Hellas Transalp Forum

Σκουριά στις ακτίνες.

Wildjohn · 36800

Offline ThemistocleS

• Απλός οδηγός
  • Honda Transalp XL600V '99
Reply #25 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 20:19:06 μμ
Kάπου 6 μήνες  :goofy:

(παλιοπειραχτήρι  :2tongue:)
:o Εναμιση μηνα εχω τη μηχανη στα χερια μου και εχει κανει 3000 χιλ, μυνηση θα μου κανει  :D

Offline ThemistocleS

• Απλός οδηγός
  • Honda Transalp XL600V '99
Reply #26 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 20:25:26 μμ
Το πόσο τρίψιμο θέλει το ψαλίδι εξαρτάται απο το πόσο βαθιά είναι τα κτυπήματα η οι γρατζουνιές.
Προτείνω να ξεχάσεις την υαλοβολή αφού με τα ίδια λ7 θα κάνεις την δουλειά μόνος.
Με ενα μπουκάλι σπρευ αστάρι μετάλλου σε 3-4 χέρια και ενα καλό τρίψιμο με ντουκόχαρτο νερού 600αρι  και τελικό 1000 θα είσαι εντάξει.
Για παράδειγμα κοιτα το ψαλίδι απο τον γεροπάπο της οικογένειας εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,17047.50.html   
απο το πόστ  #57 και κάτω.

Τα πηρούνια εμπρός είναι αλουμίνιο  με κάποιο προστατευτικό λούστρο σε ορισμένα σημεία.
Και τα δικά μου έχουν χτυπήματα αλλά φοβάμαι να τα πειράξω.
Αν ποτέ ασχοληθώ θα τα τρίψω ελαφρά δίχως να αφαιρέσω την προστασία τους και θα τα ασταρώσω/βάψω Μετά ίσως να περάσω ενα διάφανο αυτοκόλητο   για προστασία των βαμμένων επιφανειών.

Με το τριψιμο εχω ενα θεμα και τωρα τελευταια εχω αναπτυξει ενα ενδιαφερον για homemade υαλοβολες αλλα και sodablasting και ακομα το ψαχνω εχοντας βρει μερικες ενδιαφερουσες αλλα και οικονομικες συναμα λυσεις. Για τον γεροπαπο τι να πω, ξεκινας να διαβαζεις ποστ του Stoneman και σηκωνεσαι μετα απο 2 ωρες απο την οθονη μιας και πραγματικα σε απορροφουν! Φανταζομαι οτι το project ειναι ακομα σε συνεχεια.

Για τις μποτες δεν εχω αποψη και προφανως το εχεις ψαξει περισσοτερο. Αναρωτιεμαι μιας και υπαρχουν παμπολα υλικα στην αγορα μηπως υπαρχει και το λουστρο ειναι διαθεσιμο.

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #27 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 21:04:30 μμ
Μόλις έκλεισα το τηλ με την Honda Ηρακλείου και μπορώ να πω πως τρέμω λίγο.
244 ευρώ όλες οι ακτίνες μπρος-πίσω ...
Χμμ neeeeext!!!
Σε λιγο θα πάω στον τορναδόρο που συνεργάζομαι για τη δουλειά μου να μου πει αν φτιάχνει το στεφάνι και να μου πει επίσης για χρωμίωμα στις ακτίνες.
Ο συγκεκριμένος είναι φοβερός μηχανουργός και ξερω ότι επαναφέρει ζάντες αυτοκινήτων όποτε μπορεί και να μου κανει δουλειά.
Θα επανέλθω με τις πληροφορίες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Το στεφάνι μπορεί να κολλήσει δεν είναι πρόβλημα και αυτο μπορώ να το κάνω δωρεάν απο τον τορναδόρο μου.
Μια ερώτηση για το αν σουλουπώνει το στεφάνι εμφανισιακά επειδή έχει τα χτυπηματάκια μου έδωσαν σαν καλύτερη λύση την αποανοδίωση (25€) και τρίψιμο βάψιμο κανονικά (70-80 €)
Για τις ακτίνες τώρα:
Όπως είπα τις γνήσιες τις ξεχνάμε για προφανής λόγους.
Επίσης μου είπαν ότι και να τις πάω για χρωμίωμα μετά απο καιρο θα γίνουν πάλι το ίδιο γιατί απο τα κούμπωματα θα ξεκινήσει πάλι σκουριά και σιγά σιγα θα παει και στο χρώμιο.
Ενα after market set μπρος-πίσω με ανοξείδωτες ακτινες (μόνιμη λύση κατα τα λεγόμενα τους) γύρω στα 110€ και πλέξιμο / ακτινολόγιση γύρω στα 80€ αν καταλαβα καλα. 

Πολύ σκέψη τελικά για το τι να κάνω.
Γνώμες ευπρόσδεκτες.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #28 on: Τρίτη 07 Απρίλιος 2015, 00:48:45 πμ
Άσε τη Χόντα να κουρεύεται!
Μήπως η Χόντα φτιάχνει τις ακτίνες της;
Οι κοινές ακτίνες είναι γαλβανισμένες και είναι φθηνώτερες από τις ανοξείδωτες.
Επειδή πρέπει να είσαι ψείρας με την εμφάνιση, οι ανοξείδωτες ακτίνες είναι ότι καλύτερο, διαχρονικώτερο και δεν θέλουν συντήρηση.
Φθηνώτερη λύση το χρωμίωμα και σαφώς ανθεκτικώτερο από το βάψιμο. Και στο χρόνο και στο τρίψιμο.

Αν επανοδείωση εννοείς ξανά ανοδείωση τότε δεν χρειάζεται και ξαναβάψιμο.

Η κόλληση του στεφανιού να είναι TIG για να μην αφήσει παραπανίσιο υλικό για λόγους αισθητικής και ζυγοστάθμισης.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #29 on: Τρίτη 07 Απρίλιος 2015, 19:46:16 μμ
Όχι επανοδιωση.
Αποανοδίωση* αφαίρεση δηλαδή της ανοδιωσης (αν ισχύει έτσι που το λεω) και μετά τρίψιμο βάψιμο σαν κανονική αλουμινένια ζάντα, με όλα τα + και τα -

Προς το παρόν ειμαι σε σκέψεις αν θέλω να κρατήσω τα στεφάνια μου ως έχουν, δηλαδή με τα πολλα χτυπηματάκια απο πετραδάκια και το (κολλημένο) σκίσιμο στο μπροστινό στεφάνι.

Ή αν αποφασίσω να αλλάξω και στεφάνια με μεταχειρισμένα ή ίσως αν είναι προσιτά με after market αν υπάρχουν (αλήθεια υπάρχουν after? ) γιατί τα γνήσια απλά δεν παιζει, μου είπα. 300 έκαστο το στεφάνι

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Τρίτη 07 Απρίλιος 2015, 23:47:23 μμ
Aftermarket στεφάνια υπάρχουν, από 100€ και πάνω αναλόγως τη μάρκα και τη διάσταση. Πίσω θα έβαζα λίγο φαρδύτερο. Μας δυσκολεύει λίγο και η Χόντα με την επιλογή 32 ακτίνες πίσω. Ο κανόνας είναι 36.

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #31 on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 22:36:15 μμ
Τελικά μετά απο πολύ σκέψη πήρα την πιο συντηρητική απόφαση και φυσικά προσωρινή.

Θα πάω να κολλήσω την σκισμένη ζάντα και θα τις χρησιμοποιώ έτσι για όσο καιρο χρειαστεί.
Θα βάλω και λάστιχα εννοείται γιατί αυτά που εχω έχουν γίνει κόκαλο απο την ακινησία.

Όσο για τις ακτινες θα κρατήσω τα λεφτά προς το παρόν να τα ρίξω σε σέρβις ρυθμίσεις κλπ και με τον καιρο θα μαζέψω κανένα φράγκο να αλλαχτούν όλα μαζί.

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #32 on: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2015, 03:33:34 πμ
Αν θέλεις πριν πάρεις την απόφαση σου άκουσε και την δική μου άποψη και μετά προχώρα σε ότι αποφασίσεις.
Τα καλύτερα μηχανάκια του κόσμου (transalp) δέν έχουν τροχούς αλουμινίου αλλά με ακτίνες που μάλιστα χρησιμοποιούν σαμπρέλα. Αν έχεις σκοπό να διαθέσεις χρήματα κάντο σωστά με τοποθέτηση ζαντών αλουμινίου από varadero ή cdr. Τα οφέλη πολλά, ειδικά αν η χρήση που κάνεις στην μηχανή είναι κυρίως πόλη.

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2015, 04:13:29 πμ
Τα στεφάνια που έχουν οι τροχοί της Τρανσάλπ είναι από κράμα αλουμινίου.
Αν βάλεις μπροστά από Βαραντέρο, δηλαδή 19 ίντσες αντί 21 και χυτή αλουμινίου αντί στεφάνι με ακτίνες, αφ ενός έχεις ΑΛΛΗ μοτοσυκλέτα, αφ εταίρου το κοντέρ θα δείχνει άλλα ντ άλλων.

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #34 on: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2015, 04:18:45 πμ
Νομιζω πως αν βαλει ζαντες απο βαραντερο δεν θα χει άλλο μηχανακι αλλα ένα καραγκιοζάκι!!
Μην αλιώνετε το χαρακτηρα απο το μηχανακι

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #35 on: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2015, 15:49:30 μμ
Νομιζω πως αν βαλει ζαντες απο βαραντερο δεν θα χει άλλο μηχανακι αλλα ένα καραγκιοζάκι!!

Ετσι μπράβο  :thumbup:

Οπως αυτός εδώ , που αλλο ήθελε να πάρει και αλλο πήρε  ;D

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #36 on: Σάββατο 11 Απρίλιος 2015, 08:13:12 πμ

Διαφωνώ με την άποψη αυτή. Με την λογική αυτή να μην βάζουμε βολτόμετρα, εξατμίσεις, φίλτρα ΚΝ, ψιλά φτερά ή χωμάτινα λάστιχα στα TA γιατί χαλάει ο χαρακτήρας της μηχανής που κατά κύριο λόγω είναι on - off. Αν μπορείς να βελτιώσεις κάτι για να σου κάνει την δουλειά σου καλύτερα το κάνεις. Το να βάλεις ένα καλύτερο καλάμι εμπρός και ζάντα αλουμινίου και διπλά δισκόφρενα στο ΤΑ εφόσον την χρησιμοποιείς κυρίως στην πόλη ή στην άσφαλτο νομίζω πως συνηστά αναβάθμιση και όχι καραγκιοζιλίκι. Και όσο για αυτούς που άλλο ήθελαν να πάρουν και άλλο πήραν ισχύει πως με τα χρήματα που έχεις παίρνεις αυτό που μπορείς να αγοράσεις. Σαφώς καλύτερο - μεγαλύτερο και ακριβότερο μότο το varadero και αν δεν έχεις να το πάρεις κάνεις την δουλειά σου με ένα ταπεινό transalp. Κόστος κτήσης transalp 600 σήμερα 1000 με 1500 κόστος κτήσης varadero 1000 σήμερα 3500 με 4500. Όσο για την κόκκινη TA στην φώτο που ανέβασε ο φίλος Stoneman αν εξαιρέσεις την προβιά στην σέλα, την βαλίτσα στο ντεπόζιτο και το άθλιο κόκκινο που αποφάσισαν να την βάψουν θα ήμουν περήφανος ιδιοκτήτης αν ήταν στην κατοχή μου ;)

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Σάββατο 11 Απρίλιος 2015, 08:26:06 πμ
Παιδιά μην ξεφεύγετε από το θέμα....