Hellas Transalp Forum

Προβλημα με την θερμοκρασια

kostas88 · 69995

Offline kostas88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 24 Οκτώβριος 2013, 04:45:43 πμ
Καλησπερα σε ολο το φορουμ

Θα σας πω ξανα απο την αρχη τι εχω κανει στην ΤΑ650 μου(σαραβαλακι) γιατι χρειαζομαι λιγο την
γνωμη/βοηθεια σας..
Λοιπον οταν την αγορα το βεντιλατερ λειτουργουσε κανονικα μετα απο δυο μερες στην βραδινη μου βολτα που εκανα διαπιστωσα οτι το βεντιλατερ δεν λειτουργουσε και η θερμοκρασια ανεβηκε στα κοκκινα και εκανα κατευθειαν στην ακρη αλλα ηταν λιγο αργα.Εσπασε κατω δεξια το αριστερο ψυγειο.Την πηγα την αλλη μερα στον μαστορα απ'κει που το πηρα για να το φτιαξει.Το κολλησε το ψυγειο και ηταν μια χαρα εκεινη την  ωρα.Εκανα της βολτες και ταυτοχρονος κοιτουσα το βεντιλατερ αν ανοιγε και το ψυγειο μην τυχον υπαρχει καμια διαροι.Ενα μεσιμερη μετα απο κατι δουλειες οταν γυρισα στο σπιτι κοιταξα το ψυγειο και ειδα πανω δεξια να δακριζει λιγο παραφλου ειχα απελπιστει και ξανα παλι στο μαστορα. Βαζουμε ενα αλλο μεταχειρισμενο ψυγειο γιατι το αλλο ηταν για πεταμα.Το καλο ποιο ειναι οτι και το αλλο που εβαλα την ωρα που το δοκιμαζαμε αν  λειτουργει κανονικα σκαει κι αυτο μπροστα στα ματια μου δεν μπορουσα να πιστεψω αυτο που γινοταν.Τελικα το κολλαει και αυτο αλλαζουμε και το θερμοστατη που ειχε το ψυγειο μαζι πακετο.Ολα καλα για μια εβδομαδα.Ηθελα να την δοκιμασω πριν παω για ταξιδακι στην καρδιτσα,το δρομολογιο που ηθελα να κανω ηταν αθηνα-νεα μακρη-διονυσο-ερυθραια-αθηνα(μεσο βουνο)αλλα δεν εγινε στο ανεβασμα στο βουνο στην δευτερη στροφη μου ανεβασε θερμοκρασια πριν τα κοκκινα την σταματησα και εβγαλε τα παραφλου απο το δοχειο.Τρελαθηκα ηθελα να την πεταξω στην θαλασσα ειναι μπλε δεν θα φαινοταν καν.πηρα οδικη βοηθεια και πισω στην αθηνα.Τελικα φλαντζα πισω κεφαλης το σαραβαλακι ευτυχως οχι ζημια στον κυλινδρο μονο η φλαντζα.Εχω κανει μεχρι τωρα 250χλμ και εχθες το εδωσα λιγο μεχρι 5500-6000 στροφες ενα στενο πριν φτασω στο σπιτι μου εβγαλε λιγο παραφλου παλι απο το δοχειο.
Σας κουρασα το ξερω εδω εχω κουραστει εγω με το σαραβαλακι μου και θα ηθελα λιγο την γνωμη/βοηθειας σας..
« Last Edit: Παρασκευή 25 Οκτώβριος 2013, 03:07:13 πμ by Yianni »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Πέμπτη 24 Οκτώβριος 2013, 05:09:19 πμ
Το κύκλωμα του νερού συμπεριλαμβανομένων και των ψυγείων το καθάρισε ο μάστορας καθόλου?. Η αντλία νερού είναι οκ? την έλεγξε?
Η εξαέρωση επίσης θα πρέπει να γίνεται σωστά και μετά να γεμίζεις το δοχείο υπερχείλισης μέχρι το άνω όριο.
Άν όλα τα παραπάνω έγιναν και συνεχίζει να σου βράζει τα υγρά τότε ψάξε και το μπροστά κύλινδρο για φλάντζα. Επίσης να ξέρεις ότι η αλλαγή φλάντζας μετά από υπερθέρμανση προϋποθέτει και λείανση της κεφαλής διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η φλάντζα να καεί ξανά.

Offline kostas88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Πέμπτη 24 Οκτώβριος 2013, 05:50:18 πμ
Δεν ξερω αν τα εκανε ολα αυτα λογικα(υποθετικα μιλαμε τωρα)θα τα εκανε.και τις δυο φλαντζες αλλαξε τωρα αν δεν τις λειανσε ουτε αυτο το ξερω.αν δεν εχεις δικο σου μαστορα αυτα παθαινεις εδω στην ζουγκλα.μετα απο αυτο δεν ξερω αν θα παω παλι σ'αυτον δεν τον εμπιστευομαι.

Offline kostas88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Παρασκευή 25 Οκτώβριος 2013, 03:05:45 πμ
Ξερει κανενας κανεναν καλο μαστορα στην αθηνα(εγω μενω στο ηρακλειο) για να παω την καλη μου για ρυθμισμα βαλβιδων και να την κοιταξει και αυτος μην τυχων εχω και αλλου καμια ζημια και δεν το ειδε ο προηγουμενος μαστορας;;
« Last Edit: Παρασκευή 25 Οκτώβριος 2013, 03:07:48 πμ by kostas88 »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Παρασκευή 25 Οκτώβριος 2013, 21:26:05 μμ
ο Σάββας Μυλωνάς, πίσω απο το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια. (πριν την Αστυνομία, στο παρκάκι)

Offline kostas88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Κυριακή 27 Οκτώβριος 2013, 00:56:08 πμ
Ευχαριστω κωστα..

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2014, 09:00:49 πμ
Μέχρι τώρα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την θερμοκρασία.
Η συνηθισμένη ένδειξη που είχα ήταν αυτή:

Καμιά φορά πέφτοντας σε κίνηση και μένοντας στατικός γι' αρκετή ώρα πήγαινε μέχρι εδώ:

όπου έπαιρνε μπροστά το βεντιλατέρ κι αυτό ήταν όλο.

Κατεβαίνοντας για Κόρινθο απ' την καινούρια ΕΟ στις 9 του μήνα, φορτωμένος μόνο με τις δύο πλαϊνές βαλίτσες και κάπως ψιλοπλακωμένος (130,140,150) στα διόδια που είναι κοντά στον Ισθμό έφτασε εδώ:

Τα ψιλοχρειάστηκα, μπορώ να πώ ότι χ.....κα  :2hysterical:

Φεύγοντας, ξεκίνησα και πήγα χαλαρά (μέχρι 110). Η θερμοκρασία κατέβηκε κι έμεινε εδώ:

Μόλις βγήκα απ' την ΕΟ στρίβοντας να πάρω τον δρόμο για Βραχάτι η θερμοκρασία έπεσε κι άλλο (μαζί με την ταχύτητα αλλά ίσως και λόγω θαλασσινού αέρα) κι έφτασε στα συνηθισμένα επίπεδα, αλλά με λίγο γκάζωμα ανεβαινε πάλι.
Στο Βραχάτι κοίταξα για σημάδια διαρροής, χωρίς να δώ τίποτα τέτοιο.
Κοίταξα την στάθμη στο δοχείο ανακουφίσεως κι ήταν όπως ξεκίνησα.
Έμεινα στο Βραχάτι μέχρι τις 21 του μήνα. Δεν την κίνησα κι αρκετά εκτός από κάτι ψιλοδιαδρομές του 5λεπτου-10λεπτου άντε στην χειρότερη μισάωρου, χαλαρά. Δεν ανέβασε. Μιά φορά την άφησα και δούλεψε επιπλέον και στατικά να σιγουρευτώ για το βεντιλατέρ το οποίο πήρε κανονικά μπροστά.
Άνοιξα και την τάπα του ψυγείου κι εκεί η στάθμη ήταν σε σωστά πλαίσια, αλλά είδα κάτι σαν άλατα στο στόμιο και στην τάπα.

Στον γυρισμό παρατηρούσα την θερμοκρασία σχεδόν βήμα βήμα.
Πηγαίνοντας μέχρι 110 δεν ανέβασε ήταν εδώ:

Πάνω απ' τα 110 και μέχρι τα 120 και με κανένα ψιλοξεπέταγμα στα 130 για λίγο ήταν σταθερά εδώ:

Όταν έτρωγε λίγο "πλάκωμα"  (130,140 και κάπου κάπου 150) πήγαινε εδώ:

κόβοντας ταχύτητα και πέφτοντας στα 100,110 και μέχρι 120 η θερμοκρασία έπεφτε κι έμεινε σταθερά εδώ:

Πλησιάζοντας κατέβασα κάτω απ' τα 100 κι έπεσε κι άλλο,έτασε να είναι εδώ:

Δεν ξέρω τι να πώ. Σκέφτομαι ν' αλλάξω τα ψυκτικά υγρά. Σκέφτομαι και για καθαρισμό ψυγείου. Ανατριχιάζω στην σκέψη "τρόμπα". Βοήθεια !!!
« Last Edit: Σάββατο 23 Αύγουστος 2014, 09:59:09 πμ by Καψιώτης.... »

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #7 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2014, 15:28:31 μμ
Δεν ξέρω τι να πώ. Σκέφτομαι ν' αλλάξω τα ψυκτικά υγρά. Σκέφτομαι και για καθαρισμό ψυγείου. Ανατριχιάζω στην σκέψη "τρόμπα". Βοήθεια !!!
Θα μπορούσε να είναι θερμοστάτης.
Αν δεν ανοίγει σωστά, δεν έχεις και ελεύθερη ροή του ψυκτικού προς τα ψυγεία.
Έπαθα και έμαθα.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2014, 18:05:46 μμ
Το σωστότερο -αυτό που θα έκανα εγώ-θα ήταν ,βήμα-βήμα,
αλλαγή παραφλού με νέο και φυσικά καθαρισμό της ''γραμμής''
ψύξης .
Αν επαναλαμβανόταν το φαινόμενο,τότε θα πήγαινα για θερμοστάτη.

Αν ,λέω , αν χρειαστεί δες εδώ για καινούριο:
http://www.motosp.gr/part.php?sc=%20157%206%20&partcat=RADIATOR&model=XL650V%20%28ED%29%20TransAlp&id=255956&partno=19300-KE8-000&year=2001#content

ή στο car για μεταχειρισμένο. ;)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Σάββατο 23 Αύγουστος 2014, 23:07:22 μμ

με ταχυτητα συνεχως στα 140 και παραπανω καποιες φορες νταλα μεσσημερι σε σχετικα ζεστη μερα,η θερμοκρασια ποτε δεν φτανει το σημειο που δειχνεις στην παραπανω φτο.
καπου εχεις θεμα και μαλλον ειναι ο θερμοστατης που δεν ανοιγει μεχρι τερμα με αποτελεσμα μειωση της ροης του ψυκτικου.
απο την στιγμη που στα ψυγεια υπαρχει η σωστη ποσοτητα,οσο τελειωμενο και να ειναι το παραφλου δεν θα εφτανε εκει πανω η θερμοκρασια.
ειναι αδικαιολογητο σε πορεια στην εθνικη να ανεβαζει τοσο θερμοκρασια με οσα και αν πηγαινεις.ουτε στην μεση δεν φτανει.
η θερμοκρασια πεφτει οταν μειωνεις ταχυτητα γιατι η ροη που επιτρεπει ο θερμοστατης επαρκει για ψυξη,χωρις ομως αο οσο ειδα αυτος να κλεινει καποια στιγμη,μενει δλδ συνεχως ανοιχτος.

η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν γινεται αλλα το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να βγαλεις τον θερμοστατη και να κανεις δοκιμη.
ετσι θα καταλαβεις αν το προβλημα ειναι σε αυτον η στην τρομπα.
χωρις θερμοστατη αν εχεις παλι τις ιδιες η παρομοιες ενδειξεις,τοτε -δυστηχως- πας για τρομπα.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2014, 19:04:56 μμ
Θα κοιτάξω τον θερμοστάτη, αρχικά. Ήταν κάτι που δεν μου πήγε στο μυαλό αν κι οι καταστάσεις αυτό έλεγαν. Σας ευχαριστώ, γιατί με ηρεμήσατε και μου δώσατε ένα σωστό δρόμο.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2014, 20:55:50 μμ
Ξεκινα πρωτα απο τα ευκολα
α) Αλλαγη υγρων ψυγειων Ετσι και αλλιως μονο καλο θα του κανεις αν εχουν να αλλαχτουν χρονια
β) Δοκιμη του θερμοστατη αν ανοιγει στη σωστη θερμοκρασια

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #12 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2014, 00:07:33 πμ
Α) Κοίτα την στάθμη του ψυκτικού στο δοχείο.
Φρόντισε να είναι στο min η σημείωσε ακριβώς σε ποιό σημείο είναι.
Ξέστανέ την καλά και δες αν ανεβαίνει στο max.

Aν δεν , θές τάπα στο ψυγείο. Λογικά δεν ανοίγει και δεν ρουφάει υγρά απο το δοχείο, ετσι στεγνώνει τα ψυγεία και δεν έχεις την σωστή ψύξη.

Β)  Η Honda μας στα προβλήματα ψύξης και στο σημείο που αναφέρει υψηλές θερμοκρασίες γράφει:

α) Σφάλμα οργάνου η βαλβίδας θερμοκρασίας
β) Προβληματική τάπα ψυγείου
γ) Μη κατάλληλο ψυκτικό
δ) Βουλωμένα ψυγεία η σωληνώσεις
ε) Αέρας στο σύστημα ψύξης
ζ) Χαλασμένη τρόμπα
η) Θερμοστάτης κολημένος, και τέλος
θ) καμμένο βεντιλατερ

Παρατήρηση: Η Honda δεν αναφέρει πουθενά διαρροή. Αρα θεωρούμε οτι η στάθμη στο δοχείο/ψυγεία παραμένη η ίδια.

Το (α) δεν είναι,
το (γ) δεν παίζει αφού ετσι την κυκλοφορείς καιρό, τώρα της ήρθε?
Το (θ) δεν είναι αφού μου είπες οτι δουλεύει,
το (ζ) δεν νομίζω.

κατ εμέ μην αλλάζεις υγρά, ρίξε απεσταγμένο και άλλαξε υγρά μόλις βρείς το πρόβλημα, κάνεις κ μια εξαέρωση σωστή, και
α) η αλλάζεις την τάπα η ,
β) βγάζεις τα ψυγεία για καθάρισμα και αφου θα την έχεις κάνει κάμπριο βγάλε θερμοστάτη κ έλεγξέ τον σε ενα μπρίκι αν δουλεύει.

Αν και κατά τα φαινόμενα σε συνεργείο σε βλέπω να την πηγαίνεις.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2014, 04:02:00 πμ
Θα την "γδύσω" μέσα στην εβδομάδα. Σκοπεύω να της αλλάξω ριζικά τα ψυκτικά υγρά κι επειδή θα τα αδειάσω, να δώ τον θερμοστάτη και ταυτόχρονα να κάνω κι ένα καλό καθάρισμα στο σύστημα ψύξης.
Είμαι υπό σκέψη τώρα το υπόλοιπο του καλοκαιριού να την αφήσω χωρίς θερμοστάτη για να δώ και την συμπεριφορά της τρόμπας στο απόλυτο.
Πάντως καθάρισμα, αλλαγή υγρών κι έλεγχος θερμοστάτη είναι δεδόμενο.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 26 Αύγουστος 2014, 17:15:29 μμ
Θα την "γδύσω" μέσα στην εβδομάδα.

Ρίξε τηλ να έρθω απο εκεί .

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2014, 06:17:12 πμ
Σήμερα ανοίχτηκε ο θερμοστάτης. Πολύ μπελάς εκεί που είναι. Η "φωλιά" του καθαρίστηκε χειρονακτικά. Είχε κάτι "αλατάκια" για 'μένα μπόλικα αλλά ο τεχνικός μου είπε ότι ήταν σε καλή κατάσταση.
Απ' ότι είδα εκεί πρέπει να έχει το "θερμόμετρο" που είχε άλατα απ΄την εσωτερική πλευρά, τα οποία καθαρίστηκαν με προσοχή. Η "φωλιά" έγινε μετά αγνώριστη. Σημειωτέον δεν έβαλα θερμοστάτη γιατί θέλω να δω τί "καπνό φουμάρει" η τρόμπα.
Πλύθηκε με νερό όλο το κύκλωμα ψύξης. Έβγαλε κάποια αλατάκια. Το φυσήξαμε με αέρα κι άδειασε εντελώς. Βάλαμε απιονισμένο νερό και καθαριστικό ψυγείων και καθαρίσαμε το κύκλωμα ψύξης. Ξεπλύναμε καλά με απιονισμένο νερό και το φυσήξαμε να μην μείνει ίχνος. Μοντάραμε τα κολάρα και βάλαμε το ¨παραφλού".
Της  έκανα μια δοκιμή μέσα σε σχετική κίνηση (περίπου 1 χλμ) κι είδα ν΄ανεβάζει θερμοκρασία πιο αργά από πριν.
Έφτασε εδώ.

Κάναμε έλεγχο στην στάθμη του "παραφλού".

Δεν την "έντυσα" γιατί είπα να της κάνω μερικά "δοκιμαστικά" ακόμα, για τον "φόβο των Ιουδαίων".
Την πήγα σε κάπως ανοιχτό δρόμο (Σχιστό Σκαραμαγκά) να την "ανοίξω" και λίγο αλλά... χωρίς τα "ρούχα" της, μ' έπαιρνε  ο αέρας ( πως πάνε πάνω από 100 οι naked;)
Στο μεγαλύτερο διάστημα η θερμοκρασία ήταν εδώ

Στον γυρισμο, όταν έπεσα σε κίνηση πήγε εδώ

Γυρίζοντας στο σπίτι την άφησα και δούλεψε στατικά. Ανέβασε την θερμοκρασία εδώ

όπου πήρε μπροστά το βεντιλατέρ. Την άφησα και δούλευε μέχρι που έσβυσε το βεντιλατέρ και ξαναπήρε και ξανάσβυσε. Τότε την έσβυσα.
Δεν ανέβασε παραπάνω θερμοκρασία.

Πάντως, χωρίς τα φαιριγκ, και την ζελατίνα, ένοιωθα πως θα με σηκώσει ο αέρας. Δεν μπορούσα να κρατηθώ. Άσε, που την ένοιωθα σαν φτερό στον άνεμο.
Δεν μπορεσα να πάω πάνω από 110 χλμ.
« Last Edit: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2014, 07:02:24 πμ by Καψιώτης.... »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2014, 17:26:07 μμ
χωρις θερμοστατη και τα φρεσκα νερα να γυρνανε συνεχως στο φρεσκοκαθαρισμενο ψυγειο,νομιζω οτι η θερμοκρασια ανεβηκε πολυ.
θα επρεπε να ηταν πολυ κατω.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #17 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2014, 18:06:13 μμ
Η αντλία για να έχει θέμα πρέπει να έχει σπάσει πτερύγιο. Την έλέγξατε? Τον θερμοστάτη έπρεπε να τον ξαναβάλεις αφού είναι οκ για να δείς που είναι το θέμα αν είχες θέμα μετά τον καθαρισμό βέβαια. Τα ψυγεία είνα οκ? Αν συνεχίζει να έχει θέμα στις υψηλές στροφές σημαίνει κακή κυκλοφορία ψυκτικού η οποία οφείλεται σε όχι καλή λειτουργία του θερμοστάτη, βουλωμένα ψυγεία, αντλία με σπασμένα πτερύγια, φλάντζα και στη χειρότερη περίπτωση κακή λίπανση του κινητήρα (αλλά εκεί θα το άκουγες να κοπανάει)
Με τις υψηλές θερμοκρασίες ο θερμοστάτης είναι μόνιμα ανοιχτός οπότε θεωρώ φυσιολογικές τις τιμές που είδες στο θερμόμετρο. Αν ήταν χειμώνας θα υπήρχε πρόβλημα, τώρα δε νομίζω

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2014, 19:20:50 μμ
Γιαννάκη τάχεις κάνει θάλασσα , πλερώνεις και δουλειά δεν κάνεις :2hysterical::

Τα δύο μπλέ σημάδια είναι θερμοκρασία ταξιδιού (εως 100-110χλμ/ω) και κίνησης εντός πόλης χειμώνα.
Τα δύο κόκκινα σημάδια είναι μια απο τα ίδια αλλά καλοκαίρι.
Στο πράσινο ανάβει ο θερμοστάτης.

Ερώτηση: με τον κινητήρα κρύο και ζεστό έχεις κάποια διαφορά στην στάθμη του υγρού στο δοχείο διαστολής?
« Last Edit: Παρασκευή 29 Αύγουστος 2014, 19:22:45 μμ by Stoneman »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Σάββατο 30 Αύγουστος 2014, 04:19:55 πμ
Με τις υψηλές θερμοκρασίες ο θερμοστάτης είναι μόνιμα ανοιχτός

1) τις τελευταιες μερες οι θερμοκρασιες δεν ειναι και τοσο υψηλες
2) οι θερμοκρασιες που ειδε τις θεωρω ανεβασμενες επειδη δεν εχει θερμοστατη και τα νερα γυρνανε συνεχως.
3) στην φωτο που δειχνει που εφτασε η θερμοκρασια οταν πηγε σε ανοιχτο δρομο στο σχιστο που λεει,ειναι απαραδεκτο να να γυρνανε συνεχως τα νερα αφου δεν εχει θερμοστατη και να σηκωσει τοσο θερμοκρασια.καπου υπαρχει θεμα.

βεβαια δεν ειναι και σωστο να ειναι κρυος ο κινητηρας και για αυτο υπαρχουν οι θερμοστατες.
αλλα χωρις θερμοστατη και σε ανοιχτο δρομο,η θερμοκρασια ειναι ανεβασμενη.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Σάββατο 30 Αύγουστος 2014, 04:32:29 πμ
νικο καπου μπερδευτηκς και εσυ.

ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ανοιγει οταν η θερμοκρασια ειναι στην 2η μπλε κουκιδα της φωτο σου.

στην πρασινη κουκιδα ¨ανοιγουν¨ τα βεντιλατερ.

στην τελευταια βολτα γυρνωντας απο τρικαλα με καυσωνα,ηταν ευκολο να δεις σε ποιο σημειο ακριβως ανοιγει ο θερμοστατης και ποτε κλεινει.
η βελονα της θερμοκρασιας συνεχως πηγαινε πανω κατω και φυσικα κατω απο την μεσαια γραμμη.
στην συχνη και εντονη κινηση της βελονας θερμοκρασιας προφανως επαιζε ρολλο η ταχυτητα που ηταν συνεχως 140 χλμ. με μικρες αποκλισεις ειτε 130 ειτε 160.

γιαννη καπου εχεις θεμα.
η λυση του να κυκλοφορεις χωρις θερμοστατη δεν ειναι σωστη.τουλαχιστον οχι για πολυ καιρο ακομα.
ενα βημα την φορα και δοκιμη μεχρι να βρεις το προβλημα.μεχρι τοτε δεν πειραζει να του βαζεις απεσταγμενο νερο για να μην πετας λεφτα για παραφλου,αρκει να μην το ξεχασεις ετσι.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #21 on: Σάββατο 30 Αύγουστος 2014, 08:32:39 πμ
Εμένα το βεντιλατέρ ανοίγει λίγο πριν τα κόκκινα. και μεσα στη κινηση ειναι μονιμα στο πρασινο.

XL650V

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #22 on: Σάββατο 30 Αύγουστος 2014, 08:46:57 πμ

XL650V

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Σάββατο 30 Αύγουστος 2014, 08:58:33 πμ
Σήμερα είπα να κάνω την συνέχεια των δοκιμών. Δεν είχα και πολύ χρόνο διαθέσιμο.
Κατ΄αρχήν έκανα έλεγχο στον θερμοστάτη. Ήταν τελειωμένος. Ίσως γλύτωσα τα χειρότερα γιατί υπάρχει η τρύπα ασφαλείας σε σχετικά μεγάλο μέγεθος.
Έκανα έλεγχο στην στάθμη του ψυγείου και συμπλήρωσα κάμποσο (περίπου ποσότητα όσο το μισό μπουκαλάκι του νερού). Μετά την έβαλα μπροστά κι έκανα μια συνηθισμένη μου διαδρομή να συγκρίνω που ανέβαινε ο δείκτης πριν και τώρα. Ίσα που ξεκόλησε από την πρώτη γραμμή. Ικανοποιητικό δείγμα. Αύριο θα ελέγξω πάλι την στάθμη στο ψυγείο και θα κάνω και λεπτομερή οπτικό έλεγχο για τυχόν διαρροές. Έχω αρκετό χρόνο και μια μέρα με το φως της. Πιστεύω ότι το συμπλήρωμα να έγινε επειδή κάτι δεν έκανα σωστά με την εξαέρωση. Αύριο θα σιγουρευτώ.
Θα της βάλω τα "ρούχα" να μπορώ να κινηθώ πιό άνετα και βούρ. Πιστεύω να έχω καλύτερη εικόνα, γιατί θα έχω τον χρόνο δικό μου, χωρίς να πιέζομαι.
Το βεντιλατέρ παίρνει μπροστά στο σημείο που έχει σημειώσει ο Νίκος οπότε εκεί δεν υπάρχει θέμα.
Ες αύριον τα σπουδαία....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Σάββατο 30 Αύγουστος 2014, 18:43:17 μμ

Στο πράσινο ανάβει ο θερμοστάτης.  το βεντιλατέρ.

νικο καπου μπερδευτηκς και εσυ.

ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ανοιγει οταν η θερμοκρασια ειναι στην 2η μπλε κουκιδα της φωτο σου.

στην πρασινη κουκιδα ¨ανοιγουν¨ τα βεντιλατερ.

Σωστή η παρατήρηση Παναγιώτη, ορθογραφικόν το λάθος. :goofy: είναι και η ηλικία βλέπεις  :2hysterical:

Να σημειώσω κάτι ακόμα, το σύστημα ψύξης εχει δύο κυκλώματα, το πρώτο είναι ο κινητήρας/τρόμπα νερού, και το 2ο κινητήρας /τρόμπα/θερμοστάτης/ψυγεία.

Ξεκινώντας τον κινητήρα το νερό κυκλοφοράει με την λειτουργία της τρόμπας μόνο στο εσωτερικό του .

Οταν ζεσταθεί ο κινητήρας και  φτάσει στην θερμοκρασία λειτουργίας ανοίγει ο θερμοστάτης βαθμιαία και όχι αποτομα στέλνοντας ενα μέρος απο το ψυκτικό που υπάρχει στα ψυγεία στο κύκλωμα του κινητήρα, απο εκεί και πέρα ο θερμοστάτης ανοίγει/κλεινει διαρκώς στην θερμοκρασία λειτουργίας του ωστε να διατηρεί την θερμοκρασία του κινητήρα σταθερή και όσο ο εισερχόμενος αέρας στα ψυγεία επαρκεί, εάν το μηχανάκι δεν κινείται η κινείται με χαμηλές ταχύτητες και ο αέρας δεν επαρκεί αναλαμβάνει το βεντιλατερ να σώσει την κατάσταση.

Σήμερα είπα να κάνω την συνέχεια των δοκιμών. Δεν είχα και πολύ χρόνο διαθέσιμο.

Φώσκολε, μας κρατάς σε αγωνία  :2hysterical: :2hysterical:

Κατ΄αρχήν έκανα έλεγχο στον θερμοστάτη. Ήταν τελειωμένος.

Δλδ . τον έβρασες? για λέγε ...

Ίσως γλύτωσα τα χειρότερα γιατί υπάρχει η τρύπα ασφαλείας σε σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Δεν είναι τρύπα ασφαλείας αυτό Ιωάννη, αλλά μια πολύ μελετημένη δίοδος που αργά ζεσταίνει σε κάποια χαμηλότερη απο αυτή του κινητήρα θερμοκρασία το νερό στα ψυγεία ωστε οταν ανοιξει ο θερμοστάτης να αποφευχθεί το θερμικό σόκ στα μέταλα του κινητήρα.

Έκανα έλεγχο στην στάθμη του ψυγείου και συμπλήρωσα κάμποσο (περίπου ποσότητα όσο το μισό μπουκαλάκι του νερού).
Πιστεύω ότι το συμπλήρωμα να έγινε επειδή κάτι δεν έκανα σωστά με την εξαέρωση.

Αν είχες εξαερώσει σωστά , ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ σωστά η τάπα του ψυγείου θα ηθελες απλά συμπλήρωμα στο δοχείο.

Μετά την έβαλα μπροστά κι έκανα μια συνηθισμένη μου διαδρομή να συγκρίνω που ανέβαινε ο δείκτης πριν και τώρα. Ίσα που ξεκόλησε από την πρώτη γραμμή. Ικανοποιητικό δείγμα. 

Αυτό τώρα είναι καλό δλδ? το να λειτουργεί ο κινητήρας κρύος?

Πιστεύω να έχω καλύτερη εικόνα, γιατί θα έχω τον χρόνο δικό μου, χωρίς να πιέζομαι.
Ες αύριον τα σπουδαία....

Μπρούσκο το κάναμε  :2hysterical:

Και απάντησέ μου επιτέλους σε αυτό : Ερώτηση: με τον κινητήρα κρύο και ζεστό έχεις κάποια διαφορά στην στάθμη του υγρού στο δοχείο διαστολής?
Είναι βασικό για την σωστή λειτουργία της τάπας του ψυγείου.
« Last Edit: Σάββατο 30 Αύγουστος 2014, 18:50:27 μμ by Stoneman »