Hellas Transalp Forum

μικρο ραγισμα δισκοπλακας

fireman · 6690

Offline fireman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 10 Ιούνιος 2014, 23:05:15 μμ
εχτες οταν πηγα να κανω εναν ελενχγο στην αλυσιδα παρατηρησα ενα μικρο ραγισμα στην πισω δισκοπλακα και οταν λεω μικρο...0,5 εκ και σαν τριχα...
διαβασα οτι εχει συμβει και σε αλους και ξερωντας πως μιλαμε για φρενα ρωταω...να περιμενω και να ελενγχο η να αλαξω αμεσα δισκοπλακα?
ειχα ηδη παραγειλει τακακια EBC οργανικα γιατι σε λιγο θα χρειαζονταν αλλαγη...
Δισκοπλακα υπαρχει κατι οικονομικο και δοκιμασμενο? εχω βρει επισης δισκοπλακα EBC στα 59 ευρω...

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τρίτη 10 Ιούνιος 2014, 23:06:14 μμ
εχεις λινκ για την δισκοπλακα που λες οτι εχεις βρει?

Offline fireman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 01:43:42 πμ
κανεις βρε παιδια?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #4 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 02:11:29 πμ
κανεις βρε παιδια?

μια χαρα ειναι παρτην

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 06:04:42 πμ
Ειτε περνεις αυτην στο λινκ (δεν εχω προσωπικη αποψη αλλα ειναι επωνυμη) ειτε περνεις ακομα φτηνοτερη απο ebay
Πχ http://www.ebay.com/itm/Rear-Brake-Disc-Rotor-for-Honda-XL600V-TRANSALP-XRV-650-Motorcycle-Motorbike-NEW-/371018026583?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item566265ce57&vxp=mtr Δοκιμασμενη εδω και πολλες χιλ χλμ στο δικο μου ΤΑ Λιγο λιγοτερο ισχυρο φρενο απο την μαμα δισκοπλακα αλλα καλυτερη αισθηση

Παντως και με τοσο μικρη ρωγμη μπορεις να κρατησεις την μαμα δισκοπλακα για πολυ καιρο ακομα αρκει να την ελεγχεις συχνα Δεν ειναι δα και κατι τραγικο και σιγουρα ειναι κατι συνηθισμενο Και οχι μονο στα ΤΑ

Offline fireman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τετάρτη 11 Ιούνιος 2014, 21:22:42 μμ
ναι ειναι οντως μικρη η ρωγμη απλα σκεφτομαι πως για 50 ευρω πχ δεν αξιζει να εχω το μυαλο μου εκει ...ουτος η αλλως θα αλαζα τακακια οποτε μαλλον συντομα θα αλαχτουν σετ...
ευχαριστω...

john lk

• Guest
Reply #7 on: Τρίτη 17 Ιούνιος 2014, 22:04:18 μμ
Κατα την αποψη μου η δισκοπλακα με ενα ραγισμα πρεπει να αλλαχθει ΑΜΕΣΑ!!!!!
Οσο και μικρο να ειναι το κρακ η συνοχη εχει χαθει (περιφεριακα τουλαχιστον) και δεν ξερεις ποτε θα συνεχισει εως το κεντρο, αν δε γινει αυτο υπαρχει ο κινδυνος να σπασει και τοτε...βραστα!!!
Εγω δεν θα επαιζα ποτε μα ποτε με κατι τετοιο. Οταν αγορασα την μοτο μου περυσι ειδα ενα μεγαλυτερο κρακ στην πισω δισκοπλακα και παγωσα!!!!, μεχρι να παω συνεργειο δεν πατουσα καθολου πισω φρενο.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #8 on: Τρίτη 17 Ιούνιος 2014, 22:32:20 μμ
Δεν υπάρχει "μικρό" ράγισμα.
Το ράγισμα είναι ράγισμα και τέρμα και  εφόσον είναι δισκόπλακα  σίγουρα δε θα δοκίμαζα την αντοχή της.

Η κονγκ κονγκ θα κάνει κανα μήνα να έρθει και συ θα πηγαίνεις με ραγισμένη .

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τρίτη 17 Ιούνιος 2014, 23:20:35 μμ
Δεν υπάρχει "μικρό" ράγισμα.
Το ράγισμα είναι ράγισμα και τέρμα και  εφόσον είναι δισκόπλακα  σίγουρα δε θα δοκίμαζα την αντοχή της.

Η κονγκ κονγκ θα κάνει κανα μήνα να έρθει και συ θα πηγαίνεις με ραγισμένη .
Κατα την αποψη μου η δισκοπλακα με ενα ραγισμα πρεπει να αλλαχθει ΑΜΕΣΑ!!!!!
Οσο και μικρο να ειναι το κρακ η συνοχη εχει χαθει (περιφεριακα τουλαχιστον) και δεν ξερεις ποτε θα συνεχισει εως το κεντρο, αν δε γινει αυτο υπαρχει ο κινδυνος να σπασει και τοτε...βραστα!!!
Εγω δεν θα επαιζα ποτε μα ποτε με κατι τετοιο. Οταν αγορασα την μοτο μου περυσι ειδα ενα μεγαλυτερο κρακ στην πισω δισκοπλακα και παγωσα!!!!, μεχρι να παω συνεργειο δεν πατουσα καθολου πισω φρενο.
Συμφωνω! Το ραγισμα σημαινει οτι η δισκοπλακα πρεπει να αντικατασταθει
Ομως αν ειναι μικρο δεν υπαρχει λογος βιασυνης αν καποιος δεν εχει αμεσα τα χρηματα  Τουλαχιστον εγω δεν θα πανικοβαλομουν Σε τρια μηχανακια μου εχει παρουσιαστει το προβλημα (ΧΤ, LC4, TA) Και τις τρεις φορες το θεαμα δεν μου αρεσε καθολου αλλα εζησα με αυτο για αρκετες χιλ χλμ
Ακομα και αν το ραγισμα/σπασιμο προχωρησει και χωρισει την δισκοπλακα στα δυο κανενα κομματι της δεν προκειτε να αυτονομηθει Υπαρχουν και οι βιδες που την κρατανε στην θεση τους
Παρ' ολα αυτα αν καποιος εχει παρατηρησει κατι τετοιο στην δισκοπλακα ας την αλλαξει αμεσα αν αυτο τον κανει να νοιωθει πιο ασφαλης Μεγαλα παιδια ειμαστε και τα της ασφαλειας μας αφορουν εμας και μονο εμας και κανεναν αλλον σε οποιοδηποτε φορουμ

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #10 on: Τετάρτη 18 Ιούνιος 2014, 00:12:48 πμ
Συμφωνω! Το ραγισμα σημαινει οτι η δισκοπλακα πρεπει να αντικατασταθει
Ομως αν ειναι μικρο δεν υπαρχει λογος βιασυνης αν καποιος δεν εχει αμεσα τα χρηματα  Τουλαχιστον εγω δεν θα πανικοβαλομουν Σε τρια μηχανακια μου εχει παρουσιαστει το προβλημα (ΧΤ, LC4, TA) Και τις τρεις φορες το θεαμα δεν μου αρεσε καθολου αλλα εζησα με αυτο για αρκετες χιλ χλμ
Ακομα και αν το ραγισμα/σπασιμο προχωρησει και χωρισει την δισκοπλακα στα δυο κανενα κομματι της δεν προκειτε να αυτονομηθει Υπαρχουν και οι βιδες που την κρατανε στην θεση τους
Παρ' ολα αυτα αν καποιος εχει παρατηρησει κατι τετοιο στην δισκοπλακα ας την αλλαξει αμεσα αν αυτο τον κανει να νοιωθει πιο ασφαλης Μεγαλα παιδια ειμαστε και τα της ασφαλειας μας αφορουν εμας και μονο εμας και κανεναν αλλον σε οποιοδηποτε φορουμ

:eusa_clap: :eusa_clap: ακριβώς αυτό

Offline fireman

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Πέμπτη 19 Ιούνιος 2014, 00:55:42 πμ
οπως ειπα θεωρω πως για 50 ευρω δεν αξιζει να ρισκαρουμε...ετσι απο τις πρωτες μερες παραγειλα καινουργια δισκοπλακα (newfren)  σε τιμη απο φιλο 55 ευρω και θα αλαχτει εντος των ημερων μαζι με τα τακακια που ειχα ειδη (EBC) στην αποθηκη μου και θα αλαζονταν...