Νίκο, αν κατάλαβα καλά, πείραξες το βιδάκι στο αριστερό πλαϊνό καπάκι; Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες σχετικά με την αλλαγή που παρατήρησες στην συμπεριφορά της μηχανής;
Όχι, δεν μίλησα για την ρύθμιση της απόσβεσης (από βιδάκι), αλλά για σφίξιμο του ελατηρίου.
Για να φθάσεις εκεί βγάζεις δεξί καπάκι ή καπάκι μπαταρίας για να μην μπερδευόμαστε, βγάζεις μπαταρία μαζί με τη βάση της, ξεβιδώνεις και υγρά πίσω φρένου και voila...ευχαριστείς την Honda για την "μεγάλη" ευκολία που σου προσφέρει και αντικρύζεις το αμορτισέρ...
Μετά με ένα ειδικό κλειδί σαν ημισέληνος (εγώ βρήκα από Yamaha XT), βιδώνεις (=σφίγγεις) το ελατήριο του αμορτισέρ από τη βάση του.
Βασικά, έτσι είδα βελτίωση και η αίσθηση έγινε πιό σφιχτή, ενώ φορτίστηκε περισσότερο και ο μπροστινός τροχός.
Η βασική μου επιδίωξη ήταν να προσαρμοστεί το αμορτισέρ στο βάρος μου (100 και άνω).
Το θεώρησα πολύ απλό και ανέξοδο βήμα και γι' αυτό και ρώτησα εάν είναι ασφαλές από μηχανικής απόψεως...
Πάντως η φόρτιση του εμπρός τροχού μου έδωσε την αίσθηση ότι το βελτίωσε αρκετά.
Την επόμενη φορά θα αλλάξω μόνον τύπο στα λάδια των καλαμιών, όπως ειπώθηκε στα παραπάνω.
Η άποψη μου είναι ότι σε καινούργια μηχανή είναι λίγο τραβηγμένο να αλλάζεις αμορτισέρ. Αν δεν σου αρέσει το στήσιμό της, μάλλον άλλο τύπο μηχανής αναζητάς...