Οχι δεν κλέψαν το δικό μου (ποιός θα ασχοληθεί πιά με τη γριά!) αλλά είναι ένα περιστατικό που τέλειωσε σχεδόν μπροστά στο σπίτι μου...
Τα γεγονότα:
Χτες βράδυ εκλάπη μοτοσυκλέτα BMW GS 1200 (επετειακό μοντέλο) από περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Σήμερα τα ξημερώματα γείτονας που έβγαζε το σκύλο του βόλτα είδε δύο τύπους να τσουλάνε με τα πόδια την εν λόγω μηχανή. Δεν εδωσε σημασία και συνεχισε... Οταν γυρνούσε από την ίδιο δρόμο αργότερα είδε τη μηχανή παρκαρισμένη κάθετα δίπλα σε πεζοδρόμιο σκεπασμένη πρόχειρα με κουκούλα. Κάτι δεν του έκατσε καλά και έστειλε (από ότι κατάλαβα) μηνυμα κάπου μέσω facebook με φωτογραφία της μηχανής. Ως το μεσημέρι είχε πάρει απάντηση ότι πράγματι εκκλάπη από Νεα Σμύρνη. Δόθηκε το ραντεβού και ο τυχερός ιδιοκτήτης ηρθε να παραλάβει!
Οταν πέρασα εγω νωρίς το απόγευμα είχε έρθει περιπολικό για να καταγράψει το γεγονός.
Από όσα έμαθα: Η μηχανή ήταν ασφαλισμένη με συναγερμό, λουκέτο πέταλο και λουκέτο δισκόφρενου!!!! Οταν βρέθηκε είχε απενεργοποιημένο συναγερμό, είχε αφαιρεθεί το πέταλο ενώ για να αφαιρέσουν το λουκέτο του δισκοφρενου, έκοψαν τον δίσκο!!!! Αυτό ρε παιδιά δεν το είχα ξαναδεί! Επίσης είχε σπασμένη κλειδαριά τιμονιού και κάποιους διακόπτες.
Η τακτική: Πιθανολογώντας ότι η μηχανή είχε GPS εντοπισμού, την άφησαν σκεπασμένη με σκοπό μάλλον να την πάρουν μετά από 1-2 μέρες σε περίπτωση που δεν είχε ασχοληθεί κανείς μαζί της.
Μου έκανε πάντος εντύπωση που την μετακίνησαν τραβόντας και σέρνοντας από Νέα Σμύρνη μέχρι Καισαριανή!
Ο κάτοχος της GS ήταν τυχερός που την βρήκε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα!
Επειδή έχω στο παρελθόν "χάσει" και εγώ μηχανή να μην επαναπαύεστε (ούτε τα λουκέτα ούτε ο συναγερμός είναι αρκετά για να αποτρέψουν τα κλεφτρόνια)
Να είστε παρατηρητικοί και κάθε ύποπτο να το δημοσιοποιείτε. Κάποιος μπορεί να χαρεί από την δική σας (μας) παρατηρητικότητα.