Hellas Transalp Forum

προβλημα θερμοκρασίας ΤΑ650

xarisTA650 · 37037

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
on: Τετάρτη 04 Μάιος 2016, 18:45:37 μμ
Καλημέρα και χρόνια πολλά.

έψαξα αλλα δεν βρήκα κάτι παρόμοιο και είπα να ανοίξω νέο θέμα. ( αν υπάρχει συγγνώμη-ας μεταφερθεί στο ήδη υπάρχων.)

είμαι νέος σχετικά κάτοχος ενός ΤΑ650 μοντέλο 2001. Το πρόβλημα που μου παρουσιάζει έχει να κάνει με τη θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά οδηγώντας εντός πόλεως τα πράγματα είναι σχετικά φυσιολογικά. Ο δείκτης κάτω απο τη μέση και όλα καλά. Το πρόβλημα είναι συνήθως στην Εθνική, που εκεί η θερμοκρασία ανεβαίνει δυστυχώς πάνω απο τη μέση αλλα το Βεντιλατέρ δεν λέει να ανοίξει :( :( :(

Το βεντιλατέρ το βραχυκύκλωσα και λειτουργεί κανονικότατα. Επίσης έχω κάνει αλλαγή υγρών ψυγείου και εξαέρωση. Σκέφτομαι οτι μάλλον την έχει πατήσει η βαλβίδα θερμοκρασίας που είναι μέσα στο ψυγείο.

η γνώμη σας??? λέτε να είναι κάτι άλλο???

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Τετάρτη 04 Μάιος 2016, 23:36:48 μμ
Φυσιολογικά όταν βγαίνεις Εθνική η θερμοκρασία πρέπει να πέφτει,
κ το βεντιλατερ ΔΕΝ πρέπει να ανοίγει με τπτ.
Aν δλδ σε ανοιχτό δρόμο ανεβαίνει η θερμοκρασία κάτι συμβαίνει, απο έλλειψη ψυκτικού, μέχρι βουλωμένο σωληνάκι στο σύστημα ψύξης,  βουλωμένα ψυγεία , κολημένο θερμοστάτη η ακόμα κ τρόμπα νερού.

Στην παρακάτω φωτό δείχνω με τα μπλέ σημεία την θερμοκρασία που έχω χειμώνα σε κύκλο πόλης κ ανοιχτό δρόμο, με τα κόκκινα είναι οι θερμοκρασίες καλοκαίρι κ με την πράσινη δελιχνω το σημείο που ανάβει το βεντιλατερ. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες φυσικά αφορούν κίνηση σε ανοιχτό δρόμο.

Απάντησέ μου σε παρακαλώ , με το μηχανάκι σταματημένο κ τον κινητήρα σε λειτουργία στο ρελαντί το βεντιλατερ ανοίγει?
Και όταν ανοίγει τι θερμοκρασία δείχνει το όργανο?
.

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 05:42:50 πμ
Το βεντιλατερ δεν εχει ανοιξει ποτέ. Η θερμοκρασία εν σταση ειναι σε φυσιολογικά επιπεδα. Οταν εκανα αλλαγη ψυκτικού υγρού αδιασα τα παλιά, εβαλα ενα λαστιχο στο στόμιο του ψυγειου και το αφησα να τρεχει και εφευγαν τα νερα απο κατω.   Ηταν ο μονος τροπος που σκεφτηκα να καθαρισω τα ψυγεια.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #3 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 06:02:34 πμ
Υπάρχει η περίπτωση ο θερμοστάτης να μην ανοίγει αρκετά για να κυκλοφορεί το νερό σωστά με αποτέλεσμα να μην ψύχεται επαρκώς ο κινητήρας όταν δουλεύει ψηλά. Στην πόλη που οι στροφές είναι χαμηλά η μικρή ροή του επαρκεί.
Υπάρχει η περίπτωση η αντλία να μη γυρίζει σωστά τα νερά.
Άνοιξε την τάπα και δες αν κυκλοφορεί το νερό στο ψυγείο σωστά ανάλογα με τις στροφές.
Τσέκαρε αν το λάστιχο της υπερχείλισης που πάει στο δοχείο είναι οκ.
Βγάλε τον θερμοστάτη και δουλεψέ το χωρίς αυτόν για να δεις πως συμπεριφέρεται.

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 06:26:57 πμ
Σκεφτηκα να βαλω ενα διακοπτακι να ανοιγω το βεντιλατερ χειροκινητα να δω συμπεριφορα.  Σκεφτεστε κατι αλλο???  Τον θερμοστατη δεν ξερω πως να τον αφαιρεσω δυστυχως...

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #5 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 06:50:18 πμ
Σκεφτηκα να βαλω ενα διακοπτακι να ανοιγω το βεντιλατερ χειροκινητα να δω συμπεριφορα.  Σκεφτεστε κατι αλλο???  Τον θερμοστατη δεν ξερω πως να τον αφαιρεσω δυστυχως...

Δεν είναι το βεντιλατερ το πρόβλημα. Στο 650 το βεντιλατερ σε ανοιχτό δρόμο δεν δουλεύει ποτέ, Μόνο σε στάση για αρκετή ώρα θα ανάψει.

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 07:03:25 πμ
Μα αυτο λεω...οτι δεν αναβει ουτε σε σταση... αν κ καταλαβαινω αυτο που λες κ εχεις δικιο.....

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 16:42:20 μμ
Χθες το βράδυ...με έπιασαν οι σκέψεις μου λίγο πριν χωθώ στην αγκαλιά του Μορφέα, και λέω...
 Μηπως όταν άλλαξα τα υγρά του ψυγείου δεν έκανα σωστά την εξαέρωση??? παίζει κάτι τέτοιο??? Λέω να την κανω τώρα (μόλις επιστρέψω απ τη δουλειά) αλλά πως θα το δω οτι δουλευει το βεντιλατέρ?  Πόση ώρα να το αφήσω να δουλεύει για να ανεβάσει θερμοκρασία τόση ώστε να αναψει????

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
Reply #8 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 17:30:35 μμ
Χθες το βράδυ...με έπιασαν οι σκέψεις μου λίγο πριν χωθώ στην αγκαλιά του Μορφέα, και λέω...
 Μηπως όταν άλλαξα τα υγρά του ψυγείου δεν έκανα σωστά την εξαέρωση??? παίζει κάτι τέτοιο??? Λέω να την κανω τώρα (μόλις επιστρέψω απ τη δουλειά) αλλά πως θα το δω οτι δουλευει το βεντιλατέρ?  Πόση ώρα να το αφήσω να δουλεύει για να ανεβάσει θερμοκρασία τόση ώστε να αναψει????

Θα την αφησεις στο ρελαντι για αρκετη ωρα και θα τις ανεβασεις λιγο τις στροφες
Οταν η θερμοκρασια στο δεικτη φτασει εκει που σου δειχνει ο stoneman στη φωτο τα βερντυλατερ πρεπει να παρουν

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #9 on: Πέμπτη 05 Μάιος 2016, 17:48:14 μμ
αυτό λέω... στο ρελαντί, άντε να ανεβάσω κ λίγο στροφές θα ανέβει η θερμοκρασία σε σημείο που πρέπει να πάρει το βεντιλατέρ??? και αν ναι περίπου μετά απο πόση ώρα??? μην περιμένω καμιά ώρα εκει....  κι αν ειναι να περιμένω μια ώρα να έχω κ κανένα μπουκάλι ρακί μαζί μου να περάσει η ώρα...  :) :) :)

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #10 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 02:13:51 πμ
Λοιπόν...εχω νεα κ θελω τα φωτα σας...    εκατσα κ ασχοληθηκα λιγο με το μωρο....  εβαλα παλι νερα, εκανα εξαερωση και ειδα οτι ανεβαζει θερμοκρασια και πεταει ελαχιστα νερα απο το δεξι ψυγειο....   κοιταω την ταπα..μαυρα χαλια. Παιρνω την ταπα απο το mazdaki που εχω  (1.1 bar κ αυτη) και τελικα αναβει το βεντιλατερ αλλα λιγο μετα την πρασινη κουκιδα που εχει ο stoneman.
Λεω ενταξει μωρε μικρο το κακο. Αμ δε!!!!   Κοιταω κατω απ τη μηχανη και μου ειχε βγαλει νερα απ το δοχειο το πλαστικο.   Τι γινεται???  Επισης αφου εσβησα τη μηχανη ακουγα νερο γενικα να κυκλοφορει... που δεν ξερω. Φυσιολογικο???

Τα φωτα σας παιδια μουυυυυυ

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 03:25:26 πμ
Το... καλό σενάριο.

Δεν θυμάμαι πόσα bar είναι η τάπα της ΤΑ, μήπως είναι 0.9 και όχι 1.1? Η τάπα που έβαλες λειτουργεί σωστά; Ανοίγει δηλαδή ώστε να επιτρέψει στα νερά να επικοινωνήσουν με το δοχείο διαστολής ή μήπως δεν σφραγίζει καθόλου και άρα επιτρέπει μόνιμα στα νερά υπό πίεση να εκτονόνωνται στο δοχείο; Γενικά από την 650 θυμάμαι μια "περίεργη" τάπα, καμία σχέση με τις αυτοκινήτου. Άρα αλλάζεις τάπα και βλέπουμε.

Για την εξαέρωση είσαι 100% σίγουρος ότι πέτυχε;

Το... κακό σενάριο

Βράζει τα νερά. Αν βράζει τα νερά, λόγω του ότι έχει αρπάξει φλάτζα .ισως την άρπαξε λόγω κακής προηγούμενης εξαέρωσης.

Ποντάρω στο καλό σενάριο. Μάλλον η τάπα φταίει και επιτρέπει στη πίεση του κυκλώματος να διαφεύγει προς το δοχείο διαστολής. Η δικιά του τι είχε ακριβώς? Φωτό παίζει?
« Last Edit: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 03:37:42 πμ by Johnny_Nik »

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #12 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 05:09:19 πμ
Θα ανεβαζα αν ηξερα τον τροπο....αλλα δεν το εχω με τα forums. Στρογγυλη μαυρη ειναι κ γραφει κατι κινεζικα...

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #13 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 05:11:44 πμ

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #14 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 17:11:58 μμ
Καλημέρα σε όλη την παρέα.. Ξέρω οτι σας έχω πρήξει αλλα χρειάζομαι τα φώτα σας.
Αγόρασα σήμερα καινούρια τάπα ψυγείου. Σκέφτηκα οτι μπορεί να ευθύνεται και ο θερμοστάτης για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχω. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει που ακριβώς είναι ο θερμοστάτης? Επίσης για να τον αφαιρέσω και να δοκιμάσω την αντίδραση της μηχανής πως μπορώ να το κάνω? Θα πρέπει να είναι άδειο απο νερά το κύκλωμα???  Κάποιος άλλος τρόπος για να δω αν λειτουργεί???

Όπως ειπα έβαλα χθες μια άλλη τάπα, ξεκίνησε το βεντιλατέρ αλλά μου έβγαλε τα νερά απ το δοχείο υπερχείλισης. Ισως βέβαια να μην είχα κάνει σωστά την εξαέρωση, οπότε λέω να κάνω όλη τη διαδικασία πάλι απο την αρχή.

Πριν βάλω νερά λέτε να κάνω κάτι άλλο ??? ??? ??? 
Σχετικά με την τρόμπα νερού πως μπορώ να δω αν έχει κάποιο θέμα??? 
κ κάτι τελευταίο. όπως ειπα χθες μετά που έσβησα τη μηχανή και αφου ειχε αναψει το βεντιλατερ ακουγα νερά να κυκλοφορούν μέσα στη μηχανή λες και ειμαι διπλα σε κανένα ποτάμι!  φυσιολογικό ή μη???

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 17:47:27 μμ
Καλημέρα σε όλη την παρέα.. Ξέρω οτι σας έχω πρήξει αλλα χρειάζομαι τα φώτα σας.
Αγόρασα σήμερα καινούρια τάπα ψυγείου. Σκέφτηκα οτι μπορεί να ευθύνεται και ο θερμοστάτης για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχω. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει που ακριβώς είναι ο θερμοστάτης? Επίσης για να τον αφαιρέσω και να δοκιμάσω την αντίδραση της μηχανής πως μπορώ να το κάνω? Θα πρέπει να είναι άδειο απο νερά το κύκλωμα???  Κάποιος άλλος τρόπος για να δω αν λειτουργεί???

O θερμοστάτης είναι κάτω από τεπόζιτο, και κάτω από το φιλτροκούτι μέσα σε ένα στρογγυλό εξάρτημα:

Για να τον αλλάξεις - αφαιρέσεις, καλό είναι να μην έχει νερά το κύκλωμα, και αφού κάνεις την οποιαδήποτε εργασία θα χρειαστείς και πάλι σωστή εξαέρωση. Για να δεις αν λειτουργεί, αφού τον βγάλεις τον βράζεις μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό παρακολουθώντας τη θερμοκρασία του με θερμόμετρο. Εκεί θα δείς, αν και πόσο ανοίγει και εάν αυτό γίνεται στη σωστή θερμοκρασία.

Όπως ειπα έβαλα χθες μια άλλη τάπα, ξεκίνησε το βεντιλατέρ αλλά μου έβγαλε τα νερά απ το δοχείο υπερχείλισης. Ισως βέβαια να μην είχα κάνει σωστά την εξαέρωση, οπότε λέω να κάνω όλη τη διαδικασία πάλι απο την αρχή.

Αν η τάπα δεν είναι σωστή για τη δουλειά που προορίζεται, τότε το κύκλωμα εκτονώνει τη πίεση του από το δοχείο διαστολής, δεν είναι όλες οι τάπες ίδιες, μπορεί να ανοίγει στα 1.1bar, αλλά εάν το ελατήριο με το λαστιχάκι στην άκρη είναι πιο κοντό η τάπα δεν θα σφραγίζει και όλη η πίεση θα φεύγει προς το δοχείο διαστολής, αντίθετα εάν το ελατήριο είναι πιο μακρύ, η τάπα θα σφραγίζει μόνιμα και το δοχείο θα είναι απομονωμένο.

Τα νερά στο δοχείο διαστολής, άσχετα με τη τάπα μπορεί να φουσκώσουν και εάν δεν έχεις κάνει σωστή εξαέρωση. Εάν υπάρχει αέρας στο κύκλωμα, επίσης, δεν ενεργοποιείται και το βεντιλατέρ, ή δεν ενεργοποιείται στη σωστή θερμοκρασία, διότι ο διακόπτης που το ενεργοποιεί βασίζεται στη πίεση του κυκλώματος.

Αέρας όμως στο κύκλωμα μπορεί να προκαλέσει και άλλα χειρότερα προβλήματα εκτός από τα παραπάνω. Πρόσεξέ το λοιπόν ιδιαίτερα.

Πριν βάλω νερά λέτε να κάνω κάτι άλλο ??? ??? ??? 
Σχετικά με την τρόμπα νερού πως μπορώ να δω αν έχει κάποιο θέμα??? 
κ κάτι τελευταίο. όπως ειπα χθες μετά που έσβησα τη μηχανή και αφου ειχε αναψει το βεντιλατερ ακουγα νερά να κυκλοφορούν μέσα στη μηχανή λες και ειμαι διπλα σε κανένα ποτάμι!  φυσιολογικό ή μη???

Η τρόμπα νερού θα δεις αν έχει θέμα κάνοντας την εξαέρωση, αν γκαζώνεις και τα νερά δεν κάνουν καμία κίνηση τότε η τρόμπα δεν τα κυκλοφορεί. Όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο, αν η τρόμπα είχε θέμα, αυτό θα ήταν διαρροή και θα φαινόταν άμεσα από κάτω της, από την ειδική τρύπα που έχει.

Ο θόρυβος που ακούς είναι αναμενόμενος όταν έχεις πρόβλημα στο κύκλωμα ψύξης. Πρόβλημα όπως, να βράζει τα νερά λόγω κατεστραμένης φλάτζας, ή υπερθέρμανσης λόγω θερμοστάτη, πρόβλημα όπως αέρα στο κύκλωμα, ή απώλεια πίεσης από τη τάπα ή άλλο σημείο του κυκλώματος. Άρα ο θόρυβος αυτός δεν είναι φυσιολογικός σε καμία περίπτωση.

« Last Edit: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 17:52:25 μμ by Johnny_Nik »

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #16 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 18:00:12 μμ
όντως η τάπα που δοκίμασα χθες είχε μικρότερο ελατήριο σε σχέση με την μαμα (μιας και την πήρα απο το αυτοκίνητο) αλλα το έκανα καθαρά για δοκιμή. Αυτή που αγόρασα είναι ακριβώς ίδια με την μαμα.
Θα κάνω την προσπάθεια μου σήμερα. Ευχομαι να πάνε όλα καλά και να μην έχει κάψει καμιά φλάντζα γιατί αλλιώς την....... :-X :-X :-X :-X  

Τελευταία ερώτηση. Για να αφαιρέσω τον θερμοστάτη πρέπει να βγάλω τεπόζιτο και φιλτροκούτι να φανταστώ???  Βαρετο... :(  Αν έχω αφαιρέσει τον θερμοστάτη τι μπορώ να βάλω στη θέση του για να δουλεψει η μηχανή χωρίς αυτόν τουλάχιστον για δοκιμή?
« Last Edit: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 18:01:43 μμ by xarisTA650 »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 18:09:00 μμ
......
 διότι ο διακόπτης που το ενεργοποιεί βασίζεται στη πίεση του κυκλώματος.
......

Στην θερμοκρασία του κυκλώματος δεν βασίζεται ?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 18:13:56 μμ
........
Τελευταία ερώτηση. Για να αφαιρέσω τον θερμοστάτη πρέπει να βγάλω τεπόζιτο και φιλτροκούτι να φανταστώ???  Βαρετο... :(  Αν έχω αφαιρέσει τον θερμοστάτη τι μπορώ να βάλω στη θέση του για να δουλεψει η μηχανή χωρίς αυτόν τουλάχιστον για δοκιμή?

Κατ αρχην θα προτεινα να μην αφαιρεσεις θερμοστατη.
ΚΑνε πρωτα την εξαερωση, και μετα την δοκιμη με την νεα ταπα.

Αν φτασεις να αφαιρεσεις θερμοστατη,  δεν χρειαζεται να βαλεις κατι στην θεση του.
Απλα τα νερα θα κυκλοφορουν συνεχως και θα αργησει πολύ να φτασει σε κανονικη θερμοκρασία, να την ξεπερασει και  να παρει μπρος το βεντιλατερ.

Παντως αν ο θερμοστατης χαλασει συμβαινουν δυο πραγματα
Ή μενει κλειστος (το πιο σπανιο) και η θερμοκρασία ανεβαινει για πλάκα, φτανει στα κοκκινα και το βεντιλατερ δεν την ριχνει καθολου (αν παιρνει καν εμπρος - δεν θυμαμαι ακριβως το κυκλωμα της ΤΑ)
Ή μενει ανοιχτος και τα νερα κυκλοφορουν ελευθερα και αργουν πολύ να φτασουν σε κανονική θερμοκρασία.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 18:22:02 μμ
Στην θερμοκρασία του κυκλώματος δεν βασίζεται ?

Διορθώνω αντλώντας στοιχεία από το ευαγγέλιο της ΤΑ.

Στην ΤΑ, ο αισθητήρας βασίζεται στη θερμοκρασία του ψυκτικού, και τεστάρεται όμοια με τον θερμοστάτη.

(Υπάρχουν βέβαια και αισθητήρες που βασίζονται στη πίεση, συναντώνται σε παλιότερα όχήματα, πιο παλιά ίσως και από την πρώτη 600άρα).
« Last Edit: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 18:30:40 μμ by Johnny_Nik »

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #20 on: Παρασκευή 06 Μάιος 2016, 19:04:55 μμ
Κατ αρχην θα προτεινα να μην αφαιρεσεις θερμοστατη.
ΚΑνε πρωτα την εξαερωση, και μετα την δοκιμη με την νεα ταπα.

Αν φτασεις να αφαιρεσεις θερμοστατη,  δεν χρειαζεται να βαλεις κατι στην θεση του.
Απλα τα νερα θα κυκλοφορουν συνεχως και θα αργησει πολύ να φτασει σε κανονικη θερμοκρασία, να την ξεπερασει και  να παρει μπρος το βεντιλατερ.

Παντως αν ο θερμοστατης χαλασει συμβαινουν δυο πραγματα
Ή μενει κλειστος (το πιο σπανιο) και η θερμοκρασία ανεβαινει για πλάκα, φτανει στα κοκκινα και το βεντιλατερ δεν την ριχνει καθολου (αν παιρνει καν εμπρος - δεν θυμαμαι ακριβως το κυκλωμα της ΤΑ)
Ή μενει ανοιχτος και τα νερα κυκλοφορουν ελευθερα και αργουν πολύ να φτασουν σε κανονική θερμοκρασία.

Εμένα αργεί αρκετά για να ανεβάσει θερμοκρασία. Πρέπει να την αφήσω ρελαντί και μάλιστα να της ανοίγω κ λίγο το γκάζι κ μετά απο κανένα 15λεπτο ανεβαίνει.....

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #21 on: Σάββατο 07 Μάιος 2016, 02:33:35 πμ
Παιδια μολις σταματησα να ασχολουμαι με το μωρο. Εκανα εξαερωση με τεραστια υπομονη αφου εβαλα καινουριο παραφλου. Τωρα πια δεν ακουγα νερα να κυκλοφορουν...αλλα ανακαλυψα μια πολυυυυυ μικρη τρυπουλα στο δεξι χυγειο δεξια απο την ταπα κοντα στη βιδα του πλαστικου που το καλυπτει κ εβγαιναν ελαχιστες φυσαλιδες απο εκει. Το βεντιλατερ ανοιγει στην ωρα του...δουλευει για 15 δευτερα..κλεινει και μετα η θερμοκρασία συνεχιζει κ ανεβαινει.

Παω για ψυγειο ή το επισκευαζω?

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #22 on: Σάββατο 07 Μάιος 2016, 03:14:46 πμ
Τη γκαντεμιά σου μέσα .  :2slap:

Πριν πας γι αλλαγές βάλε κει λίγη φλατζόκολα και ρίξε και κανα ευλογησον.
Οσο πάει έτσι , μετά αμα το πιάσει κανένας κόλλημα και βλέπεις ...

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline xarisTA650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #23 on: Σάββατο 07 Μάιος 2016, 03:24:56 πμ
Ασε γιατι εδωσα ενα suzuki freewind για να παρω το ΤΑ κ ετσι οπως παει θα μετανιωσω για την αγορα....και το χρωσταω το μισο ακομα.  Θα φταιω εγω τωρα αν δε του δωσω τα υπολοιπα???

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Σάββατο 07 Μάιος 2016, 03:52:01 πμ
Παιδια μολις σταματησα να ασχολουμαι με το μωρο. Εκανα εξαερωση με τεραστια υπομονη αφου εβαλα καινουριο παραφλου. Τωρα πια δεν ακουγα νερα να κυκλοφορουν...αλλα ανακαλυψα μια πολυυυυυ μικρη τρυπουλα στο δεξι χυγειο δεξια απο την ταπα κοντα στη βιδα του πλαστικου που το καλυπτει κ εβγαιναν ελαχιστες φυσαλιδες απο εκει. Το βεντιλατερ ανοιγει στην ωρα του...δουλευει για 15 δευτερα..κλεινει και μετα η θερμοκρασία συνεχιζει κ ανεβαινει.

Παω για ψυγειο ή το επισκευαζω?

Εκείνο το σημείο πάσχει από το σφίξιμο και εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί τρύπα. Νομίζω ότι κολλάει, δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο το σημείο. Αν δεν κολλάει το αλλάζεις με μεταχειρισμένο, νομίζω θα βρείς εύκολα και δεν κοστίζει και μια περιουσία, αξίζει το κόπο, αν το βρεις σε καλή κατάσταση.

Το βεντιλατέρ, ανάβει όταν πιάσει θερμοκρασία και σβήνει όπως και να έχει μετά από 15 δεύτερα, χωρίς να ρίχνει καθόλου τη θερμοκρασία; Η θερμοκρασία είναι λογικό να ανέβει αφότου σβήσει το βεντιλατέρ, και θα πέσει όταν ξαναπάρει. Σε εσένα συμβαίνει αυτό, ή παίρνει μόνιμα την ανηφόρα και πάει στα κόκκινα;

ΥΓ: Μην απογοητεύεσαι, η ΤΑ είναι στην εφηβεία της και αρχίζει να παραπονιέται, αν βάλεις και στην εξίσωση τους "μαστόρο" που κυκλοφορούν και έχουν περάσει και από πάνω της, καταλαβαίνεις ότι τέτοιες βλάβες είναι καλώς ή κακώς αναμενόμενες.