Hellas Transalp Forum

χαλαρό τιμόνι

Cornelius · 4827

Offline Cornelius

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • what difference does it make?
    • www.myspace.com/corneliusdurden76
on: Σάββατο 03 Αύγουστος 2013, 00:33:32 πμ
Φίλοι Συνκαβαλάρηδες, σε μοντέλο 2003 νιώθω τόσο χαλαρό το τιμόνι που σε κλίσεις και στροφές έχω την αίσθηση οτι ακολουθεί οτιδήποτε βρει η ρόδα στο οδόστρωμα.Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται σφίξιμο με κάποιο τρόπο; Αν το ρουλεμάν χρειάζεται αντικατάσταση τα συμπτώματα δεν είναι τα αντίθετα; Δηλ: βαρύ τιμόνι με "κλειδώματα" στις στροφές του;
Επίσης σε πλαϊνή στήριξη της μηχανής σε στάση, αν κουνήσω ελαφρά την μηχανή από πίσω (μπαγκαζιέρα) βλέπω οτι το τιμόνι κοσκινίζει έντονα, δείγμα οτι είναι πολύ χαλαρό.
Κοσκινίζει επίσης και σε ευθεία πορεία χωρίς χέρια (ίσως λόγω μπαγκαζιέρας...)
Any ideas ?
Επίσης προτασεις για αξιόπιστο service Honda στα Νότια Προάστια εκτός του απαράδεκτου Γεωργούση στην Καλλιθέα...;;;

Thanks in advance!
 ;)

Cornelius Durden

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Σάββατο 03 Αύγουστος 2013, 08:21:09 πμ
Στο κάνει εδώ και πόσο καιρό; Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στο μηχανικό σου θα λύσει γρήγορα και υπεύθυνα το θέμα σου.

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #2 on: Σάββατο 03 Αύγουστος 2013, 10:45:33 πμ
Εγω θα πω τα ποιο απλα μιας και δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος.
  Για το κοσκινισμα,πολυ πιθανον να φταιει η μπαγαζιερα.Την αφαιρεις....δοκιμαζεις και καταλαβαινεις αν ειναι εκει το θεμα.Επισης καμμια φορα το τιμονι συμπεριφερεται περιεργα απο το ποιο απλο,αν δεν εχουμε σωστες πιεσεις.Για περισσοτερα....οι ποιο αρμοδιοι ;) ;)

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #3 on: Σάββατο 03 Αύγουστος 2013, 15:56:33 μμ
Φίλοι Συνκαβαλάρηδες, σε μοντέλο 2003 νιώθω τόσο χαλαρό το τιμόνι που σε κλίσεις και στροφές έχω την αίσθηση οτι ακολουθεί οτιδήποτε βρει η ρόδα στο οδόστρωμα.Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται σφίξιμο με κάποιο τρόπο; Αν το ρουλεμάν χρειάζεται αντικατάσταση τα συμπτώματα δεν είναι τα αντίθετα; Δηλ: βαρύ τιμόνι με "κλειδώματα" στις στροφές του;
Επίσης σε πλαϊνή στήριξη της μηχανής σε στάση, αν κουνήσω ελαφρά την μηχανή από πίσω (μπαγκαζιέρα) βλέπω οτι το τιμόνι κοσκινίζει έντονα, δείγμα οτι είναι πολύ χαλαρό.
Κοσκινίζει επίσης και σε ευθεία πορεία χωρίς χέρια (ίσως λόγω μπαγκαζιέρας...)
Any ideas ?
Επίσης προτασεις για αξιόπιστο service Honda στα Νότια Προάστια εκτός του απαράδεκτου Γεωργούση στην Καλλιθέα...;;;

Thanks in advance!
 ;)
σχεδον το ιδιο εχω διαπιστωσει κι εγω στο δικο μου.εβγαλα την μπαγκαζιερα,μειωθηκε το τρεμουλο αλλα συνεχιζει τα περιεργα... υποπτευομαι ρουλεμαν...κι εγω στις στροφες εχω κατι τετοια θεματα περιεργα... καπως βαρυ θα ελεγα ειδικα οταν ειμαι σε στροφη καπως κλειστη με πολυ λιγα χιλιομετρα μιλαμε... κ πατησω γκαζι αν δεν το πιασω γερα νομιζω οτι θα μου φυγει.τωρα θα παω για λαδια -φιλτρο κ θα του πω να δει τι παιζει...

xlv 650

Offline Cornelius

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Σάββατο 03 Αύγουστος 2013, 22:26:22 μμ
σχεδον το ιδιο εχω διαπιστωσει κι εγω στο δικο μου.εβγαλα την μπαγκαζιερα,μειωθηκε το τρεμουλο αλλα συνεχιζει τα περιεργα... υποπτευομαι ρουλεμαν...κι εγω στις στροφες εχω κατι τετοια θεματα περιεργα... καπως βαρυ θα ελεγα ειδικα οταν ειμαι σε στροφη καπως κλειστη με πολυ λιγα χιλιομετρα μιλαμε... κ πατησω γκαζι αν δεν το πιασω γερα νομιζω οτι θα μου φυγει.τωρα θα παω για λαδια -φιλτρο κ θα του πω να δει τι παιζει...

Eίναι πράγματι όπως το περιγράφεις! Το θέμα είναι οτι με την ασχετοσύνη και την καγκουρότητα που επικρατεί άντε να βρεις τεχνικό να ασχοληθεί και να το λύσει...

Cornelius Durden

Offline Cornelius

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Σάββατο 03 Αύγουστος 2013, 22:29:27 μμ
Στο κάνει εδώ και πόσο καιρό; Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στο μηχανικό σου θα λύσει γρήγορα και υπεύθυνα το θέμα σου.
Το παρατήρησα έντονα το τελευταίο τρίμηνο.Μηχανικό που να ασχολείται πραγματικά να γνωρίζει τη δουλειά του και να θέλει πραγματικά να το λύσει, αν έχεις να μου προτείνεις, αναμένω εναγωνίως!

Cornelius Durden

Offline Cornelius

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Σάββατο 03 Αύγουστος 2013, 22:30:21 μμ
Εγω θα πω τα ποιο απλα μιας και δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος.
  Για το κοσκινισμα,πολυ πιθανον να φταιει η μπαγαζιερα.Την αφαιρεις....δοκιμαζεις και καταλαβαινεις αν ειναι εκει το θεμα.Επισης καμμια φορα το τιμονι συμπεριφερεται περιεργα απο το ποιο απλο,αν δεν εχουμε σωστες πιεσεις.Για περισσοτερα....οι ποιο αρμοδιοι ;) ;)

Εννοείται οτι αποκλείουμε τις πιέσεις των ελαστικών...
 :o

Cornelius Durden