Hellas Transalp Forum

Περέργος θόρυβος με δευτερο ατομο XLV 650 (*τα φωτα σας*)

nikdiaol · 14763

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 17:40:24 μμ
Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο περιγραφικος γινεται.Μετα απο επισκεψεις σε διαφορα συνεργεια (6 τον αριθμο) και αναφεροντας το προβλημα μου δεν εχω βρει λυση.
Το προβλημα ειναι το εξης ...
Οταν ανεβει δευτερο ατομο πανω , απο τις 3,000σαλ και πανω ακουγεται ακανονιστος ηχος χτυπηματος..Μπορω και προσδιοριζω την πηγη αυτου απο το αριστερο μου ποδι καποιες φορες.Καποιες φορες το ακουω κατω απο το τεποζιτο.
Οταν εχω 5η (διπλος πανω) και πηγαινω σταθερα ακουγεται το χτυπημα ,οταν ανοιξω γκαζι κοβει για λιγο και μετα τα ιδια.
Αλλαξα πριν 2000 χλμ αλυσιδογραναζα και λαστιχα και  μου κανει τα ιδια.Τα ΄μαστορια' μου λεγανε ειτε οτι ειναι φυσιολογικο ,αλλος μου ειπε να αλλαξω ρουλεμαν τροχων ,αλλος ακτινολογηση,αλλος αμορτισερ.

PS:αλυσιδα αψογα τεντομενη και λαδωμενη στο μεγιστο δυνατο.

Εχει κανεις καμια ιδεα ?

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 17:42:22 μμ
Όταν είσαι μονοκάβαλος δεν το κάνει καθόλου;

Παύλος Καρούμπης

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 18:01:19 μμ
το εμπρος γραναζι ειναι το μαμισιο?με το λαστιχο απο την εσωτερικη πλευρα?

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #3 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 18:24:41 μμ
Όταν είσαι μονοκάβαλος δεν το κάνει καθόλου;

οταν ειμαι μονος αν ακουστει θα ειναι μονο αν πεσω σε καμια λακουβα και πολυ λιγο .καμια σχεση με το δικαβαλο.
ειναι κατι σαν να χτυπαει η αλυσιδα στο σκελετο θορυβος.

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 18:26:44 μμ
το εμπρος γραναζι ειναι το μαμισιο?με το λαστιχο απο την εσωτερικη πλευρα?

το γραναζι που εχει μπει ειναι απο το πακετο της did xring νομιζω ειναι jt

http://motokinisi.gr/product/set-kinisis-alisida-granazia-honda-xlv-650-transalp-01-07-did-jt/

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 18:40:28 μμ
το γραναζι που εχει μπει ειναι απο το πακετο της did xring νομιζω ειναι jt

http://motokinisi.gr/product/set-kinisis-alisida-granazia-honda-xlv-650-transalp-01-07-did-jt/

κακώς έχεις βάλει αυτό το γρανάζι, αν και δε μπορώ να πιστέψω ότι κάνει τέτοιο θόρυβο. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να το αλλάξεις γιατί θα σου φάει το "καρέ" του άξονα.

Παύλος Καρούμπης

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 18:47:50 μμ
Μου κανει εντυπωση αυτο με το γραναζι που λες .Εχω αλλαξει 2 φορες αλυσιδογραναζο και εχω βαλει το ιδιο.Τωρα τελευταια μου το κανει.
Αρα λες οτι πρεπει να αλλαξω το γραναζι το μπροστα?? και αν ναι ποιο ειναι αυτο με το λαστιχακι που πρεπει να βαλω?

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 19:28:32 μμ
Μου κανει εντυπωση αυτο με το γραναζι που λες .Εχω αλλαξει 2 φορες αλυσιδογραναζο και εχω βαλει το ιδιο.Τωρα τελευταια μου το κανει.
Αρα λες οτι πρεπει να αλλαξω το γραναζι το μπροστα?? και αν ναι ποιο ειναι αυτο με το λαστιχακι που πρεπει να βαλω?

Ακριβώς πρέπει να βάζεις πάντα το γνήσιο της Honda (το μπροστινό) γιατί τα άλλα κάποια στιγμή θα στην κάνουν τη ζημιά. Δε λέω όμως ότι αυτό κάνει το θόρυβο

Παύλος Καρούμπης

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 19:34:36 μμ
Παυλο, εχω πραγματικα φρικαρει χωρις να εχω αποτελεσμα ,δεν ξερω πραγματικα τι αλλο να κανω.......
 ??? ??? ???

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #9 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 19:45:14 μμ
Μου κανει εντυπωση αυτο με το γραναζι που λες .Εχω αλλαξει 2 φορες αλυσιδογραναζο και εχω βαλει το ιδιο....

Κοίτα το καρέ γιατί με 2 φορές το ίδιο μπορεί να έχει πρόβλημα. Και στο εμφανίζει όταν, λόγο βάρους, ασκείται περισσότερη δύναμη τοπικά

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #10 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 19:48:37 μμ
Πως κοιταμε το καρε? και γενικα μπορουμε να εχουμε μια μικρη καθοδηγηση ?
οποια βοηθεια δεκτη.
*
αρα βγαζω το γκρι καπακι και κοιταω αν κουνιεται το μπροστινο γραναζι με τον αξονα ?
« Last Edit: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 19:57:52 μμ by nikdiaol »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 20:30:29 μμ
Ναι βγάλε το καπάκι και κοίτα τα "δόντια" του άξονα αν είναι φαγωμένα. Κάνε ένα έλεγχο γιατί έχουμε δει πολλά παράξενα, όπως αυτό
« Last Edit: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 20:32:27 μμ by Παύλος »

Παύλος Καρούμπης

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #12 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 20:42:47 μμ
Ναι βγάλε το καπάκι και κοίτα τα "δόντια" του άξονα αν είναι φαγωμένα. Κάνε ένα έλεγχο γιατί έχουμε δει πολλά παράξενα, όπως αυτό

θα το λυσω το απογευμα και θα το βγαλω φωτογραφια να το βαλω εδω να το δουμε.

Ξαναμιλαμε τοτε ευχαριστω..

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 20:44:30 μμ
θα το λυσω το απογευμα και θα το βγαλω φωτογραφια να το βαλω εδω να το δουμε.

Ξαναμιλαμε τοτε ευχαριστω..

Το απόγευμα τσικνίζουμε φίλε μου ;D ;D

Αύριο πάλι

Παύλος Καρούμπης

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #14 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 20:55:05 μμ
εχεις δικιο καπου στις 18;00 θα αναψω θρακα..Αυριο παλι  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #15 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 23:00:12 μμ

PS:αλυσιδα αψογα τεντομενη ....

Για γίνε πιο συγκεκριμένος για το άψογο τέντωμα.
Φταίνε και τα αφτερμάρκετ γρανάζια, αλλά κυρίως το υπερβολικό τέντωμα χαλάει το καρέ. Αν ήταν το καρέ χαλασμένο και δεν σου το είπαν  τα σαϊνια δυο φορές που άλλαξαν το γρανάζι θένε  :squeeze:
Για να δεις το καρέ πρέπει να βγει το γρανάζι και για να βγει το γρανάζι πρέπει να φύγει η αλυσίδα από πάνω του.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
Reply #16 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 23:07:51 μμ
Δεν ειναι υπερβολικα τεντωμενη η αλυσιδα ειναι το μονο σιγουρο.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2017, 23:22:46 μμ
Τεντωνει ομως περισσοτερο απο το σωστο οταν το ψαλιδι κινειται προς τα πανω (με δευτερο ατομο, σε λακουβες) και φτανει μαλιστα στο ανωτερο τεντωμα της οταν το ψαλιδι οριζοντιωνεται
Εσυ δηλαδη μπορει να νομιζεις οτι ειναι οσο λασκα πρεπει αλλα ισως τελικα να μην ειναι Τσεκαρε την ξανα!

Το υπερβολικο τεντωμα προκαλει φθορα στον αξονα τον οποιο αξονα για να τον ελεγξεις δυστυχως οπως σου ειπε και ο γκ δεν αρκει να βγαλεις απλα το καπακι του εμπρος γραναζιου 
Δεν χρειαζεται παντως να βγει η αλυσιδα για να βγει το γραναζι Αρκει να βγαλεις τον πισω τροχω ετσι ωστε η αλυσιδα να μπορει να "ξεκουμπωσει" απο το γραναζι

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #18 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2017, 05:36:53 πμ
Οσα ειπώθηκαν πιο πριν απο τους συμφορουμίτες είναι σωστά .

Θα ανεβεις στο μηχανάκι μαζί με τον συνεπιβάτη, θα εχεις φυσικά το μηχανάκι δίχως σταντ κ θα το κρατας ορθιο με το χερι σε τοίχο, πόδια επάνω δλδ.
Ενα τριτο ατομο θα ελέγξει την αλυσίδα να εχει ενα παίξιμο , δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο αλλά ίσως είναι κάπου στο 1-1.5 εκ , εκεί είσαι οκ.
Για να καταλάβεις , είμαι 84 κιλά κ η κυρα 60, η Χόνδα λεει ρύθμιση αλυσίδας στα 4.5 εκ, κ εγώ βρηκα το ιδανικό στα 5,7εκ.

Το καρε του αξονα είναι ετσι:

Καλού κακού ρίξε κ μια ματιά στην ασφάλεια του γραναζιού , η καινουργια είναι σε αυτη την κατάσταση

κ ισως εχει φθορά

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2017, 17:14:07 μμ
.... η Χόνδα λεει ρύθμιση αλυσίδας στα 4.5 εκ, κ εγώ βρηκα το ιδανικό στα 5,7εκ....

Και δεν τους έστειλες γράμμα να το διορθώσουν;  ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Παρασκευή 17 Φεβρουάριος 2017, 23:37:50 μμ
Και δεν τους έστειλες γράμμα να το διορθώσουν;  ;D

Oχι , επειδή κάπου διάβασα οτι η ρύθμιση της αλυσίδας εχει να κάνει με την κατάσταση της ανάρτησης.
Οσο πιο παλιό το πίσω αμορτισέρ /ελατηριο τόσο ''κάθεται'' το μηχανάκι με το βάρος κ ετσι μεγαλώνει η διαδρομή του αξονα του πίσω τροχού μεγαλώνει δλδ το τόξο που κινείται αρα θέλει κ περισσότερη ρύθμιση .

Πιστεύω οτι ισχύει.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Σάββατο 18 Φεβρουάριος 2017, 00:08:15 πμ
Oχι , επειδή κάπου διάβασα οτι η ρύθμιση της αλυσίδας εχει να κάνει με την κατάσταση της ανάρτησης.
Οσο πιο παλιό το πίσω αμορτισέρ /ελατηριο τόσο ''κάθεται'' το μηχανάκι με το βάρος κ ετσι μεγαλώνει η διαδρομή του αξονα του πίσω τροχού μεγαλώνει δλδ το τόξο που κινείται αρα θέλει κ περισσότερη ρύθμιση .

Πιστεύω οτι ισχύει.
Η ρύθμιση της αλυσίδας εχει να κάνει με την κατάσταση της ανάρτησης ή/και με το βαρος που η αναρτηση εχει να διαχειριστει Φτανει δε στο ανωτερο οριο τεντωματος της κατα την διαρκεια κινησης του ψαλιδιου  οταν ο αξονας του τροχου, ο αξονας του ψαλιδιου και ο αξονας του μπροστα γραναζιου ερθουν στην ιδια ευθεια Πανω απο κει η αλυσιδα αρχιζει και παλι να λασκαρει
Αρα λοπον αν καποιος ηταν πολυ αρρωστακι σαν εσενα  :P και ηθελε να ρυθμισει απολυτα την αλυσιδα του θα φροντιζε βγαζοντας ενδεχομενως το αμορτισερ να ευθυγραμισεια τους τρεις αυτους αξονες και τοτε θα εδεινε και ενα μικρο τζογο στην αλυσιδα ας πουμε 1/2 εκ.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Σάββατο 18 Φεβρουάριος 2017, 04:03:37 πμ
  Φτανει δε στο ανωτερο οριο τεντωματος της κατα την διαρκεια κινησης του ψαλιδιου  οταν ο αξονας του τροχου, ο αξονας του ψαλιδιου και ο αξονας του μπροστα γραναζιου ερθουν στην ιδια ευθεια Πανω απο κει η αλυσιδα αρχιζει και παλι να λασκαρει 

Μάλιστα, δλδ  Κώστα , αν τοποθετήσουμε βαρος στο μηχανάκι τόσο όσο χρειάζεται για να ευθυγραμμιστουν οι 3 αυτοί άξονες κ δώσουμε εκει ενα παίξιμο πχ 1εκ θα έχουμε την ίδια ρυθμιση για όλα τα μηχανάκια, αφου σε όλα η αποσταση των αξόνων είναι ίδια .

Αρα η Χόνδα όταν λεει 4.5 εκ εννοεί οτι δινουμε 4.5 εκ δίχως βαρος με το μηχανάκι στο πλαινο σταντ, κ πως με τα 4.5 εκ καλυπτόμαστε σε περιπτωση που η αναρτηση φτασει στο σημειο να ευθυγραμμιστουν οι άξονες.

Αν είναι ετσι εμένα γιατι δικαβαλο στα 4.5 εκ ζοριζόταν ο αξονας του εμπρός γραναζιου?

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Σάββατο 18 Φεβρουάριος 2017, 19:35:19 μμ
Αν είναι ετσι εμένα γιατι δικαβαλο στα 4.5 εκ ζοριζόταν ο αξονας του εμπρός γραναζιου?

Βρε πνεύμα ανήσυχο και εφευρετικό, ότι περιγράφει ο Κώστας ισχύει, το προσυπογράφω και τα έχουμε ξαναγράψει. Άρα κάπου έχεις εσύ λάθος.
Για τιμωρία άσε τη κυρά ήσυχη, από το φόρτωσε ξεφόρτωσε και δοκίμασε μόνος χωρίς το αμορτισέρ για να ηρεμήσεις.

ΥΓ. Δεν είναι δυνατόν ένας κατασκευαστής να δίνει μια ανάρτηση με διαδρομή 20 εκ. και να προτείνει να χρησιμοποιούμε μόνο τα 15 εκ. γιατί θα τεντώσει υπερβολικά η αλυσίδα, γιατί θα χαλάσει ο άξονας κλπ. κλπ.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Σάββατο 18 Φεβρουάριος 2017, 19:54:27 μμ
Μάλιστα, δλδ  Κώστα , αν τοποθετήσουμε βαρος στο μηχανάκι τόσο όσο χρειάζεται για να ευθυγραμμιστουν οι 3 αυτοί άξονες κ δώσουμε εκει ενα παίξιμο πχ 1εκ θα έχουμε την ίδια ρυθμιση για όλα τα μηχανάκια, αφου σε όλα η αποσταση των αξόνων είναι ίδια .

Αρα η Χόνδα όταν λεει 4.5 εκ εννοεί οτι δινουμε 4.5 εκ δίχως βαρος με το μηχανάκι στο πλαινο σταντ, κ πως με τα 4.5 εκ καλυπτόμαστε σε περιπτωση που η αναρτηση φτασει στο σημειο να ευθυγραμμιστουν οι άξονες.

Aπλα δεν καλυπτομαστε!!
Για παραδειγμα σκεψου ας πουμε οτι η αλυσιδα μπορει να μην ειναι καινουρια, ή οτι το αμορτισερ δεν εκτεινεται πληρως, (για διαφορους λογους) και δεν ξερω γω τι αλλο που δεν μου τωρα ερχεται στο μυαλο
Μια οδηγια της χοντα θα ειχε νοημα ως απολυτη μονο αν ελεγε οτι θα αφηνουμε Χ τζογο οταν το ψαλιδι βρεθει στη θεση που περιεγραψα και η αλυσιδα να ειναι ολοκαινουρια