Hellas Transalp Forum

Επιτέλους το Νέο Africa Twin.......!!!!

African Boy · 270432

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #400 on: Κυριακή 21 Φεβρουάριος 2016, 02:48:29 πμ
Σήμερα πήγα σο κατάστημα "Πέτσας" στην Καλλιθέα. Επειδή δεν ήταν σίγουρο αν θα μπορούσα να πάω, δεν είχα κλείσει ραντεβού για test.
Πήγα απλά να το δώ, αν μπορούσα ν' ανέβαινα πάνω (στατικά) κι αν ήμουν "κωλόφαρδος" που δεν ήμουν τελικά και ακύρωνε κανένας κάποιο ραντεβού να την "περπάταγα".
Στατικά που την καβάλησα μου άφησε καλές εντυπώσεις, όπως καλά λόγια άκουγα απ' όσους την είχαν καβαλήσει.
ΤΕΣΠΑ...
Βάζω κάτι, έτσι...

http://www.motomag.gr/news/nea-montela-reportaz/apeytheias-apo-tin-n-afriki-odigoyme-neo-africa-twin

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #401 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 15:19:00 μμ
Ίσως ενδιαφέρει, κύρια όσους δεν πρόλαβαν

http://kyriakoudis.gr/index.php/honda/montela/22-honda/montela/118-africa-twin

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #402 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 17:31:48 μμ
Τελικά μπας και ξέρουμε πόσοι πήγαν να τεστάρουν την Παρασκευή την Άφρικα;

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #403 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 21:30:48 μμ
Τη Παρασκευη το απογευμα στο  Μικελ  στη Καλλιθεα δε νομιζω να ειχε τεστ. Για παρουσιαση μου εκανε το ολο σκηνικο,αφου οταν πηγα εγω την ειχαν στημενη κι απλα ο κοσμος την εβλεπε,κι αν ηθελες εκλεινες ραντεβου για τεστ.

Ξύπνησα, σήκωσα τα χέρια μου, λύγισα τα γόνατα μου, γύρισα τον σβέρκο μου..όλα έκαναν τον ίδιο ήχο: Κραααααακ!! Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν είμαι γερος, είμαι τραγανος!

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #404 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 21:57:32 μμ
Τη Παρασκευη το απογευμα στο  Μικελ  στη Καλλιθεα δε νομιζω να ειχε τεστ. Για παρουσιαση μου εκανε το ολο σκηνικο,αφου οταν πηγα εγω την ειχαν στημενη κι απλα ο κοσμος την εβλεπε,κι αν ηθελες εκλεινες ραντεβου για τεστ.

Τα τεστ έγιναν νωρίτερα ;)

Παύλος Καρούμπης

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #405 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 00:33:26 πμ
Τελικά μπας και ξέρουμε πόσοι πήγαν να τεστάρουν την Παρασκευή την Άφρικα;
Εγώ, ο Παύλος και ο Κυριάκος.

Triumph Tiger 955i '05

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #406 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 01:03:47 πμ
Tι λέτε ωρε! Εγώ με τέτοια καήλα στα θρεντ των 100 σελίδων περίμενα πως θα κλείσουνε οι δρόμοι από τους πιστούς που θα πάνε να προσκηνήσουν...  ???

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #407 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 02:09:33 πμ
Πολλοὶ γάρ εἰσι κλητοί, ὀλίγοι δὲ ἐκλεκτοί, τέκνον μου... :pope:

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #408 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:53:38 πμ
Amen! που θα έλεγε και ο αιδεσιμότατος Τζέημς Μπράουν...

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #409 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:59:33 πμ
Εγώ, ο Παύλος και ο Κυριάκος.

Αυτοί ήμασταν στο καφέ. Ο Κυριάκος δεν το οδήγησε, αντίθετα το δοκίμαςε κι άλλος απο το φόρουμ αλλά δεν ρουφιανεύω :eusa_naughty:

Παύλος Καρούμπης

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #410 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 04:08:00 πμ
Αυτοί ήμασταν στο καφέ. Ο Κυριάκος δεν το οδήγησε, αντίθετα το δοκίμαςε κι άλλος απο το φόρουμ αλλά δεν ρουφιανεύω :eusa_naughty:
Εγω Παυλε,πηγα την επομενη  μερα κι οδηγησα το αλλο που ειχε διπλα στο Αφρικα!

Ξύπνησα, σήκωσα τα χέρια μου, λύγισα τα γόνατα μου, γύρισα τον σβέρκο μου..όλα έκαναν τον ίδιο ήχο: Κραααααακ!! Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν είμαι γερος, είμαι τραγανος!

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #411 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 07:10:50 πμ
Επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω και γω το Σάββατο το νέο Αφρικα!!! :goofy:
Ηρθε στην αντιπροσωπεία της Honda στη Λάρισα για 3 μέρες και το μόνο που έχω να πω είναι οτι
το μηχανάκι δουλευε 12 ωρες την ημέρα χωρίς να σβήσει. Μιλάμε για κοσμοσυροή
Ο καθενας μας το ειχε στη διάθεσή του απο μισή ώρα.
Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε όταν ανέβηκα στη σέλα και πάτησα κάτω (γιατί εγώ το "πατάω" όχι όπως μερικοί άλλοι που το είχαν με τις μύτες των παπουτσιών!! :goofy:)
νομίζεις πως το μηχανάκι ζυγίζει 80 κιλά!!!! φοβερή ευκολία στην οδήγηση, νόμιζα πως το έχω 10 χρόνια.
Πολύ γκάζι πολύ καλός χειρισμός.
δεν θέλω να σας κουράσω πολύ το μόνο που ανακάλυψα "πάλι" είναι ότι το Τρανσαλπ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ!!!!!
Το μοναδικό μειονέκτημά του είναι η τιμή, περίπου κοντα στα 15 χιλιάρικα

« Last Edit: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 07:28:14 πμ by azwros »

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline oenas

• Απλός οδηγός
Reply #412 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 07:40:59 πμ
Το εργαλειο θα πρεπει να ειναι καλο....αλλα Όσο καλο και αριστο να ειναι, με 15χιλιαρικα υπαρχουν και αλλες επιλογες.....
Αν εξεραισεις την λεξη χοντα για εμας τους εχωντες ειδη, που ειμαστε και λιγο κολιμενοι, η επιλογες απηρες σε αυτά τα χρηματα, σιγα μην δωσω αν ειχα 15 χιλ για να το φαει η λασπη.... 8)

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #413 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 14:22:08 μμ
Προσωπικά, θεωρώ καλή την τιμή για 1000αρι.
Νομίζω πως στα 15.000,00 είναι με κάποια επιπλέον.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #414 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 16:31:40 μμ
Επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω και γω το Σάββατο το νέο Αφρικα!!! :goofy:
Ηρθε στην αντιπροσωπεία της Honda στη Λάρισα για 3 μέρες και το μόνο που έχω να πω είναι οτι
Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε όταν ανέβηκα στη σέλα και πάτησα κάτω (γιατί εγώ το "πατάω" όχι όπως μερικοί άλλοι που το είχαν με τις μύτες των παπουτσιών!! :goofy:)
νομίζεις πως το μηχανάκι ζυγίζει 80 κιλά!!!! φοβερή ευκολία στην οδήγηση, νόμιζα πως το έχω 10 χρόνια.
δεν θέλω να σας κουράσω πολύ το μόνο που ανακάλυψα "πάλι" είναι ότι το Τρανσαλπ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ!!!!!

Πως σου παει!!!!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #415 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 03:33:04 πμ
Σήμερα πέρασα έξω από το Σαρακάκη και......μπήκα να το δω. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! Η ποιότητα κατασκευής είναι (στα μάτια μου) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. Απορώ με αυτούς που το είδαν διαφορετικά. Ανέβηκα επάνω και στατικά μπορώ να πω ότι δίνει πιο ανάλαφρη αίσθηση από το Τρανσάλπ μου. Ανυπομονώ να το οδηγήσω κι ελπίζω να πουλήσει έτσι ώστε σε 5-6 χρόνια να το βρω μεταχειρισμένο :)

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #416 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 14:58:04 μμ

Φιλαράκι........ !!   Σαν αυτοκολητάκια είσαστε ρε, το ένα πάνω στο άλλο! .....φτου σας....... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #417 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 15:25:52 μμ
Αν λάβουμε υπ' όψη απ' ότι γράφεται ότι η βασική έκδοση θα είναι κοντά
στα 12.700 με 13.000 αναλογικά θεωρώ ότι είναι καλή.

APRILIA CAPONORD 1200 ABS Elec. Travel    ON-OFF    16.380
            CAPONORD 1200 ABS    ON-OFF                    13.850     
BMW  F 800 GS ADVENTURE    ON-OFF                            12.750
        R 1200 GS    ON-OFF                                            16.100
DUCATI  PANIGALE 959 Red    ON-OFF                            18.800
            MULTISTRADA 1200 S Red    ON-OFF                    20.800
KTM     1050 ADVENTURE ABS    ON-OFF                             13.690
        1190 ADVENTURE R ABS MSC    ON-OFF                   16.690
SUZUKI DL 1000 V-STROM ABS    ON-OFF                   12.995
KAWASAKI  VERSYS 1000 ABS KRTC 2015  ON-OFF           13.490
TRIUMPH     TIGER 800 XC ABS    ON-OFF                   10.290
               TIGER 1050 SPORT ABS    ON-OFF                   11.990
          TIGER 1200 EXPLORER ABS    ON-OFF           15.190
YAMAHA     XTZ 1200    ON-OFF                                   13.900

Πηγή  http://www.mototriti.gr/newbikes/times/markes.asp

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #418 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 16:21:45 μμ
O   αντιπρόσωπος τη Παρασκευη μου ειπε ότι η τιμη θα είναι 14.360,και με το DCT 16.000!!

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #419 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 17:02:11 μμ
Έχουν ξεφύγει με τις τιμολογήσεις. Άπαντες.

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #420 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 18:58:19 μμ
Όπως λέει και το ανέκδοτο, κόλοι υπάρχουνε-λεφτά δεν υπάρχουνε.

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο άμα θες μηχανάκι που να πηγαίνει εθνική σαν 1000άρι τούρινγκ και να πηγαίνει και χώμα αέρα και να μην καίει και ένα σκασμό και να έχει και dct πόσο θες να κάνει; όσο ένα μονοκύλινδρο 650;

Μην κοιτάτε που εμείς δεν έχουμε δάκρυα να κλάψουμε, εις τα κεντρικάς Ευρώπας, είναι πολύ λογικό για την καύλα σου να χώσεις 16 χιλιάρικα, όταν ένας μεσοαστός γύρω στα 40 θα παίρνει το χρόνο κάνα 60άρι χιλιάρικα και βάλε.

Τώρα άμα συζητάμε αν οι μοτοσικλετιστές εδώ, που κοιτάμε πότε θα βγάλει το Lidl γάντια για να ψωνίσουμε, θέμε Africa... ε καλά να πάθουμε.

Και για να ξέρουμε και τι λέμε, αν υπάρχει κασεράκι, έχει μεταχειρισμένα εκεί έξω ουουουου... και ΟΚ Άφρικες δεν είναι αλλά με τα μισά ακριβώς λεφτά θα θυμάσαι το ΤΑ σου και θα γελάς.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #421 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 22:36:15 μμ
Είναι και λίγο φουσκωμένη η τιμούλα στην Ελλάδα....

Στη Γαλλία η έκδοση με το ABS 12.999,00 ευρώ και όχι 14.690,00 ....    (τα απλά χρώματα)

Απορώ γιατί δίνουν τιμές και για τις εκδόσεις χωρίς ABS στην Ελλάδα. Δεν ισχύει ότι από 01-01-2016 είναι υποχρεωτικό το ABS για όλες τις μοτο;

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #422 on: Τετάρτη 24 Φεβρουάριος 2016, 23:24:56 μμ
Είναι και λίγο φουσκωμένη η τιμούλα στην Ελλάδα....

Στη Γαλλία η έκδοση με το ABS 12.999,00 ευρώ και όχι 14.690,00 ....    (τα απλά χρώματα)

Για να λεμε και του στραβου το δικιο, η Γαλλια εχει χαμηλοτερο VAT (ΦΠΑ), στο 20%. Επισης ειμαι σιγουρος οτι ο εκει αντιστοιχος Σαρακακης λογω του οτι απευθυνεται σε μεγαλυτερη (εξαπλασια) αγορα και σιγουρα πιο ευρωστη απο την καταρεουσα ελληνικη, μαλλον θα μπορεσει να παραγγειλει μεγαλυτερη «σκαλα» κομματιων. Υποθετω οτι ετσι πετυχαινει καλυτερη τιμη απο τη Honda. Και οπως και να εχει σιγουρα μπορει να ελπιζει σε μεγαλυτερα εσοδα και κυκλο εργασιων εν γενει.

Οχι οτι εχουν πραγματικη σημασια τα παραπανω, αφου το αποτελεσμα ειναι που εχει σημασια για τον τελικο πελατη.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #423 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 04:27:01 πμ
Όπως λέει και το ανέκδοτο, κόλοι υπάρχουνε-λεφτά δεν υπάρχουνε.

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο άμα θες μηχανάκι που να πηγαίνει εθνική σαν 1000άρι τούρινγκ και να πηγαίνει και χώμα αέρα και να μην καίει και ένα σκασμό και να έχει και dct πόσο θες να κάνει; όσο ένα μονοκύλινδρο 650;

Μην κοιτάτε που εμείς δεν έχουμε δάκρυα να κλάψουμε, εις τα κεντρικάς Ευρώπας, είναι πολύ λογικό για την καύλα σου να χώσεις 16 χιλιάρικα, όταν ένας μεσοαστός γύρω στα 40 θα παίρνει το χρόνο κάνα 60άρι χιλιάρικα και βάλε.

Τώρα άμα συζητάμε αν οι μοτοσικλετιστές εδώ, που κοιτάμε πότε θα βγάλει το Lidl γάντια για να ψωνίσουμε, θέμε Africa... ε καλά να πάθουμε.

Και για να ξέρουμε και τι λέμε, αν υπάρχει κασεράκι, έχει μεταχειρισμένα εκεί έξω ουουουου... και ΟΚ Άφρικες δεν είναι αλλά με τα μισά ακριβώς λεφτά θα θυμάσαι το ΤΑ σου και θα γελάς.

Βαγγέλη, όνειρα, όνειρα...  και "φάτε μάτια ψάρια"....  αλλά αν είχαμε εεε!!!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #424 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 05:22:08 πμ
Λοιπόν το Π/Σ/Κ είχα  "εντουράδα" με το τρακτέρ και έβλεπα το Άφρικα να περνάει και να ξαναπερνάει στο δρόμο προς Συκούριο μεριά. Στην αρχή είπα μέσα μου ότι τελικά φράγκα υπάρχουν αλλά τα έχουν άλλοι. Μετά μίλησα στο τηλ. με το Billar και μου είπε για το test ride που παίζει οπότε ανακάλεσα για τους φραγγάτους. Πάντως απο δίπλα μου που πέρασε είναι όντως καλοστημένο και με ωραίο θόρυβο.
Μένει τώρα να δούμε τι ποσοστό θα πάρει από το μερίδιο των άλλων θηρίων στις αγορές του εξωτερικού γιατί εδώ στη Ελλάδα το να το συζητάμε είναι μάλλον ανέκδοτο.

Υ.Γ.
 Εκείνα τα GS πέσανε ή ακόμα στα 10 χιλιάρικα τα πουλάνε οι adveduράδες με τις πιστωτικές. :2hysterical: