Hellas Transalp Forum

και σκασιματα και δισκάκια; βοήθειά!!!

ira10 · 13271

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Σάββατο 11 Ιανουάριος 2014, 01:05:53 πμ
Καλησπέρα έχω μία  ta600 του 99' μόλις σήμερα την πήρα από το συνεργείο (καθαρισμα-ρυθμιζμα καρμπ.και βαλβίδες).και ο μαστορης μου είπε οτι η βαλβίδες ήταν κλειστές και ότι το μηχανάκι πατιναρι :'( .Το θεμα μου είναι πώς τα σκασιματα πού ειχα συνεχίζονται με καθαρά και ρυθμιζμενα πλέον καρμπ. Πάει πουθενά το μυαλό σας . Επίσης θέλω και τι γνώμη σας για δίσκους ποιους να πάρω-τιμές?επίσης έχω και μεγάλη κατανάλωση 8.5 περίπου. Αυτά τα ολίγα κούρασα τελος :)

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Σάββατο 11 Ιανουάριος 2014, 01:56:51 πμ
Εγώ γιατί νομίζω ότι ο μάστορας δεν σου έκανε τίποτα;
Οταν ανοίχτηκε το μοτέρ για να κάνει τις ρυθμήσεις,είσουν
παρών;
Για τα σκασίματα που λες,πότε στα κάνει και πόσο ενοχλητικά-έντονα-
είναι;
Το μείγμα το ρύθμησε;Μάλλον όχι ,γιαυτό και έχεις σκασίματα.
Τεσπα,για περπάτα τη λίγο και άμα συνεχίζει να καίει άντερα(8,5l/100!!!)
μάλλον θες άλλο μάστορα.

Για τα δισκάκια υπάρχει ένα πρόσφατο θέμα(αναφέρεται στην 650άρα),
αλλά δεν νομίζω ότι αλλάζουν και πολλά από άποψη χρημάτων:

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,19371.475.html

διαβάζεις από τη #485 και μετά(στην#505 παρατίθενται και οι
τιμές -για το 650) ,όπου και μπορείς να πάρεις μια ιδέα. :)

« Last Edit: Σάββατο 11 Ιανουάριος 2014, 02:07:30 πμ by giamar4 »

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Σάββατο 11 Ιανουάριος 2014, 02:51:53 πμ
Δυστυχώς δεν ειμουν εκεί . Πάντως  η βαλβίδες που ακουγόταν τώρα είναι εντάξει. Τα καρμπ είπε οτι τα καθάρισε αν και ήταν σε καλή κατάσταση τα συνχρονησε και ρύθμισε το μιγμα.σκασιματα μου κάνει οταν κλείνω το γκάζι κάτω απο τις 2000-2500χιλ. Εντονα .

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Σάββατο 11 Ιανουάριος 2014, 07:52:31 πμ
Δυστυχώς δεν ειμουν εκεί . Πάντως  η βαλβίδες που ακουγόταν τώρα είναι εντάξει. Τα καρμπ είπε οτι τα καθάρισε αν και ήταν σε καλή κατάσταση τα συνχρονησε και ρύθμισε το μιγμα.σκασίματα μου κάνει οταν κλείνω το γκάζι κάτω απο τις 2000-2500χιλ. Έντονα .
και κάτι ακόμα όταν είναι κρύο και κρατάω το γκάζι σταθερό στις 2000χιλ περίπου κάνει 1-2 υπόκωφα σκασίματα στα καρμπ :(
βοηθήστε συνάδελφοι. 

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Κυριακή 12 Ιανουάριος 2014, 03:56:26 πμ
Ο μηχανικός σου έλεγξε (για ρωγμές, σχισμές, μη σωστή εφαρμογή κλπ) τα λαστιχένια κολάρα που συνδέουν τα καρμπς με τους κυλίνδρους?
Αφού έγιναν σωστά όσα ανέφερες, οι άλλεςκυριότερες αιτίες για τα σκασίματα είναι τα ανωτέρω κολάρα και τυχόν ελατωματικά ζουάν στις συνδέσεις της εξάτμισης.
« Last Edit: Κυριακή 12 Ιανουάριος 2014, 03:59:08 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Κυριακή 12 Ιανουάριος 2014, 19:10:39 μμ
Εμενα με παραξενευει κατι: Ειπες οτι πριν στο φτιαξει ακουγονταν οι βαλβιδες και οτι ο μαστορας σου ειπε οτι ηταν πολυ κλειστες και στις ρυθμισε.

Γιατι εχω την εντυπωση οτι οταν ειναι πολυ κλειστες οι βαλβιδες δεν ακουγονται; Τι λεει και ο "γιατρος" μας;

Παύλος Καρούμπης

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Κυριακή 12 Ιανουάριος 2014, 22:51:14 μμ
Εξαρτάται από το ποιος διαπίστωσε ότι "ακούγονται οι βαλβίδες". Γιατί αρκετές φορές οι διάφοροι θόρυβοι που ακούγονται από τον κινητήρα, μπερδεύονται ως "χτυπάνε οι βαλβίδες".

Το πόσο κλειστές είναι, εξαρτάται από το πότε έγινε η τελευταία σωστή ρύθμιση. Οι βαλβίδες εξαγωγής έχουν την τάση να κλείνουν ελαφρά (όχι υπερβολικά) με τα πολλά χλμ. Αυτό είχα διαπιστώσει στο δικό μου. "Χτύπημα βαλβίδων" μπορεί να εμφανιστεί και από ανομοιόμορφα φθαρμένα "κοκοράκια" (πείροι).
« Last Edit: Κυριακή 12 Ιανουάριος 2014, 22:55:37 μμ by Chris_de_Ze »

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Τρίτη 14 Ιανουάριος 2014, 02:09:18 πμ
Τελικά όλα καλά. Του το πήγα πίσω  ξεβιδώνει τι βίδα του μίγματος μισή στροφή περίπου  καιιιι θαύμα σκασιματα τέλος. Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο θα ανέβει η κατανάλωση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Και ρωτάω τώρα εγώ: με το colortune μπορώ να πετύχω καλύτερη ρύθμιση μίγματος από αυτόν που το ρύθμισε με το αυτί; εεεεε;
Να το αγοράσω; αξίζει;
« Last Edit: Τρίτη 14 Ιανουάριος 2014, 02:12:16 πμ by ira10 »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #8 on: Τρίτη 14 Ιανουάριος 2014, 02:51:09 πμ
Ξεβίδωσε = αύξησε μίγμα , αλλά οι βίδες του μίγματος επηρεάζουν κυρίως το Slow Jet, οπότε οτι αύξηση σε κατανάλωση ισως να έχεις θα είναι για οσο ο κινητήρας λειτουργεί κάτω απο τις 2500στρ/λ.

Βιδώνεις μέχρι μέσα , ωστε ισα να πατήσουν οι βίδες του μίγματος (δεν σφίγγεις) και ξεβιδώνεις 2 1/2 στροφές έξω.
Απο εκεί και πέρα κάνε ενα ελεγχο στα μπουζί σου μετα απο κάποια χλμτρα, αυτά θα σου δείξουν αν είσαι οκ απο μίγμα.
Δες εδώ:  http://www.ngksparkplugs.com/tech_support/spark_plugs/faqs/faqread.asp

Και ρωτάω τώρα εγώ: με το colortune μπορώ να πετύχω καλύτερη ρύθμιση μίγματος από αυτόν που το ρύθμισε με το αυτί; εεεεε;
Να το αγοράσω; αξίζει;

Και απαντάω τώρα εγώ: Φάτα σουβλάκια.

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Τρίτη 14 Ιανουάριος 2014, 03:45:20 πμ
Ξεβίδωσε = αύξησε μίγμα , αλλά οι βίδες του μίγματος επηρεάζουν κυρίως το Slow Jet, οπότε οτι αύξηση σε κατανάλωση ισως να έχεις θα είναι για οσο ο κινητήρας λειτουργεί κάτω απο τις 2500στρ/λ.

Βιδώνεις μέχρι μέσα , ωστε ισα να πατήσουν οι βίδες του μίγματος (δεν σφίγγεις) και ξεβιδώνεις 2 1/2 στροφές έξω.
Απο εκεί και πέρα κάνε ενα ελεγχο στα μπουζί σου μετα απο κάποια χλμτρα, αυτά θα σου δείξουν αν είσαι οκ απο μίγμα.
Δες εδώ:  http://www.ngksparkplugs.com/tech_support/spark_plugs/faqs/faqread.asp

Και απαντάω τώρα εγώ: Φάτα σουβλάκια.

2 1/2 τα είχα κάνει και το μηχανάκι πυροβολούσε και τρόμαζα τον κόσμο.  :goofy:
δηλαδή δεν κάνει δουλειά το colortune;
« Last Edit: Τρίτη 14 Ιανουάριος 2014, 03:51:12 πμ by ira10 »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τετάρτη 15 Ιανουάριος 2014, 02:21:15 πμ
2 1/2 τα είχα κάνει και το μηχανάκι πυροβολούσε και τρόμαζα τον κόσμο.
δηλαδή δεν κάνει δουλειά το colortune;

Η 600αρα θέλει 2 1/2, η 650 θέλει 3 στροφές έξω. Αυτή είναι η αρχική συνιστώμενη τιμή, απο εκεί και πέρα ρυθμίζεις και βλέπεις τα μπουζί.

Κάνει δουλειά, και εγώ είχα σκοπό να το αγοράσω, αλλά τελικά καταλαβα οτι η ΤΑ δεν θέλει και τόσο ''ρύθμιση ακριβείας'' , ετσι ελέγχοντας τα μπουζί μου βρήκα την ιδανική ρύθμιση.

Απο εκεί και πέρα οτι θές κάνεις.

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Τετάρτη 15 Ιανουάριος 2014, 04:03:37 πμ
 Τώρα είναι στης 3 στροφές έξω και δουλεύει καλα. Λες να είναι 650 :2hysterical:
Πάντως το πρόβλημα λύθηκε ευχαριστώ. Τώρα μου έμειναν η δίσκοι και λέω να τους αλλάξω μόνος πάντα με την βοήθεια  σάς εννοείτε. Απο όσο έψαξα στο forum δε βρήκα  κάποιο θέμα με την εργασία βήμα-βήμα. Δεν έχει αλλάξει κανείς;

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #12 on: Τετάρτη 15 Ιανουάριος 2014, 04:05:39 πμ
Πάντως τώρα είναι στης 3 στροφές έξω και δουλεύει καλα. Λες να είναι 650 :2hysterical:
Πάντως το πρόβλημα λύθηκε ευχαριστώ. Τώρα μου έμειναν η δίσκοι και λέω να τους αλλάξω μόνος πάντα με την βοήθεια  σάς εννοείτε. Απο όσο έψαξα στο forum δε βρήκα  κάποιο θέμα με την εργασία βήμα-βήμα. Δεν έχει αλλάξει κανείς;

Αφού έστρωσε με τις 3 στροφές και δεν θέλει παραπάνω είναι μια χαρά!. Και  το 650 που θέλει 3 αρχικά στις 3 1/2 στρώνει  ;)

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 15 Ιανουάριος 2014, 04:26:26 πμ
Τώρα είναι στης 3 στροφές έξω και δουλεύει καλα. Λες να είναι 650 :2hysterical:
Με το μπαρδον δηλαδη και χωρις να θελω να σε προσβαλω, αλλα κρινοντας απο το οτι πας το ΤΑ στον μηχανικο για βαλβιδες και οτι αλλο (και καλα κανεις!), θα ηταν προτιμοτερο και αυτην την δουλεια να την κανει αυτος
Δεν ειναι ολες οι εργασιες συντηρησης απλες, οπως ας πουμε να λαδωσεις μια ντιζα ή την αλυσιδα  Ποσο μαλλον οταν θελεις και βοηθεια απο το πληκτρολογιο για να αλλαξεις τους δισκους...

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Τετάρτη 15 Ιανουάριος 2014, 08:34:51 πμ
Πάντως δεν μου φαίνεται και πολλή δύσκολο
τα χεριά μου πιάνουν χρόνω έχω (άνεργος γαρ) χώρο χρειάζομαι αλλά θα βρω.Πιστεύω θα τα καταφέρω.
Χρήματα για μηχανικό πάντως δεν υπάρχουν :eusa_naughty: και ότι χρειαστώ πιστεύω θα βοηθήσετε.Το πολλή πολλή να μείνω χωρίς μηχανή :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:   

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 15 Ιανουάριος 2014, 19:46:08 μμ
α) Πάντως δεν μου φαίνεται και πολλή δύσκολο
β) τα χεριά μου πιάνουν χρόνω έχω (άνεργος γαρ) χώρο χρειάζομαι αλλά θα βρω.
γ) Πιστεύω θα τα καταφέρω.
δ) Χρήματα για μηχανικό πάντως δεν υπάρχουν :eusa_naughty:
ε) και ότι χρειαστώ πιστεύω θα βοηθήσετε.
ζ) Το πολλή πολλή να μείνω χωρίς μηχανή :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:   

α) Αλλο τι μου γίνεσαι , και αλλο τι μου κάνεις  :2hysterical:   
β) Αισιόδοξο σε βρίσκω ... :thumbright:
γ) Καλό αυτό  :pope:
δ) Δεν είσαι και ο μόνος
ε) Το μόνο σίγουρο, είσαι ατυχος που δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί ...  ;D
ζ) Δές το απο την θετική μεριά (θλίνκ πόζιτιβ) θα γλυτώσεις και απο το επιπλέον έξοδο  :2hysterical:   , μόνο λύσε την πρίν αγοράσεις τα ανταλακτικά, ετσι αν τα βρείς σκούρα την κλείνεις και την παρατάς.

Offline jiannhs

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Τετάρτη 15 Ιανουάριος 2014, 22:40:23 μμ
XPISIMO BINDEO MAKAPH NA EXOUME GIA OLA TA SEPVHS TOY TA

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #17 on: Πέμπτη 16 Ιανουάριος 2014, 06:37:13 πμ
Δεν είναι δύσκολη δουλειά αλλά μάλλον χρονοβόρα και λιγάκι κουραστική. Αν δεν έχεις ράμπα να ανεβάσεις το μηχανάκι, στο τέλος θα πονάνε/πιαστούν οι μυς στα πόδια από το συνεχές κάτσε-σήκω. Θα χρειαστείς και τη φλάντζα του καπακιού και καινούρια ζουάν για την εξάτμιση. Ο (χρονοβόρος) μπελάς είναι να βγάλεις-ξύσεις την παλιά φλάντζα με προσοχή.
Ευκαιρία να βγάλεις την εξάτμιση και να τη βάψεις (αν χρειάζεται).

Και μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση των δίσκων και με τη σωστή σειρά!!!!
Υπάρχει και ένας μεταλλικός (που τον έχει η καμπάνα μέσα και βρίσκεται στον πάτο των δίσκων) που έχει κάπως κωνοειδές σχήμα και καλό είναι να προσέξεις πώς ήταν τοποθετημένος ώστε να μπει πάλι με την ίδια φορά.

Όταν το ανοίξεις και δεις ότι η καδένα της αντλίας λαδιού έχει τζόγο (ανάλογα τα χλμ), καλό θα είναι να αλλαχθεί και αυτή (αν έχει πολύ τζόγο χτυπάει και προκαλεί θόρυβο).

Επίσης θέλει λίγο "τρυκ" να ξεβιδώσεις το παξιμάδι της καμπάνας (επειδή γυρίζει μαζί με αυτή).

(αυτά είναι τα λίγα που θυμάμαι) :eusa_think:
« Last Edit: Πέμπτη 16 Ιανουάριος 2014, 07:47:07 πμ by Chris_de_Ze »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Πέμπτη 16 Ιανουάριος 2014, 14:15:07 μμ
@  ira10
Aλλαξα δισκους συμπλεκτη-ελλατηρια στο ΤΑ650 περιπου στα 78000 χλμ
Κοστος λιγο κατω απο τα 130Ε δισκοι, ελλατηρια και ζουαν (μετα απο ερευνα αγορας Φλατζα δεν θελει το 650) και 50Ε μαστορικα Δεν ξερω αν τα μαστορικα ειναι πολλα ή λιγα (εμενα λιγα μου φανηκαν) αλλα νομιζω για αυτο το ποσο και ισως και λιγο μεγαλυτερο δεν αξιζει να ασχοληθει καποιος με μια αρκετα κοπιαστικη δουλεια Το ποσο αφορα τους μαμα δισκους και τα μαμα ελλατηρια Σετ μεταλλικοι και τριβης Μπορεις να βαλεις -αν βρεις αρκετα πιο φτηνα- και αφτερ μαρκετ αλλα σε αυτην την  περιπτωση να προτιμησεις μια γνωστη επωνυμη εταιρεια

Δεν είναι δύσκολη δουλειά αλλά μάλλον χρονοβόρα και λιγάκι κουραστική. Αν δεν έχεις ράμπα να ανεβάσεις το μηχανάκι, στο τέλος θα πονάνε/πιαστούν οι μυς στα πόδια από το συνεχές κάτσε-σήκω. Θα χρειαστείς και τη φλάντζα του καπακιού και καινούρια ζουάν για την εξάτμιση. Ο (χρονοβόρος) μπελάς είναι να βγάλεις-ξύσεις την παλιά φλάντζα με προσοχή.
Ευκαιρία να βγάλεις την εξάτμιση και να τη βάψεις (αν χρειάζεται).

Και μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση των δίσκων και με τη σωστή σειρά!!!!
Υπάρχει και ένας μεταλλικός (που τον έχει η καμπάνα μέσα και βρίσκεται στον πάτο των δίσκων) που έχει κάπως κωνοειδές σχήμα και καλό είναι να προσέξεις πώς ήταν τοποθετημένος ώστε να μπει πάλι με την ίδια φορά.

Όταν το ανοίξεις και δεις ότι η καδένα της αντλίας λαδιού έχει τζόγο (ανάλογα τα χλμ), καλό θα είναι να αλλαχθεί και αυτή (αν έχει πολύ τζόγο χτυπάει και προκαλεί θόρυβο).

Επίσης θέλει λίγο "τρυκ" να ξεβιδώσεις το παξιμάδι της καμπάνας (επειδή γυρίζει μαζί με αυτή).

(αυτά είναι τα λίγα που θυμάμαι) :eusa_think:
Δωσε βαση σε αυτα που εγραψε ο Chris_de_Ze και κατα την γνωμη μου κυριως σε αυτα που ειναι με εντονα γραμματα

Για να ξεβιδωσεις το παξιμαδι της καμπανας χρειαζεται ειτε αεροκλειδο, ειτε ειδικο εργαλειο ωστε να κρατησεις την καμπανα ακινητη Το ειδικο εργαλειο μπορεις να το κατασκευασεις και μονος σου χρησιμοποιοντας καποιον παλιο δισκο συμπλεκτη
Αν το αποφασισεις τελικα να το κανεις μονος τοτε ευχαριστως, αν εισαι Αθηνα, να σου δωσω 1-2 παλιους δισκους προκειμενου να το φτιαξεις
Οι μεταλικοι δισκοι μπορουν και να μην αλλαχτουυ ΑΝ ειναι σε καλη κατασταση Θελουν ομως μετρημα τοσο του παχους τους (με παχυμετρο) οσο και της επιπεδοτητας τους (τοποθετοντας τους πανω σε μια γυαλινη επιφανεια και μετρωντας με φιλερ) Αν ειναι ΟΚ τοτε με ενα ελαφρυ γυαλοχαρταρισμα γλυτωνεις αν θυμαμαι καλα κανα 60αρι ευρω ...Εγω παντως σου συνιστω να τους αλλαξεις ολους σαν σετ

Offline ira10

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #19 on: Πέμπτη 16 Ιανουάριος 2014, 16:27:13 μμ
Καλημέρα. Υπάρχει περίπτωση να πατιναρι το μηχανάκι λόγο μεγαλύτερης ντιζας;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #20 on: Πέμπτη 16 Ιανουάριος 2014, 22:58:11 μμ
Μόνο αν η ντιζα είναι μικρή, ώστε όταν δεν είναι πατημένος ο συμπλέκτης να μην φτάνει να επαναφέρει το ελατήριο, μπορεί να πατινάρουν οι δίσκοι. Αν η ντιζα είναι μεγάλη και έχει τζόγο τότε δεν αποσυμπλέκει καλά.

(on the move using tapatalk)

Offline jiannhs

• Απλός οδηγός
Reply #21 on: Παρασκευή 17 Ιανουάριος 2014, 03:41:38 πμ
TI EINE TO ZOUAN

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Παρασκευή 17 Ιανουάριος 2014, 04:14:34 πμ
TI EINE TO ZOUAN
Μεταλλικό δαχτυλίδι που μπαίνει μεταξύ λαιμού εξάτμισης και κυλινδροκεφαλής, έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή καυσαερίου.

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline jiannhs

• Απλός οδηγός
Reply #23 on: Παρασκευή 17 Ιανουάριος 2014, 04:29:00 πμ
EFXAPISTO GIA THN APANTISI

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #24 on: Παρασκευή 17 Ιανουάριος 2014, 16:51:52 μμ

(on the move using tapatalk)
Χρηστο δλδ καπως ετσι εστειλες το μνμ ....

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: