Hellas Transalp Forum

Περιεργος ηχος.

Dayman · 5544

Offline Dayman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 02:35:05 πμ
Καλησπερα συνοδοιποροι.Σημερα το πρωι εφοσον καταφερα να το βαλω μπροστα (το κρυο ειναι αισθητο στην συμπρωτευουσα) μετα  απο πορεια 15 χλμ περιπου με 90-140 χλμ κατεβαζοντας ταχυτητα για να σταματησω στο φαναρι ακουστηκε ενας θορυβος (εντονο σφυριγμα οπως ο ηχος φθαρμενου ιμαντα απο δυναμο αυτοκινητου) το οποιο οσο επεφταν οι στροφες και η ταχυτητα μειωνοταν  και τελος σταματησε.Απο την στιγμη εκεινη δεν εκανε ξανα κατι παρομοιο.Τσεκαρα μπροστινο τροχο για ρουλεμαν αλλα ουτε τζογο εχει ουτε δυσκολια στην περιστροφη του τροχου.Το μυαλο μου παει στην αντλια βενζινης αλλα ουτε σβησιματα ουτε κομπιασματα εχω παρατηρσει.Μηπως καποιος εχει αντιμετωπισει κατι τετοιο ετσι ωστε να αρχισω να ψαχνω απο καπου;Να τονισω δε οτι δεν παρουσιατηκε ξανα το προβλημα κατα την διαρκεια της ημερας οσο ημουν σε κινηση.Το μηχανακι ειναι ΤΑ 650 μοντ 01.Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 04:36:08 πμ
Αντλία βενζίνης δεν έχει το μηχανάκι σου.

Σε μάστορα το πας;

Offline Dayman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 05:34:39 πμ
δεν εχει μηχανικη αντλια;Το πηγα μολις το πηρα και γενικα το συμαζεψα θα ελεγα.Πιθανον δισκοι συμπλεκτη να ειναι γιατι στο κατεβασμα μου το εκανε και μετα τιποτα.Δεν εχει ενδειξη πατιναρισματος παντως.
« Last Edit: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 06:05:06 πμ by Dayman »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #3 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 05:35:37 πμ
Το αποκλείεις ο θόρυβος να είναι από το σύρσιμο του πίσω τροχού όταν κατέβασες ταχύτητα?

Offline Dayman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 06:06:57 πμ
το αποκλειω δεν ηταν θορυβος λαστιχου στην ασφαλτο σφυριγμα σαν αυτο που κανει ο φθαρμενος ιμαντας απο δυναμο αυτοκινητου

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 14:22:48 μμ
Σταμάτησες με κατεβάσματα ταχυτήτων ?
Ο ήχος ήταν συνεχώς μειούμενος ή είχε ανεβοκατεβάσματα ?
Ήσουν με βροχή ή καθαρό καιρό ?

Στο μόνο που πάει το μυαλό μου είναι να είχε πιαστεί κάτι ανάμεσα στην δισκόπλακα και το τακάκι....
Κάποιο περταδάκι, κάποιο σκουπίδι... Μου είχε συμβεί μία φορά στον πίσω τροχό που είχε κάτσει ένα τόσο δα πετραδάκι.  (ακραίο, αλλά μου συναίβει...)

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 16:09:02 μμ
Ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν πάτε στο μάστορα σας να ρωτήσετε; Υποτίθεται ότι τους δίνουμε κάποια χρήματα, μας δίνουν κάποιες υπηρεσίες, τόσο δύσκολο είναι να δεχθούν μια ερώτηση; Ή είστε τόσο ντροπαλοί; 

Offline Dayman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 18:30:48 μμ
θα παω στον μαστορα δεν ντρεπομαι.Η ερωτηση μου εγινε για να εχω ενα μπουσουλα απο τους πιο εμπειρους σε αυτο το μηχανακι επειδη το εχω στην κατοχη μου 2 μηνες και δεν ξερω τα τερτιπια του.Κατα πασα πιθανοτητα ειναι δισκοι αν και δεν πατιναρει.Εχαριστω για τις βοηθειες και τις υποδειξεις παιδια.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #8 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 20:18:49 μμ
Γνώμη μου τσάμπα αγχώνεσαι από τη στιγμή που δεν το ξανάκανε... Σε καταλαβαίνω και εγώ ήμουν λίγο ψυχάκιας στις αρχές  ;D    Διάγνωση από εδώ δεν μπορεί να γίνει αλλά καλά κάνεις και ρωτάς για αυτό ειναι το φορουμ εδω.

XL650V

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Σάββατο 12 Δεκέμβριος 2015, 21:44:25 μμ
Φιλε καλησπερα!

Στη θεση σου θα δοκιμαζα να κανω παλι το ιδιο,να οδηγησω δλδ καποια χιλιομετρα και μετα να δοκιμασω να ανεβοκατεβαζω ταχυτητες να δω αν θα μου το ξανακανει.Μπορει να μην ειναι τιποτα.Αν το ακουσες ακριβως τη στιγμη που αφηνες το συμπλεκτη,και στο ξανακανει στο μελλον την ιδια στιγμη παει να πει οτι κατι γινεται με το σαζμαν.Οπως και να χει παρακολουθησε το κι αν δεν το ξανακανει,θεωρησε οτι ηταν κατι στιγμιαιο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #10 on: Δευτέρα 14 Δεκέμβριος 2015, 05:51:22 πμ
.... μετα  απο πορεια 15 χλμ περιπου με 90-140 χλμ κατεβαζοντας ταχυτητα για να σταματησω στο φαναρι ακουστηκε ενας θορυβος (εντονο σφυριγμα οπως ο ηχος φθαρμενου ιμαντα απο δυναμο αυτοκινητου) το οποιο οσο επεφταν οι στροφες και η ταχυτητα μειωνοταν  και τελος σταματησε.Απο την στιγμη εκεινη δεν εκανε ξανα κατι παρομοιο.

Το ίδιο παρατήρησα κ εγώ πριν μια βδομάδα, σε επιβράδυνση με 3η ταχύτητα απο τα 80χλμ/ω  άκουσα ενα σφύριγμα σαν ρουλεμάν , ο θόρυβος ερχόταν απο εμπρός κ σταματούσε στα 50χλμ/ω αποτομα.
Ο θόρυβος δεν είχε σχέση με τις στροφές του κινητήρα , ούτε τι ταζύτητα είχα στο κιβώτιο, αφού ακουγόταν ακόμα κ όταν οταν εκοβα ταχύτητα και με νεκρά.
Ο θόρυβος δεν επαναλήφθηκε τόσο δυνατός αλλά εχω σφύριγμα απο τα 60-80χλμ και πάνω απο τα 120χλμ/ω.
Πιστεύω οτι εχω θέμα με το ρουλεμάν εμπρός η με τον ατερμονα.

Τσεκαρα μπροστινο τροχο για ρουλεμαν αλλα ουτε τζογο εχει ουτε δυσκολια στην περιστροφη του τροχου.

Οταν εχεις τζόγο η δυσκολία στην περιστροφή του τροχού το ρουλεμάν είναι τελειωμένο και λογικά θα σφύριζε καιρό.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 14 Δεκέμβριος 2015, 14:25:07 μμ
Κατ' αρχη. Αν δεν κάνω λάθος, έχεις το 650. Αυτό δεν έχει αντλία.
Ρουλεμάν, θα είχε τον ήχο πάντα κι από νωρίτερα (αναφέρθηκε).
Αν δεν τον έχει ξανακάνει, το πιθανότερο είναι να ήταν κάτι τυχαίο της στιγμής.
Καμιά φορά κι η υγρασία παίζε τον ρόλο της.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....