνω την επόμενη μέρα ταξίδι 2.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα (εντός και εκτός δρόμου). Επίσης αν ξέρεις μπορείς να της βάζεις χέρι (και να της αρέσει) και να την φροντίζεις. Η χθεσινή συνάντηση/σεμιναριο μου επιτρέπει πλέον να την διατηρώ στην κατάσταση που εγώ θέλω για όσο την έχω χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Τις τάπες χρονισμού τις έχω το νου μου και τους ρίχνω ματίες πρίν και μετά, προς το παρόν όλα οκ.

john lk

• Guest
Νικο, δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο με αυτα που ανεφερες.

-  η 600αρα εχει και ευκολα και δυσκολα σημεια, εμαθα απο την δικια μου
-  εισαι απο τους ελαχιστους η ισως ο μονος που θα εμπιστευομουν καποια λεπτοδουλεια
-  δεν θα ειχα προβλημα να ακουσω μια αλλη αποψη, αλλα ο χρονος απεδειχθη λιγος. Επιπλεον οταν εισαι αφωσιωμενος κινδυνευεις να αποσυντονιστεις ευκολα, γι΄αυτο σε καποια φαση εβαλα τις φωνες οταν υπηρχε βαβουρα
-  πραγματικα σε μια ξενη μηχανη  νοιωθεις μεγαλυτερη ευθυνη για αυτα που κανεις
-  ναι, οντως θα ειχαμε τους πιο ευχαριστημενους πελατες, αλλα εμεις θα ειμαστε απενταροι!!!

Καπως ετσι ημουν και στην δουλεια μου οταν ειχα στα χερια μου επισκευη μεγαλου πλοιου με μπατζετ εκατονταδων χιλιαδων δολλαριων...εκει να δεις αγχος!!!!

Και παλι ευχαριστω Νικο και Στεφανε !!!!!