Hellas Transalp Forum

Λαμοι εξατμισης και εξατμιση

psygoofy · 20685

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 17:45:26 μμ
Γεια σας!Αφού έβγαλα τα μάτια μου για το εν λόγο θεμα,και όπως καταλαβαίνετε με τρώει ο ....
Κατέληξα στα εξης:
Ο καταλύτης της μηχανής μου (650cc 2004)μάλλον έχει φάει τα ψωμιά του.όποτε είπα να τον καταργήσω τελείως..όχι όμως με πατέντα αλλά με μια απλή αντικατάσταση των λαιμων!
Νομίζω και θέλω να πιστεύω ότι ότι από την στιγμή που τα ΤΑ 650-400 ,ΑΤ 750-650 ,bross 650-400 ,έχουν το ίδιο μοτέρ τότε προφανώς θα ταιριάζουν και οι λαιμοι τους...όσο αναφορά τις διατομες τους,δεν μπόρεσα να βρω κάτι ώστε να τις μετρήσω.!
Από ένα άλλο θεμα,είδα ότι εγραψε ενας ότι έβαλα τους λαιμούς από bross 650.και ταίριαζαν γάντι...
Όλα αυτά είναι σκέψεις και όνειρα ,οπότε αν θέλει κάποιος να δώσει τα φώτα του,τον παρακαλώ πολυ!
Αυτα

καθε μηχανη εχει και την @@@ της

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 00:26:33 πμ
Οι λαιμοι απο ΤΑ 600-400 και ΑΤ 750 δεν ταιριαζουν λογω διαφορετικης διατομης απο οτι μου ειχαν πει οταν ρωτησα σε εξουσιοδοτημενο honda καποτε Δεν ξερω αν αληθευει ή οχι αλλα μου ακουστηκε λογικο λογω των διαφορετικων κυβισμων Δεν το εψαξα περετερω αφου ετσι κι αλλιως αν καποιος θελει να καταργησει τον καταλυτη απλα σε καποιον εξατμισα τον αφαιρει και στην θεση του προσαρμοζει/κολλαει μια σωληνα με καταλληλη διατομη

Αλλα γιατι να το κανεις; Τι εννοεις τα εφαγε τα ψωμια του; Πως μπορει να χαλασει ο καταλυτης ο οποιος βεβαια δεν ειναι καταλυτης οπως αυτος των αυτοκινητων παρα μονο αν δεν κανω λαθος μια διαταξη ελασματων με την οπoια και σε συνδοιασμο με το PAIR προκειμενου να περναει ο κινητηρας τις τοτε προδιαγραφες καυσαεριων

Και δεν ξερω βεβαια αν καταργωντας τον  κερδιζεις και τιποτα απο αποδοση Σιγουρα παντως και αναλογα με το τελικο αυξανεται κατα πολυ ο ηχος της εξατμισης και γινεται αρκετα πιο μπασος Τον εχω ακουσει με mivv και ηταν σουπερ αν και μαλλον ενοχλητικος για ταξιδια

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 02:32:42 πμ
http://www.xrv.org.uk/forums/transalp/93913-transalp-africa-twin-exhaust-header-comparision.html <---- ετσι απο λιγο που εψαξα!η διαφορα τους ειναι στα 2mm,διαφορα που μπορει να εχει η aftermarket arrow που βγαζει λαιμους για το ΤΑ μου!επισης οπως εγραψα και στο πρωτο ποστ,ενας απο εδω (το forum) ειχε γραψει οτι τοποθετησε λαιμους απο bross 650 se TA!ξεχασα να αποθηκευσω το link! :(
οσο αφορα τον καταλυτη,εβγαλα το τελικο προχθες για να βαλω ενα αλλο και στην υποδοχη για το τελικο ειδα φουλ (σαν) γρεζια.η λογικη εξηγιση ειναι να ειναι απο τα ελασματα του καταλυτη...αλλιως το χασαμε το παιχνιδι!παντως το ΤΑ ειναι μια χαρα!
τελος,για το PAIR και τα καυσαερια και ποιο κατω για το κτεο,λεω να κρατησω την μαμα εξατμιση οπως εχει (χωρις μετατροπες) και απλα να την αντικαταστησω με μια  αλλη απλα.οτι γραφω σο αρχικο ποστ μου.οχι πατεντα!!!
πιστευω οτι μια εξατμιση με ποιο μεγαλους λαιμους και ποιο μεγαλο τελικο,φυσικα θα κανει περισοτερπ θορυβο,αλλα σιγουρα θα κανει την μηχανη να αναπνευσει!
ολα αυτα ομως με τους καταληλλους συνδιασμους..το απο πανω θεμα τα λεει ολα! ;D :P

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #3 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 16:59:59 μμ
Επειδή άλλαξα πριν ενα χρόνο εξάτμιση,έχω να πώ οτι εκτός από λίγο πιο ωραίο και μπάσο θόρυβο,το καλό είναι ότι είναι πολύ πιο ελαφρυά,απο της μαμά εξάτμιση,δεν παρατήρησα άλλη διαφορά.
Τώρα το θέμα καταλύτη, ο εξατμισάς μου είπε, αυτό που λέει και ο κονκοστ....,θα βγάζει πιο πολύ και πιο μπάσο θόρυβο,για τα καυσαέρια δεν ξέρω,αλλά τώρα δεν σε κόβουν εύκολα στα ΚΤΕΟ.
« Last Edit: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 17:02:43 μμ by Diamantis »

Diamonds are forever

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 17:22:20 μμ
Σίγουρα στο 650 Δεν έχουμε καταλύτη, και επίσης σίγουρα μιας και το έκανα εγώ πρόσφατα η μηχανή Όχι απλά αναπνέει, πετάει.
Εγώ είδα πάρα πολύ μεγάλη διαφορά χωρίς το καζάνι πάνω. .
Όσο για τον θόρυβο δεν το συζητώ με την mivv μου απλά είναι τέλειος...

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 17:32:02 μμ
Χαίρομαι που ακούω τέτοια..μου δίνεται θάρρος!
Απλά με ενδιαφέρει να βγάλω τους παρόν λαιμούς και να βάλω από ΑΤ !μάλλον θα ταιριάζουν,τι να πω?
Δεν βρέθηκε και κανένας να μας πει στάνταρ ότι γίνεται ....
Και εγώ mivv τελικό έχω !αλλά όχι tuono !sportline

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 22:30:26 μμ
Χαίρομαι που ακούω τέτοια..μου δίνεται θάρρος!
Απλά με ενδιαφέρει να βγάλω τους παρόν λαιμούς και να βάλω από ΑΤ !μάλλον θα ταιριάζουν,τι να πω?
Δεν βρέθηκε και κανένας να μας πει στάνταρ ότι γίνεται ....
Και εγώ mivv τελικό έχω !αλλά όχι tuono !sportline
Σου εγραψα και παραπανω αυτο που μου ειπαν: Δεν κανουν οι λαιμοι απο το ΑΤ 750
Αλλα ας υποθεσουμε οτι τελικα τα καταφερνεις και τους βαζεις πανω στο μοτερ του ΤΑ Εισαι σιγουρος οτι το τελικο θα κουμπωσει πανω τους; Εχει την καταλληλη διαμετρο ο σωληνας του για να γινει αυτο αμεσα; Και αντε και οντως τα καταφερνεις και αυτο, οι λαιμοι απο το ΑΤ εχουν την ιδια κλιση με αυτους του ΤΑ στο τελειωμα τους ωστε το τελικο της mivv να κοιταει εκει που κοιταει και τωρα;
Και τελος και σημαντικοτερο Εισαι σιγουρος οτι βαζοντας μεγαλυτερης διαμετρου λαιμους θα δεις καλυτερες επιδοσεις; Ή θα συμβει το αντιθετο;

Γιατι πολυ απλα αν θελεις να πειραματιστεις καταργωντας τον "καταλυτη" δεν αγοραζεις λαιμους απο ΤΑ 650 και να τους σφαξεις; Βρισκεις πολυ ευκολα στα μεταχειρισμενα και σε τιμες πολλες φορες "χωμα"

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 22:35:49 μμ
Σίγουρα στο 650 Δεν έχουμε καταλύτη, και επίσης σίγουρα μιας και το έκανα εγώ πρόσφατα η μηχανή Όχι απλά αναπνέει, πετάει.
Εγώ είδα πάρα πολύ μεγάλη διαφορά χωρίς το καζάνι πάνω. .
Όσο για τον θόρυβο δεν το συζητώ με την mivv μου απλά είναι τέλειος...

Σε ποιες στροφες ειδες διαφορα προς το καλυτερο; Στις χαμηλες, στις μεσαιες, στις ψηλες, που; Και σε ποιες στροφες εχασες κατι Γιατι δυσκολο μου φαινεται να πηρες το κατι παραπανω σε ολο το φασμα των στροφων

Για πες γιατι με ενδιαφερει

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #8 on: Πέμπτη 01 Σεπτέμβριος 2016, 00:01:55 πμ
Από χαμηλά αρπάει πλέον παρά πολύ, ή επιτάχυνση 0-120 γίνεται πολύ γρήγορα και μπαμ ενώ πριν αργούσε αρκετά.
Επίσης με 100 χλμ και περίπου 5000 στροφές αν ανοίξεις το γκάζι η μηχανή ακούει αψογα.
Το σημαντικότερο όμως που έχω εγώ παρατηρήσει σε μένα είναι ότι μέχρι τα 120 που κρατώ σαν ταχύτητα ταξιδίου έχω πάρα μα πάρα πολύ λιγότερους κραδασμούς.
Τελικές δεν έχω δοκιμάσει για διαφορά γιατί ή αλήθεια είναι ότι πάνω από 150 δεν έχω πάει ποτέ.
Το επίσης καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχω καθόλου, ή αν έχει είναι πολύ μικρή, διαφορά στην κατανάλωση.

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Πέμπτη 01 Σεπτέμβριος 2016, 02:25:53 πμ
Σου εγραψα και παραπανω αυτο που μου ειπαν: Δεν κανουν οι λαιμοι απο το ΑΤ 750
Αλλα ας υποθεσουμε οτι τελικα τα καταφερνεις και τους βαζεις πανω στο μοτερ του ΤΑ Εισαι σιγουρος οτι το τελικο θα κουμπωσει πανω τους; Εχει την καταλληλη διαμετρο ο σωληνας του για να γινει αυτο αμεσα; Και αντε και οντως τα καταφερνεις και αυτο, οι λαιμοι απο το ΑΤ εχουν την ιδια κλιση με αυτους του ΤΑ στο τελειωμα τους ωστε το τελικο της mivv να κοιταει εκει που κοιταει και τωρα;
Και τελος και σημαντικοτερο Εισαι σιγουρος οτι βαζοντας μεγαλυτερης διαμετρου λαιμους θα δεις καλυτερες επιδοσεις; Ή θα συμβει το αντιθετο;

Γιατι πολυ απλα αν θελεις να πειραματιστεις καταργωντας τον "καταλυτη" δεν αγοραζεις λαιμους απο ΤΑ 650 και να τους σφαξεις; Βρισκεις πολυ ευκολα στα μεταχειρισμενα και σε τιμες πολλες φορες "χωμα"

Εσύ μου είπες αλλά δεν το έχεις προσπαθήσει. :P
Όσα αναφορά για τις κλίσεις που λες,για έναν εξάτμιση αυτό είναι παιχνίδι...λίγο ζέσταμα και την κάνεις κύκλους...είναι πεπισμενος ότι δεν κολανε κατευθείαν αλλά σίγουρα με λίγη ελληνική πατέντα θα είνΑι πένα...

Το σημαντικότερο τώρα...Οοοοοολοι οι aftermarket λαιμοι εχουν ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ διατομή από τους μαμά...βλέπε πάπια μέχρι hayabusa...Αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια...λες να είναι διαφορετικά με τα ΤΑ?
 :o

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #10 on: Πέμπτη 01 Σεπτέμβριος 2016, 02:28:25 πμ
Στο 2ο ποστ που έγραψα,έχω προσθέσει ένα λινλ στο οποίο έχει την ερώτηση και την απάντηση μαζί...δειτε το.είναι στα αγγλικά αλλά νομίζω είναι εύκολο να καταλάβουμε...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #11 on: Πέμπτη 01 Σεπτέμβριος 2016, 23:22:03 μμ
Σε ποιες στροφες ειδες διαφορα προς το καλυτερο; Στις χαμηλες, στις μεσαιες, στις ψηλες, που;

Κώστα καταλαβαίνω την απορία σου, θεωρητικά ελευθερώνοντας την εξάτμιση χάνομε χαμηλά.
Έχω το 600 με Ρέμους από το δίχαλο και πάνω, και ελεύθερο φίλτρο.
Όταν έβαλα και λαιμούς (ελληνικούς της Speed dragon μεταβλητής διαμέτρου) η εντύπωσή μου είναι ότι πήρε παντού - κυρίως στις μεσαίες - και μάλιστα περισσότερο από όταν άλλαξα το δεύτερο τμήμα της εξάτμισης. Οι νέοι λαιμοί και στο αρχικό τμήμα κοντά στην κεφαλή είναι μεγαλύτερης διαμέρου από τους μαμά και μετά από καμμιά 20αριά πόντους αλλάζουν διάμετρο. Μη πάει ο νους σου σε μεταβλητούς αλλά Αράτα.  ;D

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline klearxos

• Θά θελα πάλι να πηγαίνω σαν
  • Απλός οδηγός
  • ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
Reply #12 on: Παρασκευή 02 Σεπτέμβριος 2016, 05:16:40 πμ
Το παλικάρι ρωτάει για λαιμά του ΤΑ ...400. 600. 650 είναι τα ίδια λαιμα
Τελικό βάζεις οτι γουστάρεις..
Πάνε δες κ τα 3 μοντέλα με ενα παχύμετρο η μέτρο μέτρα απόσταση ανάμεσα στα μπουζόνια να δεις...

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

οχτώ τα πόδια του καβρού που παν ομπρώς κ πίσω τόσες αγάπες ήκαμα μέχρι να σ'αποκτήσω...

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Παρασκευή 02 Σεπτέμβριος 2016, 06:16:24 πμ
 Μία μου σκέψη πάνω σε αυτό ήταν να δω τα part number και σύμφωνα με το motosp τα ζοάν  στο 650 είναι 2 διαφορετικά, στο 600  είναι το ίδιο ζοάν και στους 2 κυλίνδρους και μάλιστα είναι το ίδιο part number με το ένα από του 650
Για το 400 δεν έχω part number
Αν κάποιος έχει ας συγκρίνει
Του 650 τα ζοάν:
18291-MM5-860
18291-MN4-920
Του 600:
18291-MN4-920

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Κυριακή 02 Οκτώβριος 2016, 23:12:44 μμ
[/URL][/img]

ξεκινησα να λυνω μεχρι που εφτασα σε αυτο το σημειο!!
αφου εχουν φυγει ολα,εβγαλα την εξατμιση

[/URL][/img]

μετα εκοψα την εξατμιση αλλα οχι εκει που φαινεται με τον μαρκαδορο αλλα μετα την βαση των λαιμων!
[/URL][/img]

και προσθεσα αυτο το κομματι εξατμισης διαστασεις 30cm συνολο,κουρμπα 30 μοιρες και 10cm το πανω κομματι και 20cm το υπολοιπο!!
[/URL][/img]

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 03:57:06 πμ
Δεν βλέπω καμία από τις φωτογραφίες που ανέβασες... 8)

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 05:33:56 πμ
ξεκινησα να λυνω μεχρι που εφτασα σε αυτο το σημειο!!
αφου εχουν φυγει ολα,εβγαλα την εξατμιση

μετα εκοψα την εξατμιση αλλα οχι εκει που φαινεται με τον μαρκαδορο αλλα μετα την βαση των λαιμων!

και προσθεσα αυτο το κομματι εξατμισης διαστασεις 30cm συνολο,κουρμπα 30 μοιρες και 10cm το πανω κομματι και 20cm το υπολοιπο!!

« Last Edit: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 05:37:36 πμ by psygoofy »

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 05:44:07 πμ
φυσικα σαν ερασιτεχνης που ειμαι,δεν βγηκε ακριβως εκει που ηθελα αλλα με λιγο ζεσταμα θα ερθει 2-3ς ποντους πιο πανω..

η ραφη εγινε μετα την ενωση των λαιμων,που αρχιζει να γινεται σωληνας!

το ολο προβλημα ειναι οτι ειχα εξατμιση απο χτ 600 οποτε το προσθετο για την εξατμιση το πηρα με βαση το τελικο μου!

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 05:53:10 πμ
απο οσο προλαβα να δω,η μηχανη εχει ροπη στα χαμηλα,περισοτερη απο αυτην με το καζανακι και το μαμα τελικο.ακουγεται ομορφα,δεν κανει τοσο φασαρια οσο νομιζα(νομιζω οτι αυτο φταιει το τελικο που ειναι μακρυ και χανεται ο ηχος).μετα απο εκει δεν βρηκα κανενα αλλο προβλημα,φυσκα θα δουμε στην πορεια!
την γνωμη σας παιδες!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #19 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 23:17:23 μμ
Λογικά αφού το καζανάκι δεν είναι κανονικός καταλύτης ας πάει στο καλό. Ρώτησε όμως τι έχει μέσα, μήπως και δεν πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.
Κέρδισες λες σε απόδοση, κέρδισες και σε βάρος, πιθανόν ( δεν κατέχω από 650 ) κέρδισες και σε απόσταση από το έδαφος.
Μη του δώσεις μεγαλύτερη κλίση.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Online Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #20 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2016, 23:30:37 μμ
Απο θέμα λειτουργίας δεν ξερω, εσύ την οδηγείς εσύ θα δείς τι παίζει.

Απο θέμα αισθητικής , ετσι όπως την βλέπω απο το πλάι μου φαίνεται σαν να λείπει κατι ανάμεσα τελικό κ πλαινό καπάκι.
Αν κ εγώ δεν είμαι υπέρ των εικαστικών παρεμβάσεων στα μηχανάκια. :2hysterical:
Ασε που θυμίζει ΤDM . ;D
Kαι ετσι όπως φαίνεται η σωλήνα , είναι σαν προχειροδουλειά , δλδ σαν κάποιος να ήθελε με το ετσι θέλω να βαλει εκεί αυτό το μπουρί άσχετα με το πώς θα φαίνεται. :eusa_think:
Πιστεύω οτι αν περνούσε η σωλήνα απο την παλιά δίοδο οπτικά να ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα. Τωρα το αν δεν γινεται στην πράξη είναι άλλο θέμα.

Αν όμως εσένα σου αρέσει ... περί ορέξεως ... 

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2016, 03:07:13 πμ
Απο θέμα λειτουργίας δεν ξερω, εσύ την οδηγείς εσύ θα δείς τι παίζει.

Απο θέμα αισθητικής , ετσι όπως την βλέπω απο το πλάι μου φαίνεται σαν να λείπει κατι ανάμεσα τελικό κ πλαινό καπάκι. <---ναι ισχυει!!!λειεπει η κουμουτσα η εξατμιση που μαζι με το καζανακι μας κανουν 20 klg
Αν κ εγώ δεν είμαι υπέρ των εικαστικών παρεμβάσεων στα μηχανάκια. :2hysterical:
Ασε που θυμίζει ΤDM . ;D<---- απο την μια μερια...απο την αλλη?
Kαι ετσι όπως φαίνεται η σωλήνα , είναι σαν προχειροδουλειά , δλδ σαν κάποιος να ήθελε με το ετσι θέλω να βαλει εκεί αυτό το μπουρί άσχετα με το πώς θα φαίνεται. :eusa_think: <----την εβγαλα εκει επιτιδες γιατι αμα ηταν εστω και λιιιγο ποιο πισω,ο θορυβος για τον συνοδηγο θα ηταν τρελα...
Πιστεύω οτι αν περνούσε η σωλήνα απο την παλιά δίοδο οπτικά να ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα. Τωρα το αν δεν γινεται στην πράξη είναι άλλο θέμα.

Αν όμως εσένα σου αρέσει ... περί ορέξεως ... 

σιγουρα ειναι ερασιτεχνικη δουλεια αλλα εχει και λιγη μελετη μεσα του!!!

Offline psygoofy

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2016, 03:09:42 πμ
Λογικά αφού το καζανάκι δεν είναι κανονικός καταλύτης ας πάει στο καλό. Ρώτησε όμως τι έχει μέσα, μήπως και δεν πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.
Κέρδισες λες σε απόδοση, κέρδισες και σε βάρος, πιθανόν ( δεν κατέχω από 650 ) κέρδισες και σε απόσταση από το έδαφος.
Μη του δώσεις μεγαλύτερη κλίση.
δεν τον εχω πεταξει τον καταλυτη!τον κρατησα φυσικα για παν ενδεχομενο!
και ελεγα να δωσω κλιση προς τα πανω ωστε να μην φαινεται σωληνας !μιλαμε για 3-5 ποντους οχι κατι σημαντικο...

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #23 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2016, 22:55:22 μμ
Το καζανάκι περιέχει κάτι ελάσματα απ' ότι θυμάμαι
Κι εγώ το έχω κρατήσει μόνο και μόνο επειδή είναι το γνήσιο και πότε δεν ξέρεις.