Hellas Transalp Forum

Τι χρειάζετε μετά από μακροχρόνια ακινησία

grafty · 13992

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 20:17:22 μμ
καλησπερα ειμαι ετοιμος να αγορασω ενα τρανσαλπ 650 01 μον. με 37000 χλμ το οποιο εχει κανει σερβις ακινησιας . τι θα χρειαστει για να κυκλοφορισει κανονικα ??? ξερει καποιος να με ξεστραβωσει??
« Last Edit: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 20:17:52 μμ by Παύλος »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 20:29:05 μμ
Αν σκολουθήθηκαν οι οδηγίες που περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης για μακροχρόνια αποθήκευση, τότε θα πρέπει να αλλάξεις τα λάδια, να στραγγίξεις τυχόν υπολέιματα απο το αντισκωριακό που έριξαν στο άδειο ντεπόζιτο, να ελέγξεις πιέσεις και κατάσταση ελαστικών, να ελέγξεις αλυσίδα, να φορτίσεις/αντικαταστήσεις μπαταρία, να ελέγξεις λειτουργία ντίζας συμπλέκτη, γκαζιού. Μετά απο αυτά βάζεις 4-5λίτρα βενζίνης τη βάζεις μπροστά και την δοκιμάζεις με μικρές ταχύτητες για να τσεκάρεις και την οδική συμπεριφορά και την παρουσία τυχόν θορύβων.

« Last Edit: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 20:30:42 μμ by Aerios »

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 20:30:48 μμ
η μηχανη μετακινειτε για να παει σε συνεργειο ?? η οχι ??

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 20:32:54 μμ
η μηχανη μετακινειτε για να παει σε συνεργειο ?? η οχι ??

Πρίν γίνουν τα παραπάνω , όχι. Την φορτώνεις ή φωνάζεις το συνεργείο να την μετακινήσει. Εννοείται χωρίς να τη θέσει σε λειτουργία

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 20:48:14 μμ
Εγώ δεν κατάλαβα κάτι, έχει κάνει ή θέλεις να κάνεις service;

Παύλος Καρούμπης

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 22:41:00 μμ
ξαναμιλησα και τελικα επειδη ηταν ακινητη αρκετο καιρο πηγε και της εκανε σερβις (οχι ακινησιας) και την ξαναφησε ψιλοακινητη οποτε πρεπει να την παω να της  αλλαξουν λαδια??
και να την δουνε??

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 22:50:11 μμ
Εγώ το service ακινησίας το εξέλαβα ώς τη διαδικάσια μακροχρόνιας αποθήκευσης. Μάλον λάθος το κατάλαβα
Αν η μηχανή έμεινε πάνω απο 4 μήνες ακίνητη τα λάδια τα πετάς. σε κάθε περίπτωση για να βάλεις μια σειρά θα την κάνεις Service.

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 22:53:08 μμ
αυτο σκεφτηκα και εγω θα της αλλαξω λαδια  και μπορει και μπαταρια και βλεπουμε μολις ξυπνησει το μωρο τι γινεται χαχαχαχ

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Σάββατο 27 Αύγουστος 2016, 05:15:19 πμ
Ποσο καιρο εχει μεινει ακινητη; Εχει σημασια! Και φυσικα και σε συναρτηση με την απαντηση που θα δωσεις σημασια εχει και η τιμη που θα την αγορασεις

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Σάββατο 27 Αύγουστος 2016, 18:54:53 μμ
Ποσο καιρο εχει μεινει ακινητη; Εχει σημασια! Και φυσικα και σε συναρτηση με την απαντηση που θα δωσεις σημασια εχει και η τιμη που θα την αγορασεις

Αυτό και συμπληρώνω σε τί συνθήκες.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #10 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 08:15:50 πμ
η μηχανη ειναι σε κλειστο γκαραζ . ειναι ακινητη κανα 2 - 3 χρονια απο οτι μου ειπε  θα φανει και απο το μπουκ σερβις τα φραγκα θα ειναι γυρω 1800 
θα βγαλει πολα λογο ακινησιας???  απο προικα ειναι τριβαλιτσο και δερματινη θηκη στο τεποζιτο συναγερμο  τα λαστιχα ειναι με περιπου 800χλμ !! η μηαχανη στην οδηγηση της δεν εχει ανεβει ποτε πανω απο 120 χλμ δεν εχει πεσει ποτε και δεν εχει ανοιξει πανω απο τις μισες στροφες του γκαζιου στις ταχητητες ποτε!! την πουλαει λογο οικογενειας φοβατε να μην παθει κατι και εχει μικρα παιδια!
« Last Edit: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 08:24:27 πμ by grafty »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 15:03:25 μμ
Νομίζω ότι είχες κάνει ξανά το ίδιο ερώτημα και στην σελιδα μας στο fb. Με 2-3 χρόνια ακινησία πρέπει να την φορτώσεις και να την πάς σε συνεργείο. Εκεί, φαντάζομαι, ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 16:18:02 μμ
Το οτι βρισκοταν σε κλειστο χωρο ειναι καλο Το οτι καθοταν για τρια χρονια ειναι κακο!
Αν τελικα θελεις να την παρεις και ο κινητηρας δεν εχει δουλεψει καθολου αυτα τα τρια χρονια τοτε:
Μην εκκινησεις τον κινητηρα παρα μονο αφου
-Αδειασεις το ρεζερβουαρ απο την οποια παλια βενζινη εχει μεσα Βαλε λιγη φρεσκια βενζινα αφου ομως πρωτα το ξεπλυνεις καλα και
ελεγξεις οτι δεν εχει σκουριες
-Αδειασεις τα καρμπς απο την βενζινη που εχουν μεσα Αυτο γινεται ευκολα απο την βιδα αποστραγγισης που εχουν στα λεκανακια τους
-Ριξεις λιγο λαδι μεσα στους κυλινδρους (απο τις τρυπες των μπουζι) Το αφηνεις ετσι με το λαδι μεσα και μετα απο καποιες ωρες θα γυρισεις τον στροφαλο ωστε να κινηθουν τα εμβολα σιγα σιγα (μπορεις να το κανεις και  γυρνωντας τον πισω τροχο με το χερι και με ταχυτητα μεσα)
Αν ο κινητηρας κατα καιρους επερνε μπρος τοτε μαλλον δεν χρειαζεται η ανωτερω διαδικασια (Κακο ομως δεν κανει) Ετσι και αλλιως αν ειναι να εχει γινει ζημια σε ελατηρια, κυλινδρο θα εχει γινει
-Αλλαξε τα λαδια αμεσως με ενα φτηνο ορυκτελαιο
Βαλτην μπροστα και ασε τα λαδια να γυρισουν για καποια ωρα Λειτουργησε και το σασμαν αλλαζοντας ολες τις σχεσεις αν εχει διπλο σταντ καντο στατικα Αν οχι με μια μικρη βολτα
-Ξανααλαξε τα λαδια αλλα αυτην την φορα με ενα επωνυμο ημισυνθετικο λαδι και φυσικα βαλε και ενα καινουριο φιλτρο λαδιου

Αν ολα πανε καλα και το μοτερ ακουγεται μια χαρα τοτε θα πρεπει να αλλαξεις σιγουρα και ΑΜΕΣΑ
-Υγρα φρενων
-Αντιψυκτικο
Και επισης αλλα οχι και τοσο επειγον
-Μπουζι αν δεν εχουν αλλαχτει προσφατα
-Φιλτρο αερα αν δεν εχει αλλαχτει προσφατα

Τα λαστιχα μετα απο τρια χρονια ακινησιας πιθανον να ειναι για πεταμα και ας εχουν μονο 800 χλμ Αυτο εξαρτατε αν εκει που βρισκοταν η μηχανη ειχε κρυο, υγρασια, αν ηταν ξεφουσκωτα κλπ Σιγουρα παντως εστω και επιφανειακα εχουν ξεραθει οποτε και μεχρι να φυγει το πρωτο ξερο στρωμα απο πανω τους θα γλυστρανε οποτε πολυ προσοχη μεχρι να κρινεις αν θελουν αμεσα αλλαγμα ή οχι
Οι σαμπρελες παντως ειναι σιγουρα για πεταμα

Η αλυσιδα πολυ γρηγορα θα τα φαει τα ψωμια της αν δεν ηταν ολα αυτα τα τρια χρονια καλα λαδωμενη
Οποιοδηποτε σωληνακι, κολλαρο, σωληνας ψυκτικου, εμφανες Ο-ring θελει ελεγχο  και αν φαινεται ΟΚ ανανεωση με πχ λαδι σιλικονης Αρα θελει ξεβρακωμα η μιση μηχανη

Οι ντιζες θελουν ελεγχο και αν ειναι ΟΚ θελουν λιπανση

Τα σωληνακια των φρενων το πιθανοτερο ειναι να θελουν αντικατασταση
Ομοιως και οι τσιμουχες στο μπροστινο αλλα αυτο θα γινει μονο αν καποια στιγμη εχεις διαρροη

Τα καρμπς μπορει καποια στιγμη να σου δημιουργησουν προβλημα λογω της παρατεταμενης στασιμοτητας βενζινης μεσα τους Αλλα φυσικα αυτο ειναι μονο μια πιθανοτητα και οχι σιγουρο Παντως σε καποιο προγραμματισμενο σερβις καλο ειναι να ανοιχτουν και να καθαριστουν

Αυτα Δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο
Οπως ομως καταλαβαινεις δυσκολα καποιος μηχανικος θα ασχοληθει λεπτομερως και οπως πρεπει με μια τετοια μηχανη και αν το κανει φυσικα θα πληρωθει Και αυτο κοστιζει
Βαλε κατω λοιπον το πιθανο κοστολογιο και αν λοιπον δεν θελεις/μπορεις να ασχοληθεις εσυ με την μηχανη ισως και να μην ειναι τοσο συμφερουσα αγορα λοιπον

Α ναι ξεχασα! Το οτι δεν εχει δουλεψει ο κινητηρας ποτε σε πολλες στροφες και δεν εχει ποτε ανοιξει ποτε τερμα το γκαζι μονο καλο δεν ειναι για τον κινητηρα!

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 17:20:35 μμ
Α ναι ξεχασα! Το οτι δεν εχει δουλεψει ο κινητηρας ποτε σε πολλες στροφες και δεν εχει ποτε ανοιξει ποτε τερμα το γκαζι μονο καλο δεν ειναι για τον κινητηρα!

Αν παρόλα αυτά που γράφεις Κώστα, ο φίλος συνεχίζει να την θέλει πάω πάσο.

Αν δεν την θέλει πια, την θέλω εγώ !

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 17:41:04 μμ
Ο φίλος έχει γράψει ότι έκανε service ακινησίας το μηχανάκι άρα το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσει τις δηγίες γαι να το θέσει σε λειτουργία μετά την ακινησία και να ακολουθήσει το πρόγραμμα συντήρησης όπως προβλέπεται.  Το αν άνοιξε ό κινητήρας μέχρι τη μέση ή το τέρμα καμία σημασία δεν έχει στην ζωή και λειτουργία του κινητήρα.

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #15 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 18:12:34 μμ
δεν εχει κανει σερβις ακινησιας απλα επειδη δεν την πολυχρησειμοποιουσε την πηγε κασι της αλλαξαν ολα τα υγρα τις εκαναν σερβις και πηγε ξανα μεσα !
την παρασκευη που θα μαθω ποσο παρατεταμενη ηταν η ακινησια της θα μπορω να εχω καλυτερη εικονα γιατι μπορει να μην την εβγαζρε για βολτα αλλα να την εβαζε μπροστα κλπ θα μαθω την  παρασκευη

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 18:31:55 μμ
Συγνώμη που θα στο πώ αλλά μας έχει κατα μπερδέψει ρε φίλε. Ο τιτλος λέει service ακινησίας. Έχει κάνα μηνα ρωτάς (εννοώ και στο fb και εδώ) Σου γράψαμε τόσοι νοματέοι τι να κάνεις και εσυ ακόμη δεν εισαι σίγουρος τι έγινε τελικά στη μηχανή.  Μάλον ο Paidis θα την πάρει τη μηχανή στο τέλος

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 18:36:07 μμ
Συγνώμη που θα στο πώ αλλά μας έχει κατα μπερδέψει ρε φίλε. Ο τιτλος λέει service ακινησίας. Έχει κάνα μηνα ρωτάς (εννοώ και στο fb και εδώ) Σου γράψαμε τόσοι νοματέοι τι να κάνεις και εσυ ακόμη δεν εισαι σίγουρος τι έγινε τελικά στη μηχανή.  Μάλον ο Paidis θα την πάρει τη μηχανή στο τέλος

Άσε τον άνθρωπο να ρωτάει ρε Θανάση. Εντάξει μας μπέρδεψε αλλά κι αυτός μπερδεμένος είναι. Θα την βρούμε την άκρη όμως, που θα πάει :D

Παύλος Καρούμπης

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 18:38:40 μμ
Άσε τον άνθρωπο να ρωτάει ρε Θανάση. Εντάξει μας μπέρδεψε αλλά κι αυτός μπερδεμένος είναι. Θα την βρούμε την άκρη όμως, που θα πάει :D

Με μένα τα βάζω που απαντάω :malliotravigmata:

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #19 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 20:07:23 μμ
στο φβ δεν εχω ρωτησει καποιον !!
ο τιτλος δεν ξερω πως αλλαζει !!
ο πωλητης που τυχαινει να ειναι μακρυνος συγγενης μου ειπε για σερβις ακινησιας και ετσι γραφτηκε το ποστ τελικα δεν ηταν σερβις ακινησιας απλα επειδη δεν την πολυκινουσε  πηγε και της εκαναν σερβις για να μην παθει καποια ζημια !!
ζηταω συγνωμη για την ανακατωσουρα  αλλα και εγω ρωταω εδω που ξερουν καποιοι παραπανω πραγματα για να με κατατοπισουν  οποτε ευχαριστω στα παιδια που μπηκαν στον κοπο και μου απαντησαν!!! αν μπορουν οι διαχειρηστες να φτιαξουν το τιτλο του ποστ ( τι χρειαζεται μετα απο μακροχρονια ακινησια ) σας ευχαριστω
« Last Edit: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 20:18:12 μμ by Παύλος »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Τρίτη 30 Αύγουστος 2016, 22:55:41 μμ
Να βάλουμε τα πράγματα κάτω ένα -ένα.
Η μηχανή ήταν κλεισμένη σε κλειστό γκαράζ ακίνητη 2-3 χρόνια. (1)
Στηρίζοταν (προφανώς) στους τροχούς της (2)
Μια φορά τον χρόνο (το πιθανότερο, αλλά όχι σίγουρο) την πήγαινε κι έκανε service (3)
Τώρα προκύπτουν κάποια ερωτήματα.
Την δούλευε ενδιάμεσα έστω και στατικά; αν ναι κάθε πόσο;
Στα service τί εργασίες γίνονταν; τί έλεγχοι;

Πάντως, η ακινησία είναι πιό βλαφτερή απ' την κίνηση, και βγάζει απρόβλεπτα πράγματα.
Για να χαράξεις "γραμμή πλεύσης" πρέπει να βάλεις τα πράγματα κάτω ένα-ένα μ' ένα τέτοι τρόπο.

Πολλά πράγματα που δημιουργούνται απ' την ακινησία πως "μπαλώνονται" ανάφερε πιό πάνω ο Κώστας (Konkost).
Φτιάξε κάποιο πλάνο κι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πολλά περισσότερα από εμένα και θα σε οδηγήσουν.

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #21 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 00:03:59 πμ
Παρακολουθω την συζητηση μιας και με ενδιαφερει.Και εγω την κινω περιπου τον μισο χρονο.Μετα απο τοσα χρονια -παροτι την προσεχω-βαζω να δουλεψει αρκετες φορες στην περιοδο της ακινησιας-δεν εχωκαταφερει να αποφυγω καποιες αβαριες....οπως ασκοπη αλλαγη μπαταριας απο δικη μου αμελεια και δυσκολα ξεκινηματα μικροπροβληματα ειδικα με τα καρμπυρατερ...και φετος ενα βραχυκυκλωμενο μπουζι...Τελικα ισχυει οτι ειπε ο φιλος παραπανω,οτι δεν κινηται....μαλλον χαλαει!Θελει να κανεις αρκετα πραγματα οπως αναφερθηκαν ποιο πανω για να μην ταλαιπωρηθεις στην συνεχεια.

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #22 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 01:57:37 πμ
Πριν την αγοράσεις την κάνεις μια βόλτα χαλαρά, αν όλα πάνε καλά κ δεν κάνει μπάμ, την αγοράζεις αφού ήδη φαίνεται σου έκανε κλίκ. ;D

Αφου την αγοράσεις την πλακώνεις μια βόλτα μακρινή να ξεμουδιάσει κ οτι σου βγάλει απο εκεί κ πέρα το πληρώνεις εσύ.
Δλδ αν της είχε κάνει σερβις αποκλείει την περίπτωση  να παρουσιάσει κάτι? η αν είναι να παρουσιάσει κατι σε 1000χλμ θα στο πεί το μηχανάκι στην 1η γνωριμία σας? μηχανάκι 15ετίας είναι τι περιμένεις?

Transalp είναι, εξάλου, τι να πάθει?  Εδώ την δικιά μου παρακαλάω να πάθει κάτι για να πιάσω κατσαβίδι κ τπτ η ποτάνα. :2hysterical:

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #23 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 02:24:33 πμ
δεν ειναι θεμα κλικ ειναι θεμα αν αξιζει η αγορα  και να μην ταλεπορουμαι γιατι η μηχανη θα κανει 100χλμ καθημερηνα για πηγαινε ελα στην δουλεια μου !
οποτε θελω κατι που να μην μπω σε μεγαλες διαδικασιες!! και εννοειτε οτι εχει να κανει με μηχανη που την ψιλοξερουμε οτι δεν εχει ζοριστει δεν εχει πεσει και ηταν πολυ προσεχτικος με τα σερβις της κλπ!
αλλιως παω για bmw r1150gs και τελος

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τετάρτη 31 Αύγουστος 2016, 14:20:01 μμ
Βαγγέλη αυτά που γράφεις ότι χρειάζετε είναι τα φυσιολογικά, μαζί φυσικά με λάδια, μπουζί, βαλβίδες. Δεν ξέρω αν ο προηγούμενος κρατούσε "τεφτέρι" στο τί έκανε.
Για τα λάστιχα, υπάρχει ολόκληρο θέμα
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=518.0
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=23146.0
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=19894.0
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=21947.0
Και γενικά
http://www.transalpforum.gr/index.php?board=59.0

Δημήτρη, κάνε την "λίστα" που ανάφερα και θα δωθούν απαντήσεις.