Καλημέρα σε όλη την παρέα.. Ξέρω οτι σας έχω πρήξει αλλα χρειάζομαι τα φώτα σας.
Αγόρασα σήμερα καινούρια τάπα ψυγείου. Σκέφτηκα οτι μπορεί να ευθύνεται και ο θερμοστάτης για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχω. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει που ακριβώς είναι ο θερμοστάτης? Επίσης για να τον αφαιρέσω και να δοκιμάσω την αντίδραση της μηχανής πως μπορώ να το κάνω? Θα πρέπει να είναι άδειο απο νερά το κύκλωμα??? Κάποιος άλλος τρόπος για να δω αν λειτουργεί???
O θερμοστάτης είναι κάτω από τεπόζιτο, και κάτω από το φιλτροκούτι μέσα σε ένα στρογγυλό εξάρτημα:

Για να τον αλλάξεις - αφαιρέσεις, καλό είναι να μην έχει νερά το κύκλωμα, και αφού κάνεις την οποιαδήποτε εργασία θα χρειαστείς και πάλι σωστή εξαέρωση. Για να δεις αν λειτουργεί, αφού τον βγάλεις τον βράζεις μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό παρακολουθώντας τη θερμοκρασία του με θερμόμετρο. Εκεί θα δείς, αν και πόσο ανοίγει και εάν αυτό γίνεται στη σωστή θερμοκρασία.
Όπως ειπα έβαλα χθες μια άλλη τάπα, ξεκίνησε το βεντιλατέρ αλλά μου έβγαλε τα νερά απ το δοχείο υπερχείλισης. Ισως βέβαια να μην είχα κάνει σωστά την εξαέρωση, οπότε λέω να κάνω όλη τη διαδικασία πάλι απο την αρχή.
Αν η τάπα δεν είναι σωστή για τη δουλειά που προορίζεται, τότε το κύκλωμα εκτονώνει τη πίεση του από το δοχείο διαστολής, δεν είναι όλες οι τάπες ίδιες, μπορεί να ανοίγει στα 1.1bar, αλλά εάν το ελατήριο με το λαστιχάκι στην άκρη είναι πιο κοντό η τάπα δεν θα σφραγίζει και όλη η πίεση θα φεύγει προς το δοχείο διαστολής, αντίθετα εάν το ελατήριο είναι πιο μακρύ, η τάπα θα σφραγίζει μόνιμα και το δοχείο θα είναι απομονωμένο.
Τα νερά στο δοχείο διαστολής, άσχετα με τη τάπα μπορεί να φουσκώσουν και εάν δεν έχεις κάνει σωστή εξαέρωση. Εάν υπάρχει αέρας στο κύκλωμα, επίσης, δεν ενεργοποιείται και το βεντιλατέρ, ή δεν ενεργοποιείται στη σωστή θερμοκρασία, διότι ο διακόπτης που το ενεργοποιεί βασίζεται στη πίεση του κυκλώματος.
Αέρας όμως στο κύκλωμα μπορεί να προκαλέσει και άλλα χειρότερα προβλήματα εκτός από τα παραπάνω. Πρόσεξέ το λοιπόν ιδιαίτερα.
Πριν βάλω νερά λέτε να κάνω κάτι άλλο
Σχετικά με την τρόμπα νερού πως μπορώ να δω αν έχει κάποιο θέμα???
κ κάτι τελευταίο. όπως ειπα χθες μετά που έσβησα τη μηχανή και αφου ειχε αναψει το βεντιλατερ ακουγα νερά να κυκλοφορούν μέσα στη μηχανή λες και ειμαι διπλα σε κανένα ποτάμι! φυσιολογικό ή μη???
Η τρόμπα νερού θα δεις αν έχει θέμα κάνοντας την εξαέρωση, αν γκαζώνεις και τα νερά δεν κάνουν καμία κίνηση τότε η τρόμπα δεν τα κυκλοφορεί. Όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο, αν η τρόμπα είχε θέμα, αυτό θα ήταν διαρροή και θα φαινόταν άμεσα από κάτω της, από την ειδική τρύπα που έχει.
Ο θόρυβος που ακούς είναι αναμενόμενος όταν έχεις πρόβλημα στο κύκλωμα ψύξης. Πρόβλημα όπως, να βράζει τα νερά λόγω κατεστραμένης φλάτζας, ή υπερθέρμανσης λόγω θερμοστάτη, πρόβλημα όπως αέρα στο κύκλωμα, ή απώλεια πίεσης από τη τάπα ή άλλο σημείο του κυκλώματος. Άρα ο θόρυβος αυτός δεν είναι φυσιολογικός σε καμία περίπτωση.