Καλησπερίζω!
Είδη 4 μήνες στο δρόμο και έχω διανύσει 20000 χλμ, επισκέφτηκα 10 χώρες και γνώρισα πόλους ανθρώπους.
Τι να πω για το ταξίδι.
Πολλοί με ρωτάνε αν είναι δύσκολο να ταξιδεύω μόνος, άλλοι με ρωτάνε αν είναι επικίνδυνο και άλλοι με ρωτάνε αν είμαι πλούσιος
Ένα είναι το σίγουρο.. Κανένα από αυτά δεν ισχύει.
Το να ταξιδεύεις μόνος σε αναγκάζει να αναμιγνύεσαι με τον κόσμο και να ανακαλύπτεις το πόσο κάλος είναι.
Πολλές φορές ανθρώποι που γνώρισα με κάλεσαν σπίτι τους για να φάω ή για να μείνω το βράδυ, σε άλλες περιπτώσεις απλά σταμάτησαν για να με χαιρετήσουν και να μου μιλήσουν.
Επικίνδυνο δεν είναι σίγουρα. Φυσικά θα μου πεις 'Σιγά ρε μαλάκα... στην Ευρώπη γυρνάς"
Ναι , στην Ευρώπη.... αλλά όλοι ξέρουμε ότι η εγκληματικότητα είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη στις περιοχές με πολιτισμό και πολύ κόσμο.
Δεν κινδύνευσα ποτέ, και ούτε πιστεύω ότι θα κινδυνεύσω.
Φυσικά γνώρισα ανθρώπους που προσπάθησαν να με εξαπατήσουν αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.. Σύνολο ήταν 2 στους εκατοντάδες μέχρι τώρα που συναναστράφηκα
Το αν είμαι πλούσιος είναι μια ερώτηση που δέχομαι συχνά...
"Όχι δεν είμαι" είναι η απάντηση.
Πολλοί δεν το πιστεύουν αλλά όταν του εξηγήσεις πως ταξιδεύεις, κάποιοι θα καταλάβουν και κάποιοι όχι.
Αν είναι κάτι που έμαθα από τον Θεσσαλονικιό ταξιδιώτη Ηλία Βροχίδη, τον οποίο και ήμουν τυχερός να τον γνωρίσω από κοντά είναι ότι το μυστικό δεν είναι να έχες πολλά χρήματα, αλλά να ξοδεύεις όσο πιο λίγα γίνεται.
Όταν λέω ότι το μπάτζετ μου είναι κατά μέσο όρο 20 Ευρώ την μέρα με τα έξοδα βενζίνης πολλοί γελάνε, και άλλοι μου λένε ότι αποκλείεται... Οι μόνοι που θεωρούν λογική αυτή τη τιμή είναι ταξιδιώτες που έχουν ζήσει στο δρόμο.
Αυτά ήταν κάποιες σκέψεις που θεώρησα ότι είναι καλό να μοιραστώ μαζί σας.
Οι χώρες που επισκέφτηκα μέχρι τώρα είναι
Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία,Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία, Φινλανδία, Νορβηγία
μπορείτε να δείτε τα σχετικά βιντεάκια στον παρακάτω σύνδεσμο
Videos:
www.youtube.com/koumparos48Μπορείτε να παρακολουθείτε αυτό το ταξίδι στα:
www.ridegaia.comwww.facebook.com/ridegaiawww.instagram.com/ridegaiawww.twitter.com/ridegaia