Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με τα λάδια

Giannis2krx · 19190

Offline D.Charisis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #25 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 04:42:20 πμ
Στο δικό μου βάζω motul 15-50 και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα.Θα αναφέρω παρόμοια περίπτωση φίλου.Βέβαια η μηχανή του δεν έχει καμία σχέση με την δικιά μας αλλά το πρόβληματου κάπως μοιαζει.
Το παλικάρι έχει λοιπόν εδώ και κανα εξάμηνο το καινούριο  multistrata s.Παρατήρισε λοιπόν από το τζαμάκι που έχει για τον έλεγχο των λαδιών ότι πάνω από τα λάδια υπάρχει μία στρώση νερού.Μετά από απανοτά εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές,αφού έχει ρωτήσει από τον τελευταίο τεχνικό μέχρι και τον διευθυντή της Ducati, του λένε πως είναι φυσιλογικο να συμβαίνει αυτό όταν η μηχανή δεν πολυλειτουργεί και βρίσκεται σε κρύο μερος (ιωάννινα).Αν το κάνει βόλτα και ανέβει η θερμοκαρασία του λαδιού όλα θα είναι οκ.
 Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και εδώ;

Offline maintenance

• Απλός οδηγός
  • κονιόρδος
Reply #26 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 04:56:16 πμ
Για "στρωση νερου' πρωτη φορά ακουω - διαβάζω.
Για υδρατμούς στο τζαμακι, ναι, εχω δει και εχω διαβασει, και αυτοι εξαφανίζονται με την θερμοκρασία του λαδιού να ανεβαίνει.

:)

Offline D.Charisis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #27 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 05:07:19 πμ
Τι να σου πω..μεταφορά λέξεων που υπόθηκαν κάνω.Δεν το είδα για να έχω άποψη. :-\

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #28 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 05:11:36 πμ
 Τι να φταίει ?

Η νοθεία ίσως ?

Πριν κάμποσες αλλαγές είχα χρησιμοποιήσει τα ίδια λάδια , στα πρώτα χιλιόμετρα είπα οτι βρήκα το λάδι μου, όμως μετα τα 3000χλμ κουράστηκαν και αρχισαν οι θόρυβοι στις αλλαγές.
Ομως αυτό το κακό που περιγράφεις δεν το συνάντησα.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 14:16:13 μμ
Νίκο, κι εγώ δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά απο Motul. Θα τσεκάρω και τα καινούργια και θα επανέλθω...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

john lk

• Guest
Reply #30 on: Τετάρτη 17 Φεβρουάριος 2016, 21:06:08 μμ
Στρωση νερου πανω απο την σταθμη του λαδιου ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! καθ'οτι το νερο ειναι βαρυτερο του λαδιου και παντα παει απο κατω. Ακομα και οταν εχουμε αναμιξη λαδιου / νερου, και παραγεται το γαλακτερο μειγμα, αυτο μετα απο καποια ωρα ξαναχωριζει σε λαδι και νερο με το νερο κατω.
Μπορει ομως να ειναι "αφρος" λαδιου και να ξεγελασε ετσι, υπαρχει καποια μικρη πιθανοτητα το λαδι να αφρισε κατα την λειτουργια του μοτερ, και οι μικροφυσαλιδες να εμφανιστηκαν στην επιφανεια του.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #31 on: Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2016, 04:31:19 πμ
Εμένα μου καψε 50 ml μετα απο 3500 χλμ αλλα του πινω το αιμα πραγματικα. τωρα που εχει πεσει η βενζινη και κανω και κανα μεροκαματο δεν με νοιαζει καθολου.

XL650V

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #32 on: Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2016, 17:45:21 μμ
Παντελη, Motul βαζω κι'εγω αλλά 15w50 εδω στην Ελλαδα, βεβαια στο Νησι παντα 10w40 λογω χαμηλων θερμοκρασιων το χειμωνα και οχι πολυ ψηλων το καλοκαριρι. Εδω τα παιρνω απο τον Λαμπριανιδη. Δεν ειχα ποτε θεμα, αν τοχες γραψει αυτο πιο πριν θα κοιταζαμε/σουδειχνα τα δικα μου την Κυριακη καθως ταχω μεσα για σχεδον 4000χμ.

Καλα, αν σουδειχνα το δεικτη του δικου μου Παντελη την Κυριακη δεν θα βλεπαμε τιποτα   :o :o  Κοιταω τα λαδια σπανια μεταξυ αλλαγων γιατι δεν τοχω δει ποτε να μου καιει, στη χειροτερη να κατεβει ο δεικτης στη μεση μεταξυ High και Low στα 6000χμ που τα αλλαζω. Αλλα εκανα χθες ταξιδι 330χμ και στο αφου εφτασα σκεφτηκα "ας κοιταξω και τα Motul λαδια για να δω τη ρευστοτητα τους μετα απο αυτα που εγραψε ο Padis". Ε λοιπον, για πρωτη φορα ο δεικτης δεν ειχε ιχνος λαδι, ουτε καν στο κατω μερος του. Ευτυχως μολις συμπληρωσα 100ml εδειξε το λαδι στο κατω μερος του δεικτη, που σημαινει οτι απλα ητανε λιγο πιο κατω απο το Low. Πηρε περιπου 400ml για "ναρθει στα ισα". Η ρευστοτητα παντως ειναι νορμαλ Παντελη και το χρωμα οχι πισα-μαυρο.

Σκεφτομενος το γιατι, τελικιασα το μηχανακι 4-5 φορες απο το καλοκαιρι για να δω αν γραφει 180χμω (με τη μικρη μαμισια ζελατινα που βαζω το καλοκαιρι και το φρυδακι της Touratech γραφει!)  :goofy:  Μαλιστα την μια φορα πηγα συνεχη με 175χμω για καποια ωρα και αυτο μαλλον συντελεσε στο να ρουφηξει λιγο παραπανω. Συνολικα χιλιομετρα μοτερ 146300.

" the PouroDuro spirit "

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2016, 20:38:36 μμ
Γιώργο, εμένα τα λάδια ήταν στην θέση τους. Δεν λείπανε, απλά δεν κρατούσε λάδι ο δείκτης για να δω την ποσότητα. Είχανε γίνει νερό !!

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #34 on: Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2016, 21:40:38 μμ
Γιώργο, εμένα τα λάδια ήταν στην θέση τους. Δεν λείπανε, απλά δεν κρατούσε λάδι ο δείκτης για να δω την ποσότητα.
 Είχανε γίνει νερό !!

Παντελη, κι εγω αυτο το προβλημα ειχα με τα μοτουλ..

σαν να ειχα βουτηξει το δειχτη σε ποτηρι με νερο...

επειδη δεν μου καιει...δεν τα ειχα ελεγξει..παρα μονο γυρω στα 5000 χλμ...
νομιζα οτι ειχα κανει παραπανω....

εβαλα τα ιδια...αλλα γυρω στα 2.500 χλμ..τα ελεγξα....
ηταν παλι νερο.....

αλλαξα μαρκα.....

και να φανταστεις, οτι απο το 2006 που την αγορασα παντα μοτουλ εβαζα.. το 15 50
ποτε δεν ειχα προβλημα μεχρι τωρα

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #35 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2016, 00:35:28 πμ
Είναι πιθανό να υπάρχει παρτίδα με μουφα motul. Μήπως αγοράσατε απο ίδιο προμηθευτή ?
Τα λάδια τα ελέγξατε με κρύο κινητήρα ? γιατί όσο πιο ζεστό είναι το λάδι, τόσο πιο λεπτόρευστο θα το αισθάνεστε
στο χέρι. Η σύγκριση δηλαδή πρέπει να γίνεται με την ίδια θερμοκρασία πάντα.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2016, 02:08:47 πμ
Μάλλον δεν είναι μούφα παρτίδα, αλλά νοθεία κατά συρροήν.

Η πρώτη μου εμπειρία ήταν πρίν από 4 χρόνια, η δεύτερη πριν από δύο, υποθέτω ότι οι παραπάνω ήταν πιο πρόσφατες από τη δικιά μου, φαντάζομαι δεν βγάζεις 4 χρόνια με μια παρτίδα λάδι.

Φοβάμαι ότι επειδή πρόκειται για μια μάρκα που κατέχει ένα σεβαστό μερίδιο στην αγορά, γίνεται της... πόπης, γιατί αγοράζοντας φθηνά το σκάρτο και πουλώντας το ακριβά, όταν δίνεις μεγάλη ποσότητα βγαίνει καλό "μεροκάματο".

Δεν ξέρω αν ο καταναλωτής μπορεί να το κυνηγήσει κάπως.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2016, 02:38:50 πμ
πριν καμποσα χρονια 3-4 ο μηχανικος μου που εκανα σερβις τα αυτοκινητα στην αθηνα,μου ειχε πει οτι για ενα διαστημα περνουσε ενα φορτηγακι και μαζευε απο τα σκουπιδια αδεια μπουκαλια λαδιων οποιασδηποτε μαρκας.καποια στιγμη μου λεει θα κυκλοφορησει καμια παρτιδα με τιποτα περιεργα λαδια.

να ειναι κατι παρομοιο?

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 19:46:14 μμ
Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό.

Εκτός από κάποια σχόλια για γνωστό μαγαζί-εισαγωγέα λιπαντικών, λέει διάφορα και για τα Motul.

Παύλος Καρούμπης

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 21:50:31 μμ
Παύλο, εγώ αγόρασα τα λάδια από γνωστό λαδέμπορο της Άνοιξης (περνας κάθε μέρα από μπροστά του) και τα αγόρασα με 12€ το λίτρο...
Θεωρώ πως είναι Motul, αλλά τώρα πλέον δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά...
« Last Edit: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 23:27:26 μμ by Padis »

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 23:25:48 μμ

Μιας και η έκδοση για το WAP δεν παλεύεται...

http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=3481.0
« Last Edit: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 23:33:59 μμ by Goikoetxea »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #41 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 00:46:49 πμ

Εκτός από κάποια σχόλια για γνωστό μαγαζί-εισαγωγέα λιπαντικών, λέει διάφορα και για τα Motul.

νταξει... παπαριές των γνωστών social butchers.

Τίποτα χρήσιμο σχετικά με τα Motul.