Hellas Transalp Forum

Τι κάνεις;

pakos1406 · 35802

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
on: Δευτέρα 09 Μάιος 2016, 16:56:28 μμ
Λόγο δουλειάς είμαι από αυτούς που έχουν γίνει ένα με τη μοτοσυκλέτα τους
Κάνω σε καθημερινή βάση από 100 έως 200 χλμ επάνω στο ΤΑ μου (όλα από Βάρη μέχρι Π. Φάληρο)
Λογικό είναι λοιπόν ότι σε καθημερινή βάση συναντώ άπειρες μ@λ@κίες καθώς και άπειρους μ@λ@κες
Πάμε λοιπόν να περιγράψουμε μερικά τρανταχτά.
1) Κλασσικό φαινόμενο να περνάμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και ο μάγκας που θέλει να αλλάξει λωρίδα για να πάει 1,5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα να το κάνει χωρίς φλας και χωρίς να κοιτάξει καθρέφτες.
2) Δεν με θεωρώ από τους τέλειους οδηγούς αλλά από τους προσεκτικούς και εννοείται ότι όταν περνάω ανάμεσα από σταματημένα αυτοκίνητα το κάνω με μια λογική ταχύτητα της τάξης των 30 έως 50 χλμ/ωρα. Ερχεται λοιπόν από πίσω ο γκαζοφονιάς killer των δρόμων με το scooter το παπί η τη μηχανή του, κολλάει επάνω σου και είτε κορνάρει είτε αρχίζει τα μπινελίκια. (όπου βρω χώρο χώνομαι για να περάσουν οι "γρήγοροι" και ξαναβγαίνω.)
3) Πας σε τρελή κατηφόρα (όσοι κινούνται Ηλιούπολη τις γνωρίζουν καλά) με την ποιότητα του ελληνικού οδοστρώματος και η κυράτσα ή ο χαλβάς που πλένει το αυτοκίνητο του έχει γεμίσει το οδόστρωμα σαπουνάδες με αποτέλεσμα αν αγγίξεις φρένο να παριστάνεις το Νουρέγιεφ.
4) Βλέπεις τον έξυπνο ελληναρά πατέρα να έχει ένα παιδί μπροστά και ένα παιδί ανάμεσα σε αυτόν και στη γυναίκα του με σαγιοναρούλα και να πηγαίνουν παραλία
5) Στο 4 κατατάσσονται και οι έξυπνοι που ανεβάζουν τα παιδιά στη μηχανή χωρίς κράνος και άμα τους κράξεις σου λένε "έλα μωρέ από το σχολείο στο σπίτι, δυο στενά είναι). Δυο στενά να πας με τα πόδια ρε καραμήτρο που κάνει καλό και στην υγεία.
6) Επίσης κλασσικό φαινόμενο η ομιλία στο κινητό και ακόμα χειρότερο το γράψιμο sms την ώρα που οδηγούν με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κάνει ελιγμούς λες και δίνει εξετάσεις ανάμεσα σε κώνους.
7) Για το μακιγιάζ την ώρα της οδήγησης δε χρειάζεται να πω κάτι

Καθώς επίσης και οι Λαουντα των δρόμων, οι πεινασμένοι των δρόμων (τρώνε την ώρα που οδηγούν), οι διψασμένοι των δρόμων (με τη μπύρα η τον καφέ στο χέρι) και όλοι οι υπόλοιποι ....

Και έρχομαι και ρωτάω εγώ ρε παιδιά ως αγνώμων..... Τι κάνεις σε όλες αυτές τις περιπτώσεις;

Και μη μου πει κανένας 'οτι κατεβαίνεις και παίζεις μπουνιές γιατί δε θα έκανα άλλη δουλειά όλη μέρα.

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Δευτέρα 09 Μάιος 2016, 17:52:23 μμ
Προφυλασεις τον εαυτό σου απο όλους αυτούς.
Προσπαθεις παντα να βλέπεις μια κινηση ή και παραπάνω πιο μετά (σαν το σκακι)
Φιλάς σταυρωτα ΚΑΘΕ μέρα πριν φύγεις τους δικούς σου ανθρώπους...
Και ευγνωμονείς την κάθε μέρα που γυρνάς ολόκληρος πίσω.
Οπου πιστευεις οτι θα πίασει τόπο (κανα πιτσιρικο με παπακι-σκουτερ, κανα μπαμπα με τα πιτσιρικια χυμα, καναν αλλον μοτοσικλετιστή με λυμενο το κρανος στο κεφαλι, κλπ, λες και καμια κουβεντα σε στυλ συμβουλης (οχι παρατηρησης)
Ζυγιζεις τον χρονο που θα κερδισεις κανοντας μια καγκουριά, σε σχεση με το ρισκο που περιεχει.
Θυμασαι πάντα οτι οχι μονο δεν είσαι ατρωτος, αλλα εισαι και ο πιο αδύναμος κρίκος πανω στην ασφλτο !

Εγω τουλάχιστον αυτα κάνω...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 09 Μάιος 2016, 18:30:07 μμ
2) Δεν με θεωρώ από τους τέλειους οδηγούς αλλά από τους προσεκτικούς και εννοείται ότι όταν περνάω ανάμεσα από σταματημένα αυτοκίνητα το κάνω με μια λογική ταχύτητα της τάξης των 30 έως 50 χλμ/ωρα.
Εγώ προσωπικά θεωρώ υπερβολικά και λίαν επικίνδυνα τα 50χλμ/ώρα σαν ταχύτητα διήθησης μεταξύ σταματημένων αυτοκινήτων. Ακόμα και τα 30 μπορεί να είναι υπερβολικά σε κάποιες περιπτώσεις. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις τα όριά σου, κερδισμένος θα βγεις, χαμένος όχι.

Και έρχομαι και ρωτάω εγώ ρε παιδιά ως αγνώμων..... Τι κάνεις σε όλες αυτές τις περιπτώσεις;
Όπως τα γράφει ο Σώτος.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #3 on: Δευτέρα 09 Μάιος 2016, 20:43:06 μμ
1) Προφυλασεις τον εαυτό σου απο όλους αυτούς.

2) Προσπαθεις παντα να βλέπεις μια κινηση ή και παραπάνω πιο μετά (σαν το σκακι)

3) Φιλάς σταυρωτα ΚΑΘΕ μέρα πριν φύγεις τους δικούς σου ανθρώπους...
Και ευγνωμονείς την κάθε μέρα που γυρνάς ολόκληρος πίσω.

4) Οπου πιστευεις οτι θα πίασει τόπο (κανα πιτσιρικο με παπακι-σκουτερ, κανα μπαμπα με τα πιτσιρικια χυμα, καναν αλλον μοτοσικλετιστή με λυμενο το κρανος στο κεφαλι, κλπ, λες και καμια κουβεντα σε στυλ συμβουλης (οχι παρατηρησης)

5)Ζυγιζεις τον χρονο που θα κερδισεις κανοντας μια καγκουριά, σε σχεση με το ρισκο που περιεχει.
Θυμασαι πάντα οτι οχι μονο δεν είσαι ατρωτος, αλλα εισαι και ο πιο αδύναμος κρίκος πανω στην ασφλτο !

Εγω τουλάχιστον αυτα κάνω...

Ααααααυτά είναι!  :eusa_clap: Ειδικά το 3......! Πού φτάσαμε! Να είναι μεγάλη επιτυχία το να γυρίσεις το βράδυ σπίτι σου! :-\

Να προφυλάξεις τον εαυτό σου με Έλληνες τριγύρω δεν γίνεται 100%. Αλλά μπορείς, τουλάχιστον, να μειώσεις το ποσοστό.

Προσωπικά:
1).  Δεν μπαίνω μέσα στην πόλη αλλά πάω περιφερειακά κι ας κάνω περισσότερα χιλιόμετρα. Και όταν μπω, σταθμεύω κάπου και πάω με τα πόδια να κάνω τις δουλειές μου. Με την μηχανή εννοώ· δεν έχω αυτοκίνητο καρντιά μου. Και ξαναπαίρνω την μηχανή μόνο όταν πλέον έχω τελειώσει και πρέπει να φύγω. Εντάξει, είμαστε και μικρή πόλη (και χωρίς κλοπές) και βολεύει. Εσείς στην Αθήνα..... :-\

2). Πρέπει να θεωρείς καθέναν γύρω ότι θα κάνει μ@λακία στο επόμενο δευτερόλεπτο. Κι ας μην την κάνει. Πρέπει να θεωρείς ότι καθένας γύρω θέλει να σε σκοτώσει και όχι να πάει στην δουλειά του. Δεν μπορείς να φανταστείς από τι με έχει σώσει αυτή η τακτική.  Μέχρι και έναν σκύλο που κοιμόταν στη άκρη τού δρόμου προέβλεψα κάποτε ότι θα σηκωθεί να διασχίσει τον δρόμο. Μέχρι και τον μ@λάκα που με εμβόλισε στην εθνική το 2011 προέβλεψα και τον απέφυγα αρχικά, άνετα και έγκαιρα, τού έδωσα και χώρο για να "πεταχτεί" στην εθνική, αφού τον είχα καταλάβει, αλλά έκανε καπάκι δεύτερη μ@λακία (αναστροφή) μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Ε, δεν είμαι και ο Τειρεσίας!

3). Τι να πούμε γι' αυτό!  :-\ Καλύτερα τίποτα.  Τόσο αληθινό! :angry4:

4). Το έκανα παλιά, το έκοψα κι αυτό όταν εισέπραξα μερικά "και σένα τι σε νοιάζει" ή "ποιος είσαι, ο δικηγόρος τού διαβόλου" και " άσε μας ρε φίλε κι εσύ". Δεν ασχολούμαι με κάφρους. Δεν αξίζει να ασχολείσαι με τέτοιους ανθρώπους. Άσε, όποιος θέλει ας πάει να σκοτωθεί αλλά μόνος του. Όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα για εμάς τους νομοταγείς.

5). Τα περισσότερα που κάνουν είναι για να γλιτώσουν 2 δευτερόλεπτα και αν. Αλλά είναι τόσσσο ηλίθιοι που δεν το ξέρουν. Το εξής πείραμα με χρονόμετρο έκανα πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Σε μια διαδρομή 80 χλμ, ένας πήγαινε γαμιώντας και εγώ σιγά. Φτάσαμε με διαφορά 4 λεπτών και 40 δευτερολέπτων σε μια διαδρομή 80 χλμ.
Έφαγε σκόνη γιατί κατασκευαζόταν ένα μέρος τού δρόμου, έκαψε περισσότερα καύσιμα και κινδύνεψε να σκοτωθεί αλλά και να τον γράψουν (τότε υπήρχε ακόμη το τελευταίο δείγμα αστυνομίας). Όλα αυτά για να φτάσει 4 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα νωρίτερα μετρημένα με χρονόμετρο, σε μια διαδρομή 80 χλμ! Αξίζει τον κόπο?
Δηλαδή, σε μικρότερες διαδρομές και γενικώς μέσα σε πόλεις δεν κερδίζεις τίποτα. Ειδικά, από φανάρι σε φανάρι εξανεμίζεται, αφού σταματάς.

Ο μαλάκ@ς που με τράκαρε, υπολογισμένα με αεροπορικούς υπολογισμούς, χρειαζόταν να περιμένει μόλις τρία δευτερόλεπτα να περάσω. Τρία γ@μημένα δευτερόλεπτα! Και όμως δεν μπορούσε να περιμένει, έπρεπε να πεταχτεί. Είναι ικανοί να σκοτώσουν τον άλλον για να κερδίσουν τρία δευτερόλεπτα!  :angry4:
  Αυτό να έχετε στο μυαλό σας πάντα κι ας μην χρειαστεί ποτέ!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Δευτέρα 09 Μάιος 2016, 23:38:05 μμ
Για το 5) τελευταία ακολουθώ τη μέθοδο ΣΟΚ.
Βλέπω πριν μέρες μια κυρία με το μωρό αγκαλιά βγαίνει απο τον χασάπη με μια σακούλα στο ένα χέρι, το μωρό στο άλλο.
Ανοίγει πόρτα συνοδηγού, πετάει μέσα τη σακούλα με το κρέας και ακουμπάει το μωρό στο καρεκλάκι στο εμπρός κάθισμα(δε θυσίασε λιγο χρόνο για να το κουμπώσει).
Την πετυχαίνω λιγο παρακάτω όπου ετοιμαζόταν να στρίψει, σταματάω δίπλα στο παράθυρο της, το μωρό γελάει σε ένα καρεκλάκι χωρίς να είναι δεμένο ούτε το καρεκλάκι ούτε το μωρό και της λέω...
"Όπως μεταχειρίζεστε το ωμό νεκρό κρέας απο τον χασάπη, έτσι κάνετε και στο ζωντανό παιδί σας. Το ακουμπάτε σαν κρέας, αδιαφορώντας 
τι θα γίνει αν φρενάρετε ή πέσει κάποιος πάνω σας... Ντροπή σας"
Απάντησε... εεε ευχαριστώ, μπορώ να στρίψω τώρα ?...

Αντίστοιχα με έναν άλλο μηχανόβιο...
"Μου θυμίζεις κάποιον που είχα χάσει σε ατύχημα με μοτοσικλέτα...απο ανοιγμένο κεφάλι, τα μυαλά έξω. Κι αυτός δε φορούσε κράνος"

Δε περιμένω απαντήσεις βέβαια...

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #5 on: Τρίτη 10 Μάιος 2016, 01:04:07 πμ
Με καλυψαν απολυτα οι απο πανω.Δυστυχως ΔΕΝ αλλαζει ο κοσμος.
Οποτε ακολουθω κατην συμβουλη φιλου, που μου ειπε: προστατεψε μονος σου τπν εαυτο σου και μην περιμενεις απο κανεναν να σε προσεξει.
Πλεον ο σκοπος ειναι να γυρναμε σωοι και ασφαλεις στα σπιτια μας.
Στην σχεδον καθημερινη διαδρομη Ν.Σμυρνη - Λαυριο με επιστροφη, πρεπει να εχεις 400 ματια, και 400 οκαδες υπομονη.

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τρίτη 10 Μάιος 2016, 03:13:06 πμ
Δεν ξέρω ρε παιδιά (επιτρέψτε μου τον ενικό)
Ολα αυτά που περιγράφετε πιο πάνω τα κάνω. Και τα κάνω προφανώς με επιτυχία αφού αν εξαιρέσουμε το ατύχημα που έχω περιγράψει στα τουμπίδια και για το οποίο έφταιγα 1000% δεν είχα ούτε γρατζουνιά μέχρι τώρα.
Τα 30 έως 50 χλμ ανάμεσα στα σταματημένα Φώτη είναι εννοείται σε πλήρη ακινησία των γύρω οχημάτων και στην περίπτωση που το κενό ανάμεσα στους είναι τέτοιο ώστε να περνάω άνετα.
Σε περίπτωση που τα οχήματα βραδυπορούν και που περιμένω ο καθένας να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση στριμώχνοντας με σε σαντουιτς η ταχύτητα μου μειώνεται κατά πολύ.

Το θέμα και η ερώτηση μου είναι ....
Δεν μπορούμε με τίποτα να αλλάξουμε όλη αυτή την νοοτροπία του "ο δρόμος είναι δικός μου και κάνω ότι γουστάρω" ???

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τρίτη 10 Μάιος 2016, 03:26:29 πμ
Χρήστο για σταματημένα μιλάω κι εγώ, ότι είναι πολλά τα 50χλμ/ώρα. Έχω δει οδηγό σταματημένο στην κίνηση να ανοίγει ξαφνικά την πόρτα του για να κρεμάσει το σακάκι στην πίσω θέση  :o . Έχω δει άπειρες φορές πεζούς να πετάγονται μέσα στους "διαδρόμους". Ειδικά ηλικιωμένους και πιτσιρικάδες. Ακόμα και κάτι παπάκια, κρυμμένα πίσω από φορτηγά, μπορεί να σου πεταχτούν καθώς αλλάζουν "διάδρομο". Άμα σου τύχει κάτι τέτοιο στο "διάδρομο" και πας με 50 δεν έχεις περιθώριο ελιγμών, πέφτεις κατευθείαν επάνω.

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τρίτη 10 Μάιος 2016, 03:31:44 πμ
Χρήστο για σταματημένα μιλάω κι εγώ, ότι είναι πολλά τα 50χλμ/ώρα. Έχω δει οδηγό σταματημένο στην κίνηση να ανοίγει ξαφνικά την πόρτα του για να κρεμάσει το σακάκι στην πίσω θέση  :o . Έχω δει άπειρες φορές πεζούς να πετάγονται μέσα στους "διαδρόμους". Ειδικά ηλικιωμένους και πιτσιρικάδες. Ακόμα και κάτι παπάκια, κρυμμένα πίσω από φορτηγά, μπορεί να σου πεταχτούν καθώς αλλάζουν "διάδρομο". Άμα σου τύχει κάτι τέτοιο στο "διάδρομο" και πας με 50 δεν έχεις περιθώριο ελιγμών, πέφτεις κατευθείαν επάνω.

Φώτη μου ένας πολύ καλός φίλος σκοτώθηκε από κάποιον έξυπνο που άνοιξε την πόρτα γιατί του έπεσε η καύτρα από το τσιγάρο.
Περνούσε με ελάχιστα χλμ ανάμεσα και φορούσε κράνος (δυστυχώς χτύπησε στον αυχένα)
Εχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες αλλά δυστυχώς (αν κινείσαι στην Αθήνα το γνωρίζεις και μόνος σου) αν πας πιο αργά όλο και κάποιος σκουτεράκιας η παπάκιας θα σε εμβολίσει.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #9 on: Τρίτη 10 Μάιος 2016, 04:47:55 πμ
Καλά, αυτοί με τα σκουτερ έχουν σαλτάρει λέμε, εχουν βάλει κ κατι εξατμίσεις κ τρομοκρατουν κόσμο. :2hysterical:

Πριν καιρό στην Λ. Αθηνών στο ρεύμα πρός Αθήνα κ στην δεξιά λωρίδα εκοψα ταχύτητα για να βγεί ενα αυτ/το και ενας με σκουτερ τρίροδο με χτύπησε με τον καθρέπτη του στον αγκώνα κ παραλίγο να με ρίξει κάτω.
Με εβρισε κ απο πάνω. :cussing:

Offline maintenance

• Απλός οδηγός
  • κονιόρδος
Reply #10 on: Τρίτη 17 Μάιος 2016, 04:46:01 πμ
ανάβω προβολάκια να με βλέπουν, Βλεπω απο τους καθρέπτες τουν ΑΝ με βλεπουν,κοιτω μπροστα, 2 και 3 και 5 αυτοκινητα, περιμενω απο τον καθενα να κανει την μαλακία, δεν τρέχω, τα ματια μου βαρανε υπερωριες δεξια αριστερα, καθρεπτες, μπροστα, ΔΕΝ τσακώνομαι, παραμενω ηρεμος όταν οδηγώ.

Ευχαριστω που ειμαι παλι σπίτι μου με την γυναικα μου και τα παιδιά μου!

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τρίτη 17 Μάιος 2016, 14:49:58 μμ
Μελέτες έχουν δείξει ότι πλήρης έλεγχος υπάρχει μέχρι τα 20 χλμ. Είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορεί να τρέξει ο άνθρωπος κι έχει πλήρη αντίληψη κι έλεγχο.
Το πέρασμα ανάμεσα από αυτοκίνητα συνήθως το κάνω όταν είναι σταματημένα κι όχι πάνω από 20χλμ.
Λέω κάτι εδώ και χρόνια. Το μυαλό να βλέπει μακρύτερα απ' το μάτι κι αποφεύγω να κινούμαι, όσο μπορώ, πίσω από οχήματα που εμποδίζουν την ορατότητα.
Για σκουτεράδες και παπιά... δεν λέω... παπί μ' έχει γκρεμίσει...
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=18804.0
Έχω πάψει να δίνω σημασία σε "ακράνωτους", "οικογένειάρχες", "μαμαδες με αερόσακο (μαμά στο μπρος κάθισμα αυτοκινήτου με παιδί στην αγκαλιά)". Αν είμαι με παρέα, μπορεί να κάνω κανένα σχόλιο...
Δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις...

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Τετάρτη 18 Μάιος 2016, 05:03:55 πμ
ανάβω προβολάκια να με βλέπουν, Βλεπω απο τους καθρέπτες τουν ΑΝ με βλεπουν,κοιτω μπροστα, 2 και 3 και 5 αυτοκινητα, περιμενω απο τον καθενα να κανει την μαλακία, δεν τρέχω, τα ματια μου βαρανε υπερωριες δεξια αριστερα, καθρεπτες, μπροστα, ΔΕΝ τσακώνομαι, παραμενω ηρεμος όταν οδηγώ.

Ευχαριστω που ειμαι παλι σπίτι μου με την γυναικα μου και τα παιδιά μου!
Τα ειπες ολα.Πολυ πολυ σωστος.

Στάλθηκε από το Lenovo A916 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #13 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2016, 00:33:09 πμ
Επιπλεον των πολυ σωστων που λενε οι απο πανω....

ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ, ΧΕΙΜΩΝΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΩΝΙΑ Ή ΜΕΧΡΗ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ
...
ΚΡΑΝΟΣ (δεμενο)
ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΗΧΑΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΗΧΑΝΗΣ
ΜΠΟΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
ΓΑΝΤΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ
....

Καποτε παλιοτερα με ''απασχολουσε'' η καφριλα των γυρω οδηγων...
Αργοτερα τους εγραφα στα παπαρια μου...
Τωρα με την κορη, σκεφτομαι οτι το αλλο παιδι που θα μαθει ετσι λαθος απο τους γονεις του, οταν μεγαλωσει μπορει να κανει "κακη" παρεα με το δικο μου... αλλα μετα λεω παλι στα παπαρια μου...
Θα μαθω στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδι ποιο ειναι το σωστο και ποιους καφρους να αποφευγει...
Δε μπορω να κανω κατι αλλο....

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2016, 01:41:54 πμ
  Ναι, αλλά! Σε νοιάζει και σε παρανοιάζει. Το άλλο παιδί που -όχι ΘΑ μάθει- έχε ΗΔΗ μάθει έτσι, μπορεί κάποια μέρα να τρακάρει/τραυματίσει/κάνει κακό/σκοτώσει (βάλε όποιο θες) το δικό σου παιδί που θα τού έχεις μάθει σωστά.

Και λοιπόν? Τι κι αν έχει μάθει σωστά? Με τόσους δολοφόνους γύρω το σωστά πάει περίπατο. Τι κι αν τους αποφεύγεις? Με τόσους γύρω είναι αδύνατον να τους αποφύγεις όλους. Κι εγώ σωστά έχω μάθει -θέλω να πιστεύω- κι εγώ τους γράφω στα π@πάρια μου κι εγώ τους αποφεύγω αλλά ήρθε ο κωλόγερος και μ' έστειλε με σειρήνες στο χειρουργείο. Ειμαι εδώ γιατί με προλάβανε στο ασθενοφόρο με αδρεναλίνες και οξυγόνο.

Άρα, το πρόβλημα μάς αφορά όλους.  Αν δεν γίνουμε άνθρωποι όλοι μας, μα όλοι μας, δεν πα' να μάθεις εσύ σωστά? Πάει περίπατο! Δολοφόνους που κυκλοφορούν οπλισμένοι ανάμεσά μας και πυροβολούν στον αέρα και κάνουν σκοποβολή σε τενεκεδάκια δίπλα μας εκεί που πίνουμε τον καφέ μας, θα τους γράφαμε ποτέ στα π@πάρια μας?
  Το ίδιο πράγμα είναι, δεν έχει καμία διαφορά.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2016, 02:13:55 πμ
  Και για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, γράφω εδώ το σημερινό περιστατικό. Δρόμος με μία λωρίδα εκατέρωθεν. Βλάκας φορτηγατζής οδηγεί στην ΛΕΑ. Προφανώς, ο άνθρωπος το 'κανε από καλή πρόθεση για να μην παρακωλύει τους από πίσω, πλην όμως είναι λάθος· και επικίνδυνο βέβαια. Είναι καλύτερα να οδηγεί στην μέση, εφ' όσον είναι μία όλη κι όλη λωρίδα και άσ' στους να κορνάρουν, προκειμένου να γίνει ατύχημα.

Άλλος από 'κει βλάκας ΙΧής, πίσω από το φορτηγό και πολύ κοντά σε αυτό (έχει σημασία), οδηγεί κι αυτός στην ΛΕΑ. Στην ΛΕΑ έχει σταματήσει ένα ΙΧ με τουρίστες. Εγώ από πίσω και μακριά το βλέπω, ο ΙΧής όμως κολλημένος πίσω από το φορτηγό δεν το βλέπει. Σημείωση: οι άνθρωποι ξέρουν στην χώρα τους ότι η ΛΕΑ είναι για να σταματάμε σε περίπτωση ανάγκης και όχι για να οδηγούμε και έτσι έχουν κάνει εν προκειμένω. Χάλασε το αμάξι τους? Κατουριότανε? Δεν ξέρω. Ήταν πάντως σταματημένοι ορθώς εκεί που έπρεπε να είναι. Για να τα λέμε όμως όλα, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεν είχαν βάλει τρίγωνο ως όφειλαν. Δεν ξέρω όμως μήπως μόλις είχαν σταματήσει και δεν πρόλαβαν να το βάλουν? Γιατί ήταν ακόμη μέσα στ' αμάξι, και ευτυχώς δηλαδή! Θα καταλάβετε γιατί.

Ο φορτηγατζής βλέπει το σταματημένο ΙΧ εγκαίρως και το αποφεύγει χαλαρά. Ο από πίσω όμως δεν έχει ορατότητα, είναι πολύ κοντά στο φορτηγό. Και ξαφνικά, βλέπει μπροστά του το σταματημένο ΙΧ στα 5 μέτρα, κάνει ένα απότομο παρατιμονίδι και ζήτημα να πέρασε πέντε πόντους από το σταματημένο. Στην τρίχα απεφεύχθη το ατύχημα! Ευτυχώς που δεν ήταν έξω από το αυτοκίνητο οι άνθρωποι γιατί θα τους είχε λιώσει!

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε ποτέ στην ΛΕΑ. Πέντε γ@μημένα πραγματάκια είναι μ' αυτόν τον γ@μημένο ΚΟΚ! Πέντε! Πότε θα τα μάθουμε επιτέλους?  :angry4:

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2016, 05:58:26 πμ
Θα τα μαθουμε ΜΟΝΟ οταν μαθουμε να σεβομαστε εμας-τους αλλους-τα παιδια μας.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #17 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2016, 06:30:09 πμ
Ο φορτηγατζής δε πιστεύω να έβγαλε φλας

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #18 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2016, 07:15:14 πμ
Ο φορτηγατζής δε πιστεύω να έβγαλε φλας

Sent from my iPad using Tapatalk
Το πιο πιθανο ειναι οτι θα εβγαλε. Οι φορτηγατζηδες τα φλας τα χρησιμοποιουν.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 19 Μάιος 2016, 20:17:39 μμ
Θα τα μαθουμε ΜΟΝΟ οταν μαθουμε να σεβομαστε εμας-τους αλλους-τα παιδια μας.

Εδω δεν σεβόμαστε τους άλλους που διαβάζουν τα γραπτά μας... 
τοση οργη πια μαζεμένη που δεν μας αφηνει να γραφουμε πιο κόσμια ?
 :2hysterical: :goofy: :2hysterical: :goofy: 8)

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Παρασκευή 20 Μάιος 2016, 06:20:28 πμ
Ο σεβασμός προϋποθέτει παιδεία. Ο σωστός σεβασμός που βγαίνει απ΄τον ίδιο τον άνθρωπο.
Υπάρχει όμως και ο σεβασμός που επιβάλλεται. Στα περισσότερα μέρη πιστεύω ότι ισχύει περισσότερο το δεύτερο το οποίο από συνήθεια πλέον κάπως φέρνει το πρώτο.
Υπάρχει και η συνέπεια της πράξης.
Πριν 2-3 χρόνια γυρίζοντας από Κόρινθο (μ' αυτοκίνητο) μ' έπιασε το τρελλό μου που με προσπερνάγανε απ΄την ΛΕΑ κι είπα να σταματήσω. Εμφανίστηκε αστυνομικό (γκαντεμιά) και ρώταγε αν είμαι εν τάξει. Σωστά από μια μεριά, αλλά ούτε λέξη γι' αυτούς που έρχονταν στην ΛΕΑ και για ν' αποφύγουν εμάς είχαν κάνει την κίνηση κ@λ@. Μ΄έπιασε το τρελλό μου...
Καθημερινά η παραβίαση του κόκκινου είναι πλέον κανόνας. Ε! και λοιπόν. Κι αν φάει κανέναν, άντε να βγεί άκρη. Οι κάμερες... προσωπικά δεδομένα, πως... Η τροχαία, κι οι τροχονόμοι, έχουν γίνει διακοσμητικά αλλά παράλληλα κι έμμεσα εισπρακτικά. Ποτέ δεν είναι εκεί που πρέπει κι αν ποτέ τους δείς κάπου, λές καλύτερα να μην ήταν. Άσε δε από αστυνόμευση. Επιλεκτικότατη... Βλέπεις... μόνο η ταχύτητα βλάπτει... κι αυτή επιλεκτικά σε κάποια σημεία και σε μερικά μέρη, μόνο τους ξένους.
Πολλά... πολλά φταίνε... βασικότερο όλων η νοοτροπία μας. Πάντως αν κάτι δεν γίνεται με το καλό τότε μπορεί να γίνει με το άγριο.
Την Κυριακή πρίν την Καθαρή Δευτέρα, γυρίζοντας από Κόρινθο, ένα αστυνομικό κινούνταν στην ΛΕΑ με κομβόι πίσω του. Μερικοί δε, το προσπερνάγανε και συνέχιζαν... εε... έλεος...

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #21 on: Σάββατο 21 Μάιος 2016, 01:28:02 πμ
Μην περιμενουμε τιποτα απο την Αστυνομια.Τιποτα απολυτως.

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #22 on: Σάββατο 21 Μάιος 2016, 01:33:55 πμ
Μια και ειμαι ηδη 48, μεγαλωσα στην εποχη που η ζωνη ηταν απλα διακοσμητικο στοιχειο και το κρανος ηταν κατι αγνωστο.
Εμαθα να σεβομαι τον εαυτο μου και τους αλλους, και αυτο προσπαθω - και εν μερη το εχω καταφερει - να μαθω και στα παιδια μου, που θαωρουν την ζωνη προεκταση τους και το κρανος ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
Λυπαμαι που βλεπω "ΓΟΝΕΙΣ" να φορανε ζωνη, αλλα οχι τα παιδια τους, που τα βαζουν σε μηχανακια οπως και οπου να ναι.Λυπαμαι που η Αστυνομια σεβεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τους παραβατες παρα τους νομοταγης.
Τι να λεμε τωρα.....σκετο χαος.

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 23 Μάιος 2016, 01:40:12 πμ
Εν ολίγοις πιάσε το αυγό και κούρευτο ....
Ακρη δεν πρόκειται να βγει ποτέ....
Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για την πάρτη μας και όλοι οι υπόλοιποι ας βρούνε την άκρη τους.
Η ουσία είναι ότι μέχρι να βρούνε αυτοί την άκρη τους μπορεί να έχουν κάνει ζημιά σ' εμάς ή ακόμα χειρότερα σε δικούς μας ανθρώπους.
Και τότε να δεις πως αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε και σταματάμε να γράφουμε όλους αυτούς που δυστυχώς δε σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό.
Η αστυνομία που διάβασα σε προηγούμενο ποστ δυστυχώς έχει καθαρά εισπρακτικό ρόλο. Αν σε κάθε επικίνδυνη παράβαση αντί να ρίχνει τρακοσάρια που σε δέκα μέρες είναι τα μισά αφαιρούσε πινακίδες και δίπλωμα για κανά εξάμηνο να δεις πως θα κοβόταν η μαγκιά σε όλα αυτά τα γατόνια.
Δυστυχώς όμως το χρήμα ουδείς εμίσησε.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Δευτέρα 23 Μάιος 2016, 03:33:27 πμ
Αν σε κάθε επικίνδυνη παράβαση αντί να ρίχνει τρακοσάρια που σε δέκα μέρες είναι τα μισά αφαιρούσε πινακίδες και δίπλωμα για κανά εξάμηνο να δεις πως θα κοβόταν η μαγκιά σε όλα αυτά τα γατόνια.
Δυστυχώς όμως το χρήμα ουδείς εμίσησε.

Γνωστός μου, πιάστηκε σε αλκοτέστ με ποσότητα υπερπολλαπλάσια του επιτρεπόμενου. Του αφαιρέθηκε επιτόπου το δίπλωμα για 6 μήνες, και ορίστηκε δικάσιμος, το μηχανάκι του το φόρτωσε γερανός και το παρέλαβε την επόμενη μέρα. Το δε πρόστιμο γράφει στον ΚΟΚ ότι είναι 1200 ευρώ, αλλά γι αυτό θα περιμένει να έρθει πρώτα το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει για το τελικό ποσό. Βρισκόμαστε στο 3ο μήνα από τους 6... Τι άλλαξε;

1. Ο "φίλος" συνεχίζει να πίνει τον πάτο του

2. συνεχίζει να οδηγεί πλέον χωρίς δίπλωμα

Δυστυχώς δύσκολα πάρα πολύ δύσκολα θα έχουμε κάποια βελτίωση ακόμα και έτσι. Χρειάζεται έλεγχος, και έλεγχος ΔΕΝ υπάρχει