Hellas Transalp Forum

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑ

επισκέπτης · 8765

tranten

• Guest
on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2007, 22:10:30 μμ
Καλησπερα σε ολους,
μιας κ το ανεφερε ο Chris κ απο οτι ειδα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις σχετικα με την τελικη ταχυτητα του ΤΑ, ''ποσα πιανει'' τελικα???? :-[
κατα συμπτωση σημερα που πηγαινα στην δουλεια μεσω ΑΟ σε ευθεια χωρις κατωφερεια το κοντερ εδειξε 180 ανετα.
σημειωνω οτι:
-το ανοιξα με 4η απο τα 100 κ την αλλαξα στα 165 σπαστη
-εχω ψηλη ζελατινα
-ειμαι 80 κιλα
-δεν ειχα μαζι μου την μπαγκαζιερα (52lit) η οποια οταν την εχω πανω περιοριζει την τελικη στα 175.

flwrina

• Guest
Reply #1 on: Σάββατο 27 Οκτώβριος 2007, 22:29:27 μμ
τελη μαιου ερχομενος απο Λαμια για Φλωρινα καπου πριν τον βολο εχει μια τεραααααστια κατηφορα. πολλα κμ. τις βαλιτσες σε αμαξι τις ειχα φορτωσει. στροφες σχεδον 9000  και το κοντερ εδειξε 200. σημειωνω οτι εμπρος εχω 16αρι γραναζι και αυτο εδωσε περιπου 10-15 κμ.ελαχιστα το κρατησα εκει φυσικα..το θεμα ειναι οτι αν και με αρκετη δυσκολια ( ειχα γινει ενα με την μηχανη) τα επιασε

Offline tthodor

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 00:01:19 πμ
Το maximum που έχω δει είναι σε ελαφριά αλλά παρατεταμμένη κατηφόρα (από αθήνα προς χαλκίδα στην ευθέια που είναι ο Σείριος) είναι 185 Km/h.

Έχω μεγάλη ζελατίνα, και πάντα με την μπαγκαζιέρα πίσω.
Σε ευθεία με τις ίδιες συνθήκες, έχω δει μέχρι 175 km/h.
Αυτά όλα κοντερίσια . . . .

Με GPS έχω δει 174 km/h maximum.

F800gs    116i

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 02:12:51 πμ
Παιδιά το Τρανσαλπάκι δεν φτιάχτηκε γιά να βλέπετε τις βελόνες καρφωμένες στα 200, γιά αυτή την δουλειά πάρτε μιά Χαγιαμπούσα να φχαριστηθείτε τελικές. Το τρανσαλπάκι είναι μηχανή που κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε ποσοστό 70%. Απλώς συμβιβαστείτε και θα έχετε μία άριστη συμβίωση.

tranten

• Guest
Reply #4 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 02:36:02 πμ
Παιδιά το Τρανσαλπάκι δεν φτιάχτηκε γιά να βλέπετε τις βελόνες καρφωμένες στα 200, γιά αυτή την δουλειά πάρτε μιά Χαγιαμπούσα να φχαριστηθείτε τελικές. Το τρανσαλπάκι είναι μηχανή που κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε ποσοστό 70%. Απλώς συμβιβαστείτε και θα έχετε μία άριστη συμβίωση.

Φιλαρακο ξερουμε πολυ καλα τι πηραμε,γιατι το πηραμε κ τι μπορει να κανει.αλλο το θελω να φχαριστιεμαι τελικες κ αλλο η απλη περιεργεια για το ποσα πιανει.

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #5 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 02:47:04 πμ
Το τρανσαλπάκι είναι μηχανή που κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε ποσοστό 70%. Απλώς συμβιβαστείτε και θα έχετε μία άριστη συμβίωση.

Νομίζω πως αυτή η κουβέντα συγκεντρώνει όλη την φιλοσοφία του transalp.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #6 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 04:58:03 πμ
Ναι ρε παιδιά ο tranten το ρώτησε εντελώς πληροφοριακά.
Αλλιώς θα έγραφαν τα περιοδικά μόνο τις τελικές ταχύτητες από τις μηχανές street.
Και για να σας ξενερώσω τώρα θα αναφέρω για την μικρούλα μου . . . το 400ράκι μου :moped:
λοιπόν 162 στο κοντέρ μαμάς HONDA και 150 στο ψηφιακό της SIGMA ;D
Αυτό στην Αττική Οδό προς αεροδρόμιο (σε μία μικρή κατηφόρα) με ψηλό ανεμοθώρακα και βαλίτσα.
« Last Edit: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 05:02:11 πμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

costas

• Guest
Reply #7 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 05:20:04 πμ
220! με 4η δεν μπόρεσα να βάλω 5η!

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #8 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 05:26:53 πμ
220! με 4η δεν μπόρεσα να βάλω 5η!
Έχει και το δικο μου ΤΑ 4η ταχύτητα;

Φεύγω για Αττική Οδό πάλι . . .  :badair: :badair: :badair:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

costas

• Guest
Reply #9 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 14:53:52 μμ
τα 400αρια έχουν τρεις!!!!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 15:30:00 μμ
Πληροφοριακά και μόνο. Με 2 άτομα και φορτωμένο, max 155, παρατεταμένα. Με 1 άτομο, πολύ εύκολα τα 170 και έχω δεί και 180, αν και μετά τα 170 το ΤΑ γίνεται υπερβολικά ασταθές και μάλλον επικίνδυνο. (και εγώ έχω 16άρι μπροστά.)
« Last Edit: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 15:33:57 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #11 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 15:58:14 μμ
  Παιδιά μην τρελλαθούμε! Το ΤΑ δεν είναι φτιαγμένο για 180άρες. Ούτε ως κινητήρας ούτε ως κατασκευή γενικώς (πλαίσια, φρένα κλπ).
  Κι εγώ έχω πιάσει 180 με το ζόρι δυο φορές, αλλά με το στάνταρ γρανάζωμα ο κινητήρας στα 180 είναι στο κόκκινο!!
  ΜΟΝΟ γραναζωμένο πάει στα 180, με όλες βέβαια τις συνέπειες (απώλεια δύναμης χαμηλά).

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #12 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 16:04:43 μμ
Να σας πω την αλήθεια μου και γω μία φορά στην ευθεία της Τρίπολης το κοντέρ έδειξε 180 με αέρα από πίσω μου. Με ψιλή ζελατίνα και βαλίτσα. Το πόσο με κούναγε δεν χρειάζεται να το αναφέρω. Το ΤΑ σίγουρα δεν φτιάχτηκε για να προσφέρει συγκινήσεις με την τελική του ταχύτητα , έχει πάρα πολλά άλλα προσόντα και δυνατότες που μπορεί να κάνει το αναβάτη του να "τα δει όλα". Μην φτάνουμε και στις υπερβολές γαιτί οι συνέπειες μπορεί να μην είναι και τόσο εύχαριστες.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 17:07:33 μμ
Αφού το είπε ρε παιδιά και ο άνθρωπος που άνοιξε αυτό το thread: απλώς και μόνο από περιέργεια κάνουμε αυτές τις αναφορές! Το ΤΑ μετά τα 160 είναι "βάρκα-γυαλό"! Όλοι το έχουμε ζήσει!

ΥΓ: Όποτε θέλω να δώ τελικές, παίρνω του κουνιάδου μου το GSX-R και χαλαρά 220 στην εθνική! 

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

andy

• Guest
Reply #14 on: Κυριακή 28 Οκτώβριος 2007, 23:42:18 μμ
Μετά απο σερβις (βαλβίδες , καρπυλατερ) 24000 χλμ. πηγαίνει 180 με 2 άτομα.
Αττική οδός πριν λίγες μέρες.