Nα σου πω τι κάνω εγώ, Επειδή η Χόντα μας ζητάει ένα στροφόμετρο με κάποια ακρίβεια ενδείξεων που εμείς δεν διαθέτουμε ,
Και ακόμα μπορεί και το στροφόμετρο που έχει το μηχανάκι να παίζει τόσο που να μην μπορούμε να ξέρουμε τι βλέπουμε κ τι
μετράμε.
Ετσι ανεβαζω το ρελαντί στις 2000στρ/λ οχι παραπάνω , και κάνω την διαδικασία που λεει το μανιουαλ με τις ρυθμίσεις.
Τι κάνω :
Με τον κινητήρα ζεστό αφου βιδώσω τις πάιλοτ τερμα ισα ισα να πατήσουν
Ξεβιδώνω και τις δύο 3 στρ έξω.
Μετα βιδώνω μεχρι να αρχίσουν να πεφτουν οι στροφες του κινητήρα κ τις σημειώνω
Μετα ξεβιδώνω μεχρι πάλι να αρχίσουν να πεφτουν οι στροφές κ σημειώνω και πάλι
η σωστή ρύθμιση είναι αναμεσα στις δύο αυτές μετρήσεις, οπότε φερνω τον κύλινδρο αυτόν στη σωστή ρύθμιση που βρήκα ,
Ρυθμίζω πάλι στις 2000 στρ το ρελαντί και κάνω το ίδιο και για τον άλλο κύλινδρο
Τώρα, αν προσπαθήσεις να δώσεις παραπάνω καύσιμο ξεβιδώνοντας την πάιλοτ και βλέπεις οτι την έχεις ξεβιδώσει τόσο που κοντεύεις
να την πάρεις στο χέρι και οι στροφές δεν μειώνονται αυτό σημαίνει οτι υπάρχει κάποια φθορά η κάποια ρύθμιση σε αυτόν τον κύλινδρο
με αποτέλεσμα το ζιγκλέρ του μίγματος να μην επαρκεί κ πρέπει να το αλλάξεις με ενα μεγαλύτερο νούμερο.
Εδώ όμως τα πράγματα μπερδεύονται αφού το ζιγκλέρ του μίγματος είναι ενα κομμάτι με την ονομαζόμενη ΄΄φλογέρα'' και δίνεται σαν ενα ανταλλακτικό.
Δεν είναι δλδ σαν το κυρίως ζιγκλερ που βιδώνει στην φλογέρα κ αλλάζει μόνον αυτό.
Δεν ξέρω δλδ αν με το ζιγκλερ του μίγματος στο χέρι θα καταφέρεις να βρείς στο εμπόριο μεγαλύτερο.
Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να είναι βουλωμένες οι τρύπες της φλογέρας παίζει κ αυτό δλδ.
και για να καταλάβεις τι εστί φλογέρα δες τις φωτό

Αυτή είναι του κυρίως ζιγκλέρ , αναμεσα στα δάχτυλά μου είναι το ζιγκλερ

Και αυτή είναι του μίγματος που είναι ενα κομμάτι